Ερώτηση.

Reaction score
4.676
Πως γίνεται και οι compact μηχανές να έχουν τρελά zoom μέχρι και *16 και οι SLR +μπουρί φακός 2 και 3 φορές μεγαλύτερος σε όγκο από τον αντιστοιχο compact να έχει *4 βαριά??????

Reaction score
14
μμμμ μόλις πρίν 15 μέρες αγόρασα την SONY H9 με όντως τρελό ζουμ 15Χ.

Ο φακός της είναι equivalent 35mm 31.5 - 475 και είναι αρκετά φωτεινός.

Το σίγουρο είναι οτι αυτός είναι και ένας τρόπος να τραβήξεις κόσμο πρός την compact αφού σε όλα τα άλλα υπερτερούν οι μεγάλες και σίγουρες! μικρό μέγεθος μεγάλες δυνατότητες άρα καλές και φορητές για καθημερινή χρήση.

Reaction score
14
Πως γίνεται και οι compact μηχανές να έχουν τρελά zoom μέχρι και *16 και οι SLR +μπουρί φακός 2 και 3 φορές μεγαλύτερος σε όγκο από τον αντιστοιχο compact να έχει *4 βαριά??????

Εύκολα.

Καταρχήν πολύ συχνά κάποιο μέρος του zoom στις compact είναι ψηφιακό.
Δηλαδή δημιουργείται με software τρόπο και η "ποιότητα" του είναι για τα πανηγύρια.

Δεύτερον έχει να κάνει με τον ίδιο τον φακό.
Την γεωμετρία του δηλαδή.
Λόγω μεγέθους και υλοποίησης είναι πολύ εύκολο για έναν "μικρό φακό" σε μια compact να βγάλει (λόγω εστιακού μήκους) ..."πολύ'' οπτικό zoom.
Βέβαια είναι πολύ δύσκολο ένας τέτοιος φακός να συναγωνιστεί τις αρετές ενός φακού που προορίζεται για SLR.

Reaction score
5
Γιατί ακριβώς είναι πολύ μικρό το φωτοευαίσθητο chip. Το θέμα δεν είναι η μεγέθυνση, αλλά για πόσο μεγάλη επιφάνεια ειδώλου μπορείς να μεγεθύνεις κάτι με όσο το δυνατόν μικρότερες ατέλειες και λάθη φακών. Για μικρές επιφάνειες αυτό είναι εύκολο. Όσο μεγαλώνουν, τόσο δυσκολότερο γίνεται.

Reaction score
4.676
Mιλάω βέβαια για το οπτικό ζοομ το ψηφιακό είναι για μικρά παιδακια. Και πάλι μου φένεται μεγάλη η διαφορά . Σίγουρα η ποιότητα δεν θα είναι αντιστοιχη αλλά όταν ένας φακός κοστίζει όσο 3 φορές μια μηχανη με Χ12 ζοομ και είναι και 3 φορές μεγαλύτερος μου φένεται περίεργο να έχει το μισό ζοομ.

Reaction score
14
Mιλάω βέβαια για το οπτικό ζοομ το ψηφιακό είναι για μικρά παιδακια. Και πάλι μου φένεται μεγάλη η διαφορά . Σίγουρα η ποιότητα δεν θα είναι αντιστοιχη αλλά όταν ένας φακός κοστίζει όσο 3 φορές μια μηχανη με Χ12 ζοομ και είναι και 3 φορές μεγαλύτερος μου φένεται περίεργο να έχει το μισό ζοομ.

Μην σου κάνει εντύπωση.
Ισχύει ο συνδιασμός αυτων που σου έγραψα μαζι με ότι σου έγραψε ο Akis.

Η compact με τον Χ12 zoom δεν πρόκειται ποτε να σου δώσει την ευκρίνεια, την γεωμετρία,
τις χαμηλές χρωματικές εκτροπές και την....ανάλυση που θα σου δώσει ο φακός μιας SLR.

Πρόκειται για...tradeoff. Αλλού χάνεις...αλλού κερδίζεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88