Ηχεία Οροφής!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μετά τα ηχεία τοίχου που άρχισαν να κυκλοφορύν έχουμε και τα ηχεία οροφής.

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάτι να κρέμεται από το ταβάνι μην νομίσετε ότι είναι το φωτιστικο!!!

Τα ηχεία ονομάζονται Orbit και τα κατασκευάζει η ΝΕΑR και ενσωματώνουν διάφορες τεχνολογίες (MLS™ Magnetic Liquid Suspension και MDT™ Metal Diaphragm Technology), ενώ το μεγάφωνο δεν έχει αράχνη(!!!). Ο κώνος κατασκευάζετε από ένα ενιαίο κομμάτι μετάλλου.

’ντε τώρα να πείσεις την γυναίκα σου να ξηλώσει το φωτιστικό για να βάλεις το ηχείο!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το καλό με τους νέους, σε ηλικία, σχεδιαστές είναι πως έχουν "φρέσκα" μυαλά, επαναστατικές ιδεές, είναι τολμηροί, με όρεξη, φιλόδοξοι κ.ο.κ.

Το κακό είναι οτι συνήθως μένουν μόνοι τους και δε γνωρίζουν τι εστί WAF...

Το αποτέλεσμα φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

Οργισμένα νιάτα...........!!!

Πάντως η ιδέα για ηχεία στην οροφή δεν είναι καινούργια..Με την τάση για όλο και περισσότερα ηχεία, μη σαν κάνει έκπληξη αν τα δείτε σε κάποια απο τα επόμενα Home Cinema standards...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Κώστα δεν έχεις δίκιο. Νομίζω ότι είναι φοβερή ιδέα :!: και πρέπει να έχει και υψηλό δείκτη συζηγικής αποδοχής.
Είναι φοβερά. Αν παίζουν κιόλας...!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Κώστα δεν έχεις δίκιο. Νομίζω ότι είναι φοβερή ιδέα :!:  και πρέπει να έχει και υψηλό δείκτη συζηγικής αποδοχής.
Είναι φοβερά. Αν παίζουν κιόλας...!
Nίκο, το "χωνευτό" ηχείο στο ταβάνι το έχω ξαναδεί σαν ιδέα και είναι όντως πολύ καλή ιδέα. Δεν ξέρω τι θα λέει απο απόδοση αλλά φαντάζομαι οτι αν είναι να μπει στα καθιερωμένα standards θα παίζει, τουλάχιστον, αξιοπρεπώς (στο κάτω-κάτω η πληροφορία μου θα μεταφέρει θα είναι σχετικά περιορισμένη).

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι κάτι που μπορεί να μπει σε κάθε σπίτι όμως. Μάλλον θα απαιτείται πρόβλεψη κατά την κατασκευή του χώρου εκτός αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις το σαλόνι εργοτάξιο για να σκάψεις το ταβάνι, να περάσεις καλώδια κ.ο.κ.....Ως γνωστόν η υπομονή που έχουν οι γυναίκες σε τέτοιες διαδικασίες είναι ακόμα λιγότερη απο αυτή που δείχνουμε εμείς όταν εκείνες ψωνίζουν παπούτσια!!Ειδικά το pendant speaker (το "κρεμαστό")μου φαίνεται ακραίο και αισθητικά!!

Εγώ ήδη ακούω τη φωνή της μελλοντικής μου συζύγου:
"Βρε αθεόφοβε, μου έχεις κάνει το σπίτι σινεμά, κρέμασες στο ταβάνι αυτό το μαραφέτι (βιντεοπροβολέα) αντί να μου πάρεις ένα ωραίο κρυστάλλινο φωτιστικό και τώρα θες να μου κρεμάσεις και το ηχείο???Βρε θα φωνάξω τη μανα μου και θα σου κρεμάσουμε κουδούνια να σε περιφέρουμε στη γειτονια!!!!"
ΓΝΤΟΥΠ!!! (<--- Χτύπημα χειρουργικής ακρίβειας με τσόκαρο στο κεφάλι μου....)

Μακάρι να βγω ψεύτης.....!! :mrgreen:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Ακόμα ένα. Αυτή την φορά από την Γαλλική Cabasse. Το μοντέλο ονομάζετε IN CEILING.

Drivers COAXIAL DOM25/13F15
DOM 25 MIDRANGE-TWEETER KALADEX diaphgram ΑIRE technology
13F15 MIRANGE-WOOFER DUOCELL diaphgram
Cross-over point 2,700 Hz
Frequency response 150 - 22,000 Hz
Sensitivity 1W/1m 93 dB 1
Nominal impedance 8 ohms
Minimal impedance 3.7 ohms
Power handling 80 W
Peak power 560 W
Magnetic shielded Yes
Dimensions (h x w x d) 26 x 26 x 16 cm -