Ερώτηση για LED TV - Επείγον !

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά, πριν 1-2 εβδομάδες αποφάσισα να πάρω καινούρια TV κ έπειτα από ψάξιμο και όντας παντελώς άσχετος με το αντικείμενο, κατέληξα στο μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος, οτι ενδιαφέρομαι για Sony Bravia 40" LED. Υποψήφια μοντέλα τα εξής :
1) http://www.sony.gr/product/t32-lx-series/kdl-40lx900
2) http://www.sony.gr/product/t32-nx-series/kdl-40nx800
3) http://www.sony.gr/product/t32-ex-series/kdl-40ex700

Για τις πρώτες 2 δεν έμαθα τιμή δυστυχώς. Για την 3η, την ΕΧ700, η τιμή είναι γύρω στα 1.100e και πιστεύω οτι είναι αρκετά φθηνότερη από τις άλλες δύο οπότε κ κατέληξα σε αυτή.

Γίνεται λοιπόν σήμερα το εξής, υπάλληλος γνώστης αλυσίδας καταστημάτων μου προτείνει την 4) http://www.sony.gr/product/t32-hx-series/kdl-40hx700 επειδή όπως ισχυρίστηκε "σε αντίθεση με την EX700 που είναι 100Hz, η ΗΧ700 είναι 200Hz" !! Με έπεισε λοιπόν κ παραγγείλαμε την ΗΧ700 (1.200εύρώ) μιας κ δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτη.

Γυρνώντας σπίτι, ξαναμπήκα στο site της sony για να δω πως κ μου είχε ξεφύγει η ΗΧ700...όπως πολλοί από σας ήδη θα γνωρίζουν το μυστήριο λύθηκε κ για μένα όταν έκπληκτος διαπίστωσα οτι πολύ απλά η EX700 δεν είναι LED !!!

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι το εξής : Να πάρω την ΗΧ700 χωρίς LED με 200Hz Truemotion και για 1.200e ή να πάω αμέσως αύριο να ακυρώσω την παραγγελία και να πάρω την ΕΧ700 LED με 100Hz Truemotion για 1.100e που είναι κ ετοιμοπαράδωτη ??!!!!!
Την TV, αν βοηθάει αυτό, την θέλω βέβαια για ταινίες κτλ αλλά κυρίως για να ανεβάσω σε ένα αλλο επίπεδο το gaming μου.
Plz Helppp. :108: Οποιαδήποτε λεπτομέρια που μπορεί να μου διαφεύγει 8α μπορούσε να βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Επίσης, 8α ή8ελα γνώμες και για άλλες LED 200Hz TVs αν έχετε κάποια αξιόλογη υπ'όψην που να μη ξεπερνάει κατά πολύ τα 1.200e.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Προσπάθησε να δοκιμάσεις και τις 2 σε παιχνίδια πρίν καταλήξεις.
Δυστηχώς πολλές τηλεοράσεις παρουσιάζουν μεγάλο input lag με αποτέλεσμα να είναι εκνευριστικές στο gaming,ειδικά όταν μιλάμε για online fps ή κανα tekken.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Ερώτηση για LED TV - Επείγον !

Καλησπέρα παιδιά, πριν 1-2 εβδομάδες αποφάσισα να πάρω καινούρια TV κ έπειτα από ψάξιμο και όντας παντελώς άσχετος με το αντικείμενο, κατέληξα στο μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος, οτι ενδιαφέρομαι για Sony Bravia 40" LED. Υποψήφια μοντέλα τα εξής :
1) http://www.sony.gr/product/t32-lx-series/kdl-40lx900
2) http://www.sony.gr/product/t32-nx-series/kdl-40nx800
3) http://www.sony.gr/product/t32-ex-series/kdl-40ex700

Για τις πρώτες 2 δεν έμαθα τιμή δυστυχώς. Για την 3η, την ΕΧ700, η τιμή είναι γύρω στα 1.100e και πιστεύω οτι είναι αρκετά φθηνότερη από τις άλλες δύο οπότε κ κατέληξα σε αυτή.

Γίνεται λοιπόν σήμερα το εξής, υπάλληλος γνώστης αλυσίδας καταστημάτων μου προτείνει την 4) http://www.sony.gr/product/t32-hx-series/kdl-40hx700 επειδή όπως ισχυρίστηκε "σε αντίθεση με την EX700 που είναι 100Hz, η ΗΧ700 είναι 200Hz" !! Με έπεισε λοιπόν κ παραγγείλαμε την ΗΧ700 (1.200εύρώ) μιας κ δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτη.

Γυρνώντας σπίτι, ξαναμπήκα στο site της sony για να δω πως κ μου είχε ξεφύγει η ΗΧ700...όπως πολλοί από σας ήδη θα γνωρίζουν το μυστήριο λύθηκε κ για μένα όταν έκπληκτος διαπίστωσα οτι πολύ απλά η EX700 δεν είναι LED !!!

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι το εξής : Να πάρω την ΗΧ700 χωρίς LED με 200Hz Truemotion και για 1.200e ή να πάω αμέσως αύριο να ακυρώσω την παραγγελία και να πάρω την ΕΧ700 LED με 100Hz Truemotion για 1.100e που είναι κ ετοιμοπαράδωτη ??!!!!!
Την TV, αν βοηθάει αυτό, την θέλω βέβαια για ταινίες κτλ αλλά κυρίως για να ανεβάσω σε ένα αλλο επίπεδο το gaming μου.
Plz Helppp. :108: Οποιαδήποτε λεπτομέρια που μπορεί να μου διαφεύγει 8α μπορούσε να βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Επίσης, 8α ή8ελα γνώμες και για άλλες LED 200Hz TVs αν έχετε κάποια αξιόλογη υπ'όψην που να μη ξεπερνάει κατά πολύ τα 1.200e.
Το επείγον καλο είναι να το αναφέρουμε σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης!

Reaction score
0

Το "επείγον" δεν το έβαλα τυχαία αλλά διότι πραγματικά υπήρχε λόγος βιασύνης! Όπως προανέφερα, η λάθος παραγγελία μου βρισκότανε σε εξέληξη και περίμενα από εσάς γνώμες για να αποφασίσω τελικά αν θα την επιβεβαίωνα ή αν θα την ακύρωνα. Παρόλα αυτά και απ'ότι φαινέται κανείς δεν συγκινήθηκε και δε μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί (αγνοώντας παντελώς το - "επείγον") παρά μονάχα για να μου κάνουν κάποια άστοχη υπόδειξη...Τελικώς, αναγκάστηκα να ακυρώσω την παραγγελία και να παρατίνω το χρόνο αναμονής μου για απαντήσεις σας!
Με στεναχώρει ιδιαίτερα το γεγονός αυτό πάντως γιατί δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει, ή ότι το site είναι "νεκρό" είτε ότι τα μέλη του δεν ασχολούνται με το ίδιο το site παρά μόνο όταν το έχουν οι ίδιοι ανάγκη...οπότε ακυρώνεται αμέσως αμέσως ένας από τους βασικότερους λόγους της υπαρξής του :108:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Tasioulis, κατ' αρχήν καλώς ήρθες στο avsite, το οποίο όμως νομίζω ότι αδικείς. Κατ' αρχήν πήρες μια απάντηση από τον αρμόδιο συντονιστή, και πέρα απ' αυτό, δεν είναι αυτονόητο ότι κάποιος θα ήξερε να σε συμβουλέψει γρήγορα για τα συγκεκριμένα μοντέλα ανάμεσα στα οποία έπρεπε να αποφασίσεις, δεδομένου ότι σήμερα η προσφορά στον τομέα των TV είναι μεγάλη και πρακτικά δεν είναι εύκολο να πάρει κανείς την ευθύνη να επηρεάσει κάποιον σε μια άμεση αγορά χωρίς να έχει δει τα μοντέλα ανάμεσα στα οποία πρέπει να γίνει αυτή η επιλογή. Όσο για το αν το site είναι "νεκρό" και το αν παρέχεται ή όχι βοήθεια σε απορίες μελών, μπορείς να το διαπιστώσεις με μια απλή περιήγηση στις κατηγορίες του...

Όσον αφορά τώρα τη χρήση της λέξης επείγον, η επισήμανση που σου έγινε έχει την έννοια ότι η λέξη αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιείται για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μόνο, γιατί διαφορετικά χάνει το νόημά της και κινδυνεύει να αγνοηθεί. Το άνοιγμα άλλου θέματος με το "μη επείγον" στον τίτλο πραγματικά δεν χρειαζόταν...

Φιλικά πάντα.

Reaction score
0
Η ΗΧ700 είναι διάδοχος του Ζ5500 (αν θυμάμαι καλά) που ήταν από τα καλύτερα πέρυσι με 200 Hz.

Η ΕΧ700 είναι από τα φτηνά μοντέλα της Sony με edge led και 100Hz.
Υπόψη ότι φέτος άρχισε η Sony τα μοντέλα με edge led.

Με κριτήρια την τιμή και το edge led, εγώ θα έπαιρνα την ΗΧ700 αφού το edge led δε θεωρώ ότι κάνει τη διαφορά.

Μάλιστα, στο Saturn που είχε ανακατεμένες τις LCD (με και χωρίς edge led), το μάτι σταμάτησε στη Samsung Β750. Η καλύτερη εικόνα στο ίδιο βίντεο.
Η οποία Β750 είναι απλή LCD με 200Hz.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι plasma

Reaction score
1.187

Παιδιά ο άνθρωπος μίλησε για gaming. Μην τον βάλετε να αγοράσει plasma όταν θα παίζει 3 ώρες ένα παιχνίδι και θα "καούν" πάνω στην οθόνη της το high score, οι "ζωές" κλπ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Re: Απάντηση: Ερώτηση για LED TV - Επείγον !

Παιδιά ο άνθρωπος μίλησε για gaming. Μην τον βάλετε να αγοράσει plasma όταν θα παίζει 3 ώρες ένα παιχνίδι και θα "καούν" πάνω στην οθόνη της το high score, οι "ζωές" κλπ.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=80694

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Reaction score
0

Πολύ ωραία, πάμε να βγάλουμε μια άκρη επιτέλους :107:
Καταρχάς, επειδή δεν είμαι και πολύ του "ρίσκου" όσον αφορα σε αυτά τα θέματα, θα προτιμήσω να αφήσω τις TV Plasma εκτός συναγωνισμού. Όσον αφορά τις ίντσες κατέληξα σε 46-47άρες μιας και συμφωνούν ομόφωνα όσοι μου απάντησαν κ σε κάποια άλλα sites που έκανα το ίδιο ακριβώς post. Αν διαβάσετε το αρχικό μου Post λέω κάπου οτι είχα παραγγήλει την Sony KDL-HX700 αρχικά..αλλά ακύρωσα την παραγγελία μιας και είχα αμφιβολίες κ περίμενα να ακούσω πρώτα τις γνώμες σας. Γι'αυτό το λόγο χρησιμοποίησα και τη λέξη "επείγον" και να με συγχωρείτε για αυτο αλλά τη δεδομένη στιγμή και κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, ύπηρχε ο παράγοντας της βιασύνης - αλλίως θα βρισκόμουν με μια TV που δεν ταίριαζε στις απαιτήσεις μου και με 1.100e στο καλάθι των αχρήστων.
Sorry κ πάλι για την παρεξήγηση κ χαίρομαι π βλέπω επιτέλους κίνηση στο site :126:

Reaction score
0

Και για να ξαναμπώ στο θέμα, είμαι πλέον ανάμεσα στις 2 Sony :
KDL-EX700
KDL-HX700

Επίσης στο site της Sony μου γιάλησαν και οι :
KDL-NX800
KDL-LX900 (3D)

για τις οποίες όμως δε γνωρίζω τιμές, ούτε καν εάν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Τις Samsung τις αφήνω επίσης εκτός συναγωνισμού γιατί όπως και για τις LG, άκουσα πολλά παράπονα π.χ. για clouding και συγκεκριμένα για την UE-B8000 που πιστεύω πως είναι η καλύτερη Samsung σύμφωνα με αυτά που έψαχνα.
Αν κάπου κάνω λάθος, σας παρακαλώ διορθώστε με γιατί έτσι με βοηθάτε να καταλήξω επιτέλους καπού :116:
Φιλικά πάντα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Γιατί η εμμονή με τις led;

Επίσης το clouding δεν είναι ''προνόμιο'' μιας ή δύο εταιριών.

Οι 2 έταιρες Σόνυ που είδες μάλλον έρχονται κατά Μάιο μεριά αλλά με τιμές λίγο τζίζ(δλδ πάνω από 2000αρο)

Reaction score
1.187

Και για να ξαναμπώ στο θέμα, είμαι πλέον ανάμεσα στις 2 Sony
Ψάξε λίγο ποιές έχουν τα leds πίσω από το panel έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν local dimming που ανεβάζει δραματικά το contrast.
Σε αντίθεση με τα περιμετρικά leds που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, παρά μόνο για να μπορεί να λέει το marketing της εταιρίας πόσο λεπτή είναι. Λες και αν έχει 10 cm πάχος θα ήταν πρόβλημα...

Reaction score
0

Οι NX800 φτάνουν αυτές τις ημέρες στην αγορά...
Λογικά μετά τις 12 Απρίλη θα είναι σε πολλά καταστήματα...

Οι HX700 -φίλος πήρε τη 46άρα- έχει σε πραγματικές συνθήκες -tv κ blu ray- ΠΟΛΥ ωραία εικόνα. Όσοι την έβλεπαν έλεγαν "... η καινούργια LED?"

Νομίζω πως είναι άψογη επιλογή...

Από την άλλη η NX800 είναι άλλο 'φρούτο' σχεδιαστικά με την κομψή βάση... και το λουσάτο all around σχεδιασμό... Και LED lit χωρίς από όσο είδα καθόλου clouding.

Κούκλα...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ερώτηση για LED TV - Επείγον !

Και για να ξαναμπώ στο θέμα, είμαι πλέον ανάμεσα στις 2 Sony :
KDL-EX700
KDL-HX700

Επίσης στο site της Sony μου γιάλησαν και οι :
KDL-NX800
KDL-LX900 (3D)

για τις οποίες όμως δε γνωρίζω τιμές, ούτε καν εάν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Τις Samsung τις αφήνω επίσης εκτός συναγωνισμού γιατί όπως και για τις LG, άκουσα πολλά παράπονα π.χ. για clouding και συγκεκριμένα για την UE-B8000 που πιστεύω πως είναι η καλύτερη Samsung σύμφωνα με αυτά που έψαχνα.
Αν κάπου κάνω λάθος, σας παρακαλώ διορθώστε με γιατί έτσι με βοηθάτε να καταλήξω επιτέλους καπού :116:
Φιλικά πάντα
Οι sony και οι samsung φοράνε το ίδιο πάνελ ή τουλάχιστον το έκαναν μέχρι πέρυσι.

Αυτά που άκουσες για clouding στις samsung έχουν να κάνουν με το spva πάνελ που φοράνε και οι δύο εταιρίες. Αυτό το πάνελ έχει μία τάση για clouding περισσότερο από τα άλλα. Το θέμα είναι ότι στις edge led που είχε μόνο η smasung πέρυσι, φάνηκε περισσότερο γιατί το edge led βοηθάει στο να φαίνεται περισσότερο μία ανομοιομορφία στις οθόνες. Βάλε και το clouding και έδεσε το γλυκό.

Επίσης, κάπου διάβασα ότι το γυαλί στο monolithic design είναι για να κρύψει το clouding λόγω polarity ή κάτι τέτοιο. Δεν το κατέχω και δε μπορώ να πω σίγουρα.

Η sony ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιούσε το καινούριο πάνελ της sharp, το uv2a. Δεν ξέρω αν κάποια από τις KDL-EX700,
KDL-HX700 το φοράει. Από ότι διαβάζω το sharp πάνελ θα το φοράνε τα πολύ ακριβά μοντέλα και μάλλον το ονομάζει OptiContrast Panel.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Επίσης, κάπου διάβασα ότι το γυαλί στο monolithic design είναι για να κρύψει το clouding λόγω polarity ή κάτι τέτοιο. Δεν το κατέχω και δε μπορώ να πω σίγουρα.
Το κακό με αυτό το γυαλί είναι η ανακλαστικότητα του.Τουλάχιστον αυτά είναι τα παράπονα μέχρι στιγμής σε forums του εξωτερικού.

Reaction score
0
Το κακό με αυτό το γυαλί είναι η ανακλαστικότητα του.Τουλάχιστον αυτά είναι τα παράπονα μέχρι στιγμής σε forums του εξωτερικού.
Τουλάχιστον υπάρχει μία σύγκλιση ως προς τις πλάσμα και ελ σι ντι.
Στις πλάσμα βάζουν αντανακλαστικά φίλτρα και στις ελ σι ντι βάζουν ανακλαστικά. :142:

Reaction score
0

Παιδιά δε νομίζετε και σεις ότι είναι ελάχιστες οι διαφορές σε ποιότητα εικόνας ανάμεσα στις ΕΧ700 και ΝΧ800? Σε αντίθεση με τη διαφορά τους στην τιμή, που είναι "τεράστια" ... 600e διαφορά στην τιμή για 100Hz διαφορά αν δεν κάνω λάθος..?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.019
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos