Ζητειται δεν ξερω τι ακροβως για να δουλεψουν και οι δυο ανεμιστηρες

Reaction score
16
Παιδια εσεις θα ξερετε καλυτερα..

Η μητρικη μου εχει ενα βυσμα για ανεμιστηρα οποτε ζηταω κατι σαν λερναια υδρα ανταπτορα να μπαινει στο βυσμα και να βγαζει αλλα δυο η τρια (κατα προτιμηση τρια)..

Αλλαξα κουτι πηρα το μοτσαρτ και πρεπει να ζεσταινεται παρα πολυ γιατι καθε τοσο κλεινει μονο του απ τη θερμοκρασια πρεπει να ειναι γι αυτο και δε βγαινει με εναν ανεμιστηρα δικιο δεν εχω παιδια? Πειτε μου και σεις τι πρεπει να κανω κι αν υποψιαζεστε κατι...

Reaction score
1.213
Τζιμακο μπορεις να ποσταρεις τις θερμοκρασιες ? Απο το προγραμμα της μητρικης η με κανα
everest..

Reaction score
16
Λοιπον φιλε Μελετη ειδα με το εβερεστ και παρατηρησα οτι οι θερμοκρασιες πανε ετσι:

1)Οι πυρηνες ειναι απο 70 μεχρι 80
2)Η motherboard απο 50 μεχρι 60
3)το aux απο 60 μεχρι 66
4)οι δισκοι απο 50 μεχρι 55

Reaction score
16
Βασικα παω να ανοιξω θεμα στην κατηγορια htpc γτ ο πυρηνας επιασε στιγμιαια 87 και μου φαινεται πως μπορει να τον χασω....

Reaction score
1.024
Απάντηση: Ζητειται δεν ξερω τι ακροβως για να δουλεψουν και οι δυο ανεμιστηρες

ουτε κοτοπουλο δεν μπορεις να ψησεις εκει μεσα!:114:

λιγη σοβαροτης τωρα:
ναι θα το καψεις οπως παει.
η θερμοκρασια επεξεργαστη ειναι υπερυψιλη και δεν δικαιολογειται απο την θερμοκρασια μητρικης. Πρωτα να αντιμετωπιστη η θερμοκρασια επεξεργαστη και μετα να βρεθει λυση για τα δυο ανεμιστηρακια.

να ρωτησω μερικα πραγματα και εγω:
α) την ψυκτρα στον επεξεργαστη ποιος την εβαλε (τεχνικος ή οχι);
β) η ψυκτρα ηταν καινουργια (παρθενα) ή βγηκε και ξαναμπηκε;
γ) εχει γινει υπερχρονισμος;
δ) τι μαρκα ειναι η μητρικη και με τι διαγνωστικα βλεπεις τις θερμοκρασιες; Την θερμοκρασια του δισκου πως την ειδες; (χρησιμοποιεις smartmontools ή κατι τετοιο;)
ε) αν χωρις να φορτωσεις λειτουργικο, μπεις στο bios και βλεπεις θερμοκρασιες για 10 λεπτα, μεχρι τι νουμερα φτανουν; [προσοχη αν ξεπερασει το 75 να το σβησεις αμεσως]

Reaction score
16
Φιλε ξενε:

α) οχι ενας φιλος μου που ομως δε νομιζω να φταιει αυτο μιας και ξερει τι κανει εχει συναρμολογησει δυο δικους του και τρεις δικους μου υπολογιστες χωρις κανενα προβλημα
β) ηταν του box επεξεργαστη καινουργια
γ) οχι
δ) η μητρικη ειναι αυτη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1099965 και τις θερμοκρασιες τις ειδα με το εβερεστ
ε)αυτο θα πω στο φιλο μου να το κανει καθως εγω ειμαι ασχετος απ αυτα

Ελα ομως να δεις και το θεμα που εκανα στην κατηγορια htpc να με βοηθησεις οτι μπορεις..

Thanks ξενε...

Reaction score
26
Απάντηση: Ζητειται δεν ξερω τι ακροβως για να δουλεψουν και οι δυο ανεμιστηρες

Οι θερμοκρασίες που έχεις είναι υπερβολικές.
Το PC θα μπορούσε να κλείνει και για άλλους λόγους πέρα από τη θερμοκρασία (όπως π.χ. ελλειπής τροφοδότηση ρεύματος)
Όμως έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότατα είναι αυτό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις την ψύκτρα του επεξεργαστή σωστά γιατί τώρα πιθανότατα δεν πατάει καλά.
Επίσης να δεις αν έχει μπει θερμοαγώγιμη πάστα στην ψύκτρα.
Αφού μιλάμε για ψύκτρα Box έχει ήδη πάνω τσίχλα για να πατήσει, όμως την έχουν προστατευμένη με ζελατίνα.
Μήπως δεν την αφαίρεσαι ο φίλος σου;
Αν γενικά βγάλεις την ψύκτρα του επεξεργαστή, καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις την πάστα (καθαρίζεις αυτή, απλώνεις καινούργια καλύτερη - προτίνω Artic Ceramique)

Το επόμενο πράγμα που θα πρέπρι να κοιτάξεις είναι πόσους ανεμιστήρες έχεις στο κουτί με τι κατεύθυνση.
Πρέπει να δημιουργήσεις ροη αέρα μέσα στο κουτί σου για παράδειγμα με τους ανεμιστήρες που βρίσκονται στο μπροστά μέρος του κουτιού να βάζουν αέρα μέσα και με αυτούς στο πίσω μέρος να τον βγάζουν έξω, ενώ γενικά πρέπει να φροντήσεις όσος αέρα μπαίνει στο κουτί, τόσος να βγαίνει. (Αν δυο ανεμιστήρες βάζουν αέρα , άλλοι δυο πρέπει να βγάζουν)
Για την κατεύθυνση του αέρα οι ανεμιστήρες έχουν βελάκια πάνω.

Τώρα για το καλώδιο που ρώτησες υπάρχει, εγώ είχα πάρει από το Hac Shop στη Στουρνάρα και το κόστος είναι πολύ μικρό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.161
Members
38.418
Νεότερο μέλος
fr3q_