Ηχεια για Nissan Almera '98

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Καλησπέρα στην παρέα.
Όπως γράφω και στον τίτλο έχω ένα Nissan Almera του 98 στο οποίο θέλω να αλλάξω τα 2 μπροστινά ηχεία καθώς μετά απο τόσα χρόνια αναμενόμενα τα έχουν φτύσει και η απόδοση τους έχει πέσει πολύ. Το πρόβλημα είναι οτι δεν γνωρίζω τι ηχεία χρειάζεται και θα ήθελα την συμβουλή ενός κατόχου αυτού του αυτοκινήτου η ενός πιο ψαγμένου φορουμίτη για να μην προβώ σε λανθασμένη αγορά. Με μια έρευνα στο ιντερνετ είδα οτι το συγκεκριμένο μοντέλο φορά 16.5cm coaxial ηχεία αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ ξένα site μιας και δεν ξέρω και αν είναι και ίδιο το αμαξι σε άλλες χώρες, όπως και δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με την φάση, τις ορολογίες κλπ.
Αν κάποιος μπορεί να με συμβουλέψει η βοήθεια του θα ήταν πολύτιμη, ψάχνω για κάτι οικονομικό που να κάνει απλά την δουλειά του μιας και δεν ξέρω αν αξίζει μια σοβαρή επένδυση για ήχο στο συγκεκριμένο αμάξι.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.665
Reaction score
28.004
Αφού θα τα δώσεις που θα τα δώσεις, βάλε κάτι στα ίδια χρήματα με τα τουϊτερ στο ταμπλό, ξεχωριστά με κροσόβερ.
Έχω το Almera του 2005 και ο ήχος είναι χάλια. Δεν ξέρω ποιος φωστήρας σκέφτηκε να βάλει το τουϊτερ απέναντι από τον αστράγαλο.
 

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.284
Reaction score
853
Καλως ήλθες και Καλή Χρονιά!
Όπως αναφέρει κι ο Αλέξης καλό είναι να τοποθετηθεί διαιρούμενο με το tweeter στο τρίγωνο του καθρέφτη. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές προϊόντων. Με τι πηγή παίζεις, αν υπάρχει ενισχυτής, αν σκοπεύεις να βάλεις, όλα αυτά μαζί με τι ποσό θέλεις να δαπανήσεις θα σου πούμε τι να αγοράσεις.
 

Μηνύματα
3
Reaction score
0
H πηγή είναι μια μούφα που πιθανών θα αλλαχτεί στο μέλλον, ενισχυτής δεν υπάρχει και δεν σκοπεύω να βάλω τουλάχιστον σύντομα, το πρόβλημα μου είναι τα ηχεία που έχουν φάει πια τα ψωμιά τους. Δεν θέλω κάτι το ιδιαίτερο απλά να μπορώ να ακούω την μουσική μου όμορφα κάτι που στην παρούσα κατάσταση δεν γίνεται, με 2 ηχεία κάπου στα 30-40 ευρώ θα είμαι ικανοποιημένος.
 

Μηνύματα
15.012
Reaction score
20.743
τυπικα τελειως 15-20 ευρω θα πρεπει να παρει ο εγκαταστατης για μια ωριτσα (+/-) που θα ασχοληθει με το λυσε δεσε.
υπαρχουν και αλλα τεχνικης φυσης θεματα που πρεπει να λυθουν στο αυτοκινητο σου για να παιξει στοιχειωδως καλα για τα οποια δεν φαινεται να εισαι διατεθημενος να δωσεις λεφτα , συνεπως πρεπει να κατανοησεις οτι αν δεν κανεις τη δουλεια μονος σου με το ποσο που αναφερεις δεν μπορεις να εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις στο ποσο καλα θα ακους μουσικη. Στην καλυτερη θα πετυχεις να επαναφερεις το συστημα σου στην προτερη εργοστασιακη κατασταση ενδεχομενως και χειροτερη , αλλα τουλαχιστον λειτουργικη.
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.379
Reaction score
125.484
H πηγή είναι μια μούφα που πιθανών θα αλλαχτεί στο μέλλον, ενισχυτής δεν υπάρχει και δεν σκοπεύω να βάλω τουλάχιστον σύντομα, το πρόβλημα μου είναι τα ηχεία που έχουν φάει πια τα ψωμιά τους.
Που το ξέρεις;
Μήπως έφαγε τα ψωμιά της η πηγή;
Αφού όπως λες μουφα είναι η πηγή, πιο πιθανό είναι αυτή να έχει ψιλοψοφήσει, παρά τα ηχεία.
 

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Εχω άνθρωπο να μου αντικαταστήσει τα ηχεία, το μόνο μου θέμα είναι να βρω να πάρω τα κατάλληλα. Σίγουρα η ιδανική λύση είναι να παω σε έναν ειδικό να τα αλλάξω όλα να ησυχάσω αλλά δεν θέλω να επενδύσω μεγάλο ποσό, έχω σκοπό να το κρατήσω όπως ρωτάει ο Dretman αλλά με το συγκεκριμένο αμάξι δεν ξέρω αν θα αντέξει ακόμα 5 χρόνια η 5 μήνες και δεν θέλω στο τέλος να μου μείνει και να κοστίζει το ηχοσυστημα περισσότερο από το αμάξι :errwhat:
Κώστα λέω μούφα την πηγή μιας και δεν είναι κάποια γνωστή μάρκα, ωστόσο δεν τίθεται θέμα μιας και πριν λίγο καιρό που είχα pioneer είχα τα ίδια θέματα, η απόδοση των ηχείων είναι μηδαμινή.
 

Μηνύματα
2.303
Reaction score
5.359
Δοκιμασμένα σε μια Octavia..... Καλή περίπτωση για ένα 50ρικο......
Δεν θυμάμαι το βάθος όμως...
Επίσης καποιος/α χαρίζει ένα Radio CD εδώ μέσα.... Για ψαχουλεψε λιγουλάκι....
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.665
Reaction score
28.004
Φίλε μου το βάθος του ηχείου είναι σημαντικό σε αυτό το όχημα, τουλάχιστον στο δικό μου είναι, γιατί όπως έχω διαβάσει λάθος διάσταση δεν θα επιτρέπει στο παράθυρο να κατέβει μέχρι κάτω.
Οπότε θεωρώ την επίσκεψη σε εξειδικευμένο τεχνικό επιβεβλημένη.
Στο Facebook υπάρχει Ελληνικό Group Nissan Almera που μπορείς να ρωτήσεις ιδιοκτήτες συγκεκριμένα πράγματα.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.597
Μηνύματα
2.867.323
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top