Ζηταω Φορτιστη Για Ειδικη Χρηση

Reaction score
0
Ψάχνω για ένα φορτιστή που να μπορεί να τροφοδοτήσει με αρκετό ρεύμα την μπαταρία του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας ώστε να πάρουν μπρός μετά από κάμποσες μέρες ακινησίας. Πρέπει να είναι φορητός και ενδεχομένως να έχει επιλογέα για περισσότερες θέσεις πέρα από τα 12 V. Μία γκάμα από τα 3 - 12 V καθώς και τα 220 V θα ήταν ιδανικό. Επίσης καλό θα ήταν να έχει την δυνατότητα να γεμίζει εκτός από την ρεύμα του σπιτιού μου και με την μπαταρία του αυτοκινήτου (μέσω του αναπτήρα ενδεχομένως? ) ώστε να είναι χρήσιμος και στην ύπαιθρο.

Είδα μία τέτοια συσκευή στο Carefour στα 50 ευρώ αλλά είχε επιλογή μόνο από 9 - 12 Volt. Λέω να ρίξω μια ματιά και στα ΜΑΚΡΟ & Practiker...

Εχει κανείς τίποτα να μου προτείνει?? (μοντέλο, κατάστημα, χαρακτηριστικά, τιμή)

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Είχαμε κάτι τέτοιο στο στρατό για να βάζουμε μπρος τα άρματα...

χαχαχα...

ψάξε καλύτερα σε αξεσουάρ αυτοκινήτου...

Reaction score
25.499
μαλλον εννοεις αυτον τον φορτιστη με την μπαταρια για τις δυσκολες στιγμες.

Reaction score
7
Σιμο με μπερδεψες...

Μία γκάμα από τα 3 - 12 V καθώς και τα 220 V θα ήταν ιδανικό. Επίσης καλό θα ήταν να έχει την δυνατότητα να γεμίζει εκτός από την ρεύμα του σπιτιού μου και με την μπαταρία του αυτοκινήτου (μέσω του αναπτήρα ενδεχομένως? ) ώστε να είναι χρήσιμος και στην ύπαιθρο.
Τι εννοεις με αυτο? Φορητος φορτιστης? :roll:

Θες φορτιστη για τις μπαταριες που εχουν πεσει ή ''εκκινητή'' για τη μιζα (αντικαθιστωντας την πεσμενη μπαταρια)?

Μπορεις να το διευκρινισεις?

Παντως αν θες ''εκκινητη'' μαλλον δε θα βρεις κατι τετοιο, μιας και η μιζα του αυτοκινητου τραβαει και πανω απο 50 Αμπερ στιγμιαια μεχρι να περιστραφει...

Reaction score
0
Γιώργο δεν ζητάω έναν φορτιστή που θα με αναγκάσει να βγάλω την κουρασμένη μπαταρία από το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα μου και να την πάω σπίτι μου ώστε να την γεμίσω.

Ζητάω μια συσκευή σαν αυτή που βρήκα στο Carefour, η οποία μπαίνει στην μπρίζα για οκτώ ώρες το βράδυ και το πρωί πάω στην μηχανή μου (που είχε να κουνηθεί 10 μέρες καθότι σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώ το scooter μου) και βοηθάω την κουρασμένη μπαταρία μου να πάρει μπρός. Η συσκευή που βρήκα στο Carefour το κάνει αυτό, το περιγράφει σαφώς στο κουτί καθώς αναφέρει την χρήση σε auto - moto - σκάφος κ.λ.π. .

Κάπου είχα δει μια τέτοια συσκευή με περισσότερες επιλογές Volt, κάτι που θα την έκανε πιό ευέλικτη. Η δυνατότητα για 220 V τις δίνει την δυνατότητα να παίξει για λίγο μια μικρή συσκευή (μια τηλεορασούλα στην ύπαιθρο ή το σκάφος). Νομίζω πως αυτή στο Carefour μπορούσε να φορτισθεί (να γεμίσει δηλαδή), εκτός από το ρεύμα του σπιτιού μας, και από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου.

Reaction score
7
Απο οσα λες φανταζομαι οτι προκειται για μια συσκευη που φορτιζει την εσωτερικη της μπαταρια (μαλλον μολυβδου) καμποσων αμπερ (υποθετω 18Α, μια και οι χωρητικοτητες πανε ...2-4-7-10-18-24....) και καποιου βαρους (ποσο φορητο...?) που απλα στη δυσκολη στιγμη λειτουργει σαν υποβοηθηση (οπως λες) για την υπαρχουσα μπαταρια που εχει πεσει...

Αν η δικη της μπαταρια ειναι 12V τοτε ολες οι αλλες ,προς τα κατω, DC τασεις ειναι ευκολο να βγουν. Αν θες και 220V AC, θα πρεπει να εχει και κυκλωμα αντιστοιχο με τα UPS, κατι που θα ανεβαζει την τιμη του.

Παντως αν μπορει οπως λεει να φορτιζει την μπαταρια του σε 8 ωρες, αν ειναι 18 Αμπερ, πρεπει να τις ριχνει ρευμα πανω απο 2 Αμπερ, πραγμα που δεν ειναι και τοσο καλο για τη διαρκεια ζωης της μπαταριας... Ασε που πρεπει να εχει και ενα αρκετα μεγαλο τροφοδοτικο για τη φορτιση...

Οπως και να εχει το θεμα το σιγουρο ειναι οτι δεν μπορει να δωσει παραπανω ρευμα απο οσο μπορει να αποθηκευσει...

Ψαξε το καλυτερα στα χαρακτηριστικα της και στα ψιλα γραμματα του κουτιου...
Ποσο εκανε? Ή κανει ακομα....? :roll:

Reaction score
25.499
ειναι αυτο το φορτιστο-μπαταρια ολα σε ενα που μοιαζει με transformer απ εξω και το εχουν ολοι οι μαντραδες για να βαζουν μπροστα τα αυτοκινητα που εχουν να πουλησουν κανα διμηνο.
τοσο εχει κανει δουλεια αλλα δεν υπαρχει εκδοση με ενσωματωμενο μετασχηματιστη για αλλας τασεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis