Ηχεια Klipsch

Reaction score
4
Καλημέρα παίδες ,

Λοιπόν έχω πέσει με τα μούτρα για να δω τι θα πάρω μετά για το ήχο σύστημα που στήνω .Λοιπόν διαβάζω διαβάζω και ξαναδιαβάζω .

Έχω δει ότι τα ηχεία Klipsch τα σπάνε αν και ακριβούτσικα όποτε θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή κεντρικού ηχείου της Klipsch μέχρι τα 200 euros με την προϋπόθεση ότι με ενδιαφέρει να έχει καλά μπάσα του το ηχείο .

Έχω δει πάρα πολλά στο skroutz άλλα δεν ξέρω ποιο είναι κατά την γνώμη σας ποιο καλά για την δουλειά που θέλω .

Έχετε στα υπόψιν ότι τα δυο μπροστινά ηχεία που έχω πάρει τώρα επειδή μου άρεσε το μπάσο τους πάρα πολύ αλλά και ο ήχος τους είναι τα Yamaha ns-333.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

AlastorTHX :137:

Reaction score
5.731
Klipsch RC-52 στα 300 ευρώ.

Αυτό βέβαια εφόσον δεν θέλεις τα ακουστικής ανάρτησης NS-C444 που ανήκουν στην ίδια σειρά με τα ηχεία σου.

Reaction score
4
Απάντηση: Ηχεια Klipsch

Να είσαι καλά για την βοήθεια θα πάω να τα ακούσω και θα επανέλθω :)

Φιλικά
AlastorTHX

Reaction score
4

Παιδιά μου γεννήθηκε μια απορία μετά από ερεύνα που έκανα ξανά !!!

Ελπίζω να μην σας τα έχω κάνει τσουρέκια ^^

Μπαίνω στο θέμα : Λοιπών με έχει ανησυχήσει το γεγονός ότι το σύστημα που στήνω τελικός θα αποτελείτε από διαφορετικά ηχεία .
Από ότι έχω καταλάβει αυτό δεν είναι και πολύ καλό γιατί ένα ηχείο μπορεί να έχει διαφορετική ένταση με τον ίδιο ενισχυτή άλλα να έχουν χαμηλότερα μπάσα η πρίμα από κάποια άλλα να έχουν διαφορετικά επίπεδα ευαισθησίας κ.τ.λ

Το θέμα λοιπόν είναι το εξής υπάρχει κάποιος τυφλοσούρτης σχετικά με το πάντρεμα των ηχείων ?αν όχι πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι ο συνδυασμός που κάνω υποθετικά στο μυαλό μου είναι σωστός και ότι το αποτέλεσμα του παντρέματος θα είναι επιτυχημένο ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω ότι αυτό το ερώτημα να μην είναι τόσο βαρετό όσο τα προηγούμενα μου posts.

Φιλικά
AlastorTHX :139::139::139::139:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

οχι κλιπς με αλλα αναισθητα ηχεια.

Reaction score
4

Ευχαριστώ αλλά θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες ?

Ευχαριστώ
Φιλικά

AlastorTHX :137:

Reaction score
0
Καλυτερα να παιρνες ιδιας σειρας κεντρικο γιατι εντελως διαφορετικο και κορνατο και υπερευαισθητο οπως το klipsch σιγουρα μονο καλα δεν θα κατσει με τα αλλα.

Επισης μην περιμενεις ιδιαιτερο μπασο απο κεντρικο διοτι εχει φτιαχτει μονο να παιζει σωστα το φασμα της φωνης,φυσικα θα κοπαναει με τον τροπο του αλλα θα ναι ψοφιο σε συγκριση τα αλλα,ειδικα κολωνες αν παρεις. :138:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

O τυφλοσούρτης είναι ένας:Ηχεία της ίδιας σειράς,ιδανικά ίδια ηχεία μεταξύ τους.
Τουλάχιστον όσον αφορά την μπροστινή 3άδα.Ευνότητο μιας και προσπαθούμε να φιτάξουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές ηχητικό πεδίο.
Απο εκεί και πέρα υπάρχουν 2 τεχνικά χαρακτηριστικά (όχι ποιοτικά) :

1)Η ευαισθησία(sensitivity) ενός ηχείου,που μας δείχνει πόσο ευκολα μπορεί να παίξει δυνατά ένα ηχείο.Μετράται με db/SPL και αποτυπώνει την ένταση που μας δίνει το ηχείο όταν του δώσουμε ισχύ 1 watt.Αρκεί το ηχείο να έχει ονομαστική αντίσταση 8Ohm,γιατί για τα 4Ohm ηχεία κατ ουσίαν η μέτρηση αντιστοιχεί σε 2watt.Όσο πιό μεγάλη είναι αυτή η τιμή τόσο πιό εύκολο είναι να παίξει δυνατά ένα ηχείο.
Δεν είναι σταθερή για όλο το φάσμα των συχνοτήτων οπότε για να ξέρουμε τι τονική ισορροπία έχει ένα ηχείο(χονδρικά) πρέπει να δούμε διάγραμμα της.

2)Η αντίσταση (impedance) του ηχείου.Όνομάζεται και ονομαστική αντίσταση(nominal impedance).
Mετράται σε ohm και μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να οδηγηθεί ένα ηχείο από κάποιον ενισχυτή.Ουσιαστικά υπάρχουν 3 κατηγορίες ηχείων βάση αυτής της παραμέτρου.Τα 16Ohm(ξεκούραστα),τα 8Ohm(μέτρια πρός εύκολα) και τα 4Ohm(μέτρια πρός δύσκολα).
Είναι τιμή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής και δεν είναι σταθερή για όλο το φάσμα των συχνοτήτων.Οπότε μπορεί ένα ηχείο να δίδεται ως 8ohm αλλά επειδή παρουσίαζει μεγάλες αποκλίσεις στην τιμή αυτή να κουράζει(δλδ να του τραβάει περισσότερα watt) έναν ενισχυτή πιό εύκολα από ένα 4 ή 6Ohm.
Μαζί της μετράμε συνήθως και την φάση της αντίστασης.

Περισσότερα περί ηχείων εδώ:http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=58727

Reaction score
4

Ωραία με βοήθησες να τα ξεκαθαρίσω στο κεφάλι μου :)

Οπότε αν έχω καταλάβει όλα όσα είπαμε μιας και ακόμα η καφεΐνη δεν έχει φτάσει στο αίμα μου ....δεν θα έχω θέμα με αυτό που θέλω να κάνω γιατί τα ns-333 τα θέλω για souround οπότε για front και central λέω να πάω σε klipsch σιγά σιγά έτσι ώστε στην μουσική τουλάχιστον να παίζω ποιο σωστά και στο surround λογικά δεν θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα με τα ns-333 γιατί στην ουσία όποτε θα παίζουν θα γεμίζουν τον ήχο ικανοποιητικά .....

Και αυτό το λέω γιατί και τα lenco που έχω βάλει (προσωρινά) ως surround είναι αλλού για αλλού στην ένταση , ανταπόκριση σε σχέση με τα ns-333 παρόλα αυτά το γέμισμα του ήχου το κάνουν ικανοποιητικά (σαν surround πάντα) .

Αν κάνω λάθος πείτε μου

Ευχαριστώ παίδες
Φιλικά

AlastorTHX

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.386
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier