Ηχεια για RX-797 μεχρι 600Ε (continued)

Reaction score
3
Συνεχιζουμε εδω πλεον μετα την αγορα του Yamaha RX-797 (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=77849).

Σημερα ακουσα Klipsch rf-52, Tannoy Custom F4 και Wharfedale 9.5.
Τελικα στο Saturn τα Klipsch που ειχα ακουσει και επαθα πλακα ηταν τα F2.Το RF-52 δεν μου αρεσε...
Τα αλλα 2 οντως εκαναν την διαφορα....
Προβαδισμα δινω στα Tannoy αλλα με επιφυλαξη γιατι δεν τα ειχα διπλα διπλα (τα βρηκα σε διαφορετικα μαγαζια).
Εχω ακομα να ακουσω :
Mission m34i,Q-Acoustics,Energy RC,Roth Oli 3 και οτι αλλο βρεθει.
Μουσικες τις ξερετε πλεον, 80s metal,classic rock 70s γενικα ηλεκτρικος ηχος (μπασο,τυμπανα,κιθαρες) αλλα και λογω γυναικας κανα μπιτακι
Οποτε εκτος απο Tannoy και Diamond 9.5 συνεχιστε να προτεινετε και τπτ αλλο να δω που θα καταληξω.

Budget max 500-600E

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Ηχεια για RX-797 μεχρι 600Ε (continued)

Συνεχιζουμε εδω πλεον μετα την αγορα του Yamaha RX-797 (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=77849).

Σημερα ακουσα Klipsch rf-52, Tannoy Custom F4 και Wharfedale 9.5.
Τελικα στο Saturn τα Klipsch που ειχα ακουσει και επαθα πλακα ηταν τα F2.Το RF-52 δεν μου αρεσε...
Τα αλλα 2 οντως εκαναν την διαφορα....
Προβαδισμα δινω στα Tannoy αλλα με επιφυλαξη γιατι δεν τα ειχα διπλα διπλα (τα βρηκα σε διαφορετικα μαγαζια).
Εχω ακομα να ακουσω :
Mission m34i,Q-Acoustics,Energy RC,Roth Oli 3 και οτι αλλο βρεθει.
Μουσικες τις ξερετε πλεον, 80s metal,classic rock 70s γενικα ηλεκτρικος ηχος (μπασο,τυμπανα,κιθαρες) αλλα και λογω γυναικας κανα μπιτακι
Οποτε εκτος απο Tannoy και Diamond 9.5 συνεχιστε να προτεινετε και τπτ αλλο να δω που θα καταληξω.

Budget max 500-600E
Παντως ειναι περιεργο οτι σαρεσε το F2 απο τη σειρα Synergy που ειναι γενικα υποδεεστερη απο τη Reference που ανηκει το RF-52. Για το τελευταιο ο ενισχυτης σου ειναι μεγαλος. Το 52 δεχεται max power 100W οσα και ο ενισχυτης σου και οταν υπεροδηγειται σκληραινει λιγο.
Το Roth OLI3 αστο, ειναι πολυ υποδεεστερο σε σχεση με τα αλλα.
Για το Tannoy στο ειπα... Ειχα κανει ακριβως την ιδια ερευνα αγορας πριν κανα 2 χρονια..

Τα Wharfedale ειναι σουπερ, ξεκουραστα και "κουμπωνουν" καλα στον 797.

Reaction score
3

Για

-Q-Acoustics 1050i & 1030i
-Acoustic Energy 209
-Magnat Altea 7
-Mordaunt Short Carnival 8
-Canton 470
-Mission m34i
-Heco Metas 500

Εχουμε αποψη?

ΥΓ:Τα Tannoy Custom F4 και Wharfedale 9.5 εχουν ηδη προκριθει στον επομενο γυρο

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

και τα 2 Q-Acoustics ειναι πολυ καλα ηχεια.

Απο τα Wharfedale 9.5 να προτιμησεις να ακουσεις τα 10.4 ή 10.5 που ειναι τα καινουρια μοντελα της σειρας 10 που αντικατεστησε την 9. Δεν υπαρχει λογος να αγορασεις παλιοτερο μοντελο οταν με τα ιδια χρηματα μπορεις να αγορασεις καινουριο:126:

το Carnival 8 αστο, γενικα ολη αυτη η σειρα ειναι @#%$!. Απο την ποιοτικη σειρα της εταιριας πολυ καλο ειναι αυτο http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?22691

Τα m34i επισης πολυ καλα για αυτα που ακους, πολυ δυναμη και ογκος.
Κανε μια ερευνα σε Media Markt k Saturn, πριν ενα μηνα ειχαν προσφορα τα Mission m66i, απο 600 ευρω , στα 300. Πολυ καλο ηχειο και σε αυτη την τιμη κελεπουρι αν βρεις καποιο ζευγαρι

Reaction score
47
Tα Q-Acoustics 1030 τα έπαιζα με πολυκάναλο σόνυ με εξαιρετιό αποτέλεσμα. Καθαρός, αναλυτικός ήχος και υπό συνθήκες (χώρος) το μπάσο ήταν αρκετό. Πολύ ευχάριστο ηχείο και εύκολο για τον ενισχυτή.
Βέβαια όταν άλλαξα σπίτι μου φάνηκε πριμαριστό και άδειο χαμηλά.

Τώρα με τον 797 λογικά πας στο 1050 και θα έχεις πιο γεμάτο χαμηλό. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως θα έχεις πολλές ώρες μοουσικής απόλαυσης με αυτά τα ηχεία.

Είχε τύχει στο Media Markt να ακούσω δίπλα δίπλα τα 1050 (όχι i τότε) με τα Dali Concept 6 και κάποια άλλα παρόμοιας τιμής. Με διαφορά τα 1050 είχαν τον καθαρότερο και αναλυτικότερο ήχο χωρίς να υστερούν σε μπάσο. Επίσης είναι αρκετά ευαίσθητα ηχεία και δεν χρειάζονται αρκετή ισχύ για υψηλές στάθμες (κάτι που ισχύει και για τα 1030)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Ηχεια για RX-797 μεχρι 600Ε (continued)

Είχε τύχει στο Media Markt να ακούσω δίπλα δίπλα τα 1050 (όχι i τότε) με τα Dali Concept 6 και κάποια άλλα παρόμοιας τιμής. Με διαφορά τα 1050 είχαν τον καθαρότερο και αναλυτικότερο ήχο χωρίς να υστερούν σε μπάσο. Επίσης είναι αρκετά ευαίσθητα ηχεία και δεν χρειάζονται αρκετή ισχύ για υψηλές στάθμες (κάτι που ισχύει και για τα 1030)
+1. Απειρως καλυτερα! Τα concept υστερουν πολυ σε αναλυση, ειναι και παλια σειρα που υπαρχει στην αγορα χρονια και ο ανταγωνισμος εχει προοδευσει πολυ

Reaction score
3

Ξερει κανεις που μπορω να βρω τα Mission m34i στημενα για να τα ακουσω?
Apothema,Euri και Λημναιο μου φερνει το Skroutz.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Billy παρεπιμπτόντως είχα πάθει και εγώ πλάκα με τα Klipsch Synergy F2, αλλά και με τα μικρά Β3.

Εγω έχω πάρει τα Heco Victa 700 με τον RX 797 και είμαι πολύ ευχαριστημένος..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ξερει κανεις που μπορω να βρω τα Mission m34i στημενα για να τα ακουσω?
Apothema,Euri και Λημναιο μου φερνει το Skroutz.
Mission εχουν Media , Saturn γενικα, παρε τηλ επισης Λημναιο

Reaction score
3

Το Diamond 10.5 εχει 1x165mm woofer και 1x50mm midrange
Τα Tannoy F4, Q-Acoustics 1050i και Mission m34i εχουν 2x165mm woofers.
Το Diamond 10.4 εχει 2x125mm μεγαφωνα και μαλλον δεν το κοιταω.

Πιο ισοροπημενος και "γλυκος" ηχος χωρις υπερβολικα μπασα δε θα βγαινει απο το 10.5 ή μηπως ρωτησα @#$κια ?
Εχει και 86db ε?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

καθε ηχειο εχει συγκεκριμμενη τονικοτητα και αναπαραγει σωστα στο χωρο για τον οποιον εχει σχεδιαστει να παιξει. Πχ το F4 ειναι πολυ μπασατο σε ενα χωρο 15τμ ενω ενα δωματιο 25τμ ειναι μια χαρα και "χωνευει" το ηχειο.

Ποσα τμ ειναι ο χωρος σου φιλε μου και σε τι αποσταση θα ακους? Ρωταω για να σου πω πως θα συμπεριφερονται αυτα τα 3 ηχεια στο χωρο σου.

για τα 86db των Wharfedale μην προβληματιζεσαι, ο 797 θα τα χορευει στο πατωμα.

Reaction score
3

Μετα απο κουραστικη μερα ακροασης εχουμε και λεμε:
Magnat Quantum 605, hell yeah!!!

Εδω ειμαστε...

Με Diamond 9.5, Kef C7, Canton 470 και Klipsch F3 διπλα διπλα απο το Magnat 605 μου τα εδωσε στο πιατο...

Τι λετε λοιπον για τον γερμανο?

Μενει να ακουσω Mission m34i, Q-acoustics 1050i και Diamond 10.5

Tyler, σε 20-25τμ θα ακουστουν.

Reaction score
0

billy36 ρίξε και μια ματιά στο www.idealo.de για τη σειρά Quantum των magnat.
Δε θα πιστεύεις τις τιμές τους ακόμα και με τα μεταφορικά (γύρω στα 80€ με DHL) και που ξέρεις μπορεί αν το ψάξεις να σου κάνουν και μία καλή προσφορά για Ελλάδα.

Παραμάσχαλα το email σου και βουρ...

Reaction score
3

billy36 ρίξε και μια ματιά στο www.idealo.de για τη σειρά Quantum των magnat.
Δε θα πιστεύεις τις τιμές τους ακόμα και με τα μεταφορικά (γύρω στα 80€ με DHL) και που ξέρεις μπορεί αν το ψάξεις να σου κάνουν και μία καλή προσφορά για Ελλάδα.

Παραμάσχαλα το email σου και βουρ...
??????
599Ε εκει που τα ακουσα....

Σαν ονομα ομως τι λενε?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Μετα απο κουραστικη μερα ακροασης εχουμε και λεμε:
Magnat Quantum 605, hell yeah!!!

Εδω ειμαστε...

Με Diamond 9.5, Kef C7, Canton 470 και Klipsch F3 διπλα διπλα απο το Magnat 605 μου τα εδωσε στο πιατο...

Τι λετε λοιπον για τον γερμανο?

Μενει να ακουσω Mission m34i, Q-acoustics 1050i και Diamond 10.5

Tyler, σε 20-25τμ θα ακουστουν.
σε 20-25 τμ , καποιο ηχειο με δυο 6.5αρια μεγαφωνα, θα ναι μια χαρα. Επισης καλα θα ειναι και το 10.5 το οποιο οταν παιζει με την ισχυ που απαιτει, ειναι απιστευτο. Τα Magnat που λες δεν τα ξερω, παντως γενικα ο ηχος τους δεν μ'αρεσει αλλα αυτο που εχει σημασια ειναι οτι αρεσαν σε σενα:126:

Reaction score
3

Ναι με το κομματι ειναι (stuck).

Θα τα στησω διπλα διπλα με Tannoy F4 και Diamond 10.5 και βλεπουμε.

Απλα το ονομα με ανησυχει, magnat...

Reaction score
0

Γενικά τα ηχεία με το όνομα Magnat είναι τίμια για τα χρήματα τους. Από τις budget σειρά Magnat 990 ήμουνα αρκετά ικανοποιημένος.

Στα χρήματα που κοιτάς όμως υπάρχουν και άλλες πολύ καλές προτάσεις από εταιρίες με παράδοση στον ήχο, όπως πολύ σωστά αναφέρεις και "ακούς" κατά κύριο λόγο.

Reaction score
0

μηπως οι τιμες αυτες ειναι με το κομματι;
Τιμές για το κομμάτι είναι αλλά και πάλι σαν ζευγάρι έχει μεγάλες αποκλίσεις με τις τιμές που πωλούνται στην Ελλάδα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo