Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

Μηνύματα
7.886
Reaction score
2.412
Πάντως την καμπίνα μία φορά θα την κρατάει δροσερή το καλοκαίρι. Και η μπαταρία θα είναι έτοιμη σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας χωρίς να χρειάζεται να καταναλωθεί ενέργεια. Και στο κάτω κάτω, ότι κερδίσει όφελος είναι.

Αρκεί το κόστος του να έχεις αυτό το πράγμα λειτουργικό, μαζί με τους μηχανισμούς του, κλπ., να μην είναι μεγαλύτερο από το πιθανό όφελος. Και να μην κεντρίσει η προέκταση το ενδιαφέρον τίποτα ευάλωτων πεζών.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
61.571
Reaction score
149.119
Αρκεί το κόστος του να έχεις αυτό το πράγμα λειτουργικό, μαζί με τους μηχανισμούς του, κλπ., να μην είναι μεγαλύτερο από το πιθανό όφελος.
Αδύνατο..

Πρακτικά μέσα στην πόλη, τα αυτοκίνητα βλέπουν ελάχιστο ήλιο, άσε τα κλειστά πάρκινγκ, για παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο λέμε.

Κι άμα βρεις σκιά, εσύ θα το αφήσεις στον ήλιο να βράζει; Χαχαχαχαχαχχαχαχα
Γιατί; Για 2 kWh; Δεν είμαστε στα καλά μας..

Εμένα στη δουλειά, που έχει καλή ανοιχτωσιά, άντε να δει 2 ώρες ήλιο, και με γωνία, όχι "αποδοτικό" σε οριζόντιο στοιχείο. Όταν έχει ήλιο λέμε.. τουτέστιν, 1 kWh δε τη μαζεύει ούτε για πλάκα.

Ούτε το βάρος του δε "βγάζει".
 

Μηνύματα
18.626
Reaction score
26.930
το σημαντικότερο είναι να έχεις ΑΠΕ φορτιστές στη θέση στάθμευσης και να φορτώνεις μόνο ΑΠΕ ενέργεια για τα "'έξοδα" της ημέρας (ένα στέγαστρο πχ με μία πρίζα απο κάτω χαμηλής ισχύος, το αφήνεις 6 ώρες και φορτώνει τις 5-7KWh που θα ξοδέψεις εκείνη τη μέρα.
ωσ΄τοσο σε ένα περιβάλλον μη αστικό , χαμηλής δόμησης μπορεί να έχει τη σημασία του.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
15.980
Reaction score
23.170
σε ένα νησί πχ που οι αποστάσεις είναι μικρές και το στεγασμένο παρκινγκ ασυνήθιστο μπορεί να είναι εξαιρετική επιλογή
They call me Cyprus.
 


TGD

Thread Gravedigger
Μηνύματα
12.870
Reaction score
11.893
Θα σου κάνει έναν αεροδυναμικό συντελεστή μούρλια 🤣
Σε ένα reality στη Nova, τουλάχιστον 5 χρόνια πίσω, είχε δείξει μετατροπή σε Panamera με όλη την οροφή καλυμμένη με έυκαμπτο φωτοβολταϊκό που έδινε ρεύμα στο car office που είχε εγκατασταθεί στο πίσω κάθισμα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί χωρίς να δουλεύει η μηχανή του αυτοκινήτου.
 








Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
32.827
Reaction score
94.635
Καλή η BMW μεγάλε αλλά έπρεπε να σκεφτείς και την καλύτερη επιλογή... 😛
Καλύτερη-χειρότερη δεν ξέρω… γούστα είναι αυτά.
Να, δες την πρώτη φωτογραφία που ανέβασα, κανονικά, πριν την κόψω
IMG_0742.jpeg

Στην δουλειά πήγα επίτηδες και πάρκαρα δίπλα σε ένα MY performance, για να τα δω δίπλα δίπλα συγκριτικά. :biggrin:
Είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν κάποιοι που θα τους αρέσει περισσότερο το τέσλα, εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς.
 







Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
178.175
Μηνύματα
3.097.505
Members
38.783
Νεότερο μέλος
Tony366
Top