ΗΧΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Καλημερα σε ολους ...να μια ασκηση καρναβαλιου ...

Ως γνωστον οι Δημοι δεν πληρωνουν τα ηχητικα η πληρωνουν σε χρονικη στιγμη που αυτοι εχουν επιλεξει ..Οποτε τα δεδομενα ειναι απλα και οι προδιαγραφες του πελατη καπως ετσι :

--μπατζετ 2000 συν φπα
--Καλυψη ηχου σε πλατεια για κοινο 800 ατομα
--Καλυψη ηχου ενος δρομου με καταστηματα μηκους περιπου 1000 μετρα .

--Ο δημος προσφερει :
--Ρευμα σε οποιοδηποτε σημειο του δρομου
--Και ενα ανυψωτικο μηχανημα του Δημου για περασμα καλωδιων με το πληρωμα του για ενα πρωινο

--Δεδομενο του Δημου ειναι οτι θελει καλυψη με ηχεια και οχι με κορνες 100v για να διατηρησει ""γκαζι"" μπασσο και καποια ηχητικη ποιοτητα σε ολο το μηκος του δρομου ...

Η πλατεια ειναι σχετικα ευκολη ...το προβλημα ειναι πως καλυπτεις 1000μετρα δρομο
Στην εταιρια μου υπαρχουν δεκαδες 15" δυο δρομων καποια παθητικα και καποια ενεργα αναλογα τριποδια και αναλογα καλωδια οπου δεν νομιζω οτι καλυπταν σε καμμια περιπτωση 1000 μηκος αλλα τσπ μπορει και να .

Το θεμα ειναι ειναι πως να γινει η διανομη των σηματων και μαλιστα οταν η πηγες ειναι στην μια ακρη ( αν ηταν στην μεση μπορει και κατι να γινοταν )

--Προφανως η λυση με καλωδια ηχειων μηκους 1000 μετρων δεν ειναι προς συζητηση

Μια λυση ηταν να τρεξεις καλωδια balanced σε μηκος 1000 μετρων και να γινει διανομη τοπικα σε ενισχυτες η σε ενεργα ηχεια .
Ομως αυτο εγκυμονει τους πρακατω κινδυνους
--τα καλωδια που εχω στον στολο μου μπορει και να καλυπτουν τελικα 1000 μετρα αλλα εινα πολυ κακη πρακτικη να βαλεις 20μετρα 30μετρα καλωδια με τερματισμενα βυσματα εναερια απο κολωνα σε κολωνα Ειναι προφανες οτι εαν ενα βυσμα κρεμασμενο στα 8 μετρα σου κανει κακη επαφη η διακοπη την εφαγες .

--Εαν χρησιμοποιησω ολα μου τα καλωδια balanced για την διανομη στον δρομο πρεπει να αγορασω καινουργια για να στησω στην πλατεια που σημαινει οτι απο τα χρηματα που θα παρω τα περισσοτερα θα πανε στα καλαωδια και τα βυσματα .

--ΕΑν περασω καινουργιο καλωδιο balanced στο ολο μηκος 1000 μετρα καλωδιο κοστιζουν απο 600 -1000 ευρω συν οτι μετα απο αυτο θα πρεπει να τερματισω βυσματα σε 10 σημεια με κοστος και για αυτα αλλα και για τον ανθρωπο που θα κατσει να συνδεσει

--Το παραπανω επισης εγκυμονει διαφορα θεματα ηλεκτρικης μαλλον φυσεως για ετσι ειναι προφανες οτι θα παρεις ρευμα απο 10 διαφορετικα σημεια και φυσικα οι περισσοτεροι ενισχυτες μου εχουν ground lift αλλα κανενα απο τα ενεργα μου δεν εχει κατι τετοιο οποτε ο κινδυνος για βομβο ειναι οχι μονο ορατος αλλα και πολυ σοβαρος

--Επισης απο την κονσολα μου θεωρω πρακτικα απιθανο μια balanced εξοδος να μπορει να οδηγει 1000 μετρα καλωδιο και καμμια δεκαρια ενισχυτες πανω του .

---ΘΑ ειχε νοημα να βαλω distributor ( το οποιο υπαρχει στον στολο μου ) αλλα θα ειχε νοημα εαν οι πηγες ηταν στην μεση ...στην ακρη απλα σου αυξανει τις ποσοστητες των καλωδιων

--Θα μπορουσε επισης να γινει πχ με ασυρμτα link αλλα τετοιος εξοπλισμος δεν υπαρχει στην εταιρια μου που σημαινει οτι θα πρεπει να τον αγορασω και αρα ξεχναμε ολα τα χρηματα που θα επαιρνα απο το δημο

--Μια αλλη ιδεα που επεσε το τραπεζι ηταν μεσω ιντερνετ η με εκπομπη σε FM η κατι τετοιο το οποιο επισης αυξανει το κοστος εγκαταστασης και εξοπλισμου που δεν εχουμε ...

Προτασεις και ιδεες ????

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Για να εχουμε και τα πραγματα στη θεση τους ( χρονικα ) φυσικα και το εργο εκτελεστηκε με υπερκαλυμενες τις προδιαγραφες του πελατη και με επι πλεον κοστος υλικων για την εταιρια μου 162 ευρω με τον ΦΠΑ .

Το νοημα της κουβεντας ειναι αν μιλησουμε για ιδεες και τροπους εκτελεσης ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΗΧΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

σε ενα καρναβαλι στην λευκαδα που ειχα παει ειχαν καλυψει ενα δρομο γυρω στα 500 μετρα και μμια πλατια....
στον δρομο ειχαν βαλει ανα ζευγαρι σε καθε ~15 μετρα αυτα τα ηχεια http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=6549
απο οτι ειδα στην μεση του δρομου υπηρχε ενα rack με 5 ενισχυτεσ ιο οπιοι συνδεονταν με καλωδιο balance απο την πλατια(αποσταση περηπου 250-300 μετρα)και οδηγουσαν τα ηχεια απο την μεση τυοπ πεζοδρομου και μετα...τα προηγουμενα οδηγουνταν απο ενισχυτησ που βρησκονταν στην πλατια...
και με ηλεκτρολογικο καλωδιο 4πολικο....

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Δεν ειναι απιθανο σεναριο και ειδικοτερα αμα δουλευεις με ενισχυτες ταξης D που θα εχουν λιγο λιγοτερα προβληματα απο οτι η ΑΒ σε αυτη την περιπτωση ...σιγουρα ομως αλλο 500 μετρα και αλλο 1000 ....

οποτε και η παροχη ηταν μια και μονο στο ρακ οποτε γενικα οι συνθηκες ειναι μαλλον διαφορετικες ..>Αν τα ενισχυτικα σου ειναι ολα σε ενα μερος τοτε τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα και τα 200-300 μετρα balanced μπορει και να μηνε ειναι προβλημα ..

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
0

οι ενισχυτεσ ηταν crown δεν ξερω ομωσ μοντελο κλπ....
απο οτι ειδα ειχαν και μια οθονητσα μπροστα....
τα jbl παντωσ σε βαραγαν στα μεληγκια....
δεν ειχαν ομωσ μπασο και ηταν λιγο εκνευριστικο....

Reaction score
222

Σε τετοιες περιπτωσεις βοηθουν πολυ και τα ηχεια long throw που βαρανε μακρια οχι βεβαια οτι δε θα χρειαστουν καλωδια μακρια.Στην πατρα παντως που ειχα παει στο καρναβαλι παλια ειχαν σκαλωσιες ανα αρκετα μετρα με ηχεια πανω fully horn loaded και απο κατω τελικους συν μια συσκευη που απο' αυτη εφευγε το καλωδιο για την επομενη σκαλωσια.Να υποθεσω ηταν ενισχυτης line balanced?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
οχι και οχι .... η ασκηση εχει δεδομενα του τυπου μπατζετ 2000 και τα μηχανηματα που ηδη υπαρχουν ( στην δεδομενη περιπτωση ) στην εταιρια μου με μπατζετ 2000 σιγα μην μπω σε επενδυσεις long throw :tongue:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988
Απάντηση: ΗΧΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

... η με εκπομπη σε FM η κατι τετοιο το οποιο ...
Δεν είναι καθόλου εντάξει, πες τους. Μου έκλεψαν την ιδέα... :lol:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Η εκμπομη σε FM προφανως να ειναι μια λυση αλλα εμπλεκει και αυτη ενα καρρο προβληματα παρεμβολες , πρεπει να αποκτησω δεκτες σε ποσοτητα που δεν εχω , πρεπει οι δεκτες να μπορουν να οδηγησουν τελικους δλδ 1 βολτ εξοδος , πρεπει να γινουν δοκιμες ωστε να μην πεφτεις καπου πανω η καπου μεσα σε καποιον αλλον πρεπει να αποκτησω πομπο που δεν εχω και γενικα ειναι μια λυση που περιεχει παρα πολλες μεταβλητες για να εγκαταστασθει και να δουλεψει με την μια ...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.526
Απάντηση: ΗΧΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Έλα, τώρα που πέρασε το καρναβάλι, μπορείς να μας πεις τι έκανες...:cool:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
το λοιπον ...το πραγμα ηταν γελοια απλο 1000μετρα καλωδιο τηλεφωνου της ξεφτιλας το οποιο απλωθηκε απο τα συνεργει του δημου απο ακρη σε ακρη αλλα αφεθηκαν αναμονες στα σημεια που εγινε η υποδειξη ... κοστος 110 ευρω

αμεσως μετα τοποθετηθηκαν σε καθε αναμονη συσκευες που υποβιαβαζουν το σημα ηχειων σε σημα line με διαιρετη τασεως με αντιστασεις , συν εναν πυκνωτη που υπαρχει για να κοψει το παραμικρο DC που μπορει να υπηρχε , συν ενα μετασχηματιστη απομονωσης 1:1 150Ω ο οποιος στην ουσια δουλευει σαν DI και παρεχει απομονωμενη γειωση για να αποφυγεις τυχον ground loops συν ενα ρυθμιστικο στην εξοδο ωστε να προσαρμοσεις την εξοδο συμφωνα με τις αναγκες του καθε ενισχυτη η καθε ενργου ηχειου ....τα 12 κομματια 52 ευρω χοντρικη τιμη

Συνολο 162 ευρω Η ολη γραμμη οδηγηθηκε με εναν ενισχυτη hifi 2X60 στα περιπου 25 βαττ τα οποια ηταν υπεραρκετα για να οδηγησουν τα πακακια οπου σε καθε εξοδο μπηκαν ενας ενισχυτης και τεσσερα ηχεια καλυπτωντας περιπου 100 μετρα το καθε σετ ....

Οταν τελειωσαν τα παθητικα συνεχισαμε με ενεργα οπυ καναμε μια κατεβασια στο πρωτο και οδηγησαμε αλλα 3 επισης σε αποσταση συνολικα 100 περιπου μετρων ανα πακετο και τελος καλο τελειως καθαρο χωρις κανενα βομβο και με σχετικα καλη ποιοτητα ηχου και ολα καλα

Φυσικα θα μπορουσα να χρησιμοποιησω DI για την ακριβως ιδια δουλεια αλλα επρεπε να κολλησω βυσματα κλπ τα κουτακια αυτα τα ειχαν ολα ετοιμα , συν οτι τα di τα ηθελα για την πλατεια γαι να παιξουν σε εγχορδα

ακολουθουν φωτο απο την συσκευουλα καθως και το εσωτερικο σχηματικο της για να γινει πιο κατανοητο το πως λειτουργει

Attachments

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef