Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.313
Με τα καιρικά φαινόμενα που αρχίζουμε να βιώνουμε, και ανάλογα βέβαια που ζει ο καθένας, καλό είναι να λαμβάνει υπόψη και το ground clearance του ηλεκτρικού του. Με όσα βλέπω για παράδειγμα κάθε χειμώνα εδώ, τα sedan μάλλον πάνε περίπατο. Και οτιδήποτε σε τέτοιο ύψος. Ειδικά φέτος σε κάποια σημεία αν είχα Model 3 κατά 99% θα είχα κάνει αναστροφή. Αν είχα προλάβει να τα δω μέσα στα σκοτάδια. Είτε αφορά λιμνάζοντα νερά είτε τις πέτρες και τα χώματα που κατεβαίνουν από βουνά και χωράφια.

alexis

Reaction score
34.313
Έκανα μια μικρή έρευνα για το συμβάν παραπάνω. Έγινε πέρσι το Μάρτιο. Αυτό που δεν φαίνεται στο video είναι ότι προηγήθηκε σύγκρουση με φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα, που οδήγησε σε εκτροπή του οχήματος και σε ότι είδαμε. Αναφερεται πως τρύπησε η μπαταρία. Έτσι εξηγείται και η ταχύτατη ανάφλεξη. Πρέπει να έγινε χοντρή ζημιά καθως δεν εξηγούνται αλλιως οι καπνοί και η φωτιά στην καμπίνα. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι σκοτώθηκε (σύγκρουση) ή κάηκε κάποιος επιβάτης.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.705
Τα Pirelli Scorpio τα φορούσα στο CR-V και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Το ίδιο και γνωστοί που τους προέτρεψα να τα δοκιμάσουν. Αλλά είναι λάστιχα για SUV, δεν ξέρω αν αντέχουν την ροπή των ηλεκτρικών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
148.201
Τα Pirelli Scorpio τα φορούσα στο CR-V και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Γενικά τα pirelli τα θεωρώ εξαιρετικά ελαστικά.

Κάποια από αυτά, έχουν ένδειξη για χρήση σε BEV, αλλά όχι όλα (προφανώς).

Έχω pirelli και στα δύο BEV μου, και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Reaction score
26.779
Τα Pirelli Scorpio τα φορούσα στο CR-V και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Το ίδιο και γνωστοί που τους προέτρεψα να τα δοκιμάσουν. Αλλά είναι λάστιχα για SUV, δεν ξέρω αν αντέχουν την ροπή των ηλεκτρικών.
Δεν είναι πρόβλημα η ροπή ετσι και αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος να γλυτώσεις το γλίστρημα από ροπή και ισχύ ακόμα και σε δυνατά συμβατοκινητα. Το πρόβλημα ειναι ο δείκτης φορτίου λόγω βάρους

Reaction score
3.051
Μου θύμισε το Sensotronic Brake Control (SBC) της E200 W211 με κόστος γύρω στα 2000 ευρώ όταν έφτανε ο μετρητής πατημάτων φρένου το ανώτατο όριο και τα συνεργεία της "γειτονιάς" τον μηδένιζαν με 50 ευρώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
148.201
Μετά την αποχώρηση του Ταβαρες στο στελαντις, και του Ντιες στο βαγκ, όντως, τίποτα δεν μας προκαλεί εντύπωση.

alexis

Reaction score
34.313
Με τον Ταβάρες δεν συμφωνώ. Δεν είναι καθόλου απίθανο να τα προκάλεσε όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Για τον Ντιές ναι. Κοιτούσε μπροστά, αλλά ....

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
148.201
Ε, ο Ταβαρες ήταν φίλος της ηλεκτροκίνησης, τώρα τα πράγματα άλλαξαν.

Κι ακολουθεί την πορεία των Γερμανών.

alexis

Reaction score
34.313
Μπορεί να ήταν, αλλά οι επιλογές για τον καταναλωτή δεν ήταν όπως θα έπρεπε κατά την γνώμη μου.

alexis

Reaction score
34.313
Η Geely πέρασε μπροστά τον Ιανουάριο, πουλώντας παγκόσμια περισσότερα οχήματα από την BYD, τόσο ως Geely brand (παράδειγμα το EX5 που έχουμε εδώ, ή το αντίστοιχο υβριδικό που μόλις έφτασε), όσο και με τα sub-brands (Zeekr, Lynk & Co).

Σε νούμερα:

BYD 210,000
Geely brand 217,000, με τα sub-brands 260,000.

Στα ενδιαφέροντα:
YoY +99% για την Zeekr.
Από Δεκέμβριο 2025 σε Ιανουάριο 2026 +60% για την Geely (brand).

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
80.026
τώρα τα πράγματα άλλαξαν
Αυτό που άλλαξε είναι η αντιμετώπιση των ηλεκτρικών από την κυβέρνηση στις ΗΠΑ, κάτι που επηρεάζει όλες τις δυτικές εταιρείες και θα καθυστερήσει σημαντικά την ηλεκτροκίνηση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.814
Members
38.739
Νεότερο μέλος
petroskyriakou