Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

Reaction score
633
Παρεμπιπτόντως το κουβαδάκι δεν βασίζεται σε αποκλειστικά ηλεκτρική πλατφόρμα αν αυτό έχει κάποια σημασία εν τέλει 😜 .
Smart #1;
Καλή πρόταση .Θα το κοιτούσα άνετα .

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.345
Από Ιαπωνία μόνο Nissan θα κοιτούσα για ηλεκτρικό. Και Toyota αν ποτέ τα φτιάξει να βλέπονται (ένα μ@μημ3νο ηλεκτρικό LBX πόσο δύσκολο είναι;;;;; ).

Από Κορέα το Inster το θεωρώ άθλιο μέσα έξω. Δεν ξέρω πόσο καλό είναι ούτε θα ασχοληθώ εφόσον δεν περνάει το βασικό πρώτο "εμπόδιο". Το EV3 είναι 100 φορές καλύτερο, τώρα ομως που τα σκέφτομαι ξανά 40.000€ για μοντέλο 2024, και με software που η μαμά εταιρεία έχει ήδη αλλάξει; Το Ioniq 3 φοράει το νέο. Επίσης αν δεν κάνω λάθος sunroof στο EV3 παίρνει μόνο το GT-Line. Δηλαδή το 40άρι δεν το γλιτώνεις. Υπάρχει και με 30.000€ EV3 αλλά δεν έχω ιδέα τι και πως. Υπόψη επίσης πως στα EV3 η αντλία δεν είναι standard σε κανένα μοντέλο. Ούτε στο GT-Line. +900€ αν την θες. Είδα και το EV2 όταν πήγα στην ΚΙΑ. Μόλις κατέβαινε από την νταλίκα. Δεν τρελάθηκα να πω την αλήθεια. Σίγουρα πάντως πολύ ανώτερο του Inster. Έχει ενα ενδιαφέρον μπροστά. Πλάγια οκ, πίσω είναι κάπως. Μέσα αν είσαι οκ με το ταμπλο του EV3 δεν έχεις θέμα. Σε κάθε περίπτωση οι τιμές του είναι εξωφρενικές για μένα.

BYD δεν ξέρω τι θα έκανα. Όχι επειδή έχουν κάτι. Μια χαρά είναι. Έχω τα θέματα μου με τον έμπορο, όπως και με τις τιμές service.

Στα μικρά οχήματα, θα κοιτούσα μόνο Renault απο Γαλλία αν ήμουν οκ με την συχνότητα των service. Τίποτα από Ιταλία ή Αμερική. Τώρα Γερμανία περί ορέξεως.......

Περισσότερα δεν ξέρω για αυτά τα μεγέθη οχημάτων.

Last edited:

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
12.445
Ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που δεν το είχα υπ' όψη μου. Βασικά είναι τετραθέσια μοτοσυκλέτα!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
95.623
Και Toyota αν ποτέ τα φτιάξει να βλέπονται
Βλέπω εκρηκτική άνοδο πωλήσεων της Toyota σε κάποιες ώριμες αγορές πχ Νορβηγία.
Πώς γίνεται; Τόσο άσχημα είναι; Δεν έχω άποψη, ρωτάω.

alexis

Reaction score
34.345
Πώς γίνεται; Τόσο άσχημα είναι; Δεν έχω άποψη, ρωτάω.
Εμένα δεν μου αρέσει κανένα εκτός από το LBX. Μπορεί να είναι και Toyotάκιδες αρκετοί από τους αγοραστές.

Reaction score
633
Δεν είχα ποτέ Τοyota ούτε μου αρέσει κάποιο ιδιαίτερα, σε σχέση με το παρελθόν όμως πολλά σύγχρονα Toyota βλέπονται.
Δεν τα λες όμορφα ( γούστα είναι πάντα αυτά)αλλά δεν είναι αδιάφορα κ πλήρως βαρετά σχέδια.Εχουν κάνει βήματα προόδου και στις χρωματικές παλέτες που προσφέρουν κλπ.
Πάντα βέβαια υπάρχει η εξαίρεση που κρατά την παράδοση 😁πχ το Yaris Cross που απλά στα δικά μου μάτια δεν βλέπεται .🤐

alexis

Reaction score
34.345
Από τα πιο άσχημα οχήματα που θα δει κάποιος στο δρόμο. Αν και στην ανανέωση προσπάθησαν να το κάνουν 0.5% καλύτερο. :biggrin:

1000024883.jpg

Λες και είναι διαφορετικές εταιρείες.
1000024884.jpg

Reaction score
4.865
Εμένα πάντως το yaris μου θυμίζει το 90% των νέων οχημάτων που κυκλοφορούν.

Reaction score
30.447
Ολα ίδια είναι πλέον.
Με αυτήν την ηλίθια σχεδίαση που μοιάζουν όλα ηλεκτρικά .
Απαράδεκτα . ΚΟΥΤΙΆ με τροχούς.
Ασχημα .
Το yaris ξεκίνησε ως ένα μικρό όχημα πόλης , και κατάντησε να είναι κάτι σε σχεδόν suv και αδιάφορο .

alexis

Reaction score
34.345
Έχω εντελώς αντίθετη άποψη. Κουτιά είναι τα θερμικά. Ευτυχώς με τα ηλεκτρικά θα αναγκαστούν να τα κάνουν αεροδυναμικά οπότε θα σταματήσουμε να έχουμε ντουβάρια με ρόδες στους δρόμους.

Reaction score
30.447
Ποιά θερμικά θεωρείς ντουβάρια με ρόδες ?
Τα περισσότερα πλέον πλην suv έχουν σοβαρή αεροδυναμική σχεδίαση και δείχνουν σχετικά όμορφα.
Τα ηλεκτρικά είναι κουτιά με ρόδες.
Αντε εκτός TESLA αλλά και πάλι , δεν .

Dimifoot

Editor
Reaction score
95.623
Έχω εντελώς αντίθετη άποψη. Κουτιά είναι τα θερμικά. Ευτυχώς με τα ηλεκτρικά θα αναγκαστούν να τα κάνουν αεροδυναμικά οπότε θα σταματήσουμε να έχουμε ντουβάρια με ρόδες στους δρόμους.
Αρκεί να μην πέσουμε στην απόλυτη ομοιομορφία κομμουνιστικού τύπου.

Dimifoot

Editor
Reaction score
95.623
Συνέχεια σε προηγούμενη συζήτηση:
Ποιες κινέζικες εταιρείες θα υπάρχουν σε 5 χρόνια, με παρουσία στην Δύση;
Βλέπω BYD, Geely όμιλος(ίσως όχι όλα), Xpeng, MG (την θεωρούμε κινέζικη), ελπίζω και NIO. Άλλη;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.855
Ποιά θερμικά θεωρείς ντουβάρια με ρόδες ?
Τα περισσότερα πλέον πλην suv έχουν σοβαρή αεροδυναμική σχεδίαση και δείχνουν σχετικά όμορφα.
Τα ηλεκτρικά είναι κουτιά με ρόδες.
Αντε εκτός TESLA αλλά και πάλι , δεν .
Μια χαρά ωραία ηλεκτρικά έχει.
Tesla. BYD. Hyundai (Ionic 3, 5N, Ionic 6/N). Xpeng L03. Xiaomi SU7. Mercedes CLA-250+ (Electric). Zeekr 7GT. Mazda 6e. Ford Puma Gen-E. Ford Mustang Mach-E. Audi Q4 e-Tron. Audi A6 e-Tron. Porsche Taycan. Porsche Macan. Mini Cooper (σε κάποιους αρέσει το σχήμα, εμένα not :D ).

Reaction score
30.447
Εχω οδηγήσει το mustang σε έκδοση cobra με 767 άλογα , και δεν μπορώ να το συγκρίνω με κανένα ηλεκτρικό .
Ούτε γι αστείο .
Ο v8 τραγουδάει πολύ όμορφα για να κάνω mute με ηλεκτρικό .

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.855
Εχω οδηγήσει το mustang σε έκδοση cobra με 767 άλογα , και δεν μπορώ να το συγκρίνω με κανένα ηλεκτρικό .
Ούτε γι αστείο .
Ο v8 τραγουδάει πολύ όμορφα για να κάνω mute με ηλεκτρικό .
Και εγω γούσταρα τον ήχο, και τα "macho" cars, αλλά... πλέον δεν με νοιάζει ο ήχος. Ή για να το πω σωστότερα, με νοιάζει ο ήχος... να μην υπάρχει, εκτιμώ πάρα πολύ την ησυχία μου όταν είμαι στο αμάξι.
Αν αυτή συνδυάζεται και με ride comfort και επιδόσεις, ακόμα καλύτερα.
Και επειδή δεν γουστάρω να δίνω 500-600€ τον μήνα για καύσιμα... electric all the way (άλλωστε, από το 2030 καινούργια ICE δεν θα πωλούνται, better be prepared :D )

Reaction score
30.447
Ναι καλά με αυτό πλευρό να κοιμάσαι .
Για το 2030 μιλάω.
Δεν πρόκειται να συμβεί που να χτυπιέστε κάτω .

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.855
Ναι καλά με αυτό πλευρό να κοιμάσαι .
Για το 2030 μιλάω.
Δεν πρόκειται να συμβεί που να χτυπιέστε κάτω .
Αν δεν απατώμαι, ο ευεργέτης, το mastermind του "Ελλάδα 2.0" (εκεί θα κολλήσουμε :D ) το έχει ήδη ψηφίσει.Το επίσπευσε γενικότερα, γιατί η Ε.Ε. νομίζω έχει οδηγία (?) ή νόμο στα σχέδια για το 2035 για το εν λόγω θέμα.
Απλά ο πιο λαρτζ Κούλης είπε να το επισπεύσει μιας και ως γνωστόν ο Ελληνικός λαός έχει την άνεση να αλλάζει αμάξια πιο συχνά από τους λοιπούς Ευρωπαίους :D (δεν έχω δει ξανά δημοσίευση σχετική, παίζει να μην το ψήφισε τελικά, και να είναι 2035 όπως σε όλη την Ε.Ε., μπορεί και να το έχουν ψηφίσει ήδη, σίγουρα κάποιος που είναι καλό ψαχτήρι για τα gov μας θα το βρει)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.025
Members
38.920
Νεότερο μέλος
Climber