Ερώτηση για VFD και LPT.

Reaction score
0
Πήρα αυτό το κουτί: http://www.offline.org.uk/htpc/silverstonevfd.jpg και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την οθόνη, αλλά η MoBo δεν έχει LPT (μόνο το header αλλά δεν έχω τον αντάπτορα). Υπάρχει κάποιος τρόπος να την κάνω να δουλέψει? Οι κάρτες Pci LPΤ είναι λύση? Δυστυχώς είχα και τις χάρισα και δεν μπορώ να κάνω πειράματα και πριν πάρω κάτι θα ήθελα να ξέρω άμα υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας. Έχει κανένας εμπειρία με κάτι παρόμοιο?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Ερώτηση για VFD και LPT.

Λογικά με κάθε PCI LPT card που έχει EPP mode θα δουλέψει, αν μπορείς όμως ψάξε να βρεις το LPT bracket για την μητρική σου.
Ελπίζω να μην έχεις Vista ή 7 γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει η οθόνη.

Reaction score
0

Ναι 7 έχω. Καλά θα ήτανε να βρω το bracket αλλα που? Έχω ένα bracket αλλά είναι serial, κλασσική περίπτωση γκαντεμιάς.

Reaction score
0

Οκ βρήκα bracket, έβαλα τα πάντα αλλά η οθόνη δεν ανάβει καν. Ερώτηση. Μόνο με ρεύμα δεν θα έπρεπε να ανάβει τουλάχιστον και να αναβοσβήνει, στυλ παλιό βίντεο? Γιατί δοκίμασα διάφορα (lcd smartie με port95 driver) αλλά παραμένει νεκρή.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν έχω τόσα παλιά VFD για να σε βοηθήσω, οι δυο που έχω είναι με USB και όταν έχουν τροφοδοσία ανάβουν.
H VFD του LC03 δουλεύει με το LCD smartie, πρέπει η LPT port να είναι ρυθμισμένη από το BIOS σε EPP mode only.

Reaction score
0

Έβαλα την θύρα σε EPP (και 7 και 9), έβαλα και το lcd smartie αλλά τίποτα, δεν ανάβει καν. Υπάρχουν usb οθόνες 2 γραμμών? Δεν χωράει τίποτα μεγαλύτερο στην υποδοχή.

Reaction score
0

Καμμιά ιδέα που να βρω μια τέτοια? Τσάμπα κάθομαι και ασχολούμαι με προπολεμικές τεχνολογίες μου φαίνεται.

Reaction score
0

Αυτή που μου δείχνεις έχει πάνω από 60ευρώ, τα οποία ξεπερνούν την αξία του pc, αλλά υπάρχουν ενναλακτικές απ'οτι φαίνεται:

http://www.sureelectronics.net/goods.php?id=885

κάτι τέτοιο θα κάνει φαντάζομαι? Θα ήθελα να το βρώ Ελλάδα, μην περιμένω 2-3 μήνες από τον κινέζο. Υπάρχει κανένας που να πουλάει scavenged parts ή να τις κάνει εισαγωγή?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.182
Members
38.667