Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.516
Πήραν μπροστά οι μηχανές στην Ισπανία για iD Polo και Raval.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
95.928
Το G6 όμως είναι και αυτό αξιοπρεπέστατο
Κατά τα άλλα μου αρέσουν τα Xpeng, αυτά και τα Nio τα θεωρώ αξιοπρεπέστατα
Στην αξιολόγηση δεν διαφωνούμε. Τα ίδια λέμε.

Αλλά να βλέπουμε καθαρά τις κατηγορίες. Το Xpeng είναι μια αξιόλογη πρόταση συγκριτικά με τα Tesla, τα VW, τα NIO, τα Ford, και όποια άλλα σε αυτήν την κατηγορία. Αυτοί ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Το BMW ανταγωνίζεται με το Mercedes GLC, το Macan, το Q6. Το ότι έχουν 30-40-50Κ διαφορά οι κατηγορίες δεν είναι ψυχολογικό θέμα. Είναι συνολικά καλύτερα αυτοκίνητα. Το κατά πόσο αυτό είναι οικονομικά αποδεκτό για τον καθένα, σχετίζεται με τις προτιμήσεις του και το μπάτζετ του, δεν είναι ψυχολογία.

Αντιστοίχως, υπάρχουν και ακριβότερες κατηγορίες. Υπάρχουν Lamborghini, Bugatti, Rolls κτλ κτλ. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως αντί για Bugatti παίρνεις μια Porsche και γλιτώνεις 500000€. (τυχαίο νούμερο δεν το έψαξα). Και αντί για Porsche παίρνεις μια BMW και γλιτώνεις και ακόμα 100000€. Και αντί για BMW παίρνεις Tesla και γλιτώνεις ακόμα 30Κ. Και αντί για Tesla παίρνεις τσιντσοντσαν και γλυτωνεις ακόμα 20Κ. Και τελικά το τσιντσοντσαν είναι το ίδιο με την Bugatti και έχεις γλυτώσει μια βίλα στην Εκάλη+μερικά αυτοκίνητα και πιθανόν και ένα κότερο. :headbang:

Δεν πάει έτσι. Οι κατηγορίες υπάρχουν για κάποιους λόγους. Κάθε σκαλοπάτι είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Το VFM τελειώνει στα πρώτα 2 σκαλοπάτια, μετά παύει να υπάρχει. Και γι αυτό και οι πωλήσεις ενός Tesla ή ενός BYD είναι απείρως περισσότερες από τις πωλήσεις μιας Aston Martin.
Ο πελάτης της Rolls δεν ενδιαφέρεται για το VFM.

Αυτοί είναι οι λόγοι που υπάρχουν κατηγορίες. Τώρα αν κάποιος νομίζει πως αυτό είναι εφεύρημα, και πως όλα τα αυτοκίνητα σε πάνε από το Α στο Β, δικαίωμα του. Κάποια μάλιστα σε πάνε και μόνα τους δεν οδηγάς καν. Σε πολλές πόλεις υπάρχουν και εταιρείες ταξί που έχουν μόνο Mercedes ή μόνο ηλεκτρικά κτλ. Και αυτά σε πάνε, δεν οδηγάς. Και αύριο θα υπάρχουν και τα κάθε λογής αυτόνομα ταξί, σε μεγάλη κλίμακα, ούτε οδηγό δεν θα βλέπεις.

Όλα αυτά είναι κατηγορίες. Για όλα τα γούστα έχει. Και όλοι επιλέγουν αναλόγως την κατηγορία τους.
Δεν είναι ψυχολογικό. Είναι ελευθερία επιλογής, δεν είμαστε Ανατολικό μπλοκ να υπάρχουν μόνο δύο μάρκες.

Αλλά όταν κάνουμε συγκριτικά, να είμαστε σοβαροί. Της ίδιας κατηγορίας παρακαλώ, να μην γελάνε και οι πέτρες.

Last edited:

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
12.548
Θυμίζω το reality που ένας Λόρδος ζήτησε να του μετατρέψουν την παλιά Rolls Royce του σε κυνηγετικό όχημα. Μια από τις απαιτήσεις του ήταν να μπορεί να πάει από το Λονδίνο στο κάστρο του στη Σκωτία χωρίς ανεφοδιασμό (να τα βλέπουν αυτά οι ηλεκτρικοί). Οι μηχανικοί την μετέτρεψαν σε υγραέριο, ωστε η συνδυασμένη κατανάλωση να φτάνει για την απόσταση. Και το αφεντικό απάντησε "Ξηλωστε το. Θέλετε να νομίζει ο κόσμος ότι ο πελάτης δεν έχει χρήματα για βενζίνη;"

alexis

Reaction score
34.516
Στην αξιολόγηση δεν διαφωνούμε. Τα ίδια λέμε.

Αλλά να βλέπουμε καθαρά τις κατηγορίες. Το Xpeng είναι μια αξιόλογη πρόταση συγκριτικά με τα Tesla, τα VW, τα NIO, τα Ford, και όποια άλλα σε αυτήν την κατηγορία. Αυτοί ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Το BMW ανταγωνίζεται με το Mercedes GLC, το Macan, το Q6. Το ότι έχουν 30-40-50Κ διαφορά οι κατηγορίες δεν είναι ψυχολογικό θέμα. Είναι συνολικά καλύτερα αυτοκίνητα. Το κατά πόσο αυτό είναι οικονομικά αποδεκτό για τον καθένα, σχετίζεται με τις προτιμήσεις του και το μπάτζετ του, δεν είναι ψυχολογία.

Αντιστοίχως, υπάρχουν και ακριβότερες κατηγορίες. Υπάρχουν Lamborghini, Bugatti, Rolls κτλ κτλ. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως αντί για Bugatti παίρνεις μια Porsche και γλιτώνεις 500000€. (τυχαίο νούμερο δεν το έψαξα). Και αντί για Porsche παίρνεις μια BMW και γλιτώνεις και ακόμα 100000€. Και αντί για BMW παίρνεις Tesla και γλιτώνεις ακόμα 30Κ. Και αντί για Tesla παίρνεις τσιντσοντσαν και γλυτωνεις ακόμα 20Κ. Και τελικά το τσιντσοντσαν είναι το ίδιο με την Bugatti και έχεις γλυτώσει μια βίλα στην Εκάλη+μερικά αυτοκίνητα και πιθανόν και ένα κότερο. :headbang:

Δεν πάει έτσι. Οι κατηγορίες υπάρχουν για κάποιους λόγους. Κάθε σκαλοπάτι είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Το VFM τελειώνει στα πρώτα 2 σκαλοπάτια, μετά παύει να υπάρχει. Και γι αυτό και οι πωλήσεις ενός Tesla ή ενός BYD είναι απείρως περισσότερες από τις πωλήσεις μιας Aston Martin.

Αυτοί είναι οι λόγοι που υπάρχουν κατηγορίες. Τώρα αν κάποιος νομίζει πως αυτό είναι εφεύρημα, και πως όλα τα αυτοκίνητα σε πάνε από το Α στο Β, δικαίωμα του. Κάποια μάλιστα σε πάνε και μόνα τους δεν οδηγάς καν. Σε πολλές πόλεις υπάρχουν και εταιρείες ταξί που έχουν μόνο Mercedes ή μόνο ηλεκτρικά κτλ. Και αυτά σε πάνε, δεν οδηγάς. Και αύριο θα υπάρχουν και τα κάθε λογής αυτόνομα ταξί, σε μεγάλη κλίμακα, ούτε οδηγό δεν θα βλέπεις.

Όλα αυτά είναι κατηγορίες. Για όλα τα γούστα έχει. Και όλοι επιλέγουν αναλόγως την κατηγορία τους.
Δεν είναι ψυχολογικό. Είναι ελευθερία επιλογής, δεν είμαστε Ανατολικό μπλοκ να υπάρχουν μόνο δύο μάρκες.

Αλλά όταν κάνουμε συγκριτικά, να είμαστε σοβαροί. Της ίδιας κατηγορίας παρακαλώ, να μην γελάνε και οι πέτρες.
Όχι φίλε μου, κάνεις λάθος. Η XPENG και η ΝΙΟ είναι κατηγορία BMW, Mercedes κλπ. Απλά δεν το δέχεσαι. Το κόστος δεν κάνει την κατηγορία. Η ποιότητα την κάνει. Αν ο ένας θέλει 10 και άλλο 5 για την ίδια ποιότητα αυτό πρέπει να προβληματίσει τον αγοραστή. 8-)

alexis

Reaction score
34.516
Μπες μέσα σε ένα G6 LR και σε ένα G9 και μετά τα ξαναλέμε. Είναι προφανές πως μόνο στη φωτογραφία τα έχεις δει.
Και "test drive" blind test συνοδηγός. Να μην ξέρεις που σε έχουν βάλει. 8-)

Dimifoot

Editor
Reaction score
95.928
Πρόσεχε την λεπτομέρεια:δεν λέω πως δεν είναι καλά. Λέω πως δεν είναι ίδια ποιότητα ως αυτοκίνητα.
Για πες: έχεις κάνει ένα test drive μια μεγάλη Mercedes? Πες μια EQE, είναι διαθέσιμη εδώ και χρόνια. Πες τον @rose.athens να δεις το δικό του. Ή το iX3 για το οποίο γίνεται λόγος; (που δεν μου αρέσει και πολύ εμφανισιακά, και μέσα και έξω). Για οδήγησε τα μερικές μέρες. Και μετά οδήγησε και ότι θέλεις από την πιο κάτω κατηγορία και πες μου.
Το πιο πιθανό είναι πως θα πεις κάτι σαν αυτό που είπε και ο Γερμανός:
ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα. Η BMW έχει καλύτερη ανάρτηση και στέκεται καλύτερα στο δρόμο από το G6
Το οποίο δεν έχει καν adaptive suspension, θα μπει του χρόνου σε παραγωγή.
Και μετά θα συζητάμε αν αυτές οι όποιες διαφορές αξίζουν τα 30-40Κ. Οι διαφορές υπάρχουν, δεν είναι φαντασία. Το θέμα είναι αν υπάρχουν και τα χρήματα για να τις αποκτήσεις.
Άλλες προσδοκίες έχει όποιος βγάζει 3Κ το μήνα, άλλες όποιος βγάζει 20Κ, άλλες όποιος βγάζει 100Κ και άλλες όποιος βγάζει 10 εκατομμύρια το μήνα.
Για κάποιους από αυτούς τα 30Κ έξτρα δεν είναι πρόβλημα για αυτήν την διαφορά ποιότητας. Για κάποιος δεν είναι πρόβλημα και τα 300Κ.

Δεν ξέρω ρε παιδιά, τόσο περίπλοκο είναι;

alexis

Reaction score
34.516
Κατάλαβα. Έχεις κολλήσει στο "ultimate driving machine".

Κλάιν.

Παμ παρακάτ.

Υγ: Έχω μπει και στην EQE και στις από κάτω. Στατικά. Δεν μου αρέσει καμία. Όπως και τα περισσότερα BMW.

Dimifoot

Editor
Reaction score
95.928
Υγ: Έχω μπει και στην EQE και στις από κάτω. Στατικά. Δεν μου αρέσει καμία. Όπως και τα περισσότερα BMW.
Το «δεν μου αρέσει» είναι πάντα σεβαστό.
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως έχω μπει σε Zeekr, και σε όλα τα Tesla εκτός από το Juniper. Και έχω οδηγήσει κάποια. Επίσης υπενθυμίζω πως σκεφτόμουν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις να πάρω ΝΙΟ (sedan και firefly).
Ξέρω που κυμαίνεται η κατηγορία, σεβαστή, αλλά απέχει από την από πάνω. Πόσο; Αξίζουν τα επιπλέον χρήματα; Αυτό το ξέρει μόνο η τσέπη του καθενός μας.
Έχεις κολλήσει στο "ultimate driving machine".
Ισχύει.
Να θυμίσω πως προέρχομαι από CLS, και πιο πριν από Volvo S60 2.4T, και πιο πριν από Golf GTI. Κάτι ξέρω, κάτι έχω ζήσει στο παρελθόν δεν είμαι χτεσινός.
Ναι μου έκανε διαφορά στην οδήγηση και γι αυτό το πήρα. Πιθανότατα η Porsche να είναι ακόμα καλύτερη αλλά αποφάσισα να μην δώσω +20Κ. Αυτές οι διαφορές που λέγαμε στην τσέπη του καθενός, αξίζουν ή όχι τα έξτρα 20;;;

Είναι σαφές;

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.692
Απίστευτο, και μπράβο τους, που για πρώτη φορά στα χρονικά θα συμμετέχουν και σε αυτό:

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.692

Dimifoot

Editor
Reaction score
95.928

Όλα αυτά είναι ουτοπίες εάν δεν γίνουν προσβάσιμες για όλους οι υποδομές φόρτισης, κι ας είναι καλύτερα αυτοκίνητα τα ηλεκτρικά (εντάξει όχι όλα :tongue:)
Οχι μόνο για οσους μένουν σε μονοκατοικίες. Και όχι μόνο σε κάποιες σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.
Ούτε να γίνεται είδηση το ότι μπήκαν φορτιστές στο πάρκινγκ μιας πολυκατοικίας κάπου στην Αμερική. Να είναι το στάνταρ.

Θα αγόραζα σήμερα ηλεκτρικό αν ζούσα σε πολυκατοικία χωρίς θέση φόρτισης; Ή έστω στην δουλειά; Ακόμα και εγώ που δεν θέλω να ξαναπάρω ποτέ ICE, θα είχα πρόβλημα.
Πότε θα αλλάξει αυτό στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα, στην Κοζάνη; Σε 5 χρόνια; Σε 10;

alexis

Reaction score
34.516
:o

:biggrin:

alexis

Reaction score
34.516
Σύμφωνα με την παρακάτω Ισπανική σελίδα, μετά το εργοστάσιο της Nissan στην Βαρκελώνη, η Chery παίρνει την μια από τις δύο γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland.

Η ίδια σελίδα αναφέρεται επίσης και στη συνεργασία FORD - GEELY, καθώς σύμφωνα με όσα γράφουν η κατασκευή οχημάτων Geely στην Βαλένθια ξεκινά σύντομα.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
12.548
Είχατε γράψει για αυτό το 2019. Μπορείτε να το παραγγείλετε με 3M€.
Αλλά δεν κατάφεραν την τηρήσουν την αρχική υπόσχεση για 0-100: θέλει 1,8s!

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.115
Είχατε γράψει για αυτό το 2019. Μπορείτε να το παραγγείλετε με 3M€.
Αλλά δεν κατάφεραν την τηρήσουν την αρχική υπόσχεση για 0-100: θέλει 1,8s!
Μπα θα περιμένω το Chaos.

• Haha
Reactions: TGD

alexis

Reaction score
34.516
Εξήγησέ μας και τί έγινε.
Eemnes, Ολλανδία. Ξαφνικά 08:30 το πρωί άρπαξε φωτιά η i3. Ότι έμεινε από το όχημα οφείλεται στα υλικά που κατασκευάζεται. Η αστυνομία δεν ξέρει ακόμα την αιτία. αλλά εξετάζεται και η κακόβουλη ενέργεια, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν καεί και άλλα οχήματα. Δεν βλέπουν κάποια κίνηση κατά των ηλεκτρικών καθώς έχουν καεί και θερμικά.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.197
Members
38.960
Νεότερο μέλος
Νίκο