Ηρακλειο HD meeting και bluray vs HDDVD....

Reaction score
8
Σημερα μαζευτηκαμε ολα τα καλοπαιδα του avsite members-Ηρακλειου στον φιλοξενο χωρο του Μανολη Ρεστακη στο planet audiovisual. Σκοπος ηταν εκτος του να δουμε τον OPTOMA HD80 να βρουμε και την υπεροχη του ενος απο τα 2 format.
Καταρχην θελω να πω οτι ο προβολεας ειναι ενα καταπληκτικο μηχανακι και νομιζω (προσωπικη αποψη) οτι πλησιαζει αν δεν ειναι το ιδιο με τον μεγαλο του αδερφο 81 , ειναι εξαιρετικος αν και ειδα δυστυχως αυτο το καταραμενο ουρανιο τοξο ξανα wall_1 .

Στα player τωρα ειδαμε εικονα απο το μικρο toshiba , το panasonic και το πανεμορφο pioneer HD1.

Eιχαμε στην διαθεση μας ενα κοινο δισκο και για τα 2 φορμα και η αληθεια ειναι οτι στις συγκρισης που εκανα απο μεσα μου επεσα αρκετες φορες εξω με το ποιο ειναι ποιο και ποιο εχει την καλυτερη εικονα :happy_9: .

Το συμπερασμα μου ειναι οτι το hddvd κοντραρει ανετα το bluray ακομα και με μηχανηματα μεγαλυτερης αξιας.
Τι κι αν επαιζαν τα bluray σε 1080p, οι διαφορες δεν αμεσα ορατες κατι που για μενα εχει μεγαλη σημασια οταν βλεπω ή ακουω καποιο μηχανακι .

Αν παμε πιο βαθια και το ψαξουμε ισως να μπορουμε να πουμε οτι η κινηση και η λιγο πιο συμπαγη εικονα στο μπλε φορμα να υπερτερει αλλα στο toshiba βλεπαμε σε 1080i και στα bluray σε 1080p .

Αυτα για εμενα δεν δικαιολογουν τις διπλασιες τιμες των προιοντων του μπλε φορμα .
Αυτα απο εμενα πααινω να βαλω και τους αλλους να γραψουν εδω γιατι μαλλον θα γραφουν στο αλλο thread.

ΥΓ.Παιδες γραψτε και ποιοι ειμασταν γιατι μετα απο το παιχνιδι της εθνικης ειμαι λιγο καπως και θα ξεχασω κανεναν. :happy_9::happy_9:

minas

Πισιά
Reaction score
4.434
Επιφυλάσσομαι να γράψω ένα πλήρες μήνυμα, μαζί με τις παρουσίες και την αναμνηστική φωτογραφία :happy_9:
Μέχρι τότε, να ευχαριστήσω κι εγώ το Μάνο για την παγίως άψοξη φιλοξενία του, και να ανατρέψω τις εγκάθετες εντυπώσεις του Γιάννη για το BluRay.

Χάρηκα που είδα και το μικρό αδερφάκι του HD81 και η σύγκριση είναι ευνοϊκή για το νέο μέλος της οικογένειας. Ενώ με ενόχλησε λίγο η κίνηση από όλα τα players και σε όλα τα formats, στην κοινή ταινία (MI3) προτίμησα την HD-DVD έκδοση από το Toshiba, παρόλο που και ο προβολέας ήταν ρυθμισμένος με το Panasonic.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Ηρακλειο HD meeting και bluray vs HDDVD....

Manos rulez.
HD-DVD rulez.

Περισσότερα αύριο! :mrgreen:

Reaction score
60
Ενα μεγαλο ευχαριστω και απο την μερια μου για την αψογη φιλοξενεια του μανο και για την ευκαιρια που μας εδωσε αλλη μια φορα να δουμε πολλα καλουδια !!!!

οσον αφορα τις εντυπωσεις απο την θεαση hddvd- bluray ενα ειναι σιγουρο.

Ειναι πολυ κοντα τα 2 formats οποτε πρεπει να καθησεις να ψηριζεις λεπτομερειες για να δεις διαφορες. Σαφως και υπαρχουν αλλα με το να προσπαθεις να βλεπεις αυτες χανεις την μαγεια να απολαυσεις μια ταινια.

Κι εγω δινω ενα κλικ πανω στο HD-DVD ! Ειχε για μενα πιο καλη λεπτομερια στα κοντινα πλανα και πιο καλη τρισδιαστατη αισθηση σε μακρινα.

Ο προβολεας ειναι πολυ καλος για τα χρηματα που ζηταει και θα χαρισει μεγαλη απολαυση στον κατοχο του. ( κοντευει του αγιου δημητριου οποτε καντε οικονομιες !!!! ) RAINBOW ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ +.

παντα τετοια και αναμενουμε το επομενο συγκρητικο !!!!

p.s.
MHNAAAAAAAAA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ????????

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Η εμπειρια και μονο που αποκομιζει κανεις απο τετοιου ειδους συναντησεις και συγκρισεις ειναι "ολα τα λεφτα".
Και το λεω αυτο με το σκεπτικο που εχω εκφρασει πολλες φορες εδω μεσα πως ειναι ουσιαστικα αδυνατη η συγκριση των δυο φορμα.
Ακομα και στην περιπτωση ενος επερχομενου διπλου player θα πρεπει να ειμαστε σιγουροι πως η μεταφορα ειναι ακριβως ιδια και στο software.
Αυτο που στην ουσια ειδατε-η βλεπουμε- ειναι η αρχη της συγκρουσης με τα πρωτα player/software και εκει ειναι σχεδον σιγουρο πως, απο πλευρας ποιοτητας εικονας τουλαχιστον, υπερτερει προσωρινα το HD-DVD.
Αργοτερα ισως τα πραγματα αντιστραφουν.

Μεχρι λοιπον να εχουμε μια καλυτερη και ουσιαστικοτερη αποψη επι του θεματος δεν μας μενει παρα να κανουμε αυτο ακριβως που κανατε και εσεις.
Για ακομα μια φορα συγχαρητηρια σε ολους σας κοντοχωριανοι:cool_4: και ειδικα στον Μανο που εχει αρχισει να διοργανωνει αυτα τα ωραιοτατα events.

Περιμενουμε περισσοτερες αποψεις για τον HD80 αλλα και την αντιπαραθεση Blu Ray vs HD-DVD...

Reaction score
7
Μας άλλαξε τα φώτα η Εθνική εχθές και μου επέστρεψαν σήμερα- μεταφορικά και κυριολεκτικά...

Ας ασχοληθώ πρώτα με τον προβολέα.Ήταν πολύ καλός.Τελεία και παύλα.
Ανήκω στα ευλογημένα μάτια - no rainbow,great party - οπότε πραγματικά τον απόλαυσα.Και καθότι όχι τόσο εκπαιδευμένος (ή μάλλον εκπαιδευμένος από low framerate σε games) τα κοψίματα στην κίνηση δεν τα πήρα χαμπάρι.

Όσον αφορά το κυρίως μενού.Απλά δεν με ένοιαζε.Όπως έχω πεί ασχολούμαστε με το δέντρο και όχι με το δάσος.Εγώ θέλω να βλέπω την ταινία που μου βάζουν και όχι αν το πρόσωπο του Μορφέα φαίνεται πιο σκαμμένο.Ειδικά στην περίπτωση του Matrix Reloaded δεν κατάλαβα αν το δισκάκι που βάλαμε ήταν το HD DVD ή το SD και για να είμαι ειλικρινής δεν με πείραξε κιόλας. Ο πόλεμος των φορμάτ υφίσταται σε ταινιες που έχουμε ήδη δεί.Όταν όμως με το καό πάρω ένα εργαλειάκι σαν τον Όπτομα και κανένα Toshiba,σε ταινίες που δεν έχω δεί το ίδιο μου κάνει.Προσέχεις την ταινία και ουχί τις λεπτομέρειες...

Εγώ δεν τον ευχαριστώ τον Μάνο (το κάνανε οι υπόλοιποι οπότε κάνω οικονομία).Αλλά κάθε φορά που συναντιόμαστε οι εν Ηράκλειο "βλαμμένοι" στο μαγαζί και αρχίζουμε τέτοια παρτάκια πολύ το χαίρομαι.

ΥΓ.Οι πολυθρόνες ήταν όλα τα λεφτά...Και αν δεν είχαν πιάσει οι άλλοι την πάρλα θα μπορούσα να πώ περισσότερα και για τον καλό ήχο αλλά ούτε το Feur Frei από την εισαγωγή του xXx δεν με αφήσανε να απολαύσω τα καθάρματα...

Reaction score
6

Όταν οι συγκρίσεις γινονται με μεσο αναπαραγωγής ένα htpc και player software το powerdvd ( το μοναδικό που υποστηρίζει και τα δυο φορματ στο pc ως τωρα) είναι πιο ευκολη η οποιαδήποτε σύγκριση .<o:p></o:p>
Τα ιδιο φυσικά ισχύει και για ένα universal player.<o:p></o:p>
Συμφωνώ πως μεν συγκρίσεις με διαφορετικά players ισως να μην προσφέρουν τα πιο ασφαλή συμπεράσματα αλλά δεν τα καθιστά και άχρηστα.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p></o:p>

Reaction score
6

To Mission: Impossible 3 ηταν η μοναδικη ταινια που δοκιμασατε και στα δυο player;
Το ρωτω αυτό γιατι η συγκεκριμένη ταινια εχει διαφορετική κωδικοποίηση σε κάθε φορματ ( mpeg2 σε BD , VC1 σε HDDVD)
Επειδή το mpeg 2 σιγα σιγα εγκαταλείπεται δεν θα ηταν δικαιο να κανουμε σύγκριση παλαιου codec με έναν καινούργιο.

Reaction score
5
Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες προσθετοντας οτι δυστυχως εγω ανηκω στην κατηγορια rainbow for ever :mad_2: :mad_2: :mad_2: :mad_2:

Δεν εχω δει ουτε ενα DLP προβολεα μεχρι τωρα που να μην εχω δει αυτο το καταραμενο φαινομενο.Για οσους δεν βλεπουν η δεν τους ενοχλει το μηχανακι ειναι απιστευτο.Τι contrast ηταν αυτο??:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:

Ειτε HD DVD ειτε BD καποια στιγμη δεν ηξερα ποιο ειναι ποιο ουτε και με ενοιαζε να πω την αληθεια γιατι η εικονα που εβλεπα ηταν στα ματια μου ΑΨΟΓΗ :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Αυτα για την ωρα και κλεινοντας ενα θερμο ευχαριστω στον Μανο για την οπως παντα αψογη φιλοξενια του και πιστευω την επομενη φορα να εχουμε και ενα LCD 1080p για δοκιμη
γιατι εμενα αυτο με καιει. Το software ειναι "καμπανα" το προβολι που θα το δειξει δεν πρεπει να εχει καπνισει τιποτα ωστε να μου δειξει αυτο που εβλεπα χθες χωρις ομως "ουρανια τοξα" :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
0

Το ρωτω αυτό γιατι η συγκεκριμένη ταινια εχει διαφορετική κωδικοποίηση σε κάθε φορματ ( mpeg2 σε BD , VC1 σε HDDVD)
Επειδή το mpeg 2 σιγα σιγα εγκαταλείπεται δεν θα ηταν δικαιο να κανουμε σύγκριση παλαιου codec με έναν καινούργιο.
Κάτσε ρε μάστορα και το λές τώρα? :crazy_2:..........μόλις μου ήρθε η κασετίνα Mission Imposible σε blu-ray.......νόμιζα πως ήταν VC1 και στις 2 εκδόσεις......κι έτσι το πήρα σε blu-ray......:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :pc: :pc: :pc: :pc: :pc: ..........και στην έκδοση blu-ray έχει απλό Dolby Digital ενώ στην έκδοση Hd-dvd Dolby Digital Plus......:-(

Reaction score
1.772
γεια σας και απο εμενα.

για εμενα καταρχην ηταν η παρεα μια και βρεθηκα πρωτη φορα με τα παιδεια σε τετοιο meeeting.

ο προβολεας καταπληκτικος αφου ακομα και σε απλο dvd ειχε θαυμασια εικονα που μονο σε αμεση συγκριση με τα φορμα υψηλης αναλυσης εβλεπες τη διαφορα.

τα δυο φορμα τωρα μεταξυ τους εχουν διαφορες αλλα μικρες.

το hd-dvd ειχε καλυτερα χρωματα και κονταστ ενω σε μια και μοναδικη σκηνη φανηκε η υπεροχη του blue ray σε αναλυση.

συνολικα η εικονα απο το hd-dvd μου αρεσε περισσοτερο αλλα οι διαφορες ηταν τοσο μικρες που μονο σε τετοια συγκριση μπορουσαν να φανουν ενω σε κανονικη θεαση μιας ταινιας δεν θα με ενδιεφερε οποιο και να ηταν το φορμα.

αν βαλουμε στην εξισωση και τα διαφορετικα player μαλλον οι διαφορες ειναι ακομα μικροτερες στην πραξη.

για ουρανιο τοξο δεν μπορω να μιλησω αφου ειμαι και εγω απο τους τυχερους που δεν βλεπουν.

τελος να ευχαριστω και εγω το μανο για την αψογη φιλοξενια του.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.226

Μπράβο παίδες. Να μαζεύεστε πιο συχνά βρε βλαμμένοι.
Βάλτε και καμμιά φωτό να δούμε τι κάνατε (φτιάξατε) εκεί.
Καλό το HD αλλά τίποτα μεζεδάκια δεν είχε το πάρτυ;
Κοινώς δεν φάγατε τίποτα;

Reaction score
6

Κάτσε ρε μάστορα και το λές τώρα? :crazy_2:..........μόλις μου ήρθε η κασετίνα Mission Imposible σε blu-ray.......νόμιζα πως ήταν VC1 και στις 2 εκδόσεις......κι έτσι το πήρα σε blu-ray......:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :pc: :pc: :pc: :pc: :pc: ..........και στην έκδοση blu-ray έχει απλό Dolby Digital ενώ στην έκδοση Hd-dvd Dolby Digital Plus......:-(

Εμ ... δεν ρώτηξες...
"happy_1"

Reaction score
47
Ευχαριστώ και εγώ όλους όσους ήρθαν και έγραψαν τον καλό τους λογο, εκτός το Μάριο που δεν με ευχαρίστησε οπότε είμαστε πάτσι. Ομως ήταν ο μόνος που παραδέχτηκε (ενώ το είπαν άλλοι δύο στην αίθουσα) οτι όταν έβαλα το Matrix Reloaded σε έκδοση DVD η διαφορά ήταν φυσικά προφανής, αλλά μόνο για κάποιον που το έχει δει και σε HD. Θέλω να πω οτι φυσικά και είναι φοβερή και τρομερή η ανάλυση 1920Χ1080, αλλά στη ροή μιας ταινίας η πληροφορία είναι υπερβολική για να την επεξεργαστείς. Ειδικά για όσους διαβάζουν υποτιτλους. Μόνο σε δεύτερη προβολή μπορεί να εκτιμήσεις τις λεπτομέρειες. Εκτός αν μιλάμε για ταινίες του Αγγελόπουλου. Κι εγώ επιμένω οτι η αναλυση δεν πρέπει να είναι πάνω απο την 3-4 θέση της λίστας των απαιτήσεων οταν αγοράζουμε player ή projector ή tv.
Α! Φυσικά και δεν υπήρχε φαγητό - νομίζει κανείς οτι τα ηχεία καθαρίζουν εύκολα απο τα λαδωμένα αποτυπώματα;
Εχουμε και συνέχεια...

Reaction score
47
Επίσης, ο σκοπός της συνάντησης φυσικά και δεν ήταν να βγάλουμε το τελικό πόρισμα μεταξύ των δύο φορμά. Και τα δύο καλά είναι, αυτό είναι σίγουρο. Το θέμα είναι τι σου προσφέρει το καθένα και με τι κόστος. Και με 400€ το Toshiba αν δεν υπήρχε θέμα υποτιτλων θα ήταν νο.1 στις πωλήσεις. Απο την άλλη το Pioneer είναι πραγματικά αλλού! (Το Panasonic είναι επίσης καλό και με υψηλό value for money στο 690€ πια)

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Tα παιδιά τα είπαν τα περισσότερα...
Ο Optoma καταπληκτικός.
Rainbow δεν είδα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (= κάποιες φορές που κοίταζα αλλού και γύριζα το βλέμμα μου απότομα στην οθόνη).

To HD-DVD μου άρεσε περισσότερο αν και ο projector ήταν ρυθμισμένος με κάποιο απο τα Blu-Ray player - αν δεν κάνω λάθος. Οι διαφορές είναι μικρές και ό,τι κι αν πάρει κάποιος, θα είναι ευχαριστημένος. To Τoshiba πάντως κελεπούρι για τα χρήματα που ζητάει.

Θα συμφωνήσω με το Μάνο και στο θέμα της ανάλυσης. Kατάλαβα πως το Matrix Reloaded ήταν σε DVD γιατί το είχα δει σε HD στο PC μου. Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαι σίγουρος πως θα την πάταγα.

Ο ήχος δεν ήταν HiEnd αλλά κάνω τα στραβά μάτια διότι ο Μάνος υποσχέθηκε πως η επόμενη συνάντηση θα είναι audio...

Μάνο, ευχαριστούμε πολύ για την άριστη φιλοξενεία και ελπίζω την επόμενη φορά να ακούσουμε λίγο.....βαρύ HiEnd! Ξέρεις εσύ τώρα...Τουλάχιστον 80 κιλάκια! :respect:

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Ηρακλειο HD meeting και bluray vs HDDVD....

Ευχαριστώ και εγώ όλους όσους ήρθαν και έγραψαν τον καλό τους λογο, εκτός το Μάριο που δεν με ευχαρίστησε οπότε είμαστε πάτσι. Ομως ήταν ο μόνος που παραδέχτηκε (ενώ το είπαν άλλοι δύο στην αίθουσα) οτι όταν έβαλα το Matrix Reloaded σε έκδοση DVD
Α! Φυσικά και δεν υπήρχε φαγητό - νομίζει κανείς οτι τα ηχεία καθαρίζουν εύκολα απο τα λαδωμένα αποτυπώματα;
Εχουμε και συνέχεια...
Κατσε ρε μαστορα , ποιοι αλλοι το ειπαν , για δε λες;Ενταξει και γω το ειπα , αλλα μονο γιατι ειπες οτι θα χαριζες το toshiba αν σου βρουμε ποιο παιζει , ε το toshiba επαιζε; HDDVD δεν ειναι;:happy_9:

Λοιπον για το φαι τωρα , ενταξει καταλαβαινω οτι τα ηχεια και τα λοιπα μηχανακια θα λαδονονταν αν ειχες και λαδερα και οφτα εκτος απο τα γλυκομπισκοτακια τα αναψυκτικα και τους καφεδες , αλλα την γλυτωσες γιατι τωρα αυτο τον καιρο τρεχεις και δεν ηθελα να σε ταλαιπωρησω και να απεχεις απο τις δουλειες σου.:happy_9:Την αλλη φορα ομως το βραδυ θα τελειωσει με οινοποσια και τα συνοδα του κατι που φυσικα θα επιβαρυνει αποκλειστικα εμας (δηλαδη τον Μαριο , μιας και απο οτι λεει μας ριχνει στα αυτια στο συγκεκριμενο σπορ αν και αμφιβαλω):mrgreen:

Reaction score
47
Ε όχι και δεν ήταν χάι-εντ ο ήχος! Krell Showcase set & Focal! Αλλά, καλά το λές, στα 20dB όλα ίδια ακούγονται...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Ηρακλειο HD meeting και bluray vs HDDVD....

Ε όχι και δεν ήταν χάι-εντ ο ήχος! Krell Showcase set & Focal! Αλλά, καλά το λές, στα 20dB όλα ίδια ακούγονται...
Εμμ... Σκοτάδι, στα 20dB o ήχος και το noise floor με τον Λαζάρου να ψιθυρίζει ήταν στα 70dB... Άντε να καταλάβεις τι παίζει...! :crazy_1:

Reaction score
51

To Mission: Impossible 3 ηταν η μοναδικη ταινια που δοκιμασατε και στα δυο player;

Σωστός ο Αντρέας!!! :happy_4: :bravo:

Μπράβο παιδιά. Πάντα τέτοια!!! :cool_4: :happy_4:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.621
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis