Ηχεία δαπεδου μέχρι 1000€

Reaction score
0
Πριν από λίγο καιρό αγόρασα τα Audiolab 8000CD-Audiolab 8000SE και θέλω να πάρω ηχεία δαπέδου. Ο χώρος μου είναι 30-35 τμ (ενιαία σαλονοτραπεζαρία) και μουσικά κινούμαι στο παλιό ροκ. Δεν θέλω (και δεν μπορώ) να δώσω περισσότερα από 1000€.
Τι θα μου προτείνατε?
Ένας φίλος μου έχει τα Triangle Heliade Es (δυστυχώς μένει στη Θεσ/νίκη) και θέλει να τα αντικαταστήσει και μου πρότεινε να το σκεφτώ. Πώς τα βλέπετε (θα ταίριαζαν με το σετ μου)?
Να κοιτάξω και κάποια άλλα?

Reaction score
5

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.925
Απάντηση: Ηχεία δαπεδου μέχρι 1000€

Συμφωνώ με το Γιώργο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Kάποιο που να είναι ευκολο φορτίο και πάνω από 88db ευαισθησία.

Reaction score
4

εχω τα audio physic yara II evolution και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αν τα παρεις με κανονικη επενδυση (οχι λακα) θα σου πανε καπου στο χιλιαρικο

δες και κανα klipsch που εχουν υψηλη ευαισθησια και ωραιο "λαϊβ" ηχο για ροκ

Reaction score
0
Προσεξε πολυ

Τα ηχεια δαπεδου ειναι πολυ δυσκολα ηχεια γιατι ειναι φτιαγμενα για
μεγαλους χωρους και οταν τα στριμωχνεις σε μικροτερους μπουμαρουν
ασημαζευτα, επιπλεον αποτελουνται απο μοναδες τετοιες που απαιτουν
ακριβους ενισχυτες για να κελαιδισουν.

Εκτος αν εχεις κανενα "τσαμπουκα" τρανζιστορατο krell με 200w στο καναλι και ακους σε χωρο 60 τ.μ. ++++++++++

Προσωπικα δεν εχω ακουσει ηχεια δαπεδου να μην μπουμαρουν

Αξιολογισε τις διαστασεις του χωρου ακροασης σου

Αν θελεις να ακουσης μουσικη βρες με τη βοηθεια δυο εμπειρων αυτιων
δυο ηχεια βασης με κανα 500ευρω και συνδιασε τα με ενα subwoofer
π.χ. ενα yamaha yst sw515 και θα ακους "πολυ ακριβη μουσικη".

Ετσι θα μπορεσει o ενισχυτης σου
να οδηγει τα ηχεια της επιλογης σου απαλαγμενος
απο το βαρυτατο φορτιο των χαμηλων συχνοτητων

Reaction score
4

μην εισαι υπερβολικος!

ισως μπουμαρουν σε μεγαλες εντασεις αν τα εχεις κολλημενα στον τοιχο

εγω εχω δαπεδου, σε χωρο 20-25τμ το πολυ (στο συνολο του, γιατι ο καναπες με τα ηχεια κανουν ενα νοητο τετραγωνο 15τμ), τα ηχεια στα 40 εκ. απο τοιχο και παλι για να μπουμαρουν πρεπει να δωσω ενταση και να παιζει και κατι μπασατο

Reaction score
5

με σωστή τοποθέτηση τα δαπέδου παίζουν θαυμάσια και σε 15 τμ.

Reaction score
0

σε αυτη την κατηγορια τιμης δεν θα αλλαζα τα ROISTER STATUS 8,2 μαλλον με κανενα αλλο.Ακροαση επιβαλεται.Ευκολο ηχειο στα 93 db.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

για τις αναγκες σου και δεδομενου οτι ο 8000 δεν ειναι κανενα τερας οδηγησης, για να μην μπλεξεις με θεματα οδηγησης η προταση μου ειναι Klipsch RF-62. Ο ουδετερος τονικος χαρακτηρας του ενισχυτη ταιριαζει με αυτα τα ηχεια τα οποια ειναι πολυ ευαισθητα και καλυπτουν ανετα τετοιους χωρους χωρις να ξεζουμιζουν τον ενισχυτη.

Specifications
FREQUENCY RESPONSE 38Hz-23kHz +/-3dB
POWER HANDLING 125W RMS / 500W Peak
SENSITIVITY 97dB @ 2.83V / 1m
NOMINAL IMPEDANCE 8 ohms compatible
HIGH FREQ CROSSOVER 1800Hz
HIGH FREQUENCY DRIVERS 1" (2.54cm) Titanium diaphragm compression driver mated to 90x60 square Tractrix® Horn
LOW FREQUENCY DRIVERS Dual 6.5" (16.5cm) Cerametallic™ cone woofers
ENCLOSURE TYPE Bass-reflex via dual rear-firing ports
HEIGHT 40.6" (103.1cm) (w/feet)
WIDTH 8.5" (21.6cm)
DEPTH 15.5" (39.4cm)
WEIGHT 54lbs (24.5kg)
FINISHES Black Ash woodgrain vinyl
BUILT FROM 2006

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=245

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Tyler υπάρχει πουθενά κανά διάγραμμα της αντίστασης τους;
Ή και κανά διάγραμμα απόκρισης;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Ηχεία δαπεδου μέχρι 1000€

Tyler υπάρχει πουθενά κανά διάγραμμα της αντίστασης τους;
Ή και κανά διάγραμμα απόκρισης;
δεν εχω βρει οσο εψαξα, σε αυτα το καλυτερο "ψαχτηρι" ειναι ο Nikosxeng:107:

Εγω τα προτεινα γιατι εχω ιδιαν εμπερια με τα RF-52 που τα παιζει ενας Nad c325ΒΕΕ με τετοιο τροπο που δεν το πιστευεις. Στο μεταξυ τα συγκεκριμμενα ηχεια αν προσεξεις με τι τα ταιριαξεις, συνειδητοποιεις οτι ολα αυτα περι "σκληροτητας" στα πριμα και τα μεσαια κλπ, ειναι μπαρουφες. Τα πριμα ειναι τοσο αναλυτικα και ταυτοχρονα τοσο γλυκα που διεισδυουν βαθια μεσα στις ηχογραφησεις. Μικροδυναμικα που δεν ακουγα μεχρι προτινος. Χαμηλα ειναι γρηγορα, μεσαια ειναι ονειρο, σε σημειο που ακουω Diana Krall και αισθανομαι τη χροια της πιο "ανθρωπινη" απο ποτε, χωρις την "ηλεκτρικη" αισθηση του μικροφωνου ηχογραφησης. Οσον αφορα τη συγκεκριμμενη εταιρια ειμαι πολυ αυστηρος κριτης γιατι αφενος παλιοτερα (10 χρονια πριν) ειχα ακουσει παλι καποιο μοντελο και δεν μου αρεσε καθολου, και αφετερου ειμαι ενας ανθρωπος που μεχρι προτινος ακουγε με Dynaudio και Wharfedale ηχεια εταιριων πολυ γνωστων για τις "βρεττανικες" χροιες τους.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Για τον nad το πιστεύω.Με τον audiolab δεν ξέρω τι θα κάνει.Μιλάω εξ ιδίαν πείρας όσον αφορά τον audiolab και ηχεία με μέτρια ή δύσκολη αντίσταση.Αυτά τα 2 6.5 άρια είναι που μου προκαλούν απορία.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Ηχεία δαπεδου μέχρι 1000€

Για τον nad το πιστεύω.Με τον audiolab δεν ξέρω τι θα κάνει.Μιλάω εξ ιδίαν πείρας όσον αφορά τον audiolab και ηχεία με μέτρια ή δύσκολη αντίσταση.Αυτά τα 2 6.5 άρια είναι που μου προκαλούν απορία.
δεν νομιζω να εχει προβλημα ή να ειναι καλυτερος σε οδηγηση ο 325. Εγω οταν ειδα το μεγεθος του ηχειου και τα δυο 5.25αρια παγωσα και ειχα αρνητικη προδιαθεση αλλα μετα σκεφτηκα το RB-61 που ειχα ακουσει με tripath 12W και με dARED ΜΡ-5 13W/ch.
Aυτο που συμβαινει ειναι οτι η Klipsch εχει κανει απιστευτη δουλεια στα κροσοβερ, και οτι ο ενισχυτης με το ποτενσιομετρο πριν το 1/4 εχει ανεβασει ηδη πολυ δυνατα σε σταθμες τα ηχεια και δεν φτανει σχεδον ποτε σε σημειο να φανει τυχον αδυναμια του στην παροχη ρευματος γιατι ηδη παιζει πολυ δυνατα..

O 8000 με Focal 706V και Tannoy Mercury F4 που τον εχω ακουσει, μου φανηκε ικανος τουλαχιστον για αυτα τα ηχεια.

Εγω παντως θα πεταγα τη σκουφια μου να αλλαζα τον Nad με εναν 8000 στο συστημα μου χωρις δευτερη σκεψη. Η χροια του 8000 ειναι αυτο ακριβως που κουμπωνει στο χαρακτηρα των ηχειων

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός