Εσωτερική μπαταρία βιντεοκάμερας

Reaction score
3
Έχω την εξής απορία.
Σε μια βιντεοκάμερα που έχει εσωτερική μπαταρία για την μνήμη (ώρα, ρυθμίσεις κλπ) γίνεται αντικατάστασή της μετά από κάμποσο καιρό ή απλά πρέπει, εφόσον δεν χρησιμοποιείται συχνά η κάμερα, όπως λέει και το εγχειρίδιο χρήσης, να φορτίζεται η εσωτερική μπαταρία, βάζοντας την κάμερα στο ρεύμα για 24 ώρες στη θέση "Power Off";

Και αυτό το ρωτάω γιατί πριν 1-1/2 μήνα περίπου, όταν άνοιξα την κάμερα με τη μπαταρία, μου έβγαλε μήνυμα να ρυθμίσω την ώρα.
Την ρύθμισα λοιπόν, φόρτισα και την εσωτ. μπαταρία για 24 ώρες και όλα καλά.
Αλλά χθες που άνοιξα την κάμερα πάλι με μπαταρία, πάλι μου ζητήθηκε η ρύθμιση της ώρας.

Reaction score
11.740
Η συγκεκριμενη μπαταρια που αναφερεις δεν ειναι επαναφορτιζομενη. Αν αδειασει μετα απο καιρο, τη βγαζεις και παιρνεις μια ιδια για να την αντικαταστησεις.

Reaction score
3
Απάντηση: Εσωτερική μπαταρία βιντεοκάμερας

Μόνο που δεν λέει στο εγχειρίδιο πως να τη βγάλεις και το service της SONY δεν είναι και ότι το καλύτερο.

To μόνο που λέει το εγχειρίδιο είναι (σελίδα 16):
"If you do not use your camcorder for about 3 months[/B, the built-in rechargeable battery gets discharged and the date and time settings may be cleared from the memory. in that case, charge the rechargeable battery and the nset the date and time again (p.113)."

Reaction score
3

Από τη σελίδα της SONY (http://support.sony-europe.com/dime/faq/faq.aspx?site=odw_el_GR&m=DCR-HC90E&f=DI_CAM_DCRHC)
"If you do not use the camcorder for a long time, the built-in button-type battery may be discharged. In this case, please do either of the following to charge the button-type battery.

•Connect the camcorder to a wall outlet using the AC adaptor.
•Install a charged battery to the camcorder and leave it with the power turned off for more than 24 hours. After charging is completed, please set the date and time again."

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, αν με το "Install a charged battery to the camcorder", εννοεί τη μπαταρία της κάμερας. Δηλαδή, μπορείς να φορτίσεις την εσωτερική μπαταρία με την μπαταρία της κάμερας;

Reaction score
3

Επικοινώνησα και με τη Sony, και μου είπαν να τη φορτίσω για 8 ώρες (στο εγχειρίδιο γράφει πάνω από 24)!
Όταν επεσήμανα ότι ήδη πριν 2 περίπου μήνες που μου παρουσίασε απώλεια στην ώρα την φόρτισα, ο υπάλληλος (ευγενέστατος) είπε ότι το διάστημα των 2 μηνών είναι αρκετά μεγάλο.
Αν δεν φταίει κάτι άλλο (π.χ. υγρασία), τότε σίγουρα η μπαταρία φταίει, αλλά αν δεν τη δει δεν μπορεί να ξέρει (το αυτό ισχύει και για το κόστος).
Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή η μπαταρία πρέπει να αλλάξει.
Μου πρότεινε να την ξαναφορτίσω πάλι και να μην την αφήνω χωρίς φόρτιση πάνω από 10-15 μέρες εφόσον δεν τη χρησιμοποιώ συχνά.
Αλλά αν παρουσιάσει το ίδιο πάλι, καλό είναι να την πάω και να αντικατασταθεί η μπαταρία.

Το ερώτημα είναι απλό:
Την πάω στη Sony ή όχι;
Έχω πικρή πείρα από το service της.
Καμιά ιδέα;

Reaction score
3

Χτες δοκίμασα, αφού την φόρτισα για πάνω από 15 ώρες, να την ανοίξω με την μπαταρία.
Και όλα πήγαν καλά. Η ώρα είχε διατηρηθεί και δεν πήρα κανένα παράξενο μήνυμα.
Έκανα και μια δοκιμαστική εγγραφή και μεταφορά στον H/Y και όλα καλά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.812
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos