Ζητείται για ακρόαση trichord mkiii

Reaction score
321
Καλησπέρα παιδιά λοιπόν ανοίγω ένα περίεργο θέμα αμα παρεμβαίνω κάποιους κανόνες σας ζητώ συγνώμη . Λοιπόν σκέφτομαι να πάρω το συγκεκριμένο phono γιατί πλέον με το project box s δεν ανταποκρίνεται στις υπόλοιπες αναβαθμίσεις που εχω κανει.
Πηρα τον αντιπρόσωπο που φέρνει το συγκεκριμένο αλλα έφαγα πακετο ειναι σε διαδικασια μετακόμισης. Οποτε δοκιμή δεν παίζει δεν παίζει ομως να μου το δώσει να το δοκιμάσω στο σύστημα μου, πράγμα που ορφεας το κάνει αυτό
Λοιπον βαζω το σπιτι μου σουβλάκια μπύρες τα βινύλια μου οποίος το έχει και γουστάρει και θέλει γιατι ξέρω αυτο που ζητάω ειναι δύσκολο μπορεί να σκεφτεί και που παω; σε τι σπιτι; και αμα μου την πεσουν; βεβαια το ρίσκο ειναι και δικό μου το να ανοιξω το σπιτι μου δει τα μηχανημα μου και και.

Reaction score
208
Η εμπειρία μου έως τώρα με όλους τους φίλους του site από αγγελίες είναι από εξαιρετική...έως αξέχαστη με την καλή έννοια...πάντα ακροαση ωραίας μουσικης, κουβεντουλας εναλλαγής εμπειριών και γενικά ευτραπελων του χωρου
Βεβαια, σουβλάκια δεν έταξα για να μου την πέσουν...χαχαχα, αλλά θεωρώ ότι κάτι με ελάχιστο αλκοόλ, βοηθάει εκτός από να σπάσει ο πάγος και να ακουστεί καλυκαλύ το σύστημα...
Πέραν της πλακας, μακάρι να το διέθετα και να μπορούσα να σε εξυπηρετησω, αλλά το πούλησα κάποια χρόνια πριν
Από μνήμης πάντως, μαλακια είχα κάνει, καθώς είναι ένα εξαιρετικό phono που θα παίξει απροβληματιστα με όλες τις κεφαλες, έχει δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης και δεν θα νιώσει ευχάριστα σε σύστημα με πολύ ανάλυση και λεπτό ήχο (ίσως.....)
Σε σύστημα με γεμάτο ήχο, θα δώσει τον απαραίτητο αέρα και τη σπιρτάδα που μπορεί να λειπει.

Καλη επιτυχία στην αναζήτηση και καλές ακροάσεις

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.583
Καλησπέρα παιδιά λοιπόν ανοίγω ένα περίεργο θέμα αμα παρεμβαίνω κάποιους κανόνες σας ζητώ συγνώμη . Λοιπόν σκέφτομαι να πάρω το συγκεκριμένο phono γιατί πλέον με το project box s δεν ανταποκρίνεται στις υπόλοιπες αναβαθμίσεις που εχω κανει.
Πηρα τον αντιπρόσωπο που φέρνει το συγκεκριμένο αλλα έφαγα πακετο ειναι σε διαδικασια μετακόμισης. Οποτε δοκιμή δεν παίζει δεν παίζει ομως να μου το δώσει να το δοκιμάσω στο σύστημα μου, πράγμα που ορφεας το κάνει αυτό
Λοιπον βαζω το σπιτι μου σουβλάκια μπύρες τα βινύλια μου οποίος το έχει και γουστάρει και θέλει γιατι ξέρω αυτο που ζητάω ειναι δύσκολο μπορεί να σκεφτεί και που παω; σε τι σπιτι; και αμα μου την πεσουν; βεβαια το ρίσκο ειναι και δικό μου το να ανοιξω το σπιτι μου δει τα μηχανημα μου και και.
- σωστά θα πρέπει να το δοκιμάσεις στον δικό σου χώρο - σύστημα . . . εάν όμως δεν σου κάτσει , το έχω ακούσει σε σύστημα φίλου με τουλάχιστον 4 κεφαλές και ήταν απροβλημάτιστο ως προς τις απαιτούμενες ρυθμίσεις ( έχει πολλές ) , από εκεί και πέρα βάσει σχολίων εδώ στο φόρουμ και αλλού , είναι μάλλον κλασική επιλογή

Reaction score
1.380
...το έχω ακούσει σε σύστημα φίλου με τουλάχιστον 4 κεφαλές και ήταν απροβλημάτιστο ως προς τις απαιτούμενες ρυθμίσεις ( έχει πολλές ) ...
Συμφωνώ, έχω τη πρώτη έκδοση γύρω στα 15 χρόνια. Παίζει όλες τις κεφαλές τελείως αθόρυβα, η πιο χαμηλοέξοδη που το έχω ακούσει ήταν η Denon DL-304. Το βασικότερο είναι τα δυναμικά και οι χροιές του. Το έχω συγκρίνει με phono από διαφορετικούς M. Fidelity προ/ολοκληρωμένους, Rotel oλοκληρωμένο και με το Cambridge Audio 640P που επίσης έχω, το προτιμώ απ' όλα. Επηρεάζεται όταν βγει απ' το ρεύμα, καλό είναι να έχει μείνει αρκετές ώρες στο ρεύμα, ιδανικά μέρα για να το ακούσεις.

Reaction score
321
Συμφωνώ, έχω τη πρώτη έκδοση γύρω στα 15 χρόνια. Παίζει όλες τις κεφαλές τελείως αθόρυβα, η πιο χαμηλοέξοδη που το έχω ακούσει ήταν η Denon DL-304. Το βασικότερο είναι τα δυναμικά και οι χροιές του. Το έχω συγκρίνει με phono από διαφορετικούς M. Fidelity προ/ολοκληρωμένους, Rotel oλοκληρωμένο και με το Cambridge Audio 640P που επίσης έχω, το προτιμώ απ' όλα. Επηρεάζεται όταν βγει απ' το ρεύμα, καλό είναι να έχει μείνει αρκετές ώρες στο ρεύμα, ιδανικά μέρα για να το ακούσεις.
Συμφωνώ εν μέρη που εχει πολλες ρυθμίσεις αλλα αμα δεν το ακούσεις στο σύστημα σου δεν μπορεις να βγάλεις συμπέρασμα και γιατί το λεω αυτό να ειναι καλα ο γιωργος απο ενα μαγαζί που δάνεισε το hifi mirco phono 2 το εχω απο εχθές μεχρι την Τρίτη παίζει απο εχθες ασταμάτητα έχω εξαντλήσει όλες τις ρυθμίσεις τίποτα δεν ταιριάζει στο μηχάνημα μου δεν ειδα πουθενά δυναμικές δεν άνοιξε καθόλου η σκηνή που περίμενα να ανοίξει σε σχέση με το δικό μου.
Οποτε ερχόμαστε ναι το trichord mkiii μπορεί να είναι πολύ καλο γιατί το λένε συνέχεια τα παιδιά απο εδώ αλλα αμα δεν το ακούσεις στο σύστημα σου; δεν μπορείς να αγοράσεις κατι στα τυφλά

Reaction score
5.933
Συμφωνώ εν μέρη που εχει πολλες ρυθμίσεις αλλα αμα δεν το ακούσεις στο σύστημα σου δεν μπορεις να βγάλεις συμπέρασμα και γιατί το λεω αυτό να ειναι καλα ο γιωργος απο ενα μαγαζί που δάνεισε το hifi mirco phono 2 το εχω απο εχθές μεχρι την Τρίτη παίζει απο εχθες ασταμάτητα έχω εξαντλήσει όλες τις ρυθμίσεις τίποτα δεν ταιριάζει στο μηχάνημα μου δεν ειδα πουθενά δυναμικές δεν άνοιξε καθόλου η σκηνή που περίμενα να ανοίξει σε σχέση με το δικό μου.
Οποτε ερχόμαστε ναι το trichord mkiii μπορεί να είναι πολύ καλο γιατί το λένε συνέχεια τα παιδιά απο εδώ αλλα αμα δεν το ακούσεις στο σύστημα σου; δεν μπορείς να αγοράσεις κατι στα τυφλά
Φυσικά και μπορείς! Ένα ακριβό-καλό phono σαφώς και θα ακούγεται καλύτερα. Αλλιώς το πρόβλημα θα είναι κάποια "κακή" συσκευή! Οπότε αλλάζεις μετά τον "κακό" κρίκο.

Reaction score
321
Φυσικά και μπορείς! Ένα ακριβό-καλό phono σαφώς και θα ακούγεται καλύτερα. Αλλιώς το πρόβλημα θα είναι κάποια "κακή" συσκευή! Οπότε αλλάζεις μετά τον "κακό" κρίκο.
Θα διαφωνισω διότι ότι το δικο μου project box s στοιχίζει 160 ευρω το ifi mirco 2 στοιχίζει 600ευρω μεγαλη διαφορα χρημάτων και με πολύ καλές κριτικές στα περιοδικά και σε ξενα reviews και ομως στο σύστημα μου δεν ταίριαξε δεν έπαιζε καλα παρολου τις αρκετές ρυθμίσεις που είχε να βάλεις οπότε στο συγκεκριμένο θεμα θα διαφωνισω

Reaction score
5.933
Αυτό λέω. Πιθανά δεν έφταιγε λοιπόν το phono αλλά κάποιος άλλος κρίκος που απλά ανεδείχθη η ανεπάρκειά στο να ακολουθήσει...π.χ κεφαλο/βραχίονας. Αλλά τελικά, δεν ακούστηκε καλύτερα από το project;

Reaction score
321
Αυτό λέω. Πιθανά δεν έφταιγε λοιπόν το phono αλλά κάποιος άλλος κρίκος που απλά ανεδείχθη η ανεπάρκειά στο να ακολουθήσει...π.χ κεφαλο/βραχίονας. Αλλά τελικά, δεν ακούστηκε καλύτερα από το project;[/QUOTE
Στην τελική οχι δεν ακουστηκε καλύτερα απο το project γιαυτο εφερα και τον φιλο μου στο σπιτι που εχει ιδιο πικαπ και βελονα με το δικο μου που αγορασε το vincent καναμε εναλλαγες το ιδιο κομμάτι διαφορετικους δισκους που τους ξέρουμε το project επαιζε ποιο δυναμικά και ακουγες οργανα το ifi2 δεν έπαιζε ηταν λες και ειχες βαλει κασετα θα του δώσω ακομα δυο μερες ευκαιρια πριν το δωσω πίσω στο μαγαζι διοτι ο άνθρωπος εκεί ο Γιώργος μου ειπε επειδη το ifi2 ειχε καιρο μεινει χωρίς ρεύμα και μου το τόνισε δωστο μερες να παιξει να γεμίσει ξανα απο ρευμα.
Κοίτα επειδη ειχαμε βαλει και το vincent του φίλου στο σύστημα μου έπαιξε καλυτερα και απο τα δυο άνοιξε η σκηνή ακούστηκαν οπως το εχω πει σε αλλο ποστ τα πισω όργανα οποτε δεν πιστευω να φταιει κεφαλη βραχιονας η αντε και μπορει ο ενισχυτής να ειναι ο κακος κρικος. Απλα το ifi2 δεν ταιριάζει στο συστημα μου

Reaction score
666

Το gain είναι ανεπαρκές στα 36 dB γι' αυτό και δεν ακούγεται καλά. Η επόμενη ρύθμιση gain είναι στα 48 dB η οποία ακούγεται μεν καλά αλλά υπερφορτώνει την είσοδο line του ενισχυτή με αποτέλεσμα παραμόρφωση στον ήχο.

Δεν ταιριάζει στο σύστημά σου. Δεν ασχολείσαι περαιτέρω. Πας για άλλο.

Reaction score
321
Αυτο ειπα
Το gain είναι ανεπαρκές στα 36 dB γι' αυτό και δεν ακούγεται καλά. Η επόμενη ρύθμιση gain είναι στα 48 dB η οποία ακούγεται μεν καλά αλλά υπερφορτώνει την είσοδο line του ενισχυτή με αποτέλεσμα παραμόρφωση στον ήχο.

Αυτο ειπα και εγω και ο φιλος δεν ταιριαζει στο σύστημα και σύμφωνο με αυτο που λες το gain είναι χαμηλό στα 36 το project δινει 40 νομιζω η 42.
Ναι οταν ανεβασα στα 48 το ifi2 έπαιζε ποιο δυνατά εβγαζε πράγματα αλλα... Έχω περιεργεια για το vincent που ειναι αυτόματο τι gain δίνει θα γκουγκλαρω να δω τα χαρακτηριστικά του

Reaction score
666
Αυτο ειπα

Αυτο ειπα και εγω και ο φιλος δεν ταιριαζει στο σύστημα και σύμφωνο με αυτο που λες το gain είναι χαμηλό στα 36 το project δινει 40 νομιζω η 42.
Ναι οταν ανεβασα στα 48 το ifi2 έπαιζε ποιο δυνατά εβγαζε πράγματα αλλα... Έχω περιεργεια για το vincent που ειναι αυτόματο τι gain δίνει θα γκουγκλαρω να δω τα χαρακτηριστικά του

Το αυτόματο που λες έχει μια σταθερή τιμή gain συνήθως 40dB για τις ΜΜ και 60dB για τις κεφαλές και τίποτε άλλο.

Reaction score
321
Το αυτόματο που λες έχει μια σταθερή τιμή gain συνήθως 40dB για τις ΜΜ και 60dB για τις κεφαλές και τίποτε άλλο.
Εχεις δικιο το γλουγκλαρα και εγω 40 δινει στο vincent εμενα το project εχει 40 και 43 για mm στα 43 είναι το δικό μου ρυθμισμένο

Reaction score
666
Εχεις δικιο το γλουγκλαρα και εγω 40 δινει στο vincent εμενα το project εχει 40 και 43 για mm στα 43 είναι το δικό μου ρυθμισμένο
Το gain σε κάθε phono έχει κάποιες τιμές. Όμως λόγω σχεδίασης ( π.χ. πιο στιβαρό τροφοδοτικό) κάποια παίζουν δυνατότερα από κάποια άλλα παρόλο που είναι ρυθμισμένα στο ίδιο gain.

Reaction score
5.933

Δεν ταιριάζει στο παρόν σύστημα. Αυτό λέω. Αναδεικνύει ατέλειες άλλων κοματιών. Παράδειγμα, αν θέλει το συγκεκριμένο phono μπορεί να πάρει μια πιο χαμηλοέξοδη κεφαλή που να ταιριάζει με την ρύθμιση 48dB gain του phono.

Reaction score
321
Αρα
Δεν ταιριάζει στο παρόν σύστημα. Αυτό λέω. Αναδεικνύει ατέλειες άλλων κοματιών. Παράδειγμα, αν θέλει το συγκεκριμένο phono μπορεί να πάρει μια πιο χαμηλοέξοδη κεφαλή που να ταιριάζει με την ρύθμιση 48dB gain του phono.
Αρα μια mc βελόνα να έπαιζε καλύτερα αυτο λες απο τι κατάλαβα
https://www.creekaudio.com/phono-pre-amplifiers/obh-15mk2/
Αυτο που είναι τις ιδιας εταιρίας φτάνει gain 50 ωρε αλλά δεν ξέρω αμα ειναι καλό μόνο το gain δεν μου λέει κάτι

Last edited:

Reaction score
666
Είχα το RPM 9 της project με βραχίονα τον project 9c και κεφαλή την ortofon cadenza black. Phono to ASR mini basis exclusive.
Έπαιζα την ortofon με 60dB gain και load στα 100 Ohms. Όταν δοκίμασα και στα 66dB gain σε μερικούς δίσκους είχα περισσότερο θόρυβο και ένοιωθα αυτή την παραμόρφωση από υπερφόρτωση. Ξαναγύρισα στα 60dB.
Όταν άλλαξα πικαπ και πήγα στο Rega RP10 η ίδια κεφαλή σε σαφώς ανώτερο βραχίονα και με 66dB gain δεν είχε ούτε θόρυβο, ούτε παραμόρφωση. Έπαιζε δυνατά μεν όπως και στο project αλλά χωρίς τα προαναφερθέντα προβλήματα.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, όπως αναφέρει και ο φίλος musicfanatic παραπάνω, το υψηλότερο gain στο ifi phono 2 να αναδεικνύει κάποιες αδυναμίες στο υπάρχον set up. Πιθανόν να μαζεύει θόρυβο λόγω ακουστικής ανάδρασης ο βραχίονας ή και το καλώδιό του πρoς το phono.

Reaction score
321
Μάλιστα πολυ μανούρα ο αναλογικος ηχος
Αλλα αφου έχουμε μπει στον χορό ας χορέψουμε
Έκλεισα το Σάββατο στον ορφεα για δοκιμή θα του παω τον ενισχυτή μου και τα καλώδια απο phono προς ενισχυτή να έχουμε καλύτερη εικόνα εκεινος εχει ηχεία σαν τα δικά μού θα σεταρει και. Ενα πικαπ με την βελονα που έχουμε θα εχει και μερικα phono να δούμε τι θα ακούσουμε

Reaction score
666
Μάλιστα πολυ μανούρα ο αναλογικος ηχος
Αλλα αφου έχουμε μπει στον χορό ας χορέψουμε
Έκλεισα το Σάββατο στον ορφεα για δοκιμή θα του παω τον ενισχυτή μου και τα καλώδια απο phono προς ενισχυτή να έχουμε καλύτερη εικόνα εκεινος εχει ηχεία σαν τα δικά μού θα σεταρει και. Ενα πικαπ με την βελονα που έχουμε θα εχει και μερικα phono να δούμε τι θα ακούσουμε

Έτσι είναι δυστυχώς ή ευτυχώς, όμως αυτή είναι η γοητεία του. Έτσι κι εγώ άκουσα το clearaudio balance+ παράλληλα με το ASR με πικαπ Project RPM10 evolution και κεφαλή την ortofon cadenza bronze. δεν είχαν μεγάλες διαφορές τα 2 phono. Μου άρεσε λίγο καλύτερα το ASR το οποίο και προκρίθηκε λόγω των πολλών ρυθμίσεων που έχει.

Τα phono της clearaudio είναι βελτιστοποιημένα για τις ομόσταβλες κεφαλές και το κύκλωμα auto adjust που αναφέρει δεν νομίζω ότι λειτουργεί στην πράξη. Δοκιμάστηκε στο σύστημά μου και στο χώρο μου η κεφαλή ortofon MC15 super mkii με το basic+ και με το ASR. Mε το basic+ η MC15 είχε glassy treble λόγω load mismatch. Τα 500 Ohms ήταν πολλά για την κεφαλή αυτή. Όταν μπήκε το ASR στα 100 Ohms τότε αυτή πραγματικά ακούστηκε όπως πρέπει, τα πρίμα μια χαρά χωρίς να ενοχλούν καθόλου και πιο οργανικός ο ήχος.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas