Ζάρες σε οθόνη. Πώς αντιμετωπίζονται και πώς διορθώνονται;

Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους ξανά.

Πριν λίγες μέρες, μετά από ένα ατυχηματικό γεγονός, η οθόνη μου (Screenline ηλεκτρική 110") απέκτησε στην αριστερή κάτω πλευρά της μερικές πολύ κακές ζάρες.

Επικοινώνησα με την κατασκευάστρια εταιρεία στην Ιταλία, ρωτώντας αν μπορούν να με συμβουλέψουν το τί πρέπει να κάνω για να εξαλείψω ή έστω να περιορίσω (σε αποδεκτά επίπεδα) το φαινόμενο. Στο ερωτηματολόγιό μου υπήρχε η ιδέα αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω και πιστόλι θερμού αέρα (hot gun), ώστε να ισιώσω το "πανί".

Προς τιμήν τους, πήρα την εξής απάντηση (λίγο-πολύ αναμενόμενη):

"Good afternoon Mr. Panagiotis,
first of all I would like to understand which accident has happened.
Anyway you could try to use an air dryer..but putting attetion ..becuase the fabric is in PVC.
Please let me know in the coming days.

I wish you a great afternoon!
best regards
"

Προς το παρόν, το μόνο που έχω κάνει είναι να ανοίξω το "πανί" σε όλη του την έκταση, συμπεριλαμβανόμενου και του έξτρα μαύρου περιθωρίου των περίπου 50 εκ. στο πάνω μέρος και να εφαρμόσω στις δυο άκρες και στη μέση από έναν, σύνολο τρεις "εντατήρες", από λάστιχα χταποδιού, που χρησιμοποιούμε στις σκάρες των αυτοκινήτων. Η ένταση που ασκούν οι εντατήρες στην επιφάνεια του "πανιού" δείχνει να έχει αποτελέσματα, αφού το ισιώνει σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, δεν έχω ακόμα χρησιμοποιήσει πιστόλι θερμού αέρα. Σκέφτομαι να αφήσω τους εντατήρες σε αυτή την κατάσταση για μερικές μέρες και μετά να δω τα αποτελέσματα. Και ανάλογα να πράξω.

Τί λέτε; Υπάρχει πείρα από κάποιον για αυτό το θέμα;

Ευχαριστώ.
-

Reaction score
248
Αν σου λυθεί με αυτόν τον τρόπο με ενδιαφέρει και εμένα. Και η δικιά μου έχει κάνει κάτι ζάρες μέσα στην μέση και θέλω να πάρω ένα ψαλίδι και να την κάνω κουρέλια.

Θα έπερνα νέα χωρίς 2η σκέψη αλλά δεν είναι τώρα εποχές για πολυτέλειες!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.595
Νομίζω ότι εφόσον η επιφάνεια είναι από PVC θα είναι και ευαίσθητη στην υψηλή θερμοκρασία ενός πιστολιού θερμού αέρα.
Στην πραγματικότητα, είναι καυτός αέρας.
Θέλει τόλμη και προσοχή το εγχείρημα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.420
Πείρα δεν έχω αλλά νομίζω ότι δεν θα πετύχει.

Αν το κάνεις Παναγιώτη καλύτερα χωρίς τα ''χταπόδια'',

γιατί αν τα βγάλεις μετά πιστεύω θα υπάρχουν περισσότερες ζάρες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
πιστολακι μαλλιων(ε)
το θερμομπιστολο θα την ξεκολλι@σει
και με τροπο.......λιγο δουλεμα με ενα τριτο χερι
και αστην ανοιχτη
βασικα αν στραβοτυλιγεται με το χρονο αποκτα κακες συνηθειες
οπως και αν σηκωνει καμμια μοντιφια καντην
αξιζει

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.813
Οσο ειχα κρεμαστη οθονη ,που εκανε ζαρες και την εδενα :) ,ειχα χασει αρκετα απο την χαρα
της μεγαλης εικονας .
Την σταθερη αντιθετως δεν χορταινω να την βλεπω!

Με την δικια μου που ηταν κινεζικη, αλλα οχι και πολυ φτηνη δεν ειχα καταφερει τιποτα!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.371
Θέλει τεράστια προσοχή το πιστολάκι μαλλιών. Εγώ που δεν είχα την υπομονή να το κάνω σιγά-σιγά, και όχι από πολύ κοντινή απόσταση, κατάφερα να καταστρέψω την προηγούμενη οθόνη μου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos