Ηχεία σε χρώμα καφέ σκούρο

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ηχεία σε χρώμα καφέ σκούρο

Τα soavo θέλω να τα ακούσω επειγόντως. Μου έχουν προκαλέσει τρομερό ενδιαφέρον.

Τα Focal δεν μπορώ να πω ότι είναι του απόλυτου γούστου μου. Νομίζω ότι κάπου υπερβάλλουν στις υψηλές συχνότητες.

Τα Heco πάλι φαίνονται ενδιαφέροντα...

Κοινώς τα ακούς και βλέπεις πιο σου αρέσει περισσότερο. Φυσικά θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου το θέμα ενισχυτής. Με ποιον ενισχυτή θα τα οδηγήσεις;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ηχεία σε χρώμα καφέ σκούρο

Με ποιον ενισχυτή θα τα οδηγήσεις;
O ενισχυτής που προβλέπεται να τα οδηγήσει, τουλάχιστον αρχικά, είναι ο 6-κάναλος RX-V440RDS της Yamaha, που εμφανώς είναι "λίγος".

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι το χρώμα, το ύψος και από εκεί και πέρα ο λόγος ποιότητας/τιμής. Και φυσικά, επειδή τα 1500€ δεν είναι λίγα, θέλω κάτι που να αντέχει στο χρόνο και στο ενδεχόμενο της αναβάθμισης της ενίσχυσης...

Τα Soavo πάντως ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο μου (βένγκε τα έπιπλά μου, μεταλλικό ματ το χρώμα της τηλεόρασης, ενισχυτή, DVD). Με τα ίδια χρήματα όμως χτυπάω τα Celan 800!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία σε χρώμα καφέ σκούρο

O ενισχυτής που προβλέπεται να τα οδηγήσει, τουλάχιστον αρχικά, είναι ο 6-κάναλος RX-V440RDS της Yamaha, που εμφανώς είναι "λίγος".
Πολύ λίγος...
Αν σκέφτεσαι να δώσεις τόσα λεφτά για ηχεία κρατώντας τον ενισχυτή αυτόν τότε μου φαίνεται δώρον-άδωρον. Καλύτερα αναβάθμισε ενισχυτή και ηχεία μαζί.

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι το χρώμα, το ύψος και από εκεί και πέρα ο λόγος ποιότητας/τιμής. Και φυσικά, επειδή τα 1500€ δεν είναι λίγα, θέλω κάτι που να αντέχει στο χρόνο και στο ενδεχόμενο της αναβάθμισης της ενίσχυσης...
Λοιπόν σε ενδιαφέρει πρωτίστως το περίφημο WAF. Για τον λόγο ποιότητας προς τιμή θα πρέπει να κάνεις μία βόλτα σε αντιπροσωπείες να ακούσεις και να βγάλεις μόνος σου συμπεράσματα. Αλλά να ξέρεις ότι χωρίς καινούριο ενισχυτή δεν πας πουθενά.

Γιατί δεν αγοράζεις φθηνότερα ηχεία και να αναβαθμίσεις ταυτόχρονα και τον ενισχυτή σου;

Δεν θυμάμαι αν ο yamaha σου έχει pre-out. Αν έχει μπορείς να προσθέσεις έναν καλό δικάναλο ενισχυτή που θα οδηγεί τα νέα σου ηχεία. Οπότε θα έχεις ουσιαστική αναβάθμιση...

Τα Soavo πάντως ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο μου (βένγκε τα έπιπλά μου, μεταλλικό ματ το χρώμα της τηλεόρασης, ενισχυτή, DVD). Με τα ίδια χρήματα όμως χτυπάω τα Celan 800!
πρώτα άκου και μετά βγάλε αποφάσεις...

Reaction score
0
Είναι κρίμα, να αγοράσετε ένα ζευγάρι ηχεία που δε θα καταλάβετε με τον συγκεκριμένο ενισχυτή, το τι πραγματικά κάνουν.
Από την άλλη, πολύ εύκολα, μπορεί να τα καταστρέψετε από τη στιγμή που τα ρεύματα του καημένου Yamaha δε θα είναι αρκετά για την οδήγησή τους.
Μειώστε τις απαιτήσεις σας σε ηχείο –ίσως κάτι σε βάσης με την προσθήκη sub- πολύ πιο σίγουρη λύση για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
Ταπεινή, προσωπική γνώμη.

Reaction score
10
Συγγνωμη ρε φιλε δηλαδη θα αγορασεις ηχεια με πρωτο κριτηριο το χρωμα?Μου φαινεται απιστευτο!!!

Reaction score
0
Καταλαβαίνω απόλυτα το συλλογισμό σας, αλλά η ζητούμενη αναβάθμιση από κάπου πρέπει να αρχίσει και σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, αυτό που πρέπει να αλλάξει άμεσα είναι τα ηχεία, που στο κάτω-κάτω θα "ομορφύνουν" και το χώρο!(καταραμένο WAF wall_1 )

Τα ηχεία βάσης τα έχω αποκλείσει οριστικά. Οπότε μιλάμε για δαπέδου σε χρώμα πάντα καφέ σκούρο! Μπορώ να χτυπήσω τα celan 500, αλλά εάν μελλοντικά επιδιώξω αναβάθμιση, πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσω.

Η αλήθεια είναι ότι με έχετε προβληματίσει αρκετά και ίσως αναθεωρήσω... Ελπίζω η συμβουλές σας και η πάροδος του χρόνου, να με οδηγήσουν στην βέλτιστη απόφαση. Σας ευχαριστώ και περιμένω επιπλέον σχόλια!

Reaction score
0
Καλά, αυτή η αναζήτηση δεν έχει τελειωμό. Πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι το roister 8 βγαίνει σε βένγκε και η τιμή του είναι άκρως ανταγωνιστική για 100% ξύλινο ηχείο!

Άντε μωρέ παιδιά, σπρώξτε και σεις λίγο να ανέβω τον ανήφορο...:crazy_1:

Reaction score
41
Βάλε μια αγγελία για τον Yamaha και πάρε ένα av με κάτι ανάλογο με τις τιμές των ηχείων για να είσαι μέσα. Αλλιώς πάρε άλλα ηχεία όπως σου είπαν τα παιδιά.
Δυστυχώς ή ευτυχώς και το χρώμα παίζει ρόλο τη σήμερον ημέρα.
Είναι δυνατόν να βάλω ηχείο τύπου κόρνας και κόκκινο ή καμιά γκουμούτσα μέσα στο σαλόνι σε χρώμα άσχετο με το υπόλοιπο σπίτι? Μην τρελλαθούμε τελείως. Ακόμα και γυναίκες να μην υπάρχουν χτυπάει άσχημα. Εκτός αν υπάρχει dedicated χώρος. Εκεί αλλάζει.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Κατ' αρχάς, για ακροάσεις υπό συνήθεις συνθήκες, ο ενισχυτής αυτός μποορεί να οδηγήσει αυτά τα ηχεία, και με το παραπάνω, ενώ υπό συνθήκες πολυκάναλης αναπαραγωγής, θα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα μόνον σε υχηλές στάθμες. Πάντως, από τη στιγμή που οι Roister και Audio Spectrum κατασκευάζουν μοντέλα σαν το Status 8 και την Artemis, δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να στραφείς σε κάποιο εισαγόμενο μοντέλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα εισαγόμενα ηχεία δεν είναι αυτό που λέμε "καλά". Απλώς, αυτές οι δύο ελληνικές υλοποιήσεις είναι μάλλον καλύτερες από κάθε άποψη, εκτός του φινιρίσματος, όπου η Focal είναι κορυφαία.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp