Ηχεία Tonian

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.709
Θυμούνται άραγε κάποιοι εδώ μέσα τα ηχεία Tonian? Μια αμιγώς κατασκευάστρια ηχείων που σκοπό είχε να παιζουν μόνο με ολίγοβατους λαμπατους ενισχυτές πχ single ended δηλ υψηλή ευαισθησία και το πολύ 30 watt. Υπάρχει άραγε αντιπρωσοπος στην Ελλάδα; Έχουν περάσει από το σύστημα κάποιου εδώ μέσα να μας πει γνώμες; Υπάρχει άλλη εταιρία με αυτά τα χαρακτηριστικά να ταιριάξω ηχείο σε ένα δεύτερο σύστημα που έχω με έναν single ended 2Χ25 βατ χωρίς να πουλήσω το σπίτι μου για να το αποκτήσω;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Μπορείτε να δείτε κάποια εξαιρετικά μοντέλα της Geometric Harmony, ιδανικά για μικρούς se ενισχυτές και όχι μόνο, όπως τα Micro, Macro και Magno 2, και το Congas.

Reaction score
434
Που τα θυμηθηκες....ηταν σε χρωμα καλαμιου. Ημουν ετοιμος να τα παρω...αλλα τελικα οδηγηθηκα αλλου.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.709
Που τα θυμηθηκες....ηταν σε χρωμα καλαμιου. Ημουν ετοιμος να τα παρω...αλλα τελικα οδηγηθηκα αλλου.
Μετά από πολύ ψάξιμο είδα ότι ήταν η μόνη εταιρία ηχείων που αμιγούς κατασκεύαζε ηχεία μόνο για ολιγοβατους λαμπατους και όσοι έχουν single ended η ολιγοβατα ενισχυτικά ξέρουν ότι το να ταιριάξουν ηχείο είναι πονοκέφαλος.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.954
Θυμούνται άραγε κάποιοι εδώ μέσα τα ηχεία Tonian? Μια αμιγώς κατασκευάστρια ηχείων που σκοπό είχε να παιζουν μόνο με ολίγοβατους λαμπατους ενισχυτές πχ single ended δηλ υψηλή ευαισθησία και το πολύ 30 watt. Υπάρχει άραγε αντιπρωσοπος στην Ελλάδα; Έχουν περάσει από το σύστημα κάποιου εδώ μέσα να μας πει γνώμες; Υπάρχει άλλη εταιρία με αυτά τα χαρακτηριστικά να ταιριάξω ηχείο σε ένα δεύτερο σύστημα που έχω με έναν single ended 2Χ25 βατ χωρίς να πουλήσω το σπίτι μου για να το αποκτήσω;
Μιλάμε πιθανότατα για το μοντέλο TL-D1
1681239256893.png

Μεγάφωνο Fostex και ribbon tweeter που ξύριζε on-axis άμα το σύστημα δεν ακολουθούσε τη γνωστή κατωφερή κλίση στην απόκριση....Η ευαισθησία υψηλή αλλά η εμπέδηση έπεφτε κάτω από τα 3 Ωμ...

Ο τωρινός ιστότοπος με το τρέχον μοντέλο:

Πολύ καλή επιλογή για τον Single Ended θεωρώ την παθητική εκδοχή του Rois Kalypso κρατώντας υπ'όψιν ότι όλα τα πιθανά ηχεία θα χρειάζονταν υψιπερατό κροσάρισμα με sub για τις δύο πρώτες οκτάβες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88