Ηελπ! 1080p στα 500€ ???

Reaction score
0
Καλησπέρα φίλοι μου,

Μετά την πίκρα που φάγαμε στους βιντεοπροβολείς ας επικεντρωθούμε καλύτερα σε αγορά βιντεοκάμερας, μήπως και ξεχαστούμε λίγο :)

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα δώρο από εμενα προς την αδερφή/γαμπρό μου που περιμένουν δίδυμα :135: :135:

Πιστεύω θα τους φανεί πολύ χρήσιμο, θα έχουν την ευκαιρία να αποθανατίσουν μαγικές στιγμές με τα νέα μέλη τις φαμίλιας :105:

Λοιπόν επειδή και σε αυτόν τον τομέα είμαι άσχετος, θα ήθελα την βοήθεια σας, ουσιαστικά πιστεύω:
A) Η camera πρέπει να είναι με flash memory disk και όχι HDD (οι σκληροί δίσκοι γενικά είναι ποιο επιρρεπείς στο να παρουσιάζουν
πρόβλημα, βαραίνουν περισσότερα την camera όπως επίσης αυξάνουν τον όγκο της).
B) θα προτιμούσα να είναι 1080p και όχι (i) ο λόγος βασικά είναι ότι σιχαίνομαι το interlace όπως επίσης θα ήθελα να κρατήσει περισσότερο χρόνο,
πλέον σχεδόν όλες οι νέες tv υποστηρίζουν και θα υποστηρίζουν το 1080p.
C) το budget για το project είναι 500 euro.

Όλες οι προτάσεις και τα σχόλια δεκτά, υπολογίζω την αγορά κάπου το πάσχα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Zakhos

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Απάντηση: Ηελπ! 1080p στα 500€ ???

Α) Η άποψη περί flash memory αντί HDD, έχει πράγματι τα πλεονεκτήματα της αξιοπιστίας και του μικρού βάρους και όγκου. Από την άλλη, επιβαρύνει το κόστος και περιορίζει το διαθέσιμο ενσωματωμένο χώρο στα 32GB. Αυτός όμως συνήθως είναι στην πράξη επαρκής και φυσικά υπάρχει πάντα η λύση της αγοράς και δεύτερης κάρτας, έναντι σημαντικού τιμήματος βέβαια.

Β) Και πολύ καλά κάνεις και προτιμάς "p", καθώς η διαφορά στην ευκρίνεια σκηνών μ' έντονη κίνηση είναι εμφανής. Η μόνη ερασιτεχνική κάμερα στην αγορά αυτή τη στιγμή που γράφει σε "p", είναι η νεοαφιχθείσα Sanyo Xacti HD2000. Παρά τα όποια μικρά μειονεκτήματά της, είναι επίσης η ερασιτεχνική κάμερα με την καλύτερη απόδοση όλων στο λίγο φως, κάτι που την κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση. Αν σε αποθαρρύνει το αντισυμβατικό της σχήμα, για τους συντηρητικούς υπάρχει και η FH1, που είναι ουσιαστικά η ίδια κάμερα σε πιο κλασσικό στυλ.

Γ) Κατά περίεργο (έως προβληματισμού) τρόπο, είναι επίσης η μόνη αξιόλογη HD βιντεοκάμερα που μπορείς να βρεις σε ιντερνετομάγαζα της ανατολής, σε τιμή έως το όριο των 500 ευρώ που αναφέρεις (μαζί με μνήμη 32GB).
Η προτιμότερη εναλλακτική λύση είναι κατά τη γνώμη μου η Canon ΗF100, σε τιμή γύρω στα 700 ευρώ. Εξαιρετική εικόνα -όταν υπάρχει επαρκές φως- και η σιγουριά ενός κορυφαίου κατασκευαστή στην κατηγορία (σε αντίθεση με τη Sanyo που εδώ είναι περιθωριακός παίκτης).

ΥΓ Ποια πίκρα ρε; "Λουκούμι" ήταν τα προβόλια που δοκιμάσαμε! :142:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Απάντηση: Ηελπ! 1080p στα 500€ ???

Να διευκρινίσω πως λέγοντας ότι η HD2000 είναι η μόνη που γράφει στη μνήμη της σε "p", εννοώ στα 60fps.
Φυσικά κι οι άλλες γράφουν "p" στα 25/30 fps, όμως η χρησιμότητα αυτών των modes είναι αμφίβολη, εκεί που υπάρχει πολλή κίνηση.

Reaction score
0
Δημήτρη σ'ευχαριστώ για το post, φαίνεται καλός ο sanyo, αν και μιλάμε για εταιρία που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο είδος.
Ήθελα να σε ρωτήσω εάν ξέρεις έαν έχει η FX1 εσωτερική μνήμη? 500 euro μαζί με 32gb μου ακούγεται πολύ δελεαστικό. :404:

Στον κύκλο μου πάντως που ρώτησα, σχεδόν όλοι με παροτρύνουν για sony, το θέμα είναι όμως ότι η sony δεν έχει βγάλει ακόμα μοντέλο 1080p.

Πάντως να φανταστείς σε κατάστημα που ασχολείται κύριος με πωλήσεις φωτογραφικών μηχανών ++ μου απάντησαν όταν τους ρώτησα για 1080p
"ααα δεν ξέρω, κατέβασε τα manuals και δες" :111:

Ποια η γνώμη σου για την Panasonic HDC-SD9EG?
Πιστεύεις στο άμεσο μέλλον οι εταιρίες να βγάλουν νέα μοντελάκια?

Π.Σ. Τα προβόλια μπορεί να ήταν -λουκούμι- αλλα εγώ την -πάτησα- με τον 80 :442: έλα όμως που δε διαθέτω τα μπικικίνια που θέλει για να τον -χτυπήσω-,
μάλλον αναβάλλεται το όλο project για κάνα χρόνο μπας και αποφασίσει να ρίξει η sony την τιμή του ένεκεν του 90 :626:

Καλά να περνάς,
Zakhos

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Απάντηση: Re: Ηελπ! 1080p στα 500€ ???

Ποια η γνώμη σου για την Panasonic HDC-SD9EG?
Μάλλον μ' έχεις παρεξηγήσει: κι εγώ άσχετος είμαι! :142:
Πάντως να σου πω ότι reviews της SD9 μπορείς να βρεις εδώ κι εδώ. Απλά έχε υπόψη ότι δεν είναι 1080p60 κι ότι τα 3CCD δεν είναι πανάκεια στο σκοτάδι, όταν οι διαστάσεις τους είναι μόνο 1/6".

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε σε περίπτωση αγοράς από Αγγλία ο local αντιπρόσωπος της Sanyo για βιντεοκάμερες, καλύπτει την εγγύηση η πρέπει να την στείλω στο μαγαζί από όπου την αγόρασα?

Ευχαριστώ και καλή ανάσταση!
Zakhos

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας