Ηχεία με Optical input???

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδια
Θα ήθελα την βοήθεια σας. Εχω αγοράσει την HDTV Samsung LED UE32B7000 η οποία ως έξοδο για ήχο έχει μόνο υποδοχή OPTICAL OUT(ούτε υποδοχή για καρφι δεν έχει!!!!). Εχω ψαξει για ηχεία αλλα δυστυχώς είναι όλα 5.1 και ακριβά (δεν έχω χώρο για 5.1). Παρ όλα αυτά έχω βρει μερικά ηχεια 2.1 σε σχετικά καλες τιμες που διαθετουν Auxiliary input ή Line in. Μπορεί με κάποιο τρόπο η οπτική ίνα να ενωθεί με τις υποδοχες αυτές, Auxiliary ή Line in?με ποια απο τις 2?Θα μπορώ να ελέγχω την ένταση των ηχείων από το τηλεχειριστηριο της TV? Δεν με πολυενδιαφερει αν υπαρχει καποια απώλεια ποιότητας ήχου.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Reaction score
1
Απάντηση: Ηχεία με Optical input???

Καλησπέρα παιδια
Θα ήθελα την βοήθεια σας. Εχω αγοράσει την HDTV Samsung LED UE32B7000 η οποία ως έξοδο για ήχο έχει μόνο υποδοχή OPTICAL OUT(ούτε υποδοχή για καρφι δεν έχει!!!!). Εχω ψαξει για ηχεία αλλα δυστυχώς είναι όλα 5.1 και ακριβά (δεν έχω χώρο για 5.1). Παρ όλα αυτά έχω βρει μερικά ηχεια 2.1 σε σχετικά καλες τιμες που διαθετουν Auxiliary input ή Line in. Μπορεί με κάποιο τρόπο η οπτική ίνα να ενωθεί με τις υποδοχες αυτές, Auxiliary ή Line in?με ποια απο τις 2?Θα μπορώ να ελέγχω την ένταση των ηχείων από το τηλεχειριστηριο της TV? Δεν με πολυενδιαφερει αν υπαρχει καποια απώλεια ποιότητας ήχου.
<δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα αυτο που ψαχνεις δεν γινεται...

χρειαζεσαι εναν ενισχυτη με οπτικη ψηφιακη εισοδο, ο οποιος θα παρει το σημα και θα οδηγησει τα ηχεια σου...

βρες ενα φτηνο μοντελο AV ολοκληρωμενου...να κανεις την δουλεια σου....ακομα και μεταχειρισμενο σου κανει...αν απλα θελεις να κανεις μονο αυτα που αναφερεις

παντως εδω βλεπω οτι εχει εξοδο ηχου RCA

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Samsung-UE32B7000-32-LED-TV.htm

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Καλησπέρα παιδια

Aυτο που ζητας γινεται μονο με ενεργα ηχεια (αυτοενισχυομενα).
Υπαρχει τροπος να μετατρεψεις το optical σε minijack stereo μετα σε rca και να πας στα ηχεια.
Πολυ μετατροπη ομως ε?

Reaction score
0

Ευχαριστω φίλε nkaral για την αμεση απάντηση.
Αν αγοράσω ένα HOME CINEMA απ αυτά που διαθετουν optical input θα μπορώ να βλέπω τηλεόραση κανονικά(τηλεοπτικο κανάλι) και να ακούω από τα ηχεία του Home Cinema?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.559

Αν αγοράσω ένα HOME CINEMA απ αυτά που διαθετουν optical input θα μπορώ να βλέπω
τηλεόραση κανονικά(τηλεοπτικο κανάλι) και να ακούω από τα ηχεία του Home Cinema?
Ναι, αυτό γίνεται.

Reaction score
4.541

η μόνη φτηνή λύση , και αφού δεν έχεις χώρο χρησ σαν 2,1

http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/224&cl=US,EN

Digital and analog inputs

You can add up to six components simultaneously—so you can plug your devices in and leave them there.
Source Inputs:
Digital optical for DVD or CD players, PlayStation®2, Xbox®**
Digital coaxial for DVD or CD players or PC sound cards (requires coaxial cable, sold separately)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Καλησπέρα παιδια
Kοιτάξτε εδω για σχετικά φθηνές λύσεις.
Η ένταση δεν θα χειρίζεται απ το τηλεχειριστήριο της tv.

Reaction score
0

Για ρίξε μια ματιά και σε Αυτό.
Θεωρώ πως η σχέση ποιότητας-τιμής του είναι εξαιρετική.

Reaction score
11.806
Ενναλακτικα, μπορεις να συνδεσεις το Line-In απο τα ηχεια 2.1 που θα παρεις, στην εξοδο ακουστικων της TV. Ετσι θα μπορεις να ελεγχεις την ενταση απο το χειριστηριο της TV.

Reaction score
1.188

Ναι τα Behringer είναι τα μόνα που έχουν ψηφιακή είσοδο και χαμηλή τιμή.

Οπως φαίνεται και στο πίσω panel τους διαθέτουν και οπτική και coaxial είσοδο:

Βέβαια πρέπει να έχεις υπόψην σου πως η ένταση δεν θα ρυθμίζεται από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, και θα πρέπει να σηκώνεσαι να την ρυθμίζεις από τα κουμπιά που υπάρχουν στην πρόσοψη του δεξιού ηχείου:

Reaction score
19
Απάντηση: Re: Ηχεία με Optical input???

Υπάρχουν και τα behringer ms-40 με οπτική και ομοαξονική ψηφιακή είσοδο.

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ehringer-Studio-Monitor-Ms-40-544-BEH-037.htm
Καλησπέρα,

Τα συγκεκριμένα ηχεία τα πήρα δώρο για έναν φίλο μου και συνεπώς τα έχω ακούσει.
Είναι τίμια για τα χρήματα τους και την δουλειά σου θα την κάνεις. Αναλόγως τις απαιτήσεις σου έχε κατά νου πως έχουν τα εξής δύο αρνητικά:

Λεπτός ήχος
σε μεγάλες στάθμες το tweeter τρίζει.

έχουν εισόδους:
optical
coaxial
rca
minijack

με δύο ποντεσιόμετρα για το volume ανά ζευγάρι εισόδου (αναλογικό - ψηφιακό) :605:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.286
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale