Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.689
Κάποιοι έχετε την τάση να κρίνεται το VFM ως καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά ενώ αυτό έγραψα παραπάνω αυτό δεν ισχύει .Για αυτό και οι Νορβηγοί μια χαρά αγοράζουν τις Mercedes και τις BMW και τις Porsche.
Ποτε δεν ήταν VFM αυτά με την έννοια που περιγράφουμε σε σύγκριση πχ με DaCia, κλπ...
Ποιος ακριβώς είναι αυτός ο κύριος που είπε ότι το υψηλότερο VFM στο ΙΧ είναι το καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά; 😁😂🤣

Προφανώς ποτέ δεν ήταν υψηλού VFM τα ακριβά Πόρσε, όπως και τα υπόλοιπα ακριβά γερμανικά αυτοκίνητα.

Ανέβασες πριν μια λίστα από τα πιο καλοπουλημένα BEV, και ανέφερες πως ανέβηκαν ψηλά οι πωλήσεις του KIA Niro EV επειδή κατέβασε τιμή (άρα ανέβηκε το VFM).

Εσύ τα έγραψες αυτά, σχολιάζοντας τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του '26:

με βάση του τι τους συμφέρει στην τσέπη κυρίως ."Value proposition" που λέμε και στα Ελληνικά.
η Τέσλα είναι μακράν η πιο εμπορική εταιρία
Εκριναν λοιπόν VFM to KIA και το πήραν.
Kυνηγοί του VFM είναι οι ανθρωποι
Και απλώς συμφώνησα με όσα έγραψες.

Δεν είπα ποτέ πως το υψηλότερο VFM στο ΙΧ είναι το καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά.

Είπα πως η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων καταναλωτών αγοράζουν τα αυτοκίνητα που έχουν υψηλό VFM.

Αρκεί να παράγονται σε μεγάλα νούμερα, και αν έχουν υψηλό VFM, θα κυριαρχούν στις πωλήσεις.

Διότι, όπως είπες και συ, ο πολύς κόσμος ψάχνει το VFM.

Οι πολύ λίγοι, ας παίρνουν Πόρσε, δεν θα εμφανιστούν ποτέ στις λίστες σαν αυτές που ανέβασες, δεν θα κυριαρχούν ποτέ στα πιο καλοπουλημένα μοντέλα, και δεν με ενδιαφέρουν διόλου.

Ποιος είπε ότι επειδή η Πόρσε δεν έχει υψηλό VFM δεν είναι καλό αυτοκίνητο; Χαχαχαχαχαχαχχαχα

Σοβαρά τώρα, ψάχνεις κάποιο λόγο για να μου πεις ότι κάπου διαφωνούμε; 😁😂🤣

Reaction score
691
Δεν βρίσκω τον λόγο που διαφωνείς να μην διαφωνούμε ενώ διαφωνούμε σε πολλά 😂αλλά συμφωνούμε σε άλλα.😜
Όχι δεν ψάχνω λόγο λοιπον.😜

Εσύ μέσα από όλα τα ποστ σου αυτό μας λες έμμεσα .Ότι είναι πίσω τα ευρωπαϊκά ,ιδίως τα Γερμανικά κλπ.
Δεν είναι .Τώρα το πιο πουλάει πιο πολύ απορώ γιατι συζητάμε λες και είμαστε κατασκευαστές.
Η κουβέντα ξεκίνησε από τους Νορβηγούς που αγοράζουν VFM ανώτερης κατηγορίας αλλά όπως είπα αγοράζουν μια χαρά και τα τρισκαταρατα όχι VFM(της Porsche, Mercedes,της ΒΚW κλπ) που είναι καλύτερα αυτοκίνητα από τα VFM που αγαπάς( κινέζικα,Τέσλα )σε μεγάλους αριθμούς γιατί τα έχουν τα φράγκα .VFM οι Νορβηγοί αλλά επειδή τα χουν και ξέρουν, θα δεις και ευρωπαϊκές αμαξαρες πολλες να αγοράζονται.
Αυτό είπα, εμμέσως και εγώ To post μου είχε διττη σημασία λοιπόν .😜

Τεσπά ούτε τσεοι ρε να είμαστε της Πόρσε ή της Τέσλα καθόμαστε καλοκαιριατικα και γράφουμε για αμάξια .Βαρέθηκα παω να φάω κάνα παγωτό στη θάλασσα.😂

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.689
Η κουβέντα ξεκίνησε από τους Νορβηγούς που αγοράζουν VFM ανώτερης κατηγορίας αλλά όπως είπα αγοράζουν μια χαρά και τα τρισκαταρατα όχι VFM(της Porsche, Mercedes,της ΒΚW κλπ) που είναι καλύτερα αυτοκίνητα από τα VFM που αγαπάς( κινέζικα,Τέσλα )σε μεγάλους αριθμούς γιατί τα έχουν τα φράγκα .VFM οι Νορβηγοί αλλά επειδή τα χουν και ξέρουν, θα δεις και ευρωπαϊκές αμαξαρες πολλες να αγοράζονται.
Θα δω, αλλά όχι στη λίστα των 15 πρώτων σε πωλήσεις που δείχνεις! 😁😂🤣

Και στην Ελλάδα θα δω Πόρσε ηλεκτρικά. Ένα κάθε 2 καλοκαίρια, ίσως. 😁😂🤣
Τώρα το πιο πουλάει πιο πολύ απορώ γιατι συζητάμε λες και είμαστε κατασκευαστές.
Το συζητάμε γιατί ανέβασες λίστα με τα πρώτα 15 σε πωλήσεις BEV! 😁😂🤣

Δηλαδή κάτσε να το συζητήσουμε, ανεβάζεις λίστα με τα πιο καλοπουλημένα BEV στην Νορβηγία, μας λες και το περιστατικό για το KiA Niro EV που μοσχοπούλησε λόγω αυξημένου VFM, αλλά δεν σε ενδιαφέρει ο όγκος των πωλήσεων ούτε το VFM, Ε; 😁😂🤣

Νταξ, πάω να βγάλω το ρομπότ καθαρισμού βυθού της πισίνας μου, γιατί θα πνιγεί απ'τα γέλια. 😁😂🤣

Last edited:

Reaction score
691
Ρε μάστορα θα μου βγει το παγωτό από τα ρουθούνια λέμε 😂
Μου θυμίζει την φάση που μου έλεγες ότι δεν είναι σωστό που μου άρεσε εμφανισιακά μια Alfa Romeo... άλλα έλεγα εγώ αλλά καταλάβαινες εσύ ίσως και το ανάποδο γιατί να είμαι δίκαιος.
Διάβασε πάλι αυτά που έγραψα .Κατάλαβε το διττό νόημα και μετά έλα να βγάλουμε από όσες πισίνες θες παρέα όσα ρομπότ θες .😜
Αλλά άστο καλυτερα ,θα λες τα δικά σου εσύ και τα δικά μου εγώ. Οπότε άστο λέμε.Βγαλε το ρομπότ καθαρισμού και άστα τα υπόλοιπα.

ΥΓ. Ποιο είναι το ρομπότ ; 😛

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.689
Ποιο είναι το ρομπότ ; 😛
Βαργιέμαι να σηκωθώ να δω τώρα, φορτίζει. 😁😂

ΥΓ. Αφού το είπες, για εξήγα τώρα, ποια από τη λίστα που μας έδειξες είναι καλύτερα αυτοκίνητα από τα VFM που αγαπάω; 🤣😁😂
Σε τι ακριβώς είναι καλύτερα από το πρώτο της λίστας; Στους χώρους τρανκ και φράνκ μαζί; 🤣😁😂
Και γιατί να θες κάτι άλλο από το πρώτο της λίστας; 🤣😁😂
Δηλαδή δε ξέρουν οι Νορβηγοί, οι λεφτάδες, που το προτιμούν; 🤣😁😂

Εγώ απλώς προτιμώ το μοντέλο BEV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Νορβηγία για το τρέχον έτος, όπως και το μοντέλο BEV με τις περισσότερες πωλήσεις στο σύνολο της Ευρώπης για το τρέχον έτος.
Όλο και κάτι θα ξέρουν οι Ευρωπαίοι αγοραστές στην πλειοψηφία τους, που επιλέγουν το συγκεκριμένο μοντέλο BEV, δεν νομίζεις; 🤣😁😂

Ή είναι εχθροί της Ευρώπης όλοι αυτοί; 🤣😁😂
Ή δεν ξέρουν από αυτοκίνητα; 🤣😁😂

Καλώς ή κακώς, αυτά τα "τρισκατάρατα" (που δεν είναι και τα φτηνότερα εδώ που τα λέμε) τα προτιμάει η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών στην "Δύση". Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι εχθροί της Δύσης, ή ότι άλλο προσάπτετε με περισσή ευκολία στους αγαπητούς τεσλάκηδες. 😎

Εν τω μεταξύ η Νορβηγία έχει κυριολεκτικά "βουλιάξει" στα Τέσλα! 😁😂🤣
Ποια Μερτσέντες και πόρσε, τι φαντασία έχετε, δεν περιγράφεται. 😁😂🤣

Last edited:

Reaction score
691
Βρε πάλι προσπαθείς να δείξεις την ανωτερότητα του Τέσλα ; Ουφ βαρέθηκα .Αλλά λες και άλλα λέω.Πως τα φέρνεις κ πως τα γυρίζεις πάντα εκεί το πας .😜
Ξέρω που το πας και πως θα το πας αλλά δεν θα σε ακολουθήσω εδώ βαριέμαι τώρα.Αλλη φορά.
Αντε καληνύχτα 😁

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
80.665
Η φίρμα ακόμα δεν υφίσταται στην ευρωπαϊκή αγορά, δεν πουλάει κανένα ΙΧ ούτε στην Κίνα που το οδήγησαν αυτοί.

Αυτοί στο άρθρο αναφέρουν ότι οδήγησαν ένα PHEV, αλλά να μείνει η Chery μόνον σε PHEV, είναι φυσικά αδύνατο.
Τώρα το είδα.
Και η Chery και η Lepa(s) φέρνουν στην Ελλάδα και νομίζω όλη την Ευρώπη μόνο PHEV/υβριδικά.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
95.928
Αυτά που λέμε εδώ λέει: πως είναι μια κλάση πάνω, τι να κάνουμε. Αν θέλεις πληρώνεις το αντίστοιχο premium, αλλιώς πας στα vfm. Δηλαδή στα μια κλάση κάτω.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.513
Από τον Αύγουστο το 2024 που έκαναν την είσοδο τους στην αγορά του ΗΒ, οι Omoda/ Jaecoo πρόσφατα ξεπέρασαν τα 100.000 οχήματα τους τοπικούς δρόμους.

Όλοι καταλαβαίνουμε νομίζω πως αυτό σημαίνει -100.000 πωλήσεις για τους υπόλοιπους δυτικούς, σε ούτε 2 χρόνια, σε μια αγορά.

Reaction score
691
Φυσικό και επόμενο ειναι αυτο για το ΗΒ. Ένα απο τα ισχυρά status symbols εκέι είναι η αποκτηση ενός Range Rover -Land Rover.
Άρα όταν έρχεται ένα φθηνότερο αντίγραφο (δεν κρινω αν ειναι καλό ή όχι ως αυτοκίνητο) είναι λογικό να σκίσει.
Μπραβο στους Κινέζους που το μυρίστηκαν.Οι προνομιούχοι θα συνεχίσουν να αγοράζουν τα Range Rover aλλά η Εve από το Middlesbrough αν καταφέρει και πάρει το Jaecco θα έχει την έχει βγεί άγρια στην φιλενάδα της την Charlotte με το μικρότερο ΚΙΑ ...

...και κάτι αστείο που δεν είναι καθόλου αστείο αλλά μάλλον ταιρίαζει με το παραπάνω:
Λόρδος Άρθουρ: (Κοιτάζει το ταβάνι από το οποίο στάζει νερό)
Τζέιμς, η αυτοκρατορία μας κάποτε απλωνόταν σε όλο τον πλανήτη. Σήμερα, η πιο μεγάλη μας κατάκτηση είναι ότι βρήκαμε φτηνά αγγούρια στο Lidl.
Τζέιμς:
Sir, σας έχω καλά και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι η Κίνα μόλις αγόρασε το Big Ben για ανταλλακτικά. Τα κακά νέα είναι ότι το πήραν ήδη πακέτο.
Λόρδος Άρθουρ:
Το Big Ben; Μα πώς θα ξέρουμε τι ώρα είναι για το απογευματινό τσάι;
Τζέιμς:
Δεν έχουμε τσάι, Sir. Η τελευταία σακούλα Earl Grey χορηγήθηκε ως δάνειο από το ΔΝΤ με εγγύηση τα δόντια του Τσάρλς.
Λόρδος Άρθουρ:
(Αναστενάζει βαθιά, βγάζει ένα φθαρμένο τουίντ σακάκι)
Εντάξει. Άναψε την τελευταία εφημερίδα των Times για να ζεσταθούμε. Και φέρε το στέμμα. Πρέπει να το πάμε στο ενεχυροδανειστήριο στην άκρη του δρόμου. Ο τύπος με το πατίνι είπε ότι θα μας δώσει είκοσι λίρες και μισό σάντουιτς με τόνο.
Τζέιμς:
Φοβάμαι, Sir, ότι το ενεχυροδανειστήριο έγινε και αυτό σούπερ μάρκετ πολωνικών ειδών.
Λόρδος Άρθουρ:
(Σηκώνεται, ισιώνει το γιακά του με αξιοπρέπεια)
Λοιπόν, Τζέιμς. Ετοιμάσου. Θα πέσουμε, αλλά θα πέσουμε με το κεφάλι ψηλά, διαμαρτυρόμενοι ευγενικά για την καθυστέρηση του μετρό.
:)

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.689
Η ηλεκτροκίνηση ακόμα και μέσα στην καρδιά της ευρωπαϊκής παραδοσιακής αυτοκινητοβιομηχανίας, προχωράει με γιγαντιαία άλματα.

Δυστυχώς η λανθασμένη καθυστέρηση της παραδοσιακής αυτοκινητοβιομηχανίας να προσαρμοστεί στην ηλεκτροκίνηση, είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Όπως την "πάτησε" κι αυτή:

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.689
Συμφωνώ.

Ετοιμάζεται η είσοδος των Semi στην ευρωπαϊκή αγορά, κι έχει γίνει πρόσληψη Business Development Managers στη Γερμανία και στη Γαλλία για το Semi.

Οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2027 (σύμφωνα με δηλώσεις του Dan Priestley, επικεφαλής του προγράμματος Semi).

Έχουν γίνει ήδη δοκιμές και παρουσιάσεις (πχ στο IAA του Αννόβερου), κι είναι γνωστό πως χρειάζονται μόνον κάποιες πολύ μικρές προσαρμογές για να είναι πλήρως συμβατό με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

alexis

Reaction score
34.513

alexis

Reaction score
34.513
100 νέα πλήρως αυτοματοποιημένα service centers παγκοσμίως, για τις cell to pack μπαταρίες της CATL. Τα πρώτα εκτός Κίνας σε Νορβηγία και Κωνσταντινούπολη.

Reaction score
4.134
Δεν βολευεί έτσι το σαλόνι με την παπαρια στην μέση. Βάζεις το autonomus drive και δεν μπορεί να κάνει κλαρινέτο ο συνοδηγός.
πφφφφ

Reaction score
2.911
Το άρθρο.

Η μετάφραση του τίτλου από την Google: Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ορισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα VW έχουν φυσική ημερομηνία λήξης.

πέρα από τον ψευδή click bait τίτλο, ποιο είναι το συμπέρασμα; γιατί εγώ δεν κατάλαβα.
Βασίζεται σε ένα άρθρο του EV Clinic που λέει για βλάβες σε έναν συγκεκριμένο ηλεκτροκινητήρα, που σύμφωνα με το άρθρο δεν έχει βίδα αποστράγγισης λαδιού, αλλά αυτό είναι ψευδές σύμφωνα και με βίντεο από Munro που παρατίθεται.

Οπότε μάλλον χαθήκαμε από μετάφραση σε μετάφραση και με ένα ψευδή τίτλο για να τσιμπήσει επισκέψεις. Site της π%^τσας δηλαδή και τσάμπα χάνουμε χρόνο από τη ζωή μας.
Από την άλλη, παίρνουν χαρά οι haters, κάτι είναι και αυτό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.196
Members
38.960
Νεότερο μέλος
Νίκο