Εχω θεμα με την καινουρια τηλεόραση

Reaction score
0
Το σάββατο παρέλαβα επιτέλους την καινούρια μου τηλεόραση (samsung le32d550) και μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος αλλά έχω ένα θεματακι. Οταν δειχνει τηλεοπτικα προγραμματα και προφανως έχει χρωματα στις σκηνες, οταν κινούνται τα αντικείμενα δημιουργειται κατι σαν ψηφιδωτο εκει που υπαρχει χρωμα. Δεν εβαλα καμια ταινια να παίξει για να δω αν οφειλεται στο σήμα της tv. Είναι κάτι που οφείλεται στις ρυθμισεις ή υπαρχει σοβαροτερο προβλημα?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.444
Απάντηση: Εχω θεμα με την καινουρια τηλεόραση

Συνήθως τέτοιο πρόβλημα παρουσιάζεται λόγω κακής λήψης στα ψηφιακά κανάλια. Στα αναλογικά τι γίνεται?

Reaction score
40

Στο κανει παντα οταν εχει κινηση. Η το κανει μεμονωμενα σαν ψηφιδωτο και με διακοπη στον ηχο?
Εαν το δευτερο οντως οπως προαναφερθηκε, η ληψη σου στα ψηφιακα δεν ειναι επαρκης.

Reaction score
0

Ο ήχος δεν έχει πρόβλημα και το κάνει όταν κινείται το έγχρωμο αντικείμενο. Στα αναλογικά δεν βλέπω να το κάνει, αλλά πιστεύω ότι οφείλεται στην όχι και τόσο μεγάλη "ευκρίνεια" που έχουν. Αν οφείλεται στο σήμα, τι πρέπει να κάνω;

Reaction score
40

Δεν ειναι απαραιτητο αυτο με τον ηχο, απλα θα το σιγουρευα ετσι. Ένδειξη μωσαϊκού και παραμορφώσεις δεν δικαιολογεί η ποιότητα των καναλιων. 99% εχεις θεμα με το σημα. Οταν γινεται στιγμιαια απωλεια του αυτο συμβαινει.

Πρεπει να τσεκαρεις τι ισχυ και ποιοτητα σηματος που κατεβαζει η κεραια σου. Δυστηχως η samsung δεν εχει ενσωματωμένο level οπως καποιες αλλες. Χρειαζεται η πεδιομετρο η να δανειστεις εναν αποκωδικοποιητή mpeg4 απο καποιον, οπου ολοι εχουν μετρηση αυτων των στοιχειων.

Εαν ειναι χαμηλα το σημα και η ποιοτητα, η κεραια σου θελει ελαφρα μετατατοπιση μεχρι να ανεβει. Εαν ανεβαινει - κατεβαινει αποτομα, θελει ρυθμιση ο ενισχυτής σου γιατι μπορει να κλιπαρει απο την πολυ ενισχυση.

Και βασικο, που μενεις και σε ποιο κεντρο κοιταει η κεραια σου? Πολλοι κατοικοι της Γλυφαδας - Βουλας με τις κεραιες να κοιτανε Παρνηθα πιανουν ψηφιακα απο ανακλασεις της Αιγινας με τα παραπανω προβληματα. Με ενα απλο γυρισμα ολα αυτα διορθωνονται στο 100%

Reaction score
0

Επανέρχομαι στο θέμα μετά απο καιρό μιας και τώρα βρήκα χρόνο να ασχοληθώ και πάλι με την τηλεόραση μου. Το πρόβλημα με το μωσαικο κατά πάσα πιθανότητα ωφείλεται στο σήμα μιας και στις ταινιές που βλέπω απο το usb δεν το κάνει αλλά προς το παρόν δεν δύναμαι να ασχοληθώ με την κεραία.
Ενα αλλο πρόβλημα που με απασχολεί είναι η σύνδεση με τον υπολογιστή. Αγόρασα ενα καλώδιο hdmi 1.3 ethernet 5m και έναν αντάπτορα hdmi to dvi γιατί η κάρτα γραφικών μου δεν έχει έξοδο hdmi( geforce 9400gt ) αλλα όταν τα συνδέω η τηλεόραση ενώ δείχνει την εικόνα ακούγεται ένας ήχος σαν να τσαχαλίζει το ηχείο. Μήπως γνωρίζει κάποιος που οφείλεται αυτό και γιατί ενώ ο ήχος απο τα ηχεία του υπολογιστή ακούγεται κανονικά απο την τηλεόραση δεν ακούγεται καθόλου?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η 9400GT δεν έχει κύκλωμα ήχου, ανάλογα με τον κατασκευαστή υπάρχει είσοδος SPDIF για να συνδεθεί με κάρτα ήχου και να δώσει δικάναλο LPCM σήμα για να το καταλάβει η τηλεόραση μέσω του HDMI.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2409

Reaction score
40

Ετσι και αλλιως δεν περναει πληροφορια ηχου απο το DVI. Μονον στο HDMI.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Οι κάρτες γραφικών των τελευταίων 2-3 χρόνων μπορούν να δώσουν ήχο από DVI με τον κατάλληλο DVI-HDMI adapter σε HDMI είσοδο.

Reaction score
0

Δηλαδή αυτός ο ήχος που βγάζει η τηλεόραση που οφείλεται?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μάλλον σε κάποιο σήμα που δέχεται η τηλεόραση και νομίζει ότι είναι ήχος.

Reaction score
0

Αρα καλύτερα να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο να τον συνδέσω απ' ευθείας στην τηλεόραση και να ησυχάσω...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.405
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim