- Reaction score
- 94.897
Συμφωνώ. Είναι όμως το καλύτερο database που έχουμε, με όλα τα οχήματα μαζεμένα. Μια εικόνα την παίρνεις.Δεν δίνω καμία βάση στα λεγόμενα του EV - Database καθώς δεν τα θεωρώ αξιόπιστα. Τα νούμερα εμβέλειας που αναγράφουν δεν είναι από πραγματικά tests αλλά από υπολογιστικά μοντέλα σύμφωνα με διάφορα δεδομένα που τους δίνουν κάθε φορά ανά όχημα.
Το excel της Driving Academy είναι πιο χρήσιμο για Ελλάδα, αλλά δεν έχει όλα τα αυτοκίνητα. Και δεν έχει και αξία (ευρώ) όπως είπες.
Αν τα συνδυάσουμε και τα δυο, αρχίζουμε και παίρνουμε καλύτερη εικόνα.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι 100% ακριβή τα στοιχεία. Αν με 130Km/h είναι πάνω απο 400Km το range είναι διαφορετικό με το αν είναι κάτω απο 300Km. Να ξέρουμε περίπου τι να περιμένουμε, για συνθήκες Ελλάδας όπου θα κινούμαστε το 99% των χιλιομέτρων μας.
Πχ εγώ θέλω να είναι πάνω απο 400Km, ιδανικά θα ήταν και πάνω απο 500Km. Δεν μου άρεσε με το ID3 που είναι κάτω απο 300Km. Δεν το ψειρίζω παραπάνω. Αυτό μου αρκεί, μετά έτσι κι αλλιώς κουράζομαι.
Εαν είναι αυστηροί οι Ρουμάνοι στον τρόπο σύγκρισης και τα έχουν κάπου ανακοινωμένα σε πίνακες θα είναι χρήσιμο. Εχουμε λινκ;Πραγματικά tests κάνουν κάτι Ρουμάνοι που παίρνουν 10-15 οχήματα κάθε φορά και κάνουν ταξίδια. Αντίστοιχα και κάτι Νορβηγοί.
Των Νορβηγών δεν είμαι σίγουρος πως μας αφορά, έχουν συνθήκες ψύχους που δεν εμφανίζονται ποτέ στην χώρα μας.