Ηλεκτρολογική ερώτηση για τρέιλερ

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.323
Έβαλα που λέτε κορίτσια τα τσίλικα LED φωτάκια στο τρέιλερ μα τα φλας μου κάνουν νούμερα. Πότε λειτουργούν κανονικά, πότε όχι.

1733383532135.jpeg

Θα περίμενα τα αυτοκίνητα με LED φώτα να έχουν προβλέψει την χαμηλή κατανάλωση αλλά καθώς φαίνεται δεν το κάνουν.
Τι αντίσταση πρέπει να βάλω στα καλώδια για να σταματήσουν τα τούκου-τούκου που δηλώνουν καμμένο φως; Οι έτοιμες για αυτές τις δουλειές έχουν + και - καλώδιο ενώ τα τρέιλερζ έχουν κοινό -, θα δουλέψουν έτσι;
Είναι αδιάβροχες οι αντιστάσεις;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.221
Σημαίνει ότι τόσα βατ αντέχει, βαττικη αντίσταση 8 ωμ είναι.

Τι τάση έχει εκεί στα φώτα; Αν είναι 12 βολτ, τότε θα καταναλώνει 18 βατ μια αντίσταση 8 ωμ που αντέχει 25 βατ.

Ο γνωστός τύπος της ισχύος, τάση στο τετράγωνο δια αντίσταση. Άμα βάλεις 16 ωμ, θα καταναλώνει 9 βατ.

Last edited:

Reaction score
11.836
Περίεργο
Στο ίδιο φωτιστικό κάποια να δουλεύουν κ κάποια όχι ;
Μήπως είναι ελλατωματικα από μαμά;

Υ. Γ.
τι φύσα έχεις στον κοτσαδόρο 13 ή 7άρα ;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.323
Περίεργο
Στο ίδιο φωτιστικό κάποια να δουλεύουν κ κάποια όχι ;
Μήπως είναι ελλατωματικα από μαμά;

Υ. Γ.
τι φύσα έχεις στον κοτσαδόρο 13 ή 7άρα ;
Είναι δυναμικά τα φλας οπότε ανάβουν 1-2 τη φορά απο τα 15 περίπου. Έχει 13 pin το αυτοκίνητο και αντάπτορ στα 7 pin του τρέιλερ.
Το άλλο τρέιλερ με σταθερά ίδιας μάρκας, WAS, λειτουργεί κανονικά.

Τι τάση έχει εκεί στα φώτα; Αν είναι 12 βολτ, τότε θα καταναλώνει 18 βατ μια αντίσταση 8 ωμ που αντέχει 25 βατ.
Να πάρω αυτήν σαναλέμε; Δεν ξέρω πόσα πρέπει να είναι αν και τα φλας πυρακτώσεως νομίζω οτι είναι 21W.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.221
Να πάρω αυτήν σαναλέμε; Δεν ξέρω πόσα πρέπει να είναι αν και τα φλας πυρακτώσεως νομίζω οτι είναι 21W.
Δεν ξέρω το can bus τι όρια έχει για να θεωρεί οκ μια λάμπα σε αυτή τη θέση (προφανώς θα έχει άλλα όρια για μικρές λάμπες μέσα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου), μετρώντας κατανάλωση.

Αν θες να βρεις την ελάχιστη κατανάλωση που θεωρεί το bus ως οκ, μπορείς να κάνεις δοκιμή, βάζοντας μερικές αντιστάσεις σε σειρά, αντιστάσεις που θα βρεις στα ηλεκτρονικά, ζητάς βαττικές για αυτή τη χρήση, ξέρουν αυτοί.

Δεν ξέρω και τι αντίσταση φαίνεται να έχει στο κύκλωμα η λάμπα λεντ που χρησιμοποιείς, διότι αναλόγως αυτής, εάν είναι σε σειρά η επιπρόσθετη αντίσταση θα έχει πολύ μικρότερη κατανάλωση, ενώ εάν είναι παράλληλα, θα έχει τη μέγιστη όπως υπολογίζεται με το νόμο του ωμ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.221
Σωστό κι αυτό, Τσιν Τσαν Τσον Τσάκι Τσαν.🤪🤣

Πάρτα αυτά που έδειξες, λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Τις αντιστάσεις στην τοποθέτηση άστες να αερίζονται, να ψύχονται, μη τις παστώσεις με μονωτική και άλλα υλικά, θα καούν. Θέλουν ψύξη. Βίδωστες σε καμιά λαμαρίνα με αυτοδιάτρητη βίδα, και με λίγη θερμοαγώγιμη πάστα από κάτω, όπως βάζεις στις CPU-δες για την ψυκτρα τους.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.776
Γνωστός μου με το ίδιο πρόβλημα έβαλε 6άρες αντιστάσεις και το έλυσε.

Για το θέμα της αδιαβροχοποίησης μπορείς να τις βάλεις σε θερμοσυστελλόμενο καλώδιο που αντέχει θερμοκρασίες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.221
Εγώ θα'παιρνα αυτή (για δοκιμή)

Να αντέχει, με μεταλλική ψυκτρα ολόβε και βιδωμα σε λαμαρίνα για ψύξη, με θερμοαγώγιμο φιλμ από κάτω.

1000014333.png

Έβαλα φωτό, για κάποιο λόγο δε βγαίνει το λινκ.

Last edited:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.323
βιδωμα
:roflmao::roflmao::roflmao:

Καλέ θα πεταχτεί μέσα στην διαμήκη δοκό. Αλλά θα τα μονώσω, δε γ@μιέται. :party:

Να πάρω τις 10W 39Ω ή τις 10W 32Ω; Τα 60W πολλά μου φαίνονται.
Έχω και άποψη τρομάρα μου. :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.221
Για το θέμα της αδιαβροχοποίησης μπορείς να τις βάλεις σε θερμοσυστελλόμενο καλώδιο που αντέχει θερμοκρασίες.
Δε χρειάζεται αδιαβροχοποίηση. Τουλάχιστον αυτή που δείχνω. Ας βρέχεται, δε παθαίνει τίποτα.
:roflmao::roflmao::roflmao:

Καλέ θα πεταχτεί μέσα στην διαμήκη δοκό. Αλλά θα τα μονώσω, δε γ@μιέται. :party:

Να πάρω τις 10W 39Ω ή τις 10W 32Ω; Τα 60W πολλά μου φαίνονται.
Έχω και άποψη τρομάρα μου. :biggrin:
Σε σειρά μπαίνουν απ'οτι δείχνει, άρα η κατανάλωση θα είναι πολύ μικρότερη και εξαρτάται από την ωμική αντίσταση της λάμπας λεντ που έχεις.

Με 6 ωμ, αυτό που δείχνω στη φωτογραφία, η μέγιστη κατανάλωση θα είναι 24 βατ. Τυπική λάμπας.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.853
Members
38.623
Νεότερο μέλος
parkrou