Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
12.477
Άμα δεν έχει αυτοκίνητα να πουλήσει, το χρειάζεται να διαφημίσει χρηματοδότηση;

melina

Cargo 200
Reaction score
48.094
από φμπ

Αγαπητέ ιδιοκτήτη ηλεκτρικού, άκου την ιστορία μου και σκέψου πρώτου κλείσεις ξενοδοχείο κοντά σε φορτιστές της incharge.
Αποφασίσαμε φέτος να αποφύγουμε νησιά και έτσι κλείσαμε ένα σκ στα λουτρά Κυλλήνης. Πριν κλείσουμε έκανα την έρευνα μου και κοίταξα εάν υπάρχει διαθέσιμος φορτιστής. Υπήρχαν 10 περίπου.
Φτάνουμε, αποφασίζω να τους επισκεφτώ ώστε την επόμενη μέρα να κάνουμε μια μικρή εκδρομή εδώ κοντα, αλλά συνειδητοποιώ ότι όλοι είναι μέσα σε ξενοδοχείο GRECOTEL HOTELS & RESORTS . Πάω να μπω, ο φύλακας με σταματάει και μου απαγορεύει να μπω. Παίρνω την reception, μου λένε ότι οι φορτιστές είναι μόνο για τους επισκέπτες, άσχετα εάν λέει ότι εμφανίζονται σαν διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο. Μου λέει ο receptionist πως για να εξυπηρετηθω να πάω σε ένα βενζινάδικο 20 χιλιόμετρα μακριά που έχει έναν (αργό) φορτιστή.
Παίρνω το support της incharge.evc . Με βάζουν στην αναμονή, όπου άκουγα το μύνημα "δουλεύουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλώ περιμένετε", και εκείνη την ώρα μου φάνταζε πολύ δυσοίωνο και πως στο τέλος δε θα με εξυπηρετούσαν καθόλου. Πραγματικά λοιπόν, στο τέλος μου είπαν έχετε δίκιο, οι φορτιστές φαίνονται διαθέσιμοι στο κοινό, αλλά είναι μέσα στο ξενοδοχείο και το τοπίο είναι θολό, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, κλπ.
Καλές διακοπές σε όλους!

Reaction score
294
από φμπ

Αγαπητέ ιδιοκτήτη ηλεκτρικού, άκου την ιστορία μου και σκέψου πρώτου κλείσεις ξενοδοχείο κοντά σε φορτιστές της incharge.
Αποφασίσαμε φέτος να αποφύγουμε νησιά και έτσι κλείσαμε ένα σκ στα λουτρά Κυλλήνης. Πριν κλείσουμε έκανα την έρευνα μου και κοίταξα εάν υπάρχει διαθέσιμος φορτιστής. Υπήρχαν 10 περίπου.
Φτάνουμε, αποφασίζω να τους επισκεφτώ ώστε την επόμενη μέρα να κάνουμε μια μικρή εκδρομή εδώ κοντα, αλλά συνειδητοποιώ ότι όλοι είναι μέσα σε ξενοδοχείο GRECOTEL HOTELS & RESORTS . Πάω να μπω, ο φύλακας με σταματάει και μου απαγορεύει να μπω. Παίρνω την reception, μου λένε ότι οι φορτιστές είναι μόνο για τους επισκέπτες, άσχετα εάν λέει ότι εμφανίζονται σαν διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο. Μου λέει ο receptionist πως για να εξυπηρετηθω να πάω σε ένα βενζινάδικο 20 χιλιόμετρα μακριά που έχει έναν (αργό) φορτιστή.
Παίρνω το support της incharge.evc . Με βάζουν στην αναμονή, όπου άκουγα το μύνημα "δουλεύουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλώ περιμένετε", και εκείνη την ώρα μου φάνταζε πολύ δυσοίωνο και πως στο τέλος δε θα με εξυπηρετούσαν καθόλου. Πραγματικά λοιπόν, στο τέλος μου είπαν έχετε δίκιο, οι φορτιστές φαίνονται διαθέσιμοι στο κοινό, αλλά είναι μέσα στο ξενοδοχείο και το τοπίο είναι θολό, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, κλπ.
Καλές διακοπές σε όλους!
Δεν φτανουν τοσα αγχη καθε μερα, θες και στις διακοπες. Παρε παιδακι μου κατι να καιει (και) βενζινη, πωω

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.381
Όταν βλέπεις φορτιστές σε ιδιωτικό χώρο (πχ ξενοδοχεία), πριν κάνεις πλάνα παίρνεις τηλέφωνο. Και ας φαίνονται διαθέσιμα στις εφαρμογές.

Κακός δεν είναι διαθέσιμοι βέβαια. Αλλά λύσεις υπάρχουν. Απλά αν είσαι νέος στον χώρο την πατάς.

alexis

Reaction score
34.381
Το ρημάδι είναι το θερμικό. :biggrin:

Μετά τη χρήση ηλεκτρικού, έστω και για δύο μέρες, δεν υπάρχει επιστροφή. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για το learning curve. Οπως έγινε και με το θερμικό άλλωστε, πριν μερικές δεκαετίες.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.756
Μόνο στις δύο μέρες αυτές μην ταξιδέψετε. Πραγματικά δε θα επιστρέψετε.

(Προηγούμενο ΣΚ ταξίδι στον Πόρο, ευτυχώς δεν πήγαμε με το ηλεκτρικό παρόλο που το ξενοδοχείο είχε φορτιστή. Όσο μείναμε, ήταν μονίμως παρκαρισμένα στη θέση φόρτισης.)

Reaction score
4.894
Πετάχτε τα ρε να βρείτε την υγειά σας.

Ή κρατήστε τα για μες στο σπίτι με παντόφλες.

alexis

Reaction score
34.381
Έκανα ταξίδι ενώ είχα ηλεκτρικό για δύο μέρες. Δύο φορές. No problem.

Επίσης, όταν η θέση φόρτισης γίνεται θέση στάθμευσης υπάρχει και η αστυνομία. Τώρα θα μου πεις θα φωνάξεις αστυνομία; Εννοείται.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
95.667
Φροντίζω το ξενοδοχείο προορισμού να έχει φορτιστή και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.756
Για πείτε μειονεκτήματα (*) evitara για χρήση σε πόλη και φόρτιση σπίτι. Και ποιος είναι ο ανταγωνισμός σε ίδιο μεγεθος και σουλουπι. Ιδανικά τετρακίνητα και με ανοιγμένη ηλιοροφή.

(*) 4 αστέρια ncap, αργή φόρτιση, μέτριο software, μέτριες επιδόσεις, αδιάφορο οδηγικά, ανύπαρκτο πορτμπαγκάζ. Άλλα;

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.259
Για πείτε μειονεκτήματα (*) evitara για χρήση σε πόλη και φόρτιση σπίτι. Και ποιος είναι ο ανταγωνισμός σε ίδιο μεγεθος και σουλουπι. Ιδανικά τετρακίνητα και με ανοιγμένη ηλιοροφή.

(*) 4 αστέρια ncap, αργή φόρτιση, μέτριο software, μέτριες επιδόσεις, αδιάφορο οδηγικά, ανύπαρκτο πορτμπαγκάζ. Άλλα;
Τα είπες όλα μόνος σου! 😁🤣😂

Άμα σ'αρέσει, και σε βολεύει, πάνε πάρτο.

Δεν βλέπω λόγο "ανησυχίας".
Οι εναλλακτικές προτάσεις είναι

Kia ev3
BYD atto 2
Hyundai Inster.

Για να έχω "ήσυχο το κεφάλι μου" προσωπικά θα πήγαινα σε BYD, εφόσον πρόκειται για αγορά αυτοκινήτου, κι όχι λιζινγκ.

Ξέρει η BYD.

Μετά, Kia και Hyundai είναι επίσης αξιόλογες προτάσεις, με πιο όμορφη για μένα αυτή της ΚΙΑ.
Σουτζούκι γω πάντως, για να σου πω την "αμαρτία μου", δεν θα έπαιρνα. Τι ακριβώς ξέρει από ηλεκτρικά; 🤣😂😁
Πόσα BEV έχει πουλήσει η σουτζούκι ως τώρα οέο; 😂
Στου κασιδη το κεφάλι..🤣

Last edited:

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.259
To Inster πάντως, ιδίως επειδή λένε κάποιοι πως δεν τους "αρέσει" εμφανισιακά (άρα αρνητικά προκατειλημμένος), εμένα μου έκανε απρόσμενα πολύ θετική εντύπωση τις 2 (και μοναδικές) φορές που το πέτυχα στο δρόμο.

Τώρα τι να πεις για τα γούστα, ότι και να πεις είναι άχρηστο. 😁🤣😂

ΥΓ. Τόσο το Hyundai Inster όσο και το Kia EV3 προσφέρουν ανοιγόμενη ηλιοροφή. 😁🤣😂
Δυστυχώς, και τα 2 εμπρός κίνηση.
Το ΚΙΑ έχει και 4-κίνητη έκδοση, η οποία δεν εισάγεται στην Ελλάδα (λογικό, θα ξεφεύγει η ήδη υψηλή τιμή του).
Για αποκλειστικά μέσα στην πόλη, μικρό το "κακό".
Το Inster έχει σημαντικά υψηλότερο VFM.

Last edited:

Reaction score
649
Το νεο VWidcross φαίνεται πολύ ωραίο σε εμένα,νομίζω θα έχει ηλιοροφή αλλά όχι τετρακίνηση.Δεν είμαι σίγουρος όμως.Αν δεν βιάζεσαι .
Στα Κινέζικά έχουμε τον Αλέξη -Κομφούκιο εδώ θα σου πεί τα πάντα.:D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.054
Members
38.926
Νεότερο μέλος
karaflino