Εχει κανεί επιστρέψει πράγματα στο Amazon.de?

Reaction score
1.277
Παρέλαβα σήμερα 3 καλώδια απο Amazon Γερμανίας και θέλω να τα επιστρέψω γιατί ήταν "ανοιγμένα".Συγκεκριμένα το ένα είχε γρατσουνιά,το άλλο είχε σκισμένα τα πλαστικά προστατευτικά καλύματα (προφανώς για να δουλέψει κάπου) και το άλλο ήταν απλά ανοιγμένο (δαχτυλιές πάνω στο βύσμα).Τέλος πάντων θέλω να το επιστρέψω απλά δεν ξέρω τόσο καλά Γερμανικά και κουράστηκα να μεταφράζω "Όρους και Προυποθέσεις Επιστροφής"...

1) Ξέρει κανείς αν μπορώ να πάρω τα χρήματα μου πίσω και να τα επιστρέψω;
2) Επίσης τι βήματα ακολουθώ για να το επιστρέψω;
3) Θα πληρώσω έξοδα αποστολής και μετά θα μου επιστραφούν ή δεν πληρώνω καν;
4) Είναι η πρώτη φορά που θα επιστρέψω,υπάρχει κάτι σημαντικό που θα έπρεπε να γνωρίζω;

Reaction score
25
μπες στο λογαριασμό σου στο amazon και πήγαινε στο menu και επέλεξε επιστροφή προϊόντος σε πάει μονο του...λογικά θα σου επιστρέψουν και τα ταχυδρομικά!

2 φορες μου έχει τύχη στο γαλλικό amazon και πήγε περίφημα, εκτυπώνεις το χαρτί της επιστροφής το βάζεις μέσα στο κουτί με το προϊόν που γυρίζεις...και σε 2-3 εβδομάδες παίρνεις τα λεφτά σου πίσω και τα έξοδα ταχυδρομικών..αν πλήρωσες και δεν ήταν free...

τα πληρώνεις τα ταχυδρομικά και αφού θα αναγράφεται απάνω στο χαρτί του ταχυδρομείου (που πάει με το πακέτο)το λαμβάνουν υπόψιν και στα επιστρέφουν ούτος η άλλος, όλο το ποσό της παραγγελίας + τα έξοδα των 2 αποστολων αυτό που πλήρωσες για να στα στείλουν και αυτά που θα πληρώσεις για να τους τα στείλεις!

Επίσης αιτιολογείς την επιστροφή σου γράφεις ένα κειμενάκι, σε πάει μονο του αφού βρείς το "επιστροφή"

Last edited:

Reaction score
1.277
Νίκο,μισό λεπτό,βρήκα λινκ στα Αγγλικά και τα έκανα όλα,εκτύπωσα δύο κόλλες.Το ένα έχει το που πάει το δέμα και το άλλο έλεγε "κρατείστε αντίγραφο" είναι ένα σκέτο bar code.Το 1ο το κολλάω στο κουτί και το 2ο το ρίχνω μέσα στο δέμα;

Επίσης σε ποιο ταχυδρομείο το πάω;Οπου να είναι;Τι ποσό πληρώνω;Και του λέω απλά να πάει στο Amazon ή θα με ρωτάει συστημένο κτλ;

Να βάλω καινούριο κουτί ή να χρησιμοποιήσω του ίδιου του Amazon;Απλά έχει ήδη ετικέτες από τότε που εστάλει και μην γίνει μπέρδεμα με το να κολλήσω καινούριες εγώ..

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.590
Στο ταχυδρομείο της γειτονιάς/περιοχής σου και πληρώνεις το κόστος αποστολής αναλόγως μεθόδου αποστολής. Από το Amazon συστήνουν να τα επιστρέφετε με συστημένη αλληλογραφία, αφενός για να πάνε στον προορισμό τους (και να μην "χαθούν" στην πορεία) και αφετέρου για να γνωρίζουν και οι δύο πλευρές (εσύ και το Amazon) το πραγματικό κόστος αποστολής, το οποίο θα αποζημιωθεί.

Reaction score
1.277
Ω ρε Θεε μου που έμπλεξα...

Και δε μου λες wizzy,μέσα να βάλω την απόδειξη αγοράς,το χαρτί αιτιολόγησης επιστροφής και απο έξω την ετικέτα αποστολέα-παραλήπτη,σωστά;

Το ποσό που θα πληρώσω στο ταχυδρομείο πως θα το δει το άμαζον για να μου το πληρώσει και αυτό;
Ευχαριστώ...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.590
Ω ρε Θεε μου που έμπλεξα...

Και δε μου λες wizzy,μέσα να βάλω την απόδειξη αγοράς,το χαρτί αιτιολόγησης επιστροφής και απο έξω την ετικέτα αποστολέα-παραλήπτη,σωστά;

Το ποσό που θα πληρώσω στο ταχυδρομείο πως θα το δει το άμαζον για να μου το πληρώσει και αυτό;
Ευχαριστώ...
Σωστά αυτά. Επίσης, το κόστος αποστολής, εάν το στείλεις συστημένο, θα εκτυπωθεί πάνω στην ταινία με το barcode/tracking number που θα κολλήσουν στο πακέτο. Συμβουλή: Μην ρισκάρεις να το στείλεις ως απλό πακέτο. Στείλε το συστημένο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Reaction score
1.277
Στο παρελθόν έλαβα απο Play.com ένα σπασμένο BR,ακολούθησα τις οδηγίες επιστροφής του προϊόντος,στο ταχυδρομείο με ρώτησε αν θέλω να το στείλω "συστημένο ή απλό",είπα "συστημένο",πλήρωσα 2.5€ αν θυμάμαι καλά και ποτέ δεν έφτασε.Κάτι έκανα λάθος.
Δεν έπρεπε να μου πει το Ελτα "ήρθε πίσω το δέμα σας...";

Επίσης αυτό το κουτί έχει βάρος 1.17kg.
Ξέρετε στο περίπου πόσο θα πληρώσω;
5,10,20 € ;

*Έχω φάει το ξενέρωμα της ζωής μου...Τελευταία όλο ανοιγμένα BR μου έρχονται,καθυστερούν υπερβολικά,τώρα αυτό,αη στα κομμάτια αρχίζω να χαλάω την εικόνα μου για τα ξένα μαγαζιά...Από την άλλη,οι δικοί μας δεν έχουν ετοιμοπαράδοτα,τους ψάχνω (4-5 τηλέφωνα) για να παραγγείλω κάτι,επίσης ανοιγμένα,εκθεσιακά κτλ κτλ

Δεν ξέρω τι να κάνω...

Reaction score
25
Κάνα δεκάρικο άντε 12 euro σε κόβω, τώρα ok δεν ξέρω τη ποιότητας BR παίρνεις και τη και καλά "γρατσουνιά" και "δαχτυλιές" δεν το βρίσκω και πολύ σοβαρό εφόσον λειτουργούν, αλλα ok όπως την βλέπει ο καθένας πληρώνεις και καλά κάνεις θες να είναι κλειστά κτλ δεκτό!

Εγώ θα τα κρατούσα πάντως!

Reaction score
1.277
Βγαίνω εκτός εαυτού και μόνο που το σκέφτομαι οτι τα άνοιξε άλλος...

Εδώ αγοράζεις από Τζάμπο πράγματα 1-2 € και είναι επτασφράγιστα και τώρα έδωσα 290€ και μου ήρθαν παρτάλι!
Το δε κουτί δέματος απο τη μία ήταν κάπως κλειστό και από την άλλη έβαλα το χέρι για να συγκρατήσω το περιεχόμενο μην πέσει μέσα στο ταχυδρομείο...Καραγκιοζιλίκια!15€ πλήρωσα συσκευασία+μεταφορά.

Και που ξέρω αν κάποιος έκανε ζημιά στο προϊόν στην τελική...

Reaction score
249
Μήπως φταίει ο δαίμων του ταχυδρομείου;
Το αμαζον στέλνει χωρίς tracking number και μήπως το άνοιξαν ε στο ταχυδρομείο να δουν τι είναι
Κανονικά έπρεπε να τους στείλει μέιλ και να τους εξηγεί πως έλαβες το δεμα κι αυτοι μπορεί να σου έστελναν άλλο κατευθείαν (για πραγματα του αμαζον όχι απο πωλητή)
Στην Αμερικη που έστειλα πίσω κάτι τα πήρα όλα όσα είχα δώσει ακόμη και τα τελωνειακα

Reaction score
25
Παιδιά όχι πανικός στο amazon η πολιτική της εταιρίας είναι ξεκάθαρη σε περίπτωση προβλήματος και μετά την επιστροφή τα χρήματα δίνονται πίσω 100% + τα ταχυδρομικά + ότι αλλα έξοδα έχουν προκύψει και μπορείτε να το αποδείξετε!

Δεν είναι ότι καλύτερο να συμβαίνει σίγουρα, αλλα ok είναι κύριοι!!

Reaction score
1.277
Τα πράματα τα επέστρεψα επιτυχώς στη Γερμανία με κόστος 17€ (συστημένο) και ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Το Αμαζον βλέπει τα γραμματόσημα και ξέρει την αξία τους,δεν χρειάζεται να τους στείλεις αντίγραφο απόδειξης του ΕΛΤΑ.
Εχθές μπήκαν στην κάρτα μου ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ και μάλιστα 0.5€ παραπάνω...Θα το κάνω σύστημα για να βγάζω πολύ χρήμα:D.Μπήκαν τα έξοδα αγοράς,τα έξοδα αποστολής (προς εμένα) και τα έξοδα επιστροφής.
Τι να πω για το μαγαζί...Μ Π Ρ Α Β Ο !
Εννοείται οτι θα ψωνίζω με μεγαλύτερη σιγουριά πλέον...
Απλά για τέτοια ποσά θα τους ρωτήσω αν γίνεται να μου τα στείλουν μέχρι το σπίτι μου με κούριερ πχ DHL αν φυσικά δεχτούν και αν είναι νορμάλ το κόστος.Η τέλος πάντων να κολλάνε ετικέτες στο δέμα μου του τύπου "Nuclear Waste - Keep Distance":D

*Επίσης το ένα απο τα 3 καλώδια ήταν απο πωλητή εκτός άμαζον (από Asbyon),γιατί κάπου πήρε το μάτι μου πως ντεμέκ πρέπει να ενημερώσω τον πωλητή και αν δεχτεί να το παραλάβει κτλ κτλ

Reaction score
1.277
Μπορεί κανείς να μου λύσει την εξής απορία;

Στα γνωστά μαγαζιά πχ Amazon,λέει οτι αν πάρεις ένα προίόν και δε σου αρέσει μπορείς να το επιστρέψεις πίσω...
Αν εγώ το ανοίξω,το χρησιμοποιήσω δε μου αρέσει και το επιστρέψω ,τι θα απογίνει το συγκεκριμένο προϊόν,θα το πληρώσει και θα το πάρει ο επόμενος;Γιατί αν γίνεται έτσι,στην ουσία μιλάμε για ένα παζάρι μεταχειρισμένων...

Reaction score
25
εύλογο το ερώτημα σου, αλλα λογικά κολοσσός το amazon θα ασχολείται λες με τις επιστροφές να τα ξαναπερνάει για πώληση να δούνε αν λειτουργούν καλά αν αν αν...χάσιμο χρόνου και χρήμα, απλά τις επιστροφές ανεξαρτήτως τη συνέβη θα τις κάνουν και αυτοί επιστροφές στις εταιρίες...

Δεν είμαι απόλυτος αλλα κάπως έτσι το βλέπω...

Είναι και η εμπειρία μου χρονια στο amazon άπειρες αγορές ποτε πρόβλημα όλα ok, εκτος από 2-3 φορες που δημιουργήθηκε βλάβη αλλαγή κτλ ήταν άψογοι όπως σου πρώτο έγραψα!

Reaction score
25
Πιο πολύ με ενοχλούν οι συνθήκες εργασίας λένε τους τρέχουν πολύ και τους πληρώνουν ελάχιστα, έχω διαβάσει πολλά περίεργα πράγματα και ψιλό χαλάστηκα για τα amazon γενικά όλες τις πλατφόρμες μονο κακά δυστυχώς!

Αλλα σκατά να φάνε που λένε στο χωριο μου πελατειακές σχέσεις παίρνουν ΑΡΙΣΤΑ!!

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos