Εσείς τι SAT εξοπλισμό έχετε και ποσο ικανοποιημένοι είστε?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Μερικές φορές αγοράζουμε εξοπλισμό δορυφορικής λήψης είτε σαν πακέτο είτε ψάχνοντας να βρούμε τον κατάλληλο δέκτη , πιάτο και LNB.
Για τους καινούργιους στον χώρο της δορυφορικής λήψης μπορεί να φτάνει το πακέτο πχ της NOVA, ή κάποιες προσφορές εταιριών. Για τους πιό ψαγμένους όμως η ανάλυση των δεδομένων της αγοράς είναι must...

Ξεκινώντας αυτό το θέμα παραθέτω το δικό μου setup των συσκευών που αποτελείται απο τα εξής :

Δορυφορικός δέκτης : NOKIA Mediamaster 9902S με σκληρό δίσκο 40 GB, 1 CI και 1 ενσωματωμένο VIACCESS, DiSEqC 1.0 and 1.2, SatScan positioner για 29 δορυφόρους,και S/PDIF digital audio.
Κάτοπτρο : 1,40 μ παραβολικό σταθερό σε ASTRA και HOTBIRD
LNB : 2 universal της Samsung με 0,4db απολαβή
Μίκτης επιλογέας DiSeq για 2 LNB της TECATEL
Σύνδεση με καλώδιο περίπου 25 μέτρων

Συνδέεται στον DENON 2802 με SVideo και με την S/PDIF για τον ήχο.
Λαμβάνω περίπου 1150 κανάλια TV και περίπου 560 ράδιο.

Προσωπική μου απόψη είναι ότι πάσχει λίγο απο λήψη, σαν δέκτης καθότι δοκίμασα και τον TOPFIELD με το ίδιο setup και μου έδινε καλύτερο σήμα σε μερικές περιπτώσεις.
Απο την άλλη θα τον χαρακτήριζα ενα πολύ καλό δέκτη, με αρκετές δυνατότητες , πολύ καλή ποιότητα εικόνας και εξίσου καλό και ποιοτικό ήχο.
Για περισσότερες πληροφορίες απο ενδιαφερόμενους ΕΔΩ.

Reaction score
5
Εγώ αυτή την στιγμή διαθέτω έναν κορεατικό δεκτή τον οποίο αγόρασα από τη Συρία πρόσφατα 80 λίρες Κύπρου! Μάρκας Starcom στην Κύπρο και στο internet δεν βρήκα να υπάρχει καμία αναφορά για τέτοιο μηχάνημα! είμαι ικανοποιημένος από άποψη λήψης και δυνατοτήτων σαν δέκτης κωδικοποιημένων καναλιών αλλά καθόλου σαν ποιότητα μηχανήματος.

Συγκεκριμένα παρουσιάζει προβλήματα σε σύνδεση RF με πολύ δυνατό και ακανόνιστο σήμα σε σημείο να υπάρχουν παρεμβολές σχεδόν σε όλα τα κανάλια τηλεόρασης δίχως την δυνατότητα το RF να γίνει OFF. Το έχω αποσυνδέσει από το καλώδιο αλλά το πρόβλημα συνεχίζει σε μικρότερο βαθμό! :shock:

Με το μπαίνει στην πρίζα επηρεάζει πολύ αρνητικά την απόδοση εικόνας και ήχου τον υπολοίπων μηχανημάτων! :evil:

Συνδεδεμένος στον πολυκάναλο μέσο CVS για εικόνα και αναλογική έξοδο για ήχο.

Σε θέμα εικόνας αν και καμία σχέση με HUMAX μπορώ να πω είναι ικανοποιητική.
Σε ήχο όμως δεν τον ανέχομαι με τίποτα.

Είπα και εγώ για πρώτη να αγοράσω κάτι κινέζικο η κορεάτικο και μου βγήκε ξινό! :evil:

Ψάχνω κάτι ποιοτικό σε αντικατάσταση αλλά με κακόμαθε με τα κωδικοποιημένα κανάλια και το ψάχνω ακόμα.

Τα υπόλοιπα κάτοπτρο και LNB αγορασμένα από Κύπρο.

Το κάτοπτρο είναι 1.2
Και LNB universal δεν θυμάμαι μάρκα η στοιχεία.

Και η ρύθμιση έγινε με την βοήθεια εξειδικευμένου μηχανήματος και κάποιου φίλου από εμένα!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Δορυφορικος δεκτης Micronik 1340 με ενσωματωμενη την πλακετα PSM-1 της Cinematrix για αναλυσεις εως 1200ρ

Κατοπτρο Gibertini 1,60 σταθερο.

Δυο LNB αλλα μην με ρωτατε μαρκα(θυμαμαι μονο πως εχουν τρια γραμματα)

Δεν θα τα αλλαζα παρα μονο για καποιον επερχομενο HDTV δεκτη :)

Reaction score
0
Πεστου τα του Ανδρεα Χρηστο διοτι δεν βαζει μυαλο.
Λοιπον εχω 2 Ηumax 5400 και 2 πιατακια ενα 1.80 για Hotbird + Astra kai ena 1.20 για Hispasat. Τελος 3 τετραπλα Invacom 0.3 lnb.

Reaction score
0
Εγώ είμαι μάλλον πιο "πτωχός" από εσάς! Έχω σπίτι έναν Humax CI-8100PVR με 80 GB δίσκο (με κάποια προβλήματα στην εγγραφή - που ακόμα συνεχίζονται Πάνο, αφού ακόμα δεν κατάφερα να κάνω αναβάθμιση - γιατί το καλώδιο δεν το βρίσκω ΠΟΥΘΕΝΑ, ακόμα πήρα τα βίσματα και τα κολλητήρια και εκανα τις συνδέσεις που μου πρότεινες αλλά ακόμα τζίφος!!!) και ένα LNB με εξηντάρι πιάτο της ΝΟΒΑ. Στο εξοχικό έχω ένα 80άρη πιάτο noname με ένα LNB και τον Humax IR-Fox. Και οι δύο κοιτάνε τον Hotbird.

ΥΓ: Όποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα καλώδιο σειριακό για τον δέκτη HUMAX CI-8100PVR (είναι 3πινό αρσενικό και καταλήγει σε 9πινό θηλυκό), θα τον κάνω χρυσό! :)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
τώρα βέβαια η συνδεσμολογία είναι σωστή αλλά μάλλον το mini-din βύσμα δεν κάνει.
:? Δεν βρήκες πουθενά?
Απο δορυφόρο να κατεβάσεις το firmware?
Να τον πάς στην αντιπροσωπεία, αφού είσαι απο Θεσσαλονίκη και αυτοί απο εδώ είναι.

Reaction score
0
το μινι din σωστό είναι (εφαρμόζει κανονικά) το παραγγείλαμε από ειδικό κατάστημα ηλεκτρονικών. Η αντιπροσωπεία δεν το έχει αυτό το καλώδιο, θα το έχει μετά από 20 μέρες αλλά δεν το εμπορεύεται λιανικής... Μόνη μου ελπίδα να το βρω κατά τύχη σε κανένα κατάστημα SAT (έχω ήδη πάει σε 3 κεντρικά). Πάνο μιας και είμαστε συντοπίτες, μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις σε πμ καμμία διεύθυνση και τηλέφωνο δορυφορικού εξοπλισμού, εδώ Θεσσαλονίκη; Δυστυχώς ο Χρυσός Οδηγός, έχει στη λίστα του μόνο 2 μαγαζία, τα οποία είναι και τα πρώτα που ρώτησα (στο ένα πήρα και το δέκτη). :(
Έχω φρικάρει παντελώς!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Λοιπόν έχουμε και λέμε, τα βρήκα απο τον χρυσό οδηγό στο Internet www.xo.gr

1) NECO - TELEVES HELLAS ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡ. 247
56533 ΠΟΛΙΧΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τηλ.: 231 0626604

2) ΒΟΥΤΣΑΛΑΣ Δ. ΙΩΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΦΙΛ. 5
54633 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τηλ.: 231 0271491

3) SAT - CENTER ΚΑΡΑΠΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 74
54631 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τηλ.: 231 0232632

4) ΠΡΑΞΗ Ε.Π.Ε. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΩΝ. 43
ΤΟΥΜΠΑ , 54639 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τηλ.: 231 0940949

5) ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 45
56123 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τηλ.: 231 0738896

και σαφώς ο Γεωργιάδης Ηλεκτρονικά στηνΔωδεκανήσου 22, τηλ.: 2310 557001/3, 2310 544990, όπου έχει αρκετά πράγματα απο δορυφορικά.

Τώρα επειδή στη σειριακή πρέπει να ρυθμίσεις το baud rate, το stop bit και το parity, τα εχεις κάνει όλα αυτά?

Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς στον υπολογιστή?

Reaction score
0
Σ' ευχαριστώ Πάνο για την βοήθεια! Λοιπόν χρησιμοποιώ το πρόγραμμα Formula NEO 1.11 που κατέβασα από το site HumaxDigital.com και έχω αφήσει τις default ρυθμίσεις του προγράμματος, νομίζω 115.000 bitrate. Όσους συνδυασμούς και αν έκανα με τα πινς των καλωδίων, έπαιρνα την ίδια απάντηση¨failed to Connect". Που θα πάει κάποτε θα τα καταφέρω να τον κάνω αναβάθμιση!!! Αν και έχω αρχίσει να βλέπω με καλό μάτι κάποιους Topfield με σκληρό. Έχει κανείς σας εμπειρία με τέτοιον δέκτη και αν ναι (ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ), διαθέτει κανονική 9πινή σειριακή για αναβάθμιση; (Όποιος καεί και από τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι!)

PS: Πάντως πολύ θα ήθελα να μπορούσα να αναβαθμίσω το δέκτη μου, σε κάποιο μαγαζί με πληρωμή φυσικά! Γαμώτο δεν υπολόγιζα ότι μπορούσε να είναι τόσο δύσκολο! Η Humax Κορέας πάντως με έχει γραμμένο εδώ και ένα μήνα δεν απαντάει στα email μου! (Den 3anapai - den 3anapairnw Humax!! - εν ρυθμώ).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός