Εσεις Τι Θα Κανατε?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μου αρεσει πολυ να σας αντιγυριζω τις ερωτησεις που μου κανετε κατ'ιδιαν η μεσω πμ
Αλλωστε σκοπος μιας σελιδας οπως αυτης ειναι να μαθαινουν οσο το δυνατον περισσοτεροι απο τις απαντησεις.

Παμε στο προβλημα:

Εχουμε 5000 ευρα προς διαθεση(λεμε τωρα) για αγορα βιντεοπροβολεα και περιφερειακων.
Τι κανετε?

1.Ξοδευετε ολα τα χρηματα για την αγορα ενος πολυ καλου βιντεοπροβολεα και για τα υπολοιπα...εχει ο Θεος...
2.Ξοδευετε τα μισα χρηματα για τον βιντεοπροβολεα, καποια για την αγορα ενος scaler και τα υπολοιπα για ενα DVD player της προκοπης.
3. Ξοδευετε το 1/3 για τον βιντεοπροβολεα και τα υπολοιπα για την αγορα μιας πολυ καλης οθονης
4.Ξοδευετε τα 2/3 για τον βιντεοπροβολεα και τα υπολοιπα για οθονη και DVD

Λυσεις και συνδυασμοι μπορουν να υπαρξουν πολλοι.
Εγω απλα εγραψα τα πρωτα που μου ηρθαν στο μυαλο.

Πριν ομως πω και εγω την αποψη μου θα ηθελα να ακουσω πρωτα εσας....

Εσεις λοιπον τι θα κανατε?

Reaction score
1
2.000 ευρώ για προβολέα
1.000 ευρώ για ηλεκτρική οθόνη(τουλάχιστο 100΄)
800 ευρώ για ενισχυτή
200 ευρώ για dvdp και
1.000 ευρώ για ηχεία.

Φυσικά η ερώτηση είναι πολύ γενική και μέσα από αυτό το πρίσμα απάντησα κι εγώ.
Φαντάζομαι ότι η αγορά έχει να κάνει με ΑΡΧΙΚΟ στήσιμο

Αν τώρα μιλάμε μόνο για προβολέα,οθόνη και dvdp τότε
2.500 ευρώ για ηλεκτρική οθόνη(δεν την αλλάζεις εύκολα)
2.000 ευρώ για προβολέα (μάλλον τους αλλάζουμε πιο εύκολα και
500 ευρώ (το πολύ) για player(εδώ να δεις πόσο εύκολα το αλλάζουμε).

Πάντως αν η ερώτηση έχει να κάνει με έρευνα αγοράς για την μετέπειτα δημιουργία πακέτου,θα έλεγα πως στη δική μου τσέπη τα 5.000 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά ενώ κατά ένα περίεργο τρόπο τα 4.000 ευρώ,πολύ λίγα.

Reaction score
7
4000 για προβολέα
1000 για οθόνη

Για πολύ καλό DVDp δεν με ενδιαφέρει (αρχικά) λόγω HTPC.
Πάντως για οθόνη έδινα και κάτι παραπάνω.
Όλα τα άλλα υπάρχουν

Reaction score
0
α)2500 για Προβολέα ,η τεχνολογική πρόοδος των οποίων γίνεται ευτυχώς πλέον με γοργούς ρυθμούς οπότε δεν αξίζει η επένδυση μεγάλων ποσών εκτός και αν δεν μας νοιάζει το οικονομικό

β)2400 για Ηχοσύστημα, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό με την εικόνα,ίσως και περισσότερο.

γ)0 για DVD PLAYER, λόγω HTPC kai DVI.

100 για home made screen και αργότερα ανάλογα με τις ανάγκες αναβάθμισή της.

Reaction score
51
1) Μέχρι 3500 ευρώ για βιντεοπροβολέα (πχ INFOCUS 5700.......γιατί άραγε? :roll: )
2) Μέχρι 500 ευρώ για ΣΤΑΘΕΡΗ οθόνη........
3) Άλλα 500 ευρώ ένα DVDp (με DVI) &
4) Τα υπόλοιπα 500 για καλώδια και βάση ταβανιού!

Αν περίσσευαν θα καλούσα και τον Βαγγέλη Λάμπρου (με το ανάλογο κόστος βέβαια, ίσως να "τσοντάριζα και κάτι παραπάνω) για μια καλή ρύθμιση (και φαγητό + καφεδάκι........) :roll:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Παιδια, να διευκρινησω κατι.
Το αρχικο ποσο(5000 ευρω) αφορα μονο αγορες που εχουν σχεση με την εικονα και οχι με τον ηχο.
Δηλαδη μιλαμε για βιντεοπροβολεα, οθονη, scaler, DVDplayer , και παρελκομενα.

Η ερωτηση μου επισης δεν αποτελει ερευνα αγορας αλλα προτρεπει στο να απαντησετε εσεις οι ιδιοι στα ερωτηματα που δεχομαι καθημερινα.

Παρακαλω συνεχιστε....

Reaction score
50
Ο Σπύρος με κάλυψε απολύτως. Ίσως να εξηγούσα λίγο παραπάνω τις επιλογές κατανομής των χρημάτων. Θα ξεκινήσω ανάποδα:

200 ευρώ καλώδια: Νομίζω ότι είναι αρκετά για ένα αξιοπρεπές καλώδιο DVI-HDMI μιας κάποιας απόστασης (νομίζω οι περισσότεροι θα θέλουν τέτοια καλώδια μεγάλου μήκους). Με λιγότερα χρήματα νομίζω θ' αδικούνταν ο προβολέας.

500 ευρώ οθόνη: Προσωπικά δε μ' απασχολεί ηλεκτροκίνητη οθόνη κτλ. Θα έπαιρνα μια καλή χειροκίνητη (ίσως και σταθερή) και αν... ζαρώσει την αλλάζω που λέει ο λόγος:)

800 ευρώ universal player: εδώ νομίζω αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Είναι γνωστό ότι (για την ώρα τουλάχιστον) τα φτηνότερα μοντέλα με εξόδους πχ DVI έχουν πολλές φορές προβλήματα συμβατότητας αφενός, αφετέρου όχι τόσο καλή ποιότητα στην έξοδο αυτή σε σχέση με ακριβότερες υλοποιήσεις. Συν το ότι ένα πιο ακριβό player έχει και καλύτερη ποιότητα σε ήχο. Από την άλλη να δώσεις ακόμα πιο πολλά μάλλον σπαταλάς λεφτά για το υπάρχον budget (μην ξεχνάμε υπάρχει και ο προβολέας ακόμα!).

3500 ευρώ για προβολέα: ε τόσα έμειναν, τα δίνουμε όλα στον προβολέα. Σε σχέση με τα αρχικά 5000 ευρώ νομίζω τα 3500 είναι ένα πολύ καλό ποσοστό.

Scaler: με καλό προβολέα και DVD universal player δε θα με απασχολούσε ιδιαίτερα... οπότε δε δίνω τίποτα:)

Reaction score
786
Εγω θα εδινα 2000 Ε για προβολέα, 500 Ε για player-καλώδια-οθονη και...

2500 Ε για ταινίες!!!

Reaction score
174
Εγώ ένα θα πω: όχι πολλά λεφτά για οθόνη, εκτός κι αν είναι με εντατήρες ή σταθερή. Κατά τα άλλα η μερίδα του λέοντος πρέπει να πάει στον προβολέα. Στο dvd μπορούμε να έχουμε καλή εικόνα με λίγα λεφτά, ειδικά αν δεν μας απασχολεί ο ήχος, ενώ είναι κάτι που αναβαθμίζεται εύκολα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.642
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale