Ηχεία 2.9 Ω ...?

Reaction score
0
Είναι μεγάλο πρόβλημα ένα ηχείο 8Ω να πέφτει στα 2.9Ω ?
Δηλώνει κάτι για την πιοότητα του ηχείου ?
Υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι ο ενισχητής...?
Τα φώτα σας...
Τάσος Κ

Reaction score
298
Είναι μεγάλο πρόβλημα ένα ηχείο 8Ω να πέφτει στα 2.9Ω ?
Ανάλογα τον ενισχυτή.
Δηλώνει κάτι για την πιοότητα του ηχείου ?
Όχι, αλλά πολλά για την (μη) ειλικρίνεια του κατασκευαστή.
Υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι ο ενισχητής...?
Ναι, να καεί.

Reaction score
0
Βασικά δεν το μέτρησα αναφαίρεται σαν minimum αντίσαταση απο τον κατασκευαστή. 2.9 Ω στα 118Hz.
Πώς θα καταλάβω οτι ο ενισχυτής αντέχει και δεν θα καεί ?

Reaction score
298
Μπορείς να ρωτήσεις τον κατασκευαστή του ενισχυτή. Υπάρχει και η μέθοδος "trial and error", αλλά έχει κάποιο ρίσκο!

Reaction score
250
Θα μπορούσες να έχεις σαφή απάντηση αν μας

ανέφερες το ηχείο σου,τον ενισχυτή σου, το είδος

της μουσικής που ακούς και τις εντάσεις που συνήθως

χρησιμοποιείς !

Reaction score
0
ο ενισχητής είναι ο musical fidelity XT100 ...

Η μουσική είναι απο ηλεκτρονική chill μέχρι δυνατά vibes και πολύ fussion Jazz

Οι εντάσεις αρκετά δυνατές όσο βέβαια υπάρχει η σωστή οδήγηση...

Reaction score
0
118 Hz

Έχει βγάλει και η MF ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό και που σκέφτομαι να το αποκτήσω στο μέλλον... Λέει ότι θα δώσει 45Wpc επιπλέον.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους που ασχολίστε μαζί μου...

:respect::respect::respect::respect::respect:

Τάσος Κ

Reaction score
250
118 Hz

Έχει βγάλει και η MF ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό και που σκέφτομαι να το αποκτήσω στο μέλλον... Λέει ότι θα δώσει 45Wpc επιπλέον.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους που ασχολίστε μαζί μου...

:respect::respect::respect::respect::respect:

Τάσος Κ
Τάσο αν το κόστος του extra τροφοδοτικού είναι λογικό τότε νομίζω

ότι πρέπει να το αποκτήσεις !

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Δεν πουλας τα ηχεια και με τα λεφτα αυτα και του εξτρα τροφοδοτικου να παρεις ενα πιο καλοσχεδιασμενο και πιο καλοηχο ηχειο ;;;

Καποτε θα πρεπει να σταματησουμε να επιβραβευουμε με αγορα τετοια προβληματικα προιοντα :mad_1: .
Ας μαθουν επιτελους καποιοι κατασκευαστες ηχειων να σχεδιαζουν "ευκολα" ηχεια που να μην χρειαζονται 3πλασιας τιμης ενιχυτες για να "παιξουν" μουσικη . Αλλωστε υπαρχουν πολλοι που το εχουν καταφερει μεχρι τωρα , ας τους αντιγραψουν (εξισου ξεδιαντροπα με την ευκολια που σχεδιαζουν ηχεια με 2,9 Ωμ στα 118Hz:crazy_1: ) !!

Reaction score
0
Για να κράζεις έτσι θα ξέρεις κάτι παραπάνω...

Για να είμαι σωστός μου αρέσουν πολύ εξωτερικά και ο ήχος τους απο τα λίγα που ξέρω είναι αρκετά καλός...

Ένα πίο καλοσχεδιασμένο ηχείο θα κοστίζει απο 2500 Ε και άνω...

Δεν ξέρω αλλά με προβλημάτισες αρκετά...

Τάσος Κ

Reaction score
13
Καποτε θα πρεπει να σταματησουμε να επιβραβευουμε με αγορα τετοια προβληματικα προιοντα :mad_1: .
Ας μαθουν επιτελους καποιοι κατασκευαστες ηχειων να σχεδιαζουν "ευκολα" ηχεια που να μην χρειαζονται 3πλασιας τιμης ενιχυτες για να "παιξουν" μουσικη . :crazy_1:
Συμφωνω 100%.
Τουλαχιστον αυτος ο κατασκευαστης δεν το κρυβει το 2.9 Ωμ. Υπαρχουν και αλλοι που δεν στο λενε.
Να προσθεσω οτι το ιδιο ισχυει και με κατασκευαστες Ενισχυτων που με τα προιοντα τους σε βαζουν στο τρυπακι να ψαχνεις για ειδικα Ηχεια.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Συμφωνω 100%.
Τουλαχιστον αυτος ο κατασκευαστης δεν το κρυβει το 2.9 Ωμ. Υπαρχουν και αλλοι που δεν στο λενε.
Να προσθεσω οτι το ιδιο ισχυει και με κατασκευαστες Ενισχυτων που με τα προιοντα τους σε βαζουν στο τρυπακι να ψαχνεις για ειδικα Ηχεια.

Συμφωνω και επαυξανω με τον προλαλησαντα Μιχαλη !

Οσον αφορα τους κατασκευαστες που κανουν γαργαρα τις μετρησεις που αποδεικνυουν την σχεδιαστικη η κατασκευαστικη τους ανεπαρκεια , η αξια του ειδικου τυπου πολλαπλασιαζεται οταν τις μετρα και τις επισημαινει και οχι να γαργαριζεται* με την σειρα του λογω διαφημισεων .

*[SIZE=-1]ποιητική αδεία[/SIZE]

Reaction score
14
Για να είμαι σωστός μου αρέσουν πολύ εξωτερικά και ο ήχος τους απο τα λίγα που ξέρω είναι αρκετά καλός...
Πάσο για το πρώτο (και εμένα μου αρέσουν)....δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά για να ...ακούς!
Λίγο θάρρος μόνο χρείαζεται για να απαντάς καταλλήλως σε αυτούς που σε ψήνουν να αγοράσεις..... :happy_6:

Ένα πίο καλοσχεδιασμένο ηχείο θα κοστίζει απο 2500 Ε και άνω...
Όχι απαραίτητα.
Μπορεί να στοιχίζει και τα μισά! (Από το 826v)

Δεν ξέρω αλλά με προβλημάτισες αρκετά...

Σε βοηθάει. Απλά σε βοηθάει. ;-)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas