Ζητώ τη βοήθειά σας για αγορά ενισχυτή!

Reaction score
0
Γεια χαρά σας! Είμαι νέος στο forum (το 1ο μου post είναι αυτό!)

Απ' ότι διαπιστώνω το forum είναι πολύ καλό και έχει πολύ κίνηση! Σας γράφω γιατί θα ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής πρόβλημα, αν είναι δυνατό....

Θέλω να αγοράσω ενισχυτή! Και απλά δεν έχω ιδέα!:103:

Έχω ένα ένα πικάπ RELOOP (RL-4000 M3D) και πρόσφατα αγόρασα τα ηχεία BOSE 301 (http://www.bose.co.uk/GB/en/home-and-personal-audio/speakers/stereo-speakers/301-speakers/). Το σαλόνι μου είναι περίπου 20τμ. Βασικά δεν ξέρω αν έκανα καλά και αγοράσα τα συγκεκριμένα ηχεία μιας και κατόπιν είδα αντικρουόμενες απόψεις αλλά πλέον δεν έχει νόημα να το συζητάω (αν θέλετε βέβαια, σχολιάστε και τα ηχεία!)

Τι είδους ενισχυτή θα προτείνατε να πάρω? Θα χρησιμοποιώ το ηχοσύστημα για να ακούω αποκλειστικά μουσική και κυρίως από βινύλιο. Ακούω διάφορα είδη μουσικής από jazz και world μέχρι rock,punk,hip hop, ηλεκτρονικά κτλπ αλλά προτιμώ τον ήχο πιο "ζωντανό" παρά "βαθύ" (δε θέλω ας πούμε τρελά μπάσα)

Αν είναι δυνατόν προτείνετέ μου 3 ενισχυτές (έναν φτηνό, έναν μεσαίο και έναν ακριβό) ωστέ να με διαφωτίσετε!

Επίσης για να πετύχω καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω stands για τα ηχεία, να τα βάλω σε βιβλιοθήκη (όπως λέει το manual) ή και στο πάτωμα θα είναι ΟΚ? Θα χρειαστώ προ-ενισχυτή? (Αν ναι, προτείνετε και κάποιους)

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων..

Κωστής

Reaction score
3.972
Απάντηση: Ζητώ τη βοήθειά σας για αγορά ενισχυτή!

Kωστή καλώς όρισες!!

Βάλε αρχικά τα ηχεία σου(με γειές) όπως προτείνει ο κατασκευαστής τους.

Αργότερα μπορείς να πειραματισθείς και να λάβεις διαφορετικά αποτελέσματα, οπότε επιλέγεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

Πές μας όμως τα χρήματα που διαθέτεις για την αγορά του ενισχυτή, διότι το φθηνό-ακριβό πρέπει να ορίζονται, καταλαβαίνεις.

Reaction score
0

Γεια σου geomiat! Ευχαριστω για την αμεση απαντηση! Λοιπον γενικα δεν ειμαι και πολυ γνωστης ουτε των τεχνικων θεματων αλλα ουτε και των τιμων οποτε δεν ειμαι σιγουρος το τι ειναι φτηνο και τι οχι. Ας πουμε οτι μεχρι 500 max μπορω να διαθεσω (το πιο ακριβο δλδ)

Reaction score
3.972

no problem, no agxos!

Σου εύχομαι νάχεις πάντα τη χαρά των ακροάσεων, ακόμη και από τρανζιστοράκι!!

Κάτι που θα σε υπηρετήσει δίχως προβλήματα είναι μια κλασσική επιλογή: Νad είτε στο κατώτερο είτε στο ενδιάμεσο είτε στο μαξ επίπεδο.

Reaction score
249

αγαπητέ καλώς ήρθες
τα ηχεια πιστεύω θα είναι ( εν καιρώ) καλύτερα σε βασεις
βλέπω ότι οδηγείται από ενισχυτές 10 ως 150 watt οπότε μάλλον θέλεις κάποιον ισχυρό

σημείωσε ότι ο χωρος παιζει μέγιστο ρόλο και μπορεί να εχεις κατωτερο αποτελεσμα του συνδυασμού στο δικο σου

Reaction score
0

αγαπητέ καλώς ήρθες
τα ηχεια πιστεύω θα είναι ( εν καιρώ) καλύτερα σε βασεις
βλέπω ότι οδηγείται από ενισχυτές 10 ως 150 watt οπότε μάλλον θέλεις κάποιον ισχυρό

σημείωσε ότι ο χωρος παιζει μέγιστο ρόλο και μπορεί να εχεις κατωτερο αποτελεσμα του συνδυασμού στο δικο σου
Γειά σου Βαγγέλη! σ' ευχαριστώ κ σένα! Τι εννοείς ακριβώς για το χώρο μου? Θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερος από 20τμ? Εννοείς συνδυασμό ισχυρού ενισχυτή-ηχείων-χώρου?
Έστειλα κι ένα email στα παιδιά του περιοδικού Ήχος & Hi-Fi και μου πρότειναν και αυτοί βάσεις και κάποιον ενισχυτή Yamaha ή Pioneer (δε χρειάζεται κάτι ακριβό μου είπαν) που να έχει Phono Stage...Να υποθέσω ότί αυτό είναι υποδοχή για το πικάπ και αν δεν έχει θέλω και προενισχυτή? sorry για τις ερωτήσεις αλλά αν και μουσικόφιλος με τα τεχνικά δεν είχα ποτέ σχέση!

Reaction score
249

ναι είναι απαραίτητο να υπαρχει phono stage στον ενισχυτή σου
ο ισχυρός ενισχυτης θα θα οδηγήσει ευκολοτερα και δε θα παραμορφώσει αν ακούς πολύ δυνατά
δεν είναι τα τετραγωνικά αλλά η όλη διαμόρφωση του χώρου σου κι αν μπορείς να αφήσεις αποστάσεις από έπιπλα τοίχους κλπ
καλό θα ήταν να τον δοκιμαζες κι αν σε ικανοποιεί οκ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.128
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt