Ηχεία... Μα ποιά ηχεία;

Reaction score
164
Ε, μιας και αναβαθμίστηκαν τα περισσότερα μέρη του εξοπλισμού μου, ήρθε και η ώρα των ηχείων. Μέχρι τώρα βολευόμουν με ένα σετ Magnat Monitor 990 και ένα μικρό SW της Yamaha. Πολύ τίμιο σετ, αλλά υπολείπεται σαφώς του ενισχυτή μου (Harman-Kardon 255).
O χώρος είναι πολύ μικρός, γύρω στα 10 τετραγωνικά. Η πλευρά στην οποία θα μπουν τα μπροστά ηχεία έχει πλάτος 3,5 μέτρα. Στη μέση είναι ένα χαμηλό έπιπλο μήκους 2 μέτρων, που σημαίνει ότι κάθε μπροστινό ηχείο έχει ελεύθερο χώρο αριστερά-δεξιά γύρω στο μισό μέτρο, σε περίπτωση που είναι δαπέδου. Αυτό το αναφέρω στην περίπτωση που τα ηχεία έχουν ενσωματωμένο sw χαμηλά στο πλάι. Αυτά που έχω τώρα, έχουν, και μάλλον είναι πρόβλημα.
Τα πίσω ηχεία είναι τοποθετημένα ψηλά, για χωροταξικούς λόγους. Από την οροφή αφήνουν 30 εκατοστά, και αυτό είναι προφανώς το μέγιστο ύψος που πρέπει να έχουν τα ηχεία. Το πίσω αριστερά ηχείο απέχει 10 εκ από την πλαϊνή γωνία και το πίσω δεξιά, γύρω στα 40.

Το budget είναι σφιχτό, γύρω στο 1000ρικο.

Τα πρώτα που είδα, αλλά δεν άκουσα, είναι τα Teufel. Όλες οι κριτικές είναι διθυραμβικές. Και μου γυάλισαν. Ειδικά σε θέματα τιμής/απόδοση δεν νομίζω ότι έχουν αντίπαλο.

Η χρήση θα είναι home cinema σε μεγάλο ποσοστό, αλλά δεν θα ήθελα όποτε παίζουν μουσική να ψάχνω για δικαιολογίες.

Τα ευρήματά μου είναι:

-System 4

Τα πίσω ηχεία είναι δίπολα. Ξέρω ότι είναι κάπως απαιτητικά όσο αφορά την τοποθέτηση και θέλουν γωνία για να αποδώσουν. Όπως είπα πιο πάνω, το ένα πίσω απέχει 10εκ από τον τοίχο και το άλλο 40. Οι διαφορετικές αποστάσεις θα δημιουργήσουν πρόβλημα ή είναι κάτι που μπορεί να "έρθει" από τον ενισχυτή, με αυτόματη, μέσω μικροφώνου, ή χειροκίνητη ρύθμιση;
Τιμή: 850€

-System 4 Hybrid

Τα πίσω ηχεία δεν είναι δίπολα, αλλά τα μπροστά έχουν ενσωματωμένο ενεργό sw. To ότι τα sw θα έχουν γύρω στους 30 πόντους "αέρα" από το έπιπλο, δεν έχει κινδύνους; Το ότι το sw δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε άλλη θέση δεν έχει κάποιο ρίσκο;
Τιμή: 1150€

-System 5 THX Select

Τα πίσω ηχεία είναι δίπολα. Οπότε πάμε στους ίδιους προβληματισμούς. Τα μπροστά είναι βάσης.
Τιμή: 950€

Κάθε βοήθεια, όπως πάντα, πολύτιμη.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Βασιλη, γνωριζεις την γνωμη μου για τα Teufel οποτε τι να σου λεω
τωρα?
Μην ξεχνας ομως πως εδω εχουμε να κανουμε με μια ειδικη περιπτωση, με υπερ και κατα.

Υπερ
Κορυφαια αποδοση
Σχετικα πολυ χαμηλη τιμη λογω μη υπαρξης μεσαζοντων

Κατα
Αν σου συμβει κατι...την εκατσες διοτι θα πρεπει να τα στειλεις μονος
σου στην Γερμανια.

Εαν ξεπερασεις τα "κατα" θα σου προτεινα διπολα για πισω καθως
εκει ειναι το δυνατο σημειο της Teufel
(Υπαρχουν πολλοι αγοραστες οι οποιοι αν και εχουν αλλα ηχεια
προμηθευονται τα περιφημα διπολα της εταιρειας για περιφερειακα)

Προτεινω το συστημα 5 ΤΗΧ:444:

Reaction score
164
Χε χε... 'Ημουν σίγουρος ότι θα τα υποστήριζες... :126:

Για το θέμα της τοποθέτησης των διπόλων, όμως τι έχεις να πεις;
Υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο κάπου;

'Οσο για την αποστολή στη Γερμανία, είναι ένα ρίσκο που είμαι πρόθυμος να πάρω. Ελπίζω μόνο να θέλουν να σταλεί μόνο το προβληματικό ηχείο και όχι όλο το σετ...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Γενικα δεν πιστευω σε κανονες.
Δοκιμαζεις και κρινεις αναλογως.
Εαν επρεπε οπωσδηποτε να προτεινω μια θεση θα ελεγα γυρω στο
1,5 μετρο υψος απο την θεση ακροασης και ελαχιστα πιο μπροστα...

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Ηχεία... Μα ποιά ηχεία;

... Προτεινω το συστημα 5 ΤΗΧ:444:
Παρομοίως. Το 4 δείχνει πιο "μουσικό" (δεν τα έχω ακούσει, λόγω της υλοποίησης D' Apollito) αλλά σε τόσο μικρό χώρο, είναι μεγάλο ρίσκο η ενσωμάτωση των (δυο) subwoofer στα μπροστινά. Βλέπω βέβαια
Level selector switch for room adaptation (-3 dB, 0 dB, +3 dB)
αλλά δεν καταλαβαίνω αν ρυθμίζονται χωριστά (από το tweeter και το woofer) οι ενεργές μονάδες. Ο ενισχυτής σου δίνει τέτοια δυνατότητα;

Reaction score
164
Και άλλες προτάσεις στο τραπέζι:
-Acoustic Energy Aegis EVO 3/Evo Center/Evo 1
-JBL ES 80/ES 25C/ES 10S
-CANTON GLE 470/GLE 455C/GLE 410
Εμφανισιακά μου έκαναν "κλικ" (και κλακ) τα JBL. Μήπως είναι όμως μεγάλα (ακουστικά) για έναν χώρο 3Χ3.5μ;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
3x3.5;;;;;;;
Kαι θες να τον γκρεμίσεις με τα jbl;;;;
Unfo λογικά με ένα καλό σετ από δορυφόρους και ένα yamaha γύρω στα 400 e είσαι καλυμένος.Σε δικό μου χώρο(3,3x3.7) με τα crystal audio system 2(δορυφόροι με 2 4ιντσα),sub tannoy(απ τα μικρά της) και marantz 6300 όταν ο ενισχυτής πάει στο και δέκα τρίζει το σκρίνιο στο διπλανό σσαλόνι.Φάντασου με τα γκάζια του Harman.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Πάντως πάρα πολύ καλά στα λεφτά τους (και όχι μόνο)θεωρώ ότι είναι η σειρά damond της wharfedale και η σειρά emphasis της roister. Αγοράζεις και 2 δίπολα για πίσω(τα πιο οικονόμικα που θα βρείς) και καθάρισες.

Reaction score
0
χωρίς να ξέρω απόλυτα τι ψάχνεις....απλά λόγω του ότι εχω και εγώ τον 255 και 2 μέρες τώρα πήρα τα μπροστινα ηχεία για αρχή και επειδή λές και για περιπου 1000 ευρώ
κοίτα και τα KEF C5 μπροστινά, C3 ή C1 περιφεριακά, C6LCR κεντρικό ,C4 sub ή YAMAHA 515 πολύ πιο βαρβάτο.....εγώ αν δεις στο thread που έχω ανοίξει σχετικά θα δείς ότι λόγω στρωσίματος δεν έχω απόλυτη αποψη για την τελική ένταση που θα αποδώσουν άλλα στο θέμα του τι ακουω...μου αρέσουν παρα πολύ... χρώμα european wallnat είναι και πανεμορφα και τα μπροστινα αν και δαπεδου πολύ βολικά σε διαστάσεις

Reaction score
164
Εχμ... καθ' ότι άσχετος (παντελώς σχεδόν) για πείτε μου...
Τι πρέπει να κοιτάζω στις προδιαγραφές ώστε να μην είναι μεγάλα για τον χώρο μου; Πιο πάνω πχ τα JBL θεωρήθηκαν πολύ μεγάλα. Με δεδομένο τον ενισχυτή, τι προδιαγραφές πρέπει να έχουν τα ηχεία; :120:
Επειδή δεν ξέρω και τίποτα σχετικά, δεν θα ήθελα να ακούσω τα ηχεία σε έναν χώρο 30τμ και να παίζουν άριστα και όταν τα στριμώξω στο δωματιάκι μου να μην παίζουν καθόλου... :108:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Κώστα(καλά το θυμάμαι?) καλό θα ήταν για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά να κοιτάξεις για ηχεία βάσεις,καθόσον μεγαλύτερα ηχεία είναι δυνατόν να σου δημιουργήσουν προβλήματα ''μπουμαρίσματος'' και να μην αποδόσουν αυτό που περιμένεις(να υποθέσω ότι ο χώρος σου δεν διαθέτει ηχοπαγίδες ή ηχοδιασπάστες).Αντίθετα ένα ηχείο βάσης εξ ορισμού(συνήθως) δεν χρειάζεται μεγάλο χώρο για να αποσώσει και οι χαμηλές συχνότητες θα αναπαραχθούν ευκολότερα απο ένα sub

Reaction score
164
Κώστα(καλά το θυμάμαι?) καλό θα ήταν για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά να κοιτάξεις για ηχεία βάσεις,καθόσον μεγαλύτερα ηχεία είναι δυνατόν να σου δημιουργήσουν προβλήματα ''μπουμαρίσματος'' και να μην αποδόσουν αυτό που περιμένεις(να υποθέσω ότι ο χώρος σου δεν διαθέτει ηχοπαγίδες ή ηχοδιασπάστες).Αντίθετα ένα ηχείο βάσης εξ ορισμού(συνήθως) δεν χρειάζεται μεγάλο χώρο για να αποσώσει και οι χαμηλές συχνότητες θα αναπαραχθούν ευκολότερα απο ένα sub
Βασίλης! :126:

Σε ευχαριστώ... Ένα καθιστικό είναι, χωρίς ηχοπαγίδες και άλλα περίεργα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Α γεία σου Βασίλης(sorry αλλά ο γιατρός μου είπε πως πάσχω από έναν γερμανό μα τον ξεχνάω συνέχεια:431: ).Οπότε μάλλον η λύση και χωροταξικά και ακουστικά είναι βάσης + ενεργό sub.Εκτός και αν κάποιος ποιό έμπειρος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο.

Reaction score
50
Κι εμένα το 5 THX μου φαίνεται μια χαρά επιλογή... είμαι σαφώς υπέρ των δίπολων (με την τοποθέτηση δε νομίζω να έχεις πρόβλημα μέσω των ρυθμίσεων του ενισχυτή) και τα ηχεία βάσης θα είναι μια χαρά δεδομένου του χώρου. Βέβαια πιθανόν να μην απέκλεια και κάποια ηχεία δαπέδου, αλλά όσο να'ναι κάποια μπουμαρίσματα φαντάζομαι είναι πιο πιθανά συν ότι λογικά θ' ανέβεις τιμολογιακά για να πάρεις κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα.

Reaction score
164
Έχω μάθει ότι τα L,R και C πρέπει να ανήκουν στην ίδια "οικογένεια" ώστε να ταιριάζουν ακουστικά.
Το SW είναι απαραίτητο να ανήκει στο σετ;

Το "παράξενο" στο σετ της Teufel είναι το εξής:
Το σετ με τα δίπολα κοστίζει 999€ και τα ηχεία αν αγοραστούν χωριστά 1345! Καλή προσφορά για πακέτο...

Reaction score
50
Όχι, δεν είναι απαραίτητο το SW ν' ανήκει στο set (αλλιώς η Velodyne θα είχε πρόβλημα! :107:)...

Ωραίες πάντως αυτές οι παραξενιές μερικές φορές :116:

Reaction score
164
Οι φωνές της λογικής:
"Μην πάρεις ηχεία αν δεν τα ακούσεις"
"Άκουσε τα Χ και θα δεις"
"Μην πάρεις ηχεία από τη Γερμανία"

Και η φωνή της καρδιάς:

Preis-/Leistungsverhältnis
+

:108:

Reaction score
0
offtopic: Φιλε unfo, η λογικη ειναι για να σκεφτομαστε και η καρδια για να αισθανομαστε, αν θελεις να σκεφτεσαι με την καρδια, θα πρεπει να εισαι και τρομερα τυχερος για να μην την πατας καθε τρεις και λιγο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Βασίλη η μόνη μου ένσταση στο σετ με τα ενεργά της tuefel είναι η ρυθμησιμότητα των μονάδων των χαμηλών.Αν είναι τόσο παραμετροποιήσιμες όσο και ένα ενεργό sub τότε χτύπα τα!

Reaction score
164
Γιώργο, υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο σετ με τα δύο ενεργά SW στα εμπρός ηχεία. Αυτά που επικρατούν (από Teufel) είναι τα System 5 THX, που είναι κανονικό 5.1, με ένα ενεργό αυτόνομο subwoofer.
Από ρυθμίσεις το SW προσφέρει...

Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά τα μαραφέτια, αλλά μου φαίνονται πολλά! :142:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale