Ηχεία για Denon 1300

Reaction score
12
Αναζητώ ενα καλό σετάκι ηχείων για τον παραπάνω ενισχυτή. Τιμές μέχρι 400. Το θέμα ειναι να πάω σε κάποιο σετ και δαπέδου? Να πάρω 2 καλά σε βάση? Θέλω να ειναι καλά και σε μουσική, και να βγάζουν και μπάσο. Γνώμες ? Εχω ακούσει Elac b6 απλά μετά θα πρέπει να στήσω το όλο σύστημα με Elac? Τα φθηνότερα Tnga Harmony, Magnat κλπ αξίζουν?

Reaction score
16
Για magnat τα supreme 2000 που πηρα μεταχειρισμενα δεν τρελαθηκα με τον ηχο τους για μουσικη γιατι ειχα ακουσει τα monitor audio silver , αλλα με αναβαθμιση πυκνωτων στο crossover τα ηχεια κεάηδανε και πλεον δεν θελω να τα αλλαξω και μπασο καλο...αλλιως μου αρεσαν τα dali η monitor audio...

Reaction score
12
Ο χώρος να ειναι 40τμ συνολο. Απόσταση τώρα απο τα ηχεία περίπου 3μ αν μιλάμε για τα μπροστινα και ο χώρος 12τμ. Αλλά φυσικά για μουσική λογικά θα πρέπει να ακούς σε όλο το χώρο δε θα κάθομαι πχ σε μια καρέκλα μπροστα απο τα ηχεία όπως για home cinema. Ακουσα τα magnat 1002 σε "studio" χώρο, και τα 2002 στο media markt με τον ενισχυτή μου. Δυνατά παίζανε, ποιοτικά δύσκολο να το καταλάβω. Στο studio βεβαια με συγκεκριμένα κομμάτια που έβαζε μου φάνηκαν τα 1002 τρομερά. Στο χώρο μου δε ξερω.

Reaction score
1.656
Ο χώρος να ειναι 40τμ συνολο. Απόσταση τώρα απο τα ηχεία περίπου 3μ αν μιλάμε για τα μπροστινα και ο χώρος 12τμ. Αλλά φυσικά για μουσική λογικά θα πρέπει να ακούς σε όλο το χώρο δε θα κάθομαι πχ σε μια καρέκλα μπροστα απο τα ηχεία όπως για home cinema. Ακουσα τα magnat 1002 σε "studio" χώρο, και τα 2002 στο media markt με τον ενισχυτή μου. Δυνατά παίζανε, ποιοτικά δύσκολο να το καταλάβω. Στο studio βεβαια με συγκεκριμένα κομμάτια που έβαζε μου φάνηκαν τα 1002 τρομερά. Στο χώρο μου δε ξερω.
Μεγάλα ηχεία και μεταχειρισμένα :)

Reaction score
2.288
Και τα magnat που κοιτας ειναι μια χαρα αλλα θεωρω οτι για home cinema το συνολικο πακετο της Klipsch (RP-250C η RP-450C κεντρικο, και RP-250S surround η τα RP-160M για surround και αναβαθμιση σε 280F για εμπρος) ειναι καλυτερη επιλογη μια που τα κεντρικα ηχεια της Magnat που ανηκουν στην ιδια σειρα ειναι καπως ασθενικα και σε ταινιες το κεντρικο εχει το μεγαλυτερο και βασικοτερο μερος της ηχητικης πληροφοριας.
Αν σε παιρνει το τελικο σου συστημα να αποτελειται απο ηχεια που θα κοστισουν συνολικα 1100-1300 ευρω χωρις το sub τοτε θα σου προτεινα τα Klipsch.
Aν σου πεφτει βαρυ το κοστος τοτε τα magnat ειναι μια πολυ αξιοπρεπης λυση σε αισθητα χαμηλοτερο κοστος με πολυ καλα L/R ηχεια για τα χρηματα τους αλλα με υποχωρησεις στα υπολοιπα (center/surround).
[DOUBLEPOST=1484915474][/DOUBLEPOST]
Το Dali 3 δε θα κάνει δουλεια? Αρα να πάω σε dali 5? Αυτά τα magnat δε ξερω...
Tα dali θα πεσουν λιγα για τον χωρο σου.

Reaction score
12
Εχω ενα sub 10'' Crystal audio. Απλά μου εχουν πεί οτι τα Klipsch επειδή εχουν κόρνες δε κάνουν για μουσικη.
Επίσης υπάρχει διαφορά αν στο κεντρικό βάλω άλλη μάρκα, καλύτερο πχ και μεγαλύτερο?
Τέλος τα Klipsch τα βρίσκω σε ebay κλπ σε αρκετά φθηνότερες τιμές απο Ελλάδα! Οπότε θα ειναι καλύτερα να πάρω κάποια απο εκεί.

Last edited:

Reaction score
2.288
Εχω ενα sub 10'' Crystal audio. Απλά μου εχουν πεί οτι τα Klipsch επειδή εχουν κόρνες δε κάνουν για μουσικη.
Επίσης υπάρχει διαφορά αν στο κεντρικό βάλω άλλη μάρκα, καλύτερο πχ και μεγαλύτερο?
Τέλος τα Klipsch τα βρίσκω σε ebay κλπ σε αρκετά φθηνότερες τιμές απο Ελλάδα! Οπότε θα ειναι καλύτερα να πάρω κάποια απο εκεί.
Το sub ειναι μικρο για τον χωρο σου αλλα για ξεκινημα εισαι ΟΚ.
Αργοτερα μπορεις να προσθεσεις και ενα δευτερο.
Το σχολιο για τα Klipsch το βρισκω τουλαχιστον αστειο.
Να δεχθω οτι ο ηχος ειναι υποκειμενικος σε μεγαλο βαθμο και υπαρχουν προτιμισεις αλλα τετοιες βαριες δηλωσεις και μαλιστα τοσο γενικευμενες ειναι τουλαχιστον χαζες. Κατ αρχην η νεα σειρα δεν εχει καμια σχεση με τις παλαιοτερες. Η νεα κορνα εχει εξαιρετικες υψηλες και στο συνολο τους τα ηχεια αυτης της σειρας ειναι ο'τι πρεπει για μεγαλους χωρους.
Η υψηλη τους ευαισθησια δε, θα τους επιτρεψει να παιξουν σε υψηλες σταθμες χωρις παραμορφωση και με ασυμπιεστα δυναμικα παρα την χαμηλη ισχυ του ενισχυτη σου.
Θα σου προτεινα να πας να τα ακουσεις πριν υιοθετησεις οποιαδηποτε αποψη για τα συγκεκριμενα.

Reaction score
12
Όπως και να έχει για τα συγεκριμένα δε συμφέρει η αγορά τους απο Ελλάδα. Τα άκουσα (κάποια των 1000 ευρω όμως) σε σχέση με Magnat και είχανε φυσικά διαφορά και στην ευαισθησία.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.798
. . . Απλά μου εχουν πεί οτι τα Klipsch επειδή εχουν κόρνες δε κάνουν για μουσικη. . .
.
- δεν ισχύει αυτό , η κόρνα είναι σχεδιαστική άποψη για φυσική αύξηση της ευαισθησίας του twiter , με τα όποια υπέρ ή κατά , απλά πρέπει να τα ακούσεις λόγω έντονης προσωπικότητας και ηχητικής σφραγίδας

Reaction score
2.288
Όπως και να έχει για τα συγεκριμένα δε συμφέρει η αγορά τους απο Ελλάδα. Τα άκουσα (κάποια των 1000 ευρω όμως) σε σχέση με Magnat και είχανε φυσικά διαφορά και στην ευαισθησία.
Δεν υπαρχει λογος να τα παρεις απο Ελλαδα. Στο ebay τα βρισκεις με 400ευρω και δωρεαν μεταφορικα απο Αγγλια. Τα παιρνεις και ερχονται σπιτι σου με κουριερ οπως θα γινοταν και αν τα επαιρνες απο εδω.

Reaction score
2.288
Αν πάρω τα dali Zensor 3 και αργότερα τα βάλω για πίσω δε θα ειναι καλή σκέψη?
Αν δεν εχεις απαιτησεις για ρεαλιστικες σταθμες και εχεις σκοπο να βαλεις τα Zensor 7 μπροστα ειναι ΟΚ.
Το κακο ειναι οτι και σε αυτην την περιπτωση τo Vocal ειναι κατα τη γνωμη μου "λιγο" σαν κεντρικο για 3 μετρα αποσταση.

Reaction score
607
Εγώ πάντως έχω τα zensor 3 μπρος πισω, κεντρικό το vokal σε συνολικό χώρο 50 τμ (χώρος ακρόασης 20 τμ) και δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Απόσταση από κεντρικό γύρω στα 3,5. Τα οδηγεί ένας aventage.

Reaction score
12
Το θέμα μου δεν ειναι οι εντάσεις, δε θα κάνω ... party, απλά να ακους ποιοτικά, να μή παραμορφώνει, να ακούγονται χαμηλά τα πάντα! Επίσης να μην ειναι και άσχημα στο χώρο, γιατί είναι περιορισμένος. Γι αυτό σκέφτομαι για βάσης. Ερώτηση τώρα για τα zensor 3, σε τί βάση τα έχεις? Ψάχνω για τα πίσω μια βάση που να ειναι λεπτή κάτω για να "χωθεί" πίσω απο καναπέ.

Reaction score
607
Προς το παρόν τα έχω σε τέτοιες :

http://www.btechavmounts.com/product-range/products/bt77.

Όταν μεγαλώσουν τα πιτσιρίκα και δεν θα φοβάμαι μην μου τα ρίξουν, θα τα βάλω σε δαπέδου.

Κοίτα και τα monitor audio bronze 2 (βολεύει αν τα βάλεις σε επιτοίχιες βάσεις - έχουν το port μπροστά).

Τα zensor 5 πάντως, για κάποιο λόγο, δεν μου άρεσαν. Αν ποτέ αποφασίσω για ηχεία δαπέδου, θα πάω στα 7.

By the way, 4 μέτρα είναι η απόσταση από το vokal, μία χαρά παίζει (για εμένα τουλάχιστον).

Καλές ακροάσεις και καλές αγορές!!

Reaction score
12
Ειναι πολλές οι επιλογές πάντως και χάνεσαι. Επίσης όταν τα ακούω, όλα μου φαίνονται το ίδιο καλά. Ισως ειναι ο χώρος που εχουν τα καταστήματα, που ειναι σα studio, με μονώσει κλπ και τα έχουν σε ενισχυτή απο stereo μέχρι λαμπάτο. Στο μόνο κατάστημα που τα άκουσα χύμα...ειναι media markt, και τα magnat 2002 με το 1300 παίζανε πολύ δυνατά. Βέβαια εκει δε μπορούσα να τα ακούσω και χαμηλά που θέλω, γιατι ειχε φασαρία γενικά. Τώρα πάντως παίζω με .... 4 yamaha τα οποία ειναι 50rms και 30rms! αρκετών 10 ετιών και παίζουν καλά stereo mode.

Reaction score
56
Απο εχτες αποχωριστικα ενα compact home theater που ειχα και διαβαζοντας, συμφωνα με το budget μου κατεληξα στον denon avr-x1300w (αν υπηρχε θα πηγαινα στον 1200). Ψαχνοντας για λυση ενος ζευγαριου ηχειων για ξεκινημα και σιγα σιγα τα υπολοιπα μου προτιναν απο μαγαζι δυο εταιριες οι οποιες οντως ειναι πολυ οικονομικες και συμφωνα με τα λεγομενα τους πολυ καλες σε σχεση με την τιμη. Αυτες ειναι Eltax και Taga Harmony. Εχει καποιος εμπειρια ή αποψη για αυτες, γιατι απο ενα ψαξιμο που εριξα δεν βρηκα και πολλα. Η χρηση θα ειναι 80% ταινιες και 20% μουσικη. Χαμηλες εντάσεις και χωρος συνολικος 40τμ, χωρος στημενου συστηματος 20τμ.
Καθε αποψη καλοδεχουμενη.
[DOUBLEPOST=1484947732][/DOUBLEPOST]και κατι ακομα. γενικα θα ταιριαζουν καλυτερα πατωματος ή βάσης?
budget κοντα στα 350ε

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.282
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale