Ζητείται Cav a8 :)

Status
Not open for further replies.
Reaction score
14
Μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφω στα μηχανήματα ήχου! Αναζητώ λοιπόν ενισχυτή της εταιρείας cav τον a8 για να στήσω ενα συστημα από την αρχή! Θα έχω τα ηχεία Xanadu σε λίγο καιρό και ξέρω πως χρειάζονται αρκετά watt ! Υπάρχει κάποιος που να θέλει να μου πουλήσει μεταχειρισμένο cav με 300 ευρώ ;
Ευχαριστώ . Δημήτρης :)

Reaction score
14
Έστω κανένας cav a 860 με διακόσια ευρώ η κάποιον ανάλογα δυνατό ενισχυτή ;

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα δυσκολα θα βρεις το κτηνος με 3 κατοσταρικα
σε καλη κατασταση...
Καλη τυχη σοιυ ευχομαι!

Reaction score
112
Τόσο πολύ σου αρέσει ο ξηρός ήχος ? Εχεις ακούσει κανένα CAV ή απλά ψάχνεις πολλά ονομαστικά Watt ?

Reaction score
14
Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα δυσκολα θα βρεις το κτηνος με 3 κατοσταρικα
σε καλη κατασταση...
Καλη τυχη σοιυ ευχομαι![/QUOTE
Τόσο πολύ σου αρέσει ο ξηρός ήχος ? Εχεις ακούσει κανένα CAV ή απλά ψάχνεις πολλά ονομαστικά Watt ?
Ψάχνω ενισχυτή που να μπορεί να κουνήσει τα Xanadu . Διάβασα ότι ο cav το κάνει άνετα ! Μην νομίζεις ότι ξέρω και πολλά ! Έλειπα από αυτό το χόμπι για χρόνια :)

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Επειδη εχω και τον cav a8m και τον cav a10 στη κατοχη μου σε ενημερωνω οτι δεν ειναι καθολου ξηρος ο ηχος!
ο ηχος του α8 ειναι αρκετα αναλυτικοςκαι γλυκος με παρα πολλες ρυθμισεις τοσες που πολλες απο αυτες δεν αναγραφονται καν στο μανιουαλ ουτε στο αγγλικο ουτε στο ελληνικο, να ξερεις οτι ο απλος με τον Α8Μ εχουν διαφορα.

Ο Μ εχει dolby digital EX pro logic -pcm dig.-Dts ES και γινετε και 5,1 ,6,1 και 7,1 αναλογα τι επιλεγεις εσυ αν θελεις να ασχοληθεις με το home cinema και διαφορετικο αναβαθμισμενο λογισμικο απο τον απλο Μ οπως και αυτοματη επιλογη εισοδου δηλαδη αν συνδεσεις ενα cd player και το αναψεις πατωντας το play στο cd θα ανοιξει μονος του και ο ενισχυτης χωρις να πατησεις το power οπως και παρα πολλες αλλες ρυθμισεις αυτοματο gain καθε φορα που θα ανοιγεις γκαζι το gain στην εισοδο θα χαμηλωνει για να μην εχεις παραμορφωση.

Εχει dac που μπορεις να το εκμεταλευτεις οπτικαλ και κοξιαλ και εξοδο για sub,αν και ειναι home cinema ενισχυτης μπορει να γινει και στερεωφονικος επιλεγοντας το απο το μενου του!
επισης διαβαζει αυτοματα το φορματ οταν θα του συνδεσεις dvd player για το αν θα παιξει dts. pro logic η οτιδηποτε αλλο. εχει αρκετο γκαζι μην σε ξεγελανε τα 160 watt στα 8 ειναι ικανος να κατεδαφισει τοιχους!

Αρνητικα δεν εχει phono stage και τα ρυθμιστικα τον μπασον πριμον συχνα θελουν καθαρισμα δεν πιανουν απο ενα σημειο και μετα!
Δεν εχει το μπασο του α10 αν και εχει ρυθμιστικο μπασων δεν ξερω με τοποθετηση sub τι γινετε.

Να σε ενημερωσω οτι ο α8 με τον α10 και τον α12 ειναι τελειως διαφορετικοι ενισχυτες και δεν ειναι ο ενας αντικαταστατης του αλλου οπως νομιζουν πολλοι, δηλαδη ο α10 δεν ειναι αντικαταστατης του α8 ειναι τελειως διαφορετικα δομημενος με λαμπα στην προενισχυση dual μονομπλοκ χωρις dac με phono stage και balance εισοδους και χωρις ρυθμιστικα!

Ελπιζω να σε βοηθησα!

Reaction score
112
Ρίξε μια ματιά στίς αγγελίες κρύβονται πολλά διαμαντάκια στην τιμή που ψάχνεις !

Reaction score
14
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες φίλε μου papavmax !
[DOUBLEPOST=1494505822][/DOUBLEPOST]
Ρίξε μια ματιά στίς αγγελίες κρύβονται πολλά διαμαντάκια στην τιμή που ψάχνεις !
Για βοήθησε λίγο ! :)

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.505
Τον cav A8 τον έχω αγοράσει 3 φορές(Α8-Α8Μ- και τώρα Α8 πάλι)Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει και πιο παλιά αλλά...είχα τα Xanadu στα πρώτα χρόνια της νιότης μου κοντά 1999-2000 με ένα sony str-db940..δεν μου άρεσε ο ήχος γιατί δεν ήξερα και πολλά για το πόσα watt χρειάζομαι ή το τι θα πει ευαισθησία ηχείου κλπ...άμπασο τελείως ναούμ

τελικά αγοράζω κάπου το 2002 αν δεν κάνω λάθος ένα velodyne hgs-10 και γίνεται της μουρλής..σπίτι για κατεδάφιση που λένε και λαστιχάκια στα ντουλάπια μήπως και σταματήσω το κακό που συνέβαινε...

κάπου εκεί βγαίνει και ο Α8(σκέτος) που με ψήνει ένας κολλητός ότι αξίζει και ότι θα το πάρει για πάρτη του,και θα λύσω το πρόβλημα της ζωής μου,και ότι το sub δεν κάνει για μουσική...και αν είναι να τον πάρω και εγώ για να μας κάνει καλύτερη τιμή...και..και...και...1500 γιούρια ήταν αυτά..και εγώ 17 χρονών...που να τα βρεις?

παραγγέλνει 2 ο κολλητός τελικά..του δίνω τα μισά και τα άλλα σε 2 μηνιάτικα...ούτε για μπάνιο πήγαινα εκείνο το καλοκαίρι για οικονομία..ευτυχώς δούλευα νύχτα και με χτυπούσε λίγο αέρας

με το που έρχεται το πράμα..πάμε στο μαγαζί(Ξανθίδης.. χρυσή εποχή:hi:) και περιμένουμε να μας τα φέρουν...βλέπω δύο κατσιβέλους ντερέκια να κουβαλάνε με πόνο ψυχής μία κούτα και καπάκι άλλη μία...και κοιταζόμαστε...μας λέει το αφεντικό να του δώσουμε διευθύνσεις:sneaky:

Με τα λίγα με τα πολλά...συνδέω τα xanadu στο πράμα και αν και βλέπω μια απίστευτη δυναμική οδήγηση σε όλο το φάσμα υψηλές-μεσαίες... όμως δεν καταλαβαίνω πολύ διαφορά στο χαιένδ μπάσο που ήδη είχα:p..μια βελτίωση στην μπότα ψηλά αλλά μέχρι εκεί
λέω μέσα μου...μόνο αυτό ήταν?

όχι Χαρούλη...αυτό που ακούς είναι το ηχείο ΣΚΕΤΟ γιατί ξέχασες να συνδέσεις το sub των 1500watt που χρυσοπλήρωσες:headbang: και εκεί παθαίνω το ΣΟΚ της ζωής μου με το ηχείο !!

το sub φυσικά πωλήθηκε άρον άρον μιας που ήθελα να είμαι χαιεδάς και δεν ξανα ασχολήθηκα με μπάσα για πολλά χρόνια

Reaction score
14
Νέα από το μέτωπο ! Βρέθηκε λοιπόν ένας ενισχυτής cav av860 σε κατάσταση Καινούργιου στα 150 ευρώ ! Αγοράζω μαζί και ένα σετ καλώδια περί τα εκατό ευρώ (να υπάρχουν για τα Xanadu ) και του σκοτωμού σπίτι να συνδέσω τον ενισχυτή με ένα ζευγάρι ξεχασμένα ηχεία chario premium 1000 ! Πέταμα οι λαστιχένιες ακίδες τους και αντικατάσταση με μεταλλικές και έτοιμα και αυτά πάνω σε βάσεις θεόβαρες της partington ! Έλλειψη CD player συνδέω ένα blue ray DVD player (Samsung του κιλού ) από το υπνοδωμάτιο με ένα καλώδιο τις πλάκας και πατάω το play ! Τεντώνω αυτιά και το επόμενο λεπτό μου έχουν πέσει ! Στερεοφωνική εικόνα απίστευτη αν και λίγο χαμηλή σε ύψος !!! Δεν ξέρω αν είναι τα ηχεία ο ενισχυτής η ένα θαύμα που λειτούργησε έτσι το σύστημα ! Ξέρω όμως ότι πέτυχε αυτό που ήθελα , να ξυπνήσει όλα αυτά τα συναισθήματα που πάντα είχα για τα συστήματά ήχου !
Ακριβό και αγαπημένο μου χόμπι welcome back ...

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988