Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
- οι ηελτροκινητήρες δουλεύουν στο maximum της ροπής τους σε όλο το εύρος στροφών τους ;
Ναι. Με την χρήση inverter πριν τον AC κινητήρα μπορείς να ελέγξεις τον κινητήρα σε τάση - συχνότητα έτσι ώστε να λειτουργεί σε μεγάλο εύρος στροφών με τη μέγιστη ροπή.
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Η απλή ταχυφόρτιση λεβελ 2 γίνεται και στο σπίτι, όπου οι 4 ώρες είναι άριστος χρόνος.

Αυτό όμως είναι εφαρμόσιμο σε μονοκατοικία, κι όχι στις μεγαλουπόλεις με τις πολυκατοικίες..

Άμα φτάσουμε στα 6 κιλοβατ από ηλιακά στοιχεία, φτάνουμε ουσιαστικά την απλή ταχυφόρτιση λεβελ 2!

Κι εφόσον δε κινείται όλη μέρα το όχημα και μένει παρκαρισμένο με τις ώρες στον ήλιο, και τα 3 κιλοβατ από ηλιακά στοιχεία, σε ένα 8 ωρο δίνουν πλήρη φόρτιση!

;)
Δεν είναι τόσο απλό.
Πάρε παράδειγμα ένα σπίτι. Τα ΦΒ σε ένα σπίτι (σήμερα) πιάνουν μία ταράτσα 100 τετραγωνικών και αποδίδουν μέγιστη ισχύ ίση με 10 KW. Το 10KW ισχύει αν τα έχεις όλα προς τη βέλτιστη γωνία, αν είναι η σωστή θερμοκρασία - αλλιώς πέφτει η απόδοση - μέγιστη ηλιοφάνεια κτλ. Αν δείς την καμπύλη του φορτίου θα παρατηρήσεις ότι κάποιες ώρες φτάνουν αυτή την ισχύ. Στην οροφή του αυτοκινήτου χωράνε κάνα δύο πάνελ ισχύος 200W αν θυμάμαι καλά τα νούμερα.

Ας πάρουμε τώρα για παράδειγμα το αμάξι μου που είναι βενζινοκίνητο. Έχει ένα κινητήρα 1.4 κυβικά και έχει μέγιστη ισχύ 85 άλογα ήτοι 60KW. Και είναι ένα αργό αμάξι.

Αν μη τι άλλο από το 2009 που τα ΦΒ έκαναν το μπαμ δεν αύξησαν και πολύ τις αποδόσεις τους παρα μείωσαν ραγδαία το κόστος τους.

Νομίζω ότι στόχος είναι να συνδέονται στο δίκτυο τα αυτοκίνητα με τεράστια οφέλη για το δίκτυο και την ισορροπία του, οικονομική και τεχνική.
 



stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Μπορεί σήμερα τα Tesla, τα BMW σειράς i όμως εν έτει 1973 (τη χρονιά που διορίστηκα στην Ερμούπολη) , η βρετανική Enfield Automotive τόλμησε να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, διθέσιο με μπαταρίες του κλασικού Mini.

Την εταιρία που κατασκεύαζε τουφέκια αγόρασε ο Γιάννης Γουλανδρής. Όταν μάλιστα ο Έλληνας εφοπλιστής ήρθε σε σύγκρουση με το προσωπικό του εργοστασίου, που βρισκόταν στη νήσο Wight, δε δίστασε να μεταφέρει την παραγωγή του στη Σύρο, ένα νησί με παράδοση στη ναυπήγηση πλοίων, το οποίο όμως δεν είχε καμία σχέση με το αυτοκίνητο. Πόσο μάλλον με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το Enfield 8000 γεννήθηκε στο Isle of Wight και πέθανε στη Σύρο.

Περίπου 100 μονάδες πρόλαβαν να κατασκευαστούν πριν το σκοτώσει η ελληνική γραφειοκρατία αλλά και κάποια πολιτικά συμφέροντα.

Περισσότερα εδώ:
 

indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.020
Reaction score
3.970
Fisker EMotion
Published 2 November 2016


Μετά από αρκετές teaser εικόνες, μια από τις λίγες εταιρίες που κοντράρει την Tesla, η Fisker, ρίχνει επίσημα το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, το EMotion. Τι είναι;




Ένα luxury sports sedan με τεχνολογία γραφενίου – graphene-based hybrid super capacitor technology, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να είναι το “first sedan to boast a 400-mile range” όπως λέει ο κ.Henrik Fisker. Θα είναι και, φυσικά, αυτόνομο – με ‘fully autonomous driving capability’. Κυρίως, είναι πραγματικά πολύ sexy σχεδιαστικά.

Το EMotion σημαίνει ‘all-electric luxury vehicle’ και μπορεί να μην υπάρχει χρονοδιάγραμμα για παραγωγή, αλλά η Fiskers υπολογίζει τις αρχές του 2017.

http://www.topgear.com/car-news/electric/watch-out-tesla-its-fisker-emotion
 






rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.151
Reaction score
93.263
https://www.nhtsa.gov/About-NHTSA/Press-Releases/nhtsa_quiet_car_final_rule_11142016

Σύντομα όλα τα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ θα υποχρεώνονται να κάνουν κάποιο θόρυβο κάτω απ' τα 30χ.α.ω. :)
Πράγμα που σημαίνει οτι πιθανότατα θα εφαρμοστεί σύντομα και στην ΕΕ.
Κύριε, κύριε, μπορώ να διαλέξω; :D

http://www.enginemusic.com/1000miscfer.htm
 


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.444
Σε μερικά χρόνια δε θα υπάρχει μη υβριδική Ferrari. :fuckyou:
 


indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.020
Reaction score
3.970
NextEV NIO EP9 – το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα στο Nürburgring
Published 22 November 2016


Υπάρχει βασιλιάς. Αυτό είναι το ταχύτερο all-electric supercar στον κόσμο. Είναι το όχημα της NextEV, το NIO EP9. Και έσπασε ρεκόρ. Έσπασε ΤΑ ρεκόρ στο διαβόητο Nüburgring για οχήματα ηλεκτρικά, τα EVs. Ο χρόνος; Συγκλονιστικός. Με 7:05:12 αφήνει πίσω τις προκαταλήψεις.




Το όχημα δίνει ένα megawatt ισχύος που σημαίνει 1,360-hp για το 0-100 σε 2.7” και τελική 194 μίλια/ώρα. Εντυπωσιακό είναι και το σύστημα φόρτισης αφού σε 45 γεμίζει για γύρους στην πίστα και μπορεί να αλλάξει μπαταρίες σε οκτώ λεπτά. Νέα εποχή.







 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.151
Reaction score
93.263
NextEV NIO EP9 – το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα στο Nürburgring
Ο χρόνος; Συγκλονιστικός. Με 7:05:12 αφήνει πίσω τις προκαταλήψεις.
Πού είναι ο γύρος; Οέο;
 



rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.151
Reaction score
93.263
Είμαι οπισθοδρομικός εδώ, το ξέρω, αλλά καλύτερα που είχε μόνο ένα μικρό κομμάτι του γύρου. Δεν θα άντεχα 7' και 5" τον "ήχο του ηλεκτροκινητήρα...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.067
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top