Ερώτηση για tang band full range drivers

Reaction score
131
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να καταλάβω αν το tang band w8 2145 ενδείκνυται για full range back horn speaker. Στις αναζητήσεις που κάνω βλέπω ότι το προτιμούν για open baffle

http://tb-speaker.com/en/products/w8-2145

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει την ακουστική διάφορα αν μπει σε μια καμπίνα back horn σε σχέση με το w8-1772 που το προτείνουν για τέτοιου είδους υλοποιήσεις

http://tb-speaker.com/en/products/w8-1772

Δηλαδή από τα χαρακτηριστικά των δύο drivers τι να περιμενω με δεδομένο ότι η καμπίνα είναι back loaded horn;

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Σε γενικες γραμμες, τα μεγαφωνα με Qts μικροτερο του 0,3 κανουν για σχεδιασεις κορνας και με Qts μεγαλυτερο του 0,4 για κλειστα κουτια και για ανοικτες μπαφλες.
Τωρα για τι ακουστικη διαφορα θα εχουν, δεν το ξερω............αλλα το 2145 δεν κανει για κορνα.
Την BLH λες οτι την εχεις.............ποια ειναι? πρεπει να μπει το μεγαφωνο για το οποιο εχει σχεδιαστει.

Reaction score
131
Σε γενικες γραμμες, τα μεγαφωνα με Qts μικροτερο του 0,3 κανουν για σχεδιασεις κορνας και με Qts μεγαλυτερο του 0,4 για κλειστα κουτια και για ανοικτες μπαφλες.
Τωρα για τι ακουστικη διαφορα θα εχουν, δεν το ξερω............αλλα το 2145 δεν κανει για κορνα.
Την BLH λες οτι την εχεις.............ποια ειναι? πρεπει να μπει το μεγαφωνο για το οποιο εχει σχεδιαστει.

Σε ευχαριστώ. Αυτό μου λένε και σχετικοι με το θέμα φίλοι. Η καμπίνα είναι για lowther drivers αλλά είναι πολύ ακριβά. Και ψάχνω παρόμοια χαρακτηριστικά σε εναλλακτικές λύσεις για driver

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Αρα θα πρεπει να βρεις μεγαφωνο, οσο πιο κοντα στα χαρακτηριστα του Lowther γινεται.
Δυσκολο πραγμα οι BLH παντως. Δες αν μπορεις να βρεις και μεταχ/σμενα Λοθερ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Να συμπληρώσω πως για ανοιχτή μπάφλα θέλει τουλάχιστον 0,6 Qts.

Χωρίς να έχω ιδιαίτερη εμπειρία σε σχεδιάσεις κόρνας...
Πιστεύω πως αν βρεθούν μεγάφωνα με χαμηλό Qts και συχνότητα συντονισμού κοντά στα lowther δεν θα υπάρχει θέμα.

Reaction score
895
Σε ευχαριστώ. Αυτό μου λένε και σχετικοι με το θέμα φίλοι. Η καμπίνα είναι για lowther drivers αλλά είναι πολύ ακριβά. Και ψάχνω παρόμοια χαρακτηριστικά σε εναλλακτικές λύσεις για driver
Αγόρασα πρόσφατα τα Visaton bg20 και ψάχνομαι για τον τρόπο αξιοποίησής τους. Βλέπω ότι έχουν το ίδιο Qts με τα 2145 και θεωρούνται VfM. Ευχαρίστως, αν βρισκόμαστε κοντά, να σου τα φέρω για ακουστική δοκιμή.

Reaction score
131
Ευχαρίστως, αν βρισκόμαστε κοντά, να σου τα φέρω για ακουστική δοκιμή.

Σε ευχαριστώ για την πρόταση. Ελπίζω να έχω έτοιμη την καμπίνα για να το κουμποσουμε πριν προλάβεις να το αξιοποιήσεις :) έχω πολύ ξυλουργική δουλειά μπροστά μου και ελάχιστο χρόνο.

Reaction score
895
Α, νόμιζα ότι οι καμπίνες υπήρχαν, αλλά O.K. no problem. Με την ησυχία σου. Άλλωστε, η καλή δουλειά αργεί να γίνει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Μεγάλο παιχνίδι σε τέτοιες σχεδιάσεις γίνεται με τα μονωτικά στο πρώτο μισό της διαδρομής.
Επίσης βασικός είναι ο χώρος πίσω από το μεγάφωνο.
Θα πρέπει να υπάρχει ικανή απόσταση του μαγνήτη από την πλάτη του θαλάμου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster