- Μηνύματα
- 513
- Reaction score
- 714
Κοίταγα τώρα το Raval ,πολύ όμορφο όχημα από τις φωτογραφίες.Επιθετικό ντηζαιν..και δεν του το είχα Ενδιαφέρον.
www.autoblog.gr
www.electrive.com

Τώρα έπιασες αυτό ακριβώς που λέμε εδώ και καιρό.Kυνηγοί του VFM είναι οι ανθρωποι
Τα superchargers?Εδώ ήμαστε πλούσιοι όπως είναι γνωστό. Τα πληρώνουμε όλα με καπέλο.
Όσο αφορά την Tesla. Που είναι το leasing των 300 ευρώ; Που είναι τα μεταχειρισμένα διετίας και τετραετίας; Το Powerwall; Το VPP; K.α.
Στην Αγγλία, με προκαταβολή 9.100 £, υπάρχει τέτοιο leasing από την Τέσλα: (48 μήνες)Όσο αφορά την Tesla. Που είναι το leasing των 300 ευρώ;
Κώστα,δεν έπιασα τίποτα τώρα καινούργιο.Τώρα έπιασες αυτό ακριβώς που λέμε εδώ και καιρό.
Στην συντριπτική πλειοψηφία τους, έτσι είναι οι αγοραστές ΙΧ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Γι'αυτό τα γνωστά μοντέλα της Dacia φιγουράρουν εδώ και χρόνια στο τοπ 10 των μοντέλων με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, λόγω υψηλού VFM, μάλιστα σε χαμηλές κατηγορίες τιμής (δείχνοντας ότι δεν είναι ιδιαίτερα "άπλες" οι Ευρωπαίοι στο ΙΧ).
Γι'αυτό και η Τέσλα με το Υ έχει πρωτιές στις πωλήσεις στην Ευρώπη, λόγω υψηλού VFM (ακόμα και στο σχετικά υψηλό κόστος των Τέσλα, σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα του τοπ 10). Το VFM των Τέσλα είναι το κίνητρο αγοράς.
Αυτό επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων καταναλωτών. Υψηλό VFM.
Προϊόντα υψηλής ανταγωνιστικότητας.
Γι'αυτό έγινε ανάρπαστο το Kia Niro EV, διότι κατέβασαν την τιμή του οι κορεάτες, και ξαφνικά έγινε υψηλού VFM.
Κι αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα της παραδοσιακής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στα BEV, οι υψηλές τιμές των προϊόντων τους, οπότε δεν έχουν ανταγωνιστικότητα, δεν έχουν υψηλό VFM.
Το δεύτερο βασικό πρόβλημα της παραδοσιακής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι οι χαμηλές δυνατότητες παραγωγής στα BEV. Τόσα λίγα που βγάζουν, δεν μπορούν να "κυριαρχήσουν" στην αγορά.
Σκέψου το νέο εξαιρετικό BMW, όπως και το οικονομικό Μερτσέντες. Μπορεί να μην είναι πολύ φτηνό κανένα τους, αλλά ούτε ιδιαίτερα ακριβά δεν είναι. Το κυριότερο πρόβλημα εδώ, είναι οι δυνατότητες παραγωγής που έχουν, είναι πολύ μικρά τα νούμερα.
Ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε άλλος κατασκευαστής μπορεί να δώσει περισσότερα αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή αγορά, θα κυριαρχήσει στις πωλήσεις. Κι όσο πιο ανταγωνιστικό (υψηλού VFM) είναι, τόσο περισσότερο θα πουλήσει.
Αν έβγαζε η Τογιότα ένα γιάρις BEV με 50-αρα μπαταρία στα 20-25 χιλιάρικα, με δυνατότητα παραγωγής >2 μυρίων τεμαχίων, θα κυριαρχούσε με τα μπούνια. Ομοίως αν έβγαζε τέτοια παραγωγή και σε τέτοια τιμή ένα polo BEV η φουβού.
Αλλά δεν βγάζουν, ούτε τέτοιες ποσότητες, ούτε σε τέτοιες τιμές.
Κι όσο πάει πίσω η ιστορία από αυτές τις φίρμες, τόσο χάνουν κομμάτι της πίτας, που έρχονται να καλύψουν όλοι οι άλλοι, είτε Κινέζοι, είτε κορεάτες, είτε η Τέσλα.
Κι όσο χάνουν κομμάτι της πίτας, θα κλείνουν εργοστάσια, διότι θα είναι αρνητικά.