ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ MARANTZ AV 6006

Reaction score
433
Kαλησπέρα ενδιαφερομαι για αναβαθμιση των ηχειων μου από τα dali concept 6 , σε δωμάτιο 28-30 μ με απόσταση πλατης ηχειων απο τον τοιχο μεγιστο 35cm και χρηση πλεον 60-40% υπερ του home cinema και μουσικη ποπ, κλασικη ροκ, και λιγη κλασικη μουσικη και οπερα.

Ο ενισχυτης μου ειναι ο marantz av 6006 (περί τα 80-90w στα 8Ω, σε 7κάναλο όπως τον δουλεύω).

Είμαι μεταξύ των ( σε παρένθεση οι προβληματισμοί μου):

Dali zensor 7 από 625 ευρω (θα έχω πραγηματικη αναβάθμιση? Από μπάσο πως παμε?)

Κlipsch rf-62II από 980 ευρω (εχουν πολύ μάκρος και δεν ξέρω αν θα βολέψουν, ειναι πολυ ακριβά στο Ελλάντα)

Energy aelite 3 από 890 ευρω ( μήπως μπουμαρουν πολυ και πρεπει να απομακρυνθουν τοσο απο τον τοίχο μου που να μην μπορώ? Εξώ τα βρισκεις με 700ευρώ στην πόρτα σου)

Chario syntar 530 από 950 ευρώ (τα σηκώνει ο ενισχυτής μου? Κανουν για home cinema?)

Εlac 207.2 στα 700 ευρώ από αγγελία (τα σηκώνει ο ενισχυτής μου?)

Καταρχάς γενική ερώτηση τα τρια που ειναι στην περιοχη των 900 ευρώ αξιζουν τα σχεδον 300 ευρώ παραπανω απο το dali ? ή να παρω τα dali και να κρατήσω την διαφορα καθώς δεν θα χάσω κατι ?
Ποιο είναι το ποιο vfm?
Υπάρχει καποιο ηχείο που θα δυσκολέψει πολυ τον ενισχυτη ώστε να τα αφήσω στην άκρη (πχ τα Elac βλέπω 4Ω και min 3,4Ω, παρόμεια βλέπω και για τα chario 4Ω, 89 ευαισθησια). Ο marantz γραφει για 6-8Ω.
Σε αυτά τα λεφτά , ταβάνι 900-950 ευρώ τι άλλο προτείνετε απο την εμπειρία σας?

Reaction score
433
Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ MARANTZ AV 6006

Αντε και κανοντας υπερβαση, αν φυσικα εγκριθεί απο το ...ΔΝΤ, τα XTZ 99.36 MKII στα 1100

Reaction score
15.548

προσωπικα(με βαση τα χρηματα που διαθετης)θα πηγαινα εδω μιας και μπορεις να παρεις το κεντρικο του και τα μικρα......

εαν θες κατι καλυτερο πας στο δευτερο μηνυμα σου.....

Αυτο που πρεπει να ξερεις ......οτι ηχειο και να παρεις......για να παιξει καλυτερα........πρεπει να παρεις και εναν τελικο.

Οποτε θα ελεγα να παρεις τα ηχεια που κανεις κεφι περισσοτερο και μετα να κοτσαρεις εναν τελικο(ους)

Reaction score
38

Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις, εφόσον γίνεται, τα syntar (καλύπτουν πολλά κακώς κείμενα τα chario) εκτός αν σκοπεύεις να αναβαθμιστείς με κάποιο ολοκληρωμένο, οπότε θα συμφωνήσω με τα aelite, σκεπτόμενος πάντα τα 30τμ του χώρου σου και τοποθέτηση στη μεγάλη διάσταση.

Για προσθήκη τελικού δεν θα συμφωνήσω. Γίνεται τόση ζημιά απο τους pre των πολυκάναλων... που σύντομα θα θέλεις ολοκληρωμένο.
Εφόσον το 60 ταινίες-40μουσική ισχύει βέβαια.
Που πρακτικά σημαίνει ότι αν βλέπεις πχ 6 ταινίες το μήνα θα ακούσεις και 4 ώρες μουσική συνολικά... και μάλιστα παλιά ροκ και οπερα...!
Με AV ή ΑV+Τελικό θα ψάχνεις για μπαμπάκια σε μεσουψηλές εντάσεις, πίστεψέ με.

Δοκίμασε όμως με κάποιο τρόπο για να σχηματίσεις άποψη με τα δικά σου αυτιά.

Reaction score
433

και εμένα τα aelite 3 με ψηνουν περισσότερο, απλως φοβαμαι λιγο το μπουμαρισμα τους απο τον πισω τοιχο...

Reaction score
433

ριξε και μια ματια εδω ειναι ενδιαφερον.....
Ναι ναι το ξέρω το έχω διαβάσει το νήμα, θα είναι η επομενη κίνηση ... του χρόνου όμως.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Kαλησπέρα ενδιαφερομαι για αναβαθμιση των ηχειων μου από τα dali concept 6 , σε δωμάτιο 28-30 μ με απόσταση πλατης ηχειων απο τον τοιχο μεγιστο 35cm και χρηση πλεον 60-40% υπερ του home cinema και μουσικη ποπ, κλασικη ροκ, και λιγη κλασικη μουσικη και οπερα.

Ο ενισχυτης μου ειναι ο marantz av 6006 (περί τα 80-90w στα 8Ω, σε 7κάναλο όπως τον δουλεύω).

Είμαι μεταξύ των ( σε παρένθεση οι προβληματισμοί μου):

Dali zensor 7 από 625 ευρω (θα έχω πραγηματικη αναβάθμιση? Από μπάσο πως παμε?)
καλο ηχειο ισως το πιο ευκολο σαν φορτιο μετα το κλιπς

Κlipsch rf-62II από 980 ευρω (εχουν πολύ μάκρος και δεν ξέρω αν θα βολέψουν, ειναι πολυ ακριβά στο Ελλάντα)
ο μαρατζ και οι γιαμι τεριαζουν πιο πολυ απο καθε αλλο με κλιπς, τα πιο ζωντανα και ευκολα ηχεια του συγκριτικου

Energy aelite 3 από 890 ευρω ( μήπως μπουμαρουν πολυ και πρεπει να απομακρυνθουν τοσο απο τον τοίχο μου που να μην μπορώ? Εξώ τα βρισκεις με 700ευρώ στην πόρτα σου)
καλο ηχειο , λιγο δυσκολο στο στησιμο, απο ευκολια οδηγησης μετριο

Chario syntar 530 από 950 ευρώ (τα σηκώνει ο ενισχυτής μου? Κανουν για home cinema?)
δυσκολο ηχειο , ισως το πιο μουσικο του σετ,οχι το πιο σινεματζιδικο

Εlac 207.2 στα 700 ευρώ από αγγελία (τα σηκώνει ο ενισχυτής μου?)
μαλλον το πιο δυσκολο ηχειο του σετ, εξαιρετικος ηχος

Καταρχάς γενική ερώτηση τα τρια που ειναι στην περιοχη των 900 ευρώ αξιζουν τα σχεδον 300 ευρώ παραπανω απο το dali ? ή να παρω τα dali και να κρατήσω την διαφορα καθώς δεν θα χάσω κατι ?
Ποιο είναι το ποιο vfm?
Υπάρχει καποιο ηχείο που θα δυσκολέψει πολυ τον ενισχυτη ώστε να τα αφήσω στην άκρη (πχ τα Elac βλέπω 4Ω και min 3,4Ω, παρόμεια βλέπω και για τα chario 4Ω, 89 ευαισθησια). Ο marantz γραφει για 6-8Ω.
Σε αυτά τα λεφτά , ταβάνι 900-950 ευρώ τι άλλο προτείνετε απο την εμπειρία σας?
προσωπικα μαλλον θα αγοραζα κατι μεταξυ κλιπς και νταλι

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

Θες ηχείο που θα το κρατήσεις χρόνια και θα είναι κατά πολύ αναβαθμίσιμο με όσο καλύτερο ενισχυτή του βάλεις ή κάτι που θα παίζει όμορφα ακόμα και με τον marantz;

Reaction score
433

Ωραίος και απο ότι βλέπω επιβεβαίωνεις τους προβληματισμούς για το κάθε ηχειο. Ερωτηση άραγε το κλιπς αξίζει τα 350 που ζητάει παραπάνω απο το νταλί συνολικά? τελικά απο το σετακι που έβαλα το ποιο vfm είναι ο δανος?

Reaction score
433

Θες ηχείο που θα το κρατήσεις χρόνια και θα είναι κατά πολύ αναβαθμίσιμο με όσο καλύτερο ενισχυτή του βάλεις ή κάτι που θα παίζει όμορφα ακόμα και με τον marantz;
Καλή ερωτηση! Σίγουρα θελω ηχειο πενταετίας μίνιμουμ . Οπότε σίγουρα θελω κάτι ως το χιλιαρικο που να παίζει όμορφα με τον μαραντζ που είναι φρέσκια αγορά 2μηνου. Τώρα αν υπάρχει ηχειο στα 1000 που θα είναι αναβαθμισιμο με άλλον ενίσχυτη, αν και στην περίπτωση μου θα πρόκειται για ολοκληρωμένο ως 700 ευρω, που παίζει με τον μαραντζ με pass through, θα ήθελα την πρόταση φυσικα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Ωραίος και απο ότι βλέπω επιβεβαίωνεις τους προβληματισμούς για το κάθε ηχειο. Ερωτηση άραγε το κλιπς αξίζει τα 350 που ζητάει παραπάνω απο το νταλί συνολικά? τελικά απο το σετακι που έβαλα το ποιο vfm είναι ο δανος?
το τι αξιζει ειναι καθαρα προσωπικο
vhm για μενα δεν υπαρχει γιατι καθε ηχειο ακουγεται <αλλιως> σε καθε ακροατη..........
προσωπικα ΜΟΝΟ για σινε καταστασεις μαλλον θα προτιμουσα την ζωντανια και ευκολια του κλιπς
αν ηθελα να το σπλιταρω (μουσικη ταινιες ) θα αποφασιζα αναλογα με τα αυτια μου................

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

Καλή ερωτηση! Σίγουρα θελω ηχειο πενταετίας μίνιμουμ . Οπότε σίγουρα θελω κάτι ως το χιλιαρικο που να παίζει όμορφα με τον μαραντζ που είναι φρέσκια αγορά 2μηνου.
Λίγο πάνω απο το 1000άρικο.Ένα ηχείο που θα ταιριάξει υπέροχα με τον marantz.Και το λέω γιατί έχω ακούσει,αρκετά,τον συνδυασμό.Και αν βάλεις μετά κάποιον ολοκληρωμένο με pass through δεν είναι ανάγκη να πας πάνω απ το 1000άρικο.Έτερη λύση είναι η Focal.Το 716 ή το 726.
Τώρα αν υπάρχει ηχειο στα 1000 που θα είναι αναβαθμισιμο με άλλον ενίσχυτη, αν και στην περίπτωση μου θα πρόκειται για ολοκληρωμένο ως 700 ευρω, που παίζει με τον μαραντζ με pass through, θα ήθελα την πρόταση φυσικα.
Αν θες ηχείο που θα το βαρεθείς πιο δύσκολα απ τα προαναφερθέντα πάρε το XTZ ή την Αθηνά.Το ''κακό'' βέβαια με αυτά τα ηχεία είναι ότι θέλουν σωστή και αρκετή ισχύ για να αναδείξουν τις πλήρεις χάρες τους.

Reaction score
433

Λίγο πάνω απο το 1000άρικο.Ένα ηχείο που θα ταιριάξει υπέροχα με τον marantz.Και το λέω γιατί έχω ακούσει,αρκετά,τον συνδυασμό.Και αν βάλεις μετά κάποιον ολοκληρωμένο με pass through δεν είναι ανάγκη να πας πάνω απ το 1000άρικο.Έτερη λύση είναι η Focal.Το 716 ή το 726.

Αν θες ηχείο που θα το βαρεθείς πιο δύσκολα απ τα προαναφερθέντα πάρε το XTZ ή την Αθηνά.Το ''κακό'' βέβαια με αυτά τα ηχεία είναι ότι θέλουν σωστή και αρκετή ισχύ για να αναδείξουν τις πλήρεις χάρες τους.
Τα ηχεια με ελάχιστη αντίσταση κάτω απο 4 Ω τα σηκώνει ο ενίσχυτης μου? ή θα έχω παραμορφωσεις? τα πρώτα που έβαλες που λες ότι ταιριάζουν με τον μαραντζ ποια ηχεια είναι δεν γράφει στο φύλλο? με ποιον μαραντζ τα έχεις ακούσει?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

Τα ηχεια με ελάχιστη αντίσταση κάτω απο 4 Ω τα σηκώνει ο ενίσχυτης μου? ή θα έχω παραμορφωσεις
Ναι αλλά είναι πιθανό σε υψηλές εντάσεις να μπεί η προστασία του ενισχυτή.
τα πρώτα που έβαλες που λες ότι ταιριάζουν με τον μαραντζ ποια ηχεια είναι δεν γράφει στο φύλλο? με ποιον μαραντζ τα έχεις ακούσει?
Triangle Colour FLOORSTANDER.
Mε τον 6006.

Reaction score
38

Ta zensor δεν θα τα πρότεινα για κοντά στο τοίχο Αργύρη.

Reaction score
433

Ναι αλλά είναι πιθανό σε υψηλές εντάσεις να μπεί η προστασία του ενισχυτή.
Triangle Colour FLOORSTANDER.
Mε τον 6006.
Τι θα προσφέρει αυτή η προστασία του ενίσχυτη?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

Να μην καούν τα ηχεία ή ο ενισχυτής.

Reaction score
433

Ta zensor δεν θα τα πρότεινα για κοντά στο τοίχο Αργύρη.
Παρότι έχουν το bass reflex μπροστα? αν δεν κάνουν τα νταλί κάνει κάποιο άλλο απο όσα έχουν αναφερθεί για κοντά σε τοίχο?

Reaction score
433

Να μην καούν τα ηχεία ή ο ενισχυτής.
Ε αν είναι να σκεφτόμαστε αν θα λειτουργήσει η προστασία του ενίσχυτη για μην κάψει ενίσχυτη ή ηχεια μήπως να κοιτάζω για ηχεια 6-8 Ω ονομαστικής αντίστασης για να έχουμε το κεφάλι μου ήσυχο?

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.377
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ