ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ NAIM XS

Reaction score
59
Kαλημέρα σε όλο το forum.Ειναι το πρώτο μου post αν και παρακολουθώ εδώ και μήνες τα γραφόμενα.Θέλω γνώμες για ταίριασμα ενός ζεύγους ηχείων δαπέδου με τον naim xs που εχω σχεδόν καταλήξει για αγορά.Είμαι ανάμεσα στα εξής : spendor a5 - audio physic yara II classic - system audio 1730 - monitor audio rx6 (νεα αναμενομενη σειρα) - monitor audio rs6. Τα ταξινόμησα απο τα πιο ακριβά πρός τα πιο οικονομικά.Εχω ακούσει με τον naim xs τα audio physic yara II classic - system audio 1730 και μου άρεσαν πολύ.Τα spendor τα εχω ακούσει με άλλον ενισχυτή όπως και τα monitor audio rs6 και μου άρεσαν και αυτά.Περιμένω γνώμες και συμβουλές και ιδίως απο φίλους που έχουν τον συγκεκριμένο ενισχυτή η αν τον έχουν ακούσει με κάποιο απ' αυτά τα ηχεία.Ευχαριστω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.913
Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ NAIM XS

Καλώς ήρθες στο κλουβί με τις τρελές!

Πόση είναι η απόσταση ακρόασης, κάπου 2,5 - 3 μέτρα; Τα ηχεία θα τοποθετηθούν κοντά στις γωνίες του δωματίου;

Reaction score
59

Καλώς ήρθες στο κλουβί με τις τρελές!

Πόση είναι η απόσταση ακρόασης, κάπου 2,5 - 3 μέτρα; Τα ηχεία θα τοποθετηθούν κοντά στις γωνίες του δωματίου;
Η απόσταση ακρόασης θα είναι όντως γύρω στα 2,5 - 3 μέτρα.Οχι δεν θα τοποθετηθούν κοντά σε γωνίες αλλά μπροστά απο τοίχο πλαινό αριστερά και δεξιά απο το έπιπλο της τηλεόρασης και του στερεοφωνικού.Το σαλόνι ειναι γύρω στα 30 - 35 τετραγωνικά αλλά εχει αρκετά έπιπλα.Τι προτείνεις τελικά μετά απο αυτά;

Reaction score
200

Αν δεν σε πειραζει ο ογκος των ηχειων στο σαλονι σου, Spendor SP2/3 classic η Harbeth HL5.

Reaction score
59

Αν δεν σε πειραζει ο ογκος των ηχειων στο σαλονι σου, Spendor SP2/3 classic η Harbeth HL5.
Οχι ειναι πολύ ογκώδες για το σαλόνι μου.Θα ήθελα γνώμες για τα συγκεκριμένα ηχεία που ανέφερα στο προηγούμενο post προσθέτοντας και τα epos m22i.Ευχαριστώ.

Reaction score
14

Τον έχω ακούσει και με τα τρία ηχεία που ανέφερες. Περισσότερο μου άρεσε ο συνδυασμός με τα EPOS, τα υπόλοιπα ήταν ιδιαίτερα "ζωηρά" ψηλά, και χωρίς ιδιαίτερα σώματα. Για τα δικά μου μέτρα το EPOS έδινε το πιό audiophile αποτέλεσμα. Εξαρτάται όμως και από την μουσική που ακούς. Πάντως ο ενισχυτής είναι σε θέση να αξιοποιήσει καλύτερα ηχεία και τα harbeth / spendor που αναφέρονται παραπάνω ανήκουν σε αυτά. Τα proac τα έχεις σκεφτεί?

Reaction score
59

Τον έχω ακούσει και με τα τρία ηχεία που ανέφερες. Περισσότερο μου άρεσε ο συνδυασμός με τα EPOS, τα υπόλοιπα ήταν ιδιαίτερα "ζωηρά" ψηλά, και χωρίς ιδιαίτερα σώματα. Για τα δικά μου μέτρα το EPOS έδινε το πιό audiophile αποτέλεσμα. Εξαρτάται όμως και από την μουσική που ακούς. Πάντως ο ενισχυτής είναι σε θέση να αξιοποιήσει καλύτερα ηχεία και τα harbeth / spendor που αναφέρονται παραπάνω ανήκουν σε αυτά. Τα proac τα έχεις σκεφτεί?
Δεν τα έχω ακούσει τα proac.Αλλά δεν θέλω (και δεν μπορώ) να ανέβω πάνω απο 2500 ευρώ max.Επειδή ηδη ο naim xs εχει γύρω στα 1600 ευρώ περιορίζομαι στα ηχεία να είναι μέχρι 1000 ευρώ.
Το ξέρω οτι ο συγκεκριμένος ενισχυτής εχει πολλές δυνατότητες να οδηγήσει και αρκετά καλύτερα ηχεία απο αυτά που εχω ξεχωρίσει εγω.Τον άκουσα όμως μαζι με τον naim 5i και η διαφορά ήταν μεγάλη.Μου άρεσε πολύ το ηχητικό αποτέλεσμα που άκουσα με τα audio physic yara II classic και τα system audio 1530 και 1730.Ξεκίνησα με αρχικό budget 1500-2000 ευρώ και τώρα εχω ξεφύγει αρκετά πιο πάνω.Πολλές φορές σκέφτομαι να καταλήξω στον audiolab 8000s που είναι πολύ πιο οικονομικός (και αρκετά πιο κάτω σε κατηγορία) με τα monitor audio rs6 η τα ''φρέσκα'' rx6 όταν θα έρθουν σε λίγες ημέρες και τα ακούσω.Το ξέρω ειμαι μπερδεμένος αλλά δυστυχώς τα οικονομικά αυτήν την εποχή ειναι πολύ στριμωγμένα.Αλλά ο naim xs με έχει ξελογιάσει για τα καλά.Θα δούμε τι θα προκύψει τελικά μέχρι τέλος του μήνα αφού επισκεφθώ και την έκθεση hi-end.Συγνώμη αν σας κούρασα και περιμένω και άλλες γνώμες μπας και καταλήξω κάπου.

Reaction score
14

Πάντως αν είναι να κάνεις πίσω σε ενισχυτή, άκουσε τον αξιοπρεπέστατο (και οικονομικότερο) συνδυασμό creek-epos. Δεν ανέφερες όμως τι μουσική ακούς. Είμαι βέβαιος ότι άλλοι πιό έμπειροι συγκάτοικοι του forum θα σου υποδείξουν οικονομικά βέλτιστες λύσεις.

Reaction score
59

Πάντως αν είναι να κάνεις πίσω σε ενισχυτή, άκουσε τον αξιοπρεπέστατο (και οικονομικότερο) συνδυασμό creek-epos. Δεν ανέφερες όμως τι μουσική ακούς. Είμαι βέβαιος ότι άλλοι πιό έμπειροι συγκάτοικοι του forum θα σου υποδείξουν οικονομικά βέλτιστες λύσεις.
Τον έχω ακούσει τον συνδυασμό αυτό. Μου άρεσε αρκετά μπορώ να πώ αλλά ο naim xs ειναι ''αλλού''.Η μουσική που ακούω ειναι classic rock - μπαλάντες- εντεχνο λαικο - λίγο τζαζ.Δηλαδή θέλω τα ηχεία να παίζουν αρκετά καλά διάφορα είδη μουσικής.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.753
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l