Ευκολή οδήγηση 98db or 90Db

A

Anonymous

Guest
Καλησπέρα παιδες.
Θα ήθελα την βοήθεια σας, Εχω αγοράσει εδω και λίγο καιρό τον PIONNER VSX-1015 και είμαι ανάμεσα σε δύο ηχεία για τα μπροστινά δαπέδου μιλάω.
Klipsch RF-35 ή Dali 8008.Τα klipsch έχουν τρομερή ευαισθησία 98db στα 8ohm kai 125Wrms ενώ τα dali 90db sta 4ohm kai 160Wrms.Τα έχω ακούσει και τα δύο τα klipsch εχουν τρομερα χαμηλες αλλα μπουκώνουν λιγάκι όταν παίζουν πολλα μπασα ενω τα dali ειναι καλύτερα ποιο καθαρά.ΌΜως δεν ξέρω άν θα αντέχει ο ενισχυτάκος τα 4ohm θέλει πολλα ρεύματα νομίζω και δεν θα πάιζουν καλα.και απο ένα πρόχειρο υπολογισμό τα klipsch 118db max Spl enw ta Dali 113db max Spl.
έχετε να προτείνετε κατι μια βοήθεια.

Ευχαριστω

Reaction score
2
Άποψη μου είναι να πάτε για τα Klipsch. Έχω ακούσει τον 915 με 4 ohma ηχεία και στα δικά μου αυτιά ακουγόταν μουντός και ζορισμένος. Επίσης, οι στάθμες που έβγαζε δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές και ζεσταινόταν πολύ.

Reaction score
7
Εγω θα σου πω κατι αλλο...

Παιξε με οποιο θες στα 110dB (να τα ακουσεις δηλαδη τα 110dB πως ακουγονται...) και μετα θα καταλαβεις οτι δεν εχεις καταλαβει τι ειναι τα 110 και ποσο δυνατα ειναι!!!

Επειδη φευγω τωρα, θα τα πουμε και αργοτερα...

Ενδεικτικα μονο με τα δικα μου ειχα πιασει 105dB (και ειχε ακομα να δωσει) αλλα απλα δεν το αντεξα πανω απο 1 λεπτο....

Reaction score
0
Το set των ηχειων μου εμπεριεχει τα Klipsch RF-35 .
Εγω ευχαριστημενος ειμαι απο τα ηχεια αυτα.
Βεβαια να θυμασαι ενα πραγμα ,αγοραζεις αυτο που σου αρεσει ΕΣΕΝΑ .
Αλλιως ακουω εγω αλλιως εσυ.
Να σκεφτεις οτι ηταν να παρω αλλα ηχεια αλλα μου εκατσαν στα αυτια καλυτερα τα Klipsch.
Oποτε ..... ρωτας ....ακους....αγοραζεις!!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
klipsch 118db max Spl VS Dali 113db max Spl σημειωσατε δυο. :mrgreen:
Τα Dali τα εχω ακουσει με ενα μουσικο dvd και επαθα πλακα! Λες και τα οργανα παιζαν ζωντανα μπροστα μου.
Επαθα πλακα!
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ταινιακα ομως! :roll:
Για μουσικη ειναι μπομπα !!!
Σχετικα με τα 4 Ω νομιζω οτι ισως εχουμε προβλημα. (εχω και εγω τον ιδιο AV και εχω 2 κεντρικα ηχεια με 6 Ω) Ο ενισχυτης μας ζηταει ηχεια με 8 Ω αντισταση) Ειναι ολα θεμα ρευματος που να παρει! :mrgreen:
Σε αυτο μπορει να μας απαντησει ο κοντος γερος με την καπαρτινα και το σπαθι :lol:

Reaction score
0
Μαλλον εχετε δίκιο!!!

Βασικά εκέι που τα άκουσα τα ηχεία δεν τα ακουσα με την δικία μου μουσική αλλα μου έβαλε το μαγαζί κάτι δικά του.Φυσικά ηταν και ικανοποιητηκά φταγμένος ο χώρος mini-studio και μου είπε και αυτος που μου τα έδειξε πως την διαφορα στις χαμηλές στο σπίτι δεν θα την καταλαβαίνω.Ίσως και να έχει δίκιο αλλα όσο αφορα τον φορτίο σίγουρα θα κουράζετε ο pionner.
θα τα ξαναακούσω με δικία μου μουσική (Chill-out,funky music,acid jazz)και με τον pionner σαν πηγη.IΣΩς με ανα τελικο για τα δυο μπροστα να μην εχω προβλημα.
θα με βοηθούσε και η γνώμη καποιο κατώχου τέτοιον ηχείων klipsch,dali.

thanks

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO