Ετοιμάζεται δορυφορικός δέκτης Dune HD!

Reaction score
4.909
Ένας δορυφορικός δέκτης ετοιμάζεται να ενσωματωθεί στο πολύ γνωστό mediaplayer DuneHD, σύμφωνα με τον εισαγωγέα της φίρμας στην Γαλλία.

Το Dune HD είναι ένας από τους ποιοτικότερους mediaplayers της αγοράς και η προσθήκη δορυφορικού δέκτη τον Μάρτιο του 2014 αποτελεί μια πολύ καλή είδηση.

Το νέο DuneHD Satellite θα αναπτυχτεί πάνω σε έναν επεξεργαστή Broadcom 7356 στην θέση του ήδη πολύ καλού Sigma Design και θα είναι φυσικά συμβατό με τις νόρμες DVB-Sκαι DVB-S2.

O δέκτης θα υποστηρίζει υπηρεσίες multiroom ενώ είναι πιθανόν να υποστηρίζει και UltraHD και H.265/HEVC, ενώ η πρώτη εκδοχή του νέου μηχανήματος θα παρουσιαστεί την 1η Μαρτίου.

Πηγή: http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=10759&Itemid=107

Reaction score
1.458
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είδηση και μακάρι να βγει στην αγορά!:thumbsup:

Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί όμως με τις υλοποιήσεις της Hdi,γιατί αν θυμάστε και όταν είχε βγει το Max είχαν υποσχεθεί προσθήκη εσωτερικού δορυφορικού tuner,που όμως δεν το έκαναν ποτέ!
Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να το κάνουν!

Reaction score
4.909
Λες Φιλιππα να παρουμε και ...τεταρτο δεκτη για το ΜΑΧ;:):):)
Γιατί όχι Βαγγέλη!
Εγω παντως δεν αγοραζω αλλον αν δεν μου υποστηρίξει όχι μόνο τα ultraHD αλλά κυρίως τις υπηρεσίες multistream και τα 16APSK-32APSK που δεν υποστηρίζουν οι δεκτες του εμποριου και οι μαγκες βρηκαν και μεταδίδουν έτσι τα σημαντικά λινκ ωστε να γλυτωνουν εξοδα κρυπτογραφησης...

Reaction score
7.585
Μαλλον δυσκολα Φιλιππε να τα εχεις ολα αυτα σε ενα μηχανακι και μαλιστα με bcm cpu μεχρι στιγμης απο οσο ξερω τουλαχιστον 4k αποκρυπτογραφιση υποστηριζουν μονο οι Α31και Α31s επεξεργαστες της Allwinner (android) οι οποιοι ομως ναι μεν παιζουν 4k αρχεια αλλα τα κανουν downscale στα 1080p οσo για 32APSK εγω δεν το εχω δει σε αλλον δεκτη εκτος του RK 2020 ενω μεχρι 16APSK υποστηριζουν και <<ολα τα παιδια της sen5>> ( SD99010A, azbox titan,B.E.S.T Germany "5" ) αλλα και αυτοι android OS τρεχουν

Last edited:

Reaction score
114
Μαλλον δυσκολα Φιλιππε να τα εχεις ολα αυτα σε ενα μηχανακι και μαλιστα με bcm cpu μεχρι στιγμης απο οσο ξερω τουλαχιστον 4k αποκρυπτογραφιση υποστηριζουν μονο οι Α31και Α31s επεξεργαστες της Allwinner (android) οι οποιοι ομως ναι μεν παιζουν 4k αρχεια αλλα τα κανουν downscale στα 1080p οσo για 32APSK εγω δεν το εχω δει σε αλλον δεκτη εκτος του RK 2020 ενω μεχρι 16APSK υποστηριζουν και <<ολα τα παιδια της sen5>> ( SD99010A, azbox titan,B.E.S.T Germany "5" ) αλλα και αυτοι android OS τρεχουν
Στις προδιαγραφες τα υποστηριζουν, στην πραξη ουσιαστικα οχι . Χρειαζονται development.
Οι δεκτες που αναφερεις στο τελος, εχουν 2 επεξεργαστες, allwinner+novatek.

Last edited:

Reaction score
7.585
το σωστο ειναι οτι οι τρεις δεκτες που αναφερω στο τελος χρησιμοποιουν 1.2 GHz Cortex A8 ARM σαν κεντρικους επεξεργαστες (central processing unit)για το λογισμικο και Mali-400 επεξεργαστες ( graphics processing unit ) για τα γραφικα.

Reaction score
7.585
Το σωστο ειναι οτι οι δεκτες που αναφερω στο τελος εχουν dual core Arm cortex A8 στα1200 mhz της amlogic σαν κεντρικους επεξεργαστες (cpu) και Mali-400 στα 250 mhz σαν επεξεργαστες εικονας (gpu) οποτε και δεν υποστηριζουν 4k αρχεια.Ο μονος συνδεασμος cpu με gpu που υποστηριζει 4k αρχεια ειναι οι quad core allwinner A31 (cortex A7) cpu και power VR SGX 544 mp2 gpu
και αυτο ομως μονο σε android media players γιατι κανενα chipset της allwinner δεν υποστηριζει δορυφορικη ληψη

Reaction score
114
Πολυ σωστα λες οτι ο amlogic μπορει να υποστηριξει android+δορυφορικο κομματι μονος του.
Για την ωρα υπαρχουν με Amlogic AML8726 - Meson6
Οι αλλοι που αναφερεις ειναι με Allwinner που δεν μπορουν να υποστηριξουν το δορυφορικο κομματι και γι' αυτο χρησιμοποιουν και 2ο επεξεργαστη που ειναι Novatek.Αλλωστε αυτοι παιρνουν και 2 λογισμικα κατα την αναβαθμιση.
Πιστεψε με ;)

Reaction score
1.006
Απ'οτι καταλαβαινω η υλοποιηση θα ειναι σε νεο κουτι κι οχι για προσθηκη Tuner στα υπαρχοντα DUNE....αληθεια,αν εβγαινε εσωτερικο tuner για τα MAX π.χ που θα κουμπωνε ? στη USB η εσωτερικα ?

Reaction score
7.585
Πολυ σωστα λες οτι ο amlogic μπορει να υποστηριξει android+δορυφορικο κομματι μονος του.
Για την ωρα υπαρχουν με Amlogic AML8726 - Meson6
Οι αλλοι που αναφερεις ειναι με Allwinner που δεν μπορουν να υποστηριξουν το δορυφορικο κομματι και γι' αυτο χρησιμοποιουν και 2ο επεξεργαστη που ειναι Novatek.Αλλωστε αυτοι παιρνουν και 2 λογισμικα κατα την αναβαθμιση.
Πιστεψε με ;)
Αντε παλι φασαριες με την κυρια πρωθυπουργο για εγκριση δαπανης αγορας νεου δορυφορικου δεκτη
@Voreios
Φιλιππε προετοιμασε την δικη σου πρωθυπουργο για δυο γιατι η δικη μου αρχισε να μην μασαει και μολις μου ερθει και το mele f10 pro ( ασυρμαστο τηλεχειριστηριο με πληκτρολογιο και γυροσκοπιο 6 αξονων )σου στελνω το mele a1000g για δοκιμες

Reaction score
1.458
Απ'οτι καταλαβαινω η υλοποιηση θα ειναι σε νεο κουτι κι οχι για προσθηκη Tuner στα υπαρχοντα DUNE....αληθεια,αν εβγαινε εσωτερικο tuner για τα MAX π.χ που θα κουμπωνε ? στη USB η εσωτερικα ?
Στα μοντέλα max και duo υπάρχουν 2 υποδοχές για εσωτερικό δέκτη,και δορυφορικό και ψηφιακό.Δεν το υλοποίησαν ποτέ βέβαια παρότι είχε ανακοινωθεί 2ις!

Reaction score
114
Αυτα απο το ali.... ειναι του στυλ : χρηματοδοτηση 0 = υποστηριξη 0 = οτι σου κατσει απο την αρχη
Για το Dune ,αν και ποτε βγει , στην τιμη που θα βγει προφανως δεν θα απευθυνεται για ολα τα βαλαντια.
Εχω καλυτερη λυση.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος