Ζεύγος ηχείων για μουσική.

Μηνύματα
28
Reaction score
0
Πρόσφατα έτυχε να ακούσω ένα ζευγάρι Sensys DC2 και εντυπωσιάστηκα. Καιρό τώρα ήθελα να αποκτήσω ξεχωριστό δικάναλο σύστημα από αυτό του Home Cinema. Εκτός από τα Sensys τι άλλα ηχεία υπάρχουν έως τα 1500 ευρώ?
Έχω διαβάσει αρκετές φορές πως καλά όλα τα ηχεία αλλά τα Audiovector c2mkII δεν παίζονται στην κατηγορία τους.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ Μουσική με ενδιαφέρει και κλασσική.
 

Μηνύματα
815
Reaction score
968
Πες μου τι ενισχυτη εχεις,χωρο,ενδιαφερεσαι για βασης ή οχι.Υπαρχουν πολλες προτασεις απο πολλες εταιριες,απλα προσπαθησε να ακουσεις μερικα και να διαμορφωσεις οσο το δυνατον μια ιδεα.
 

Μηνύματα
28
Reaction score
0
Θα αγοραστεί και δικάναλος ολοκληρωμένος απλά πρώτα ψάχνω για τα ηχεία. Ο χώρος είναι σχεδόν τετράγωνος και 25τμ. Προτιμώ δαπέδου αν και δεν ξέρω τι θα γίνει με τα στατικά κύματα. Το να ακούσω ηχεία αυτής της κατηγορίας είναι αδύνατο στην περιοχή μου. Γι αυτό το λόγω θέλω από κάποιον που έχει ακούσει-γνωρίζει ποιά άλλα ηχεία θεωρούνται καλύτερα από τα Sensys έτσι ώστε κατεβαίνοντας Αθήνα να τα ακούσω κάπου.

Ευχαριστώ και πάλι.
 

Μηνύματα
815
Reaction score
968
Δυστηχως ο χωρος ειναι ακριβως οπως και ο δικος μου,( :( δυσκολος και τετραγωνος)ακριβως το ιδιο μεγεθος.Τωρα απο ηχεια θα σε συμβουλευα αφου θα δωσεις καποια χρηματα να προσπαθησεις οσο γινετε να ακουσεις και να μην βασιζεσαι εξ ολοκληρου σε ακροασεις αλλων. Εφοσον θα πας Αθηνα κανε μια γυρα στα καταστηματα και προσπαθησε να βρεις μια ακρη.Πολλες γνωστες εταιριες εχουν ηχεια στην κατηγορια που θες Audiovector,B&W,Epos,Dynaudio κα.Οσο για βασης ή οχι αυτο ειναι καθαρα θεμα γουστου και απαιτησεων σε μπασο.Ο χωροw μου με τα ηχεια μου(B&W 805 Nautilus)γεμιζει σχετικα ικινοποιητικα αν και εγω προσωπικα προτειμω να εχω και ενα sub να συμπληρωνει στα χαμηλα
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
894
Μην ξεχάσεις να κάνεις και κάποια ακρόαση με ηχεία της Vienna Acoustics! Πραγματικά, αν μπορείς να ανέβεις στα €1500, πιστεύω ότι τα Bach θα σε ικανοποιήσουν. Επίσης άκουσε και τα Quad 21L και 22L.
 


Μηνύματα
1.399
Reaction score
1.094
Συμφωνω και εγω για τα Bach. Πολυ καλα ηχεια.
Eπισης ακου Castle. Πολυ ζεστος ηχος.
 


Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Κάνε και μια βόλτα, να ακούσεις και τα AUDIO SPECTRUM ARTEMIS V2.
Είναι άριστα (Ελληνικά!) ηχεία (δαπέδου), με πολύ καλές κριτικές από περιοδικά και ανθρώπους που τα έχουν ή απλά άκουσαν! :D

Έχω τα ARTEMIS (όχι τα V2) και είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Τα ARTEMIS V2 τα έχει κολλητός και είναι πολύ ευχαριστημένος κι αυτός!
Θα του ζητήσω, να σου γράψει δυό κουβέντες γι' αυτά! 8)
 

Μηνύματα
2.886
Reaction score
50
Επίσης αν καταφέρεις ρίξε μια ματιά και στα Monitor Audio S8 (περίπου 1000 ευρώ), πολύ γλυκός ήχος. Α! και τα Chario Syntar 200T, τα άκουσα και δεν πίστευα πόσο ισορροπημένα ήταν από άποψη μουσικής και μάλιστα σε πολύ λογικές τιμές (κάτω απο 1000 ευρώ).
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
...

Λόγω χώρου κυρίως, προσπάθησε να ακούσεις όσα περισσότερα ηχεία βάσης μπορείς. Το θέμα των χαμηλών λύνεται και αργότερα.
- Πρόσφατα άκουσα το B&W 705 και έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Θα βρεις και άρθρο στον ΗΧΟ του Αυγούστου για αυτό. Νομίζω ότι είναι και στο budget σου.

- Επίσης δες αν μπορείς να βρεις και να ακούσεις τα ενεργά ηχεία της mackie και της adam (αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος στο που). Νομίζω ότι θα σου αρέσει ο ήχος τους αλλά ενδεχομένως να σε καλύψουν και σε χαμηλές συχνότητες. Ταυτόχρονα θα λύσεις και το θέμα της οδήγησης μιας και σε όσο καλύτερο ηχείο πας, τόσα περισσότερα χρήματα θα χρειαστεί να δώσεις σε ενισχυτικά. :wink:
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Αν και μου φαίνετε ότι σου τα είπαμε όλοι μαζεμένα καλό είναι να ακούσεις και τα Harbeth NRG, και τα Dynaudio Audience 52SE...
 

Μηνύματα
28
Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
Απλά με τόσα ηχεία (ίσως και αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους?) ΑΠΛΑ δεν βγάζω άκρη. Για να ακριβολογώ νιώθω μια ανακατοσούρα στο στομάχι μου.
Από τα περισσότερα ηχεία που αναφέρθηκαν είτε δεν τα έχω ακούσει ποτέ είτε δεν γνωρίζω καθόλου τα χαρακτηριστικά τους. Αυτό σημαίνει για μένα πολύ ψάξιμο και κυρίως χρόνο που αυτή την εποχή δεν έχω. Οπότε πάμε κατά Χριστούγεννα μεριά.

Υ.Γ Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο τελικά να αγοράσεις κανείς δυο ηχεία για μουσική? Πρέπει να το ψάξει τόσο? Αγοράζοντας αυτοκίνητο ή και μοτοσυκλέτα μου φαίνεται ότι αφιέρωσα πολύ λιγότερο χρόνο.
Βέβαια να πω ότι οι γνώσεις μου δεν είναι ίδιες στα ηχεία με τα παραπάνω αντικείμενα.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Θα έλεγα ότι η αναζήτηση ηχείων είναι πιο δύσκολη από αυτή του αυτοκινήτου.

Και στα δύο παίζει βασικό πόλο η επιλογή ή μάλλον καλύτερα το γούστο και οι προτιμήσεις του αγοραστή αλλά στα ηχεία υπάρχει μια παραπανω παραμετρος. Το αυτοκίνητο σαν συσκευή είναι αυτόνομη (δηλ. δεν εξαρτάται από κάποιον άλλο παραγοντα) ενώ στα ηχεία μας παίζει ρόλο και το σύστημα που ήδη έχουμε.

Άρα λοιπόν μπορεί να υπάρχει κάποιο πάρα πολύ καλό ηχείο το οποίο όμως να μην συνεργάζετε αρμονικά με το υπόλοιπο σύστημα. Γι' αυτό καλό θα είνα να έχεις πάντα αρκετές δυνατές επιλογές.

Απο την στιγμή που όπως βλέπω δεν υπάρχει ενισχυτής καλύτερα να ψάξεις για συνδιασμό ηχείων με ενισχυτή. Βρες 2-3 καταστήματα με χώρους ακρόασης και ξόδεψε μερικά απογεύματα για να ακούσεις συνδιασμούς ηχείων με ενισχυτή.

Άρα πρώτα ξεκαθάρισε τι ποσό μπορείς να διαθέσεις για ενισχυτή, και αν θα είναι ολοκληρωμένος ή ζεύγος προενισχυτή και τελικού.
Μετά αν θες ηχεία βάσης ή δαπέδου, και πιστεύω ότι θα καταλήξεις σε ένα πάρα πολύ καλό σύστημα.
 

Μηνύματα
28
Reaction score
0
Ωραία. Αν πούμε ότι καταλήγω σε AudioVector C2mkII ή Vienna Accoustics Bach ή Haydn, τι ολοκληρωμένο ενισχυτή πρέπει να κοιτάζω?
 

Μηνύματα
28
Reaction score
0
George P. said:
Ωραία. Αν πούμε ότι καταλήγω σε AudioVector C2mkII ή Vienna Accoustics Bach ή Haydn, τι ολοκληρωμένο ενισχυτή πρέπει να κοιτάζω?
Εννοείται σε τιμή κάτω των 1000 Ευρώ.
π.χ ο NAD C372 κάνει για αυτά τα ηχεία?
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Δες οπωσδήποτε τους:

Unison Research Unico (προσοχή όχι τον Unico Research P, είναι άλλο μοντέλο με μικρότερη ισχύ), υβριδικό ενισχυτή με ισχύ 2x80 και πολύ καλό ήχο





Τον Musical Fidelity X-150 , που η EISA ανακύρηξε ενισχυτή της χρονιάς.



Τον Creek 5350SE με κορυφαίο ήχο, αλλά λίγο ακριβότερο από τους υπόλοιπους



Και οι τρεις είναι κορυφαίοι, αλλά το ποιον θα επιλέξεις είναι και θέμα γούστου...
Αν επέλεγα εγώ θα κοιτούσα τον Unison και τον Creek
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Συμφωνώ με τον Σπύρο. Τα ηχεία αυτά, AudioVector C2mkII ή Vienna Acoustics Bach ή Haydn θέλουν καλό και ποιοτικό ενισχυτή για να παίξουν. Να έχει επάρκεια ρευμάτων για άνετη και απροβλημάτιστη οδήγηση των ανωτέρω ηχείων.
Τώρα για ποιον από τους τρεις ενισχυτές που προτάθηκαν, εσύ θ' αποφασίσεις κατόπιν προσεκτικών ακροάσεων. Τα δυο πρώτα ηχεία είναι δαπέδου. Για τα Haydn θα πρέπει ν' αγοράσεις βάσεις.
Δεν έχω ακούσει ούτε τα συγκεκριμένα ηχεία, ούτε τους ενισχυτές για να σου πω περισσότερα. Έχω διαβάσει όμως τις δοκιμές - reviews των. Με 2000€ έχεις ένα πάρα πολύ καλό σετ ενισχυτικών-ηχείων.
Ελπίζω να βοήθησα.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Ο χώρος είναι σχετικά μεγάλος (για τα ελληνικά πάντα δεδομένα) οπότε προτιμότερα είναι τα ηχεία δαπέδου. Τόσο τα Audiovector όσο και τα Vienna Acoustics είναι πολύ καλά, απλά δεν ξέρω ποιος συνδιασμός θα ακουστεί ποιο ευχάριστα στα αυτιά σου...
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Πάντως από όσα έχω διαβάσει θεωρώ τα Vienna Acoustics Bach καλύτερα από τα AudioVector C2mkII . Είναι και ακριβότερα τα Vienna νομίζω. Αν πας για ακροάσεις άκου και τα AudioVector Μ3 τα απλά. Θα έλεγα το εξής ματσάρισμα να δοκιμάσεις : Creek 5350 SE με Vienna Acoustics Bach και Unison research UNICO με AudioVector C2mkII. Έχω την αίσθηση ότι
Unison research UNICO με Vienna Acoustics Bach ισως ακουστούν πολύ γλυκά (ΙΜΗΟ). Δοκίμασε πάντως. Καλή τύχη !
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.865.584
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top