ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ #465 Δεκέμβριος 2011

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Ο Κύριος Νίκος Αρβανιτάκης φόρεσε τα καλά του(που είναι η γραβάτα;:116:) και τσίμπησε πάλι ένα βραβείο...'καινοτομίας' μάλιστα:107:....σελίδα 22....αλλά και 20 !!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.752
Απάντηση: ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ #465 Δεκέμβριος 2011

Κάθε χρόνο τα ίδια...:120:

Για να μη λέει ο ιδρυτής οτι μας έκανε γνωστούς με το avsite.:612:

Reaction score
30.499

Χιχιχιχι συμφωνώ και επαυξάανω , δεν μας έκανε γνωστούς ο ιδρυτής ......
Είμασταν γνωστοί και απο πριν.........

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Εισαι ποιημα ρε μεγαλε....ο φακος σε τρεμει λεμε..........ειτε με ιριδα ειτε με χωρις .......το εχεις το θεμα!!!!!!!
Ομορφαααααντρα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.278
ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ #465 Δεκέμβριος 2011:εορταστικές...συγχύσεις

Εορταστικό τεύχος,εορταστικές και οι απορίες:

Πρώτον,η μη ύπαρξη έστω ενός ενεργού ηχείου (εντός του τιθέμενου από τα ΄΄παντρέματα΄΄ οικονομικού πλαισίου)-ούτε και στα desktop συστήματα-,οφείλεται σε αποτυχία των συνοικεσίων με υποψηφίους προμηθευτές;:126:

Δεύτερον,τα ηλεκτροδυναμικά ηχεία τα οποία προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην Quad εκτός των..."ηλεκτροακουστικών" της,δεν αποτελούν και αυτά ηλεκτροακουστικούς μηχανισμούς;
Μήπως λοιπόν τα ηλεκτροστατικά ηχεία του Πέτρου του Περιπατητή(Peter Walker) συγχύθηκαν με τα ηλεκτροακουστικά κάποιου...Γιάννη Περιπατητή(Johnnie Walker);:142:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Ο ΗΧΟΣ παιζει πλεον μονος του στο ευρυτερο πεδιο, οποτε καλο θα ειναι να προσεχει (γενικως) "λιγο" παραπανω. Αληθεια, οι βαθμολογιες των τεστ ειναι διαχρονικες ή οχι; πχ το 4,8 του Boxee Box (Ιανουριου 11) ισχυει ακομη (ο μεγαλυτερος βαθμος που δοθηκε ποτε σε media player) ή το 4,3 του ΠοπΚορν 300 με τις αριστες κρισεις, το ξεπερναει; Αυτη η απορια ισχυει βεβαια και για τους πινακες του περιοδικου (τελευταιες σελιδες).

Οσο για το Νικολα, διακρινω μια...θεϊκη γαληνη (κατι σαν...καρτερια) στο "στησιμο":107: Η...στοφα του νικητη;

Reaction score
2.324

Ο Κύριος Νίκος Αρβανιτάκης φόρεσε τα καλά του(που είναι η γραβάτα;:116:) και τσίμπησε πάλι ένα βραβείο...'καινοτομίας' μάλιστα:107:....σελίδα 22....αλλά και 20 !!!!

Έτσι είναι. Σου λέει πλέον αν χριστουγεννιάτικο τεύχος δεν έχει τα μούτρα του Αρβανίκ οι μηχανές αρνούνται πεισματικά να τυπώσουν!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

Ακριβώς τα ίδια. Αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΦΦ έχει κάτι προσωπικό με τον Αρβανιτάκη. Κάθε χρόνο βάζει όλο και πιο άθλιες φώτο του Arvanik. Η φετεινή θυμίζει κατάδικο την στιγμή της αποφυλάκισης...

Reaction score
17
Re: ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ #465 Δεκέμβριος 2011:εορταστικές...συγχύσεις

Εορταστικό τεύχος,εορταστικές και οι απορίες:

Πρώτον,η μη ύπαρξη έστω ενός ενεργού ηχείου (εντός του τιθέμενου από τα ΄΄παντρέματα΄΄ οικονομικού πλαισίου)-ούτε και στα desktop συστήματα-,οφείλεται σε αποτυχία των συνοικεσίων με υποψηφίους προμηθευτές;:126:
Έχω και εγώ μια σχετική απορία , εάν θυμάμαι καλά σε ένα άρθρο-παρουσίαση-οδηγό που είχα διαβάσει στο φορουμ (δεν κατάφερα να το βρω, νομίζω το είχε γράψει ο Coyas) θυμάμαι ότι έλεγε ότι τα παντρέματα ενισχυτών και ηχείων είναι λίγο ψέμμα. Εάν έχεις ένα καλό ηχείο και ένα καλό ενισχυτή μμια χαρά τα καταφέρνουυνε. Εάν το θυμάμαι αυτό σωστά μπορείτε να μου σχολιάσετε λίγο το άθρο του ήχου και εικόνα περι παντρέματος ενισχυτών και ηχείων;

Ευχαριστώ πολύ
Υ.Γ Ελπίζω να μην σας αναστάτωσα πολύ
Αλεξανδρος

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Ένα ηχείο για να παίξει σωστά χρειάζεται ένα ενισχυτή που θα του κάνει τα γούστα του.(δίνει ρεύματα οταν τα χρειάζεται).
Αυτό δεν είναι αυτονόητο πάντα και τα πόσα watt βγάζει δεν λέει τίποτα από μόνο του.Πως τα βγάζει και σε τι φορτίο τα βγάζει έχει σημασία.Αυτά όμως δεν αναφέρονται πάντα και σαφώς στα prospect και έτσι αρχίζουν τα "παντρολογήματα".
Οι ενισχυτές ,όπως και τα ηχεία,έχουν την δική τους φωνή.Δηλαδή αναπαράγουν συγκεκριμμένο μουσικό σήμα με τον δικό τους τρόπο βλ. παραμόρφωση.Αμα ανακατέψεις τα 2 υλικά καταλαβαίνεις γιατί μιλάνε κάποιοι για πάντρεμα.

Reaction score
17
Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ #465 Δεκέμβριος 2011

Με μπερδεύει λίγο το κομμάτι που γράφει ο Κώστα εδώ

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?58727-%C1%E3%EF%F1%DC%E6%EF%ED%F4%E1%F2-%E7%F7%E5%DF%E1 (7ο πόστ) όπου γράφει

Πρέπει να «ματσάρει» με τον ενισχυτή
Τρίχες κατσαρές! Θέλετε ένα παράδειγμα; Τα Adam Tensor έχουν μεγάφωνα που προέρχονται από την ίδια την Adam και την επίσης γερμανική Eton, οι δε ενισχυτές τους έρχονται έτοιμοι από την Ice Power, όντας διαθέσιμοι σε ολόκληρη τη βιομηχανική αγορά, και ανάλογα με την ισχύ τους θα τους βρείτε σε μια γκάμα προϊόντων, από μονομπλοκ με τη φίρμα του Jeff Rowland έως τα κινητά τηλέφωνα της Samsung. Όταν η Eton σχεδίασε και κυκλοφόρησε στην αγορά αυτά τα μεγάφωνα, αυτοί οι ενισχυτές της Ice Power δεν είχαν σχεδιασθεί καν. Λέτε οι μηχανικοί της Adam να έχουν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, και να ξέρουν να «ματσάρουν» ενισχυτές με μεγάφωνα; Αλήθεια, εσείς τί μάρκα παρμεζάνα προτιμάτε στο πέστο βασιλικού; Ή μήπως δεν ξέρατε πως το πέστο βασιλικού έχει παρμεζάνα;
Εγώ καταλαβάίνω λοιπόν ότι ένα καλό ηχείο με ένα καλο ενισχυυτή θα δουλέψει σωστά

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.278
Απάντηση: Re: ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ #465 Δεκέμβριος 2011:εορταστικές...συγχύσεις

...Εάν το θυμάμαι αυτό σωστά μπορείτε να μου σχολιάσετε λίγο το άθρο του ήχου και εικόνα περι παντρέματος ενισχυτών και ηχείων;
Η έννοια του ΄΄ταιριάσματος΄΄ θα γινόταν δεκτή ως προσπάθεια συνδυασμού των αποκλίσεων γραμμικότητας δεδομένου ενισχυτή με τις αντίστοιχες αποκλίσεις γραμμικότητας δεδομένου ηχείου ώστε να προκύψει αποτέλεσμα ελκυστικότερο (όχι υποχρεωτικά και ορθότερο) γιά συγκεκριμένους πάντα ακροατές και χώρους ακρόασης.Η ποικιλομορφία στο χαρακτήρα της εγγενούς ατέλειας των συσκευών αναπαραγωγής γεννά χαρακτηριστικούς μύθους που αφορούν τους συνδυασμούς με άλλες.

Μιά συμβιωτική σχέση υπό τη μορφή ενεργού(όχι απλά αυτοενισχυόμενου) ηχείου έχει μεγαλύτερες πιθανότητες ευστοχίας,αφού παρακάμπτονται τα ΄΄κακά πεθερικά΄΄ του παθητικού κροσόβερ και του μεγάλου μήκους στα καλώδια υψηλού σήματος με διαφορετική ενισχυτική μονάδα να κάνει κουμάντο στο αντίστοιχο μεγάφωνο.

Κάθε άσκηση υψηλής πιστότητας ΄΄επί χάρτου΄΄ που αφορά ΄΄παντρέματα΄΄ ενισχυτών-ηχείων οφείλει πριν απ'όλα να ξεκαθαρίζει τα κριτήρια υπό τα οποία χρησιμοποιεί τον όρο ΄΄επαρκής οδήγηση΄΄ .

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ #465 Δεκέμβριος 2011

Με μπερδεύει λίγο το κομμάτι που γράφει ο Κώστα εδώ

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?58727-%C1%E3%EF%F1%DC%E6%EF%ED%F4%E1%F2-%E7%F7%E5%DF%E1 (7ο πόστ) όπου γράφει

Εγώ καταλαβάίνω λοιπόν ότι ένα καλό ηχείο με ένα καλο ενισχυυτή θα δουλέψει σωστά
Να μην σε μπερδεύει.Ο Κώστα μιλάει για ενισχυτή και μεγάφωνο όχι ενισχυτή και ηχείο.

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ #465 Δεκέμβριος 2011

Χμ.. ευχαριστώ για την απάντηση,
χμμ η διάκριση που κάνεις μεταξύ ηχείου και μεγαφώνου με μπερδεύει... δεν ξέρω εγώ πιστεύω ότι ένα καλό ηχείο (ή ένα καλό μεγάφωνο) με ένα καλό ενισχυτή θα παίζουνε πάμντα. Προφανώς εδώ μπαίνει το θέμα τι σημαίνει καλό και τι όχι..

Reaction score
30.499
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ #465 Δεκέμβριος 2011

χμμ η διάκριση που κάνεις μεταξύ ηχείου και μεγαφώνου με μπερδεύει... δεν ξέρω εγώ πιστεύω ότι ένα καλό ηχείο (ή ένα καλό μεγάφωνο) με ένα καλό ενισχυτή θα παίζουνε πάμντα. Προφανώς εδώ μπαίνει το θέμα τι σημαίνει καλό και τι όχι..

Ενα ηχείο αποτελείται απο καμπίνα , μεγάφωνα , κρος οβερ, καλώδια, ηχοαποσβεστικά υλικά.
Είναι κάτι πιο σύνθετο απο ενα σκέτο μεγάφωνο, άντε με καμπίνα.Το δε κρος οβερ που χαρακτηρίστηκε ως κακό πεθερικό , είναι ενίοτε προβληματικό.Μιας και καλέιται να μοιράσει το συχνοτικό εύρος στα μεγάφωνα, να καλύψει πιθανές αδυναμίες τους κλπ .Είναι λίγο δύσκολο θέμα.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Σε αυτό το τεύχος υπάρχει και μια δοκιμή των bluray players C.Audio & Primare, βασισμένα στο oppo, αλλά δεν ξέρω εαν μου επιτρέπεται να βάλω κάποια αποσπάσματα του review και να τα σχολιάσουμε...Μου έκανε πάντως μεγάλη εντύπωση...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ #465 Δεκέμβριος 2011

Ενα ηχείο αποτελείται απο καμπίνα , μεγάφωνα , κρος οβερ, καλώδια, ηχοαποσβεστικά υλικά.
Είναι κάτι πιο σύνθετο απο ενα σκέτο μεγάφωνο, άντε με καμπίνα.Το δε κρος οβερ που χαρακτηρίστηκε ως κακό πεθερικό , είναι ενίοτε προβληματικό.Μιας και καλέιται να μοιράσει το συχνοτικό εύρος στα μεγάφωνα, να καλύψει πιθανές αδυναμίες τους κλπ .Είναι λίγο δύσκολο θέμα.
...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.736
Νεότερο μέλος
Marioslion