Ηχητικές αποδράσεις...

Reaction score
181
... λίγο διαφορετικές...
Καθώς παράτησα εδώ και τρία χρόνια τις μάταιες... ηχητικές ασχολίες.

Επένδυσα λίγα λεφτάκια στη νέα γενιά που δείχνει να το απολαμβάνει.
Το απολαμβάνω φυσικά και γω μαζί τους.
Όχι όμως για πολύ καθώς αρκετά γρήγορα τους αδειάζω τη γωνιά για να πούνε τα δικά τους.

Όταν φεύγουν τα παιδιά πάω και βαράω καμιά μποτιά και καμιά πιατινιά να φύγουν τα μεράκια.
Και σκέφτομαι τον μάταιο ηχητικά... τούτο κόσμο.

Ο εξοπλισμός λιτός και αρκετά κλασικός.
Μια 124CX ώς καρδιά.
ΕΟΝ 15 G2 ώς κύρια.
ΕΟΝ 10 G2 ώς μόνιτορ κυρίως για τον ντράμερ ώστε να ακούει τη λοιπή κομπανία.
Το κλασικό SM 58 για τη φωνή.
Δύο μπασοκαμπίνες 15" της μπέρυ ελαφρά τροποποιημένες.
Οδηγούνται απο Cerwin-Vega 2800 μέσω του τροποποιημένου κρος 3400 της μπέρυ.
Καλώδια Klotz και Proel.

Ο χώρος έχει περιμετρικά "άγρια" επιφάνεια από τουβλάκι και πέτρα.
Στην οροφή έχει κάποια επιλεγμένα σημεία με ρικοφόν για τις κάθετες ανακλάσεις.
Είναι 120 τμ με 2,7 ύψος.
"Παίζει" πολύ καλά χωρίς προβλήματα.

Ο επόμενος στόχος οι εγγραφές του γκρουπ ώστε το στούντιο να γίνει σχετικά πλήρες.

Aυτά τα ολίγα.

Attachments

Reaction score
1.596
Απάντηση: Ηχητικές αποδράσεις...

Πάνω απο όλα...μπράβο για το μεράκι σας...νομίζω οτι εκείνο εχει την μεγαλύτερη σημασία ;-)

Reaction score
8.905

Αυτές και εάν λέγονται “ηχητικές αποδράσεις” μπράβο... τη γωνία με το μπαράκι που την έχεις...? :biggrin:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Αγαπητε....το οτι μπορεις να εκφραζεσαι μεσω της μουσικης και φυσικα live ειναι για μενα η καλιτερη μορφη μουσικης αποδρασεις......τι να λεμε τωρα.........:cool:

Πολλα μπραβο απο μενα και φυσικα συνεχιστε τα ταξιδια σας με την καλη παρεα και τα τομ με το βαθυ να χτυπαει πολλα ντιμπια.....θελουμε και video με ενα ζορικο drum solo να γουσταρουμε........τι λες?θα το εχουμε..?:thumbsup:

Reaction score
181

@Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Προτρέπω τους νεώτερους τρελλούς τους φόρουμ να στρέψουν τα τέκνα τους προς τα κει.
Θα γουστάρουν και οι ίδιοι!

@Παίδες και γω δεν κατέχω γρι από μουσική.
Το γκρούπ είναι του γιού μου.
Ακροατής είμαι αλλά από τους τυχερούς!

Παλιά βέβαια είχα μεγάλη κάψα για την αναπαραγωγή.
Έλα όμως που άκουγα σε καμιά γιορτή τη φιλαρμονική και βούρκωνα από συγκίνηση.
Μετάνοιωνα που δεν έμαθα.
Έτσι το απωθημένο πήγε στο γιό.
Μεγάλωσε μέσα σε ήχους.
Φρόντισα για κτηριακή υποδομή τότε που μπορούσα... έχοντας τον στόχο στο μυαλό μου.
Πέμπτη δημοτικού ξεκίνησε και συνεχίζει όντας Β' Λυκείου έχοντας πάρει πτυχίο αρμονίας και σε λίγο αντίστιξης.
Το όργανό του είναι κιθάρα αλλά παίζει και τύμπανα, πλήκτρα, μπάσο.
Άρχισε να ζητάει και κάποιο πνευστό.
Είμαι περίεργος για την κατάληξη, ανησυχώντας μήπως στο τέλος παιζει μουσική σε καμιά γωνία του δρόμου...
Λατρεύει τα αμερικάνικα μπλουζ και τη τζαζ.

@Για τον ήχο:
Είχα γράψει πολύ παλαιότερα σε ανύποπτο χρόνο σε άλλο φόρουμ, πως για τον αναπαραγωγικό ήχο φταίνε οι πηγές.
Όλοι έχουν τα απαραίτητα για καλό ήχο.
100ντάδες βατ, ηχεία θεόρατα κ.τ.λ.
Αλλά ο ήχος απέχει παρασάγγας από ένα τέτοιο μικρό live.

Πιστεύω πως το σόφτγουερ πρέπει να δηλώνει πλέον τις απαιτήσεις που έχει για να παίξει.
Δηλαδή το τάδε σιντί απαιτεί 100 βατ ενισχυτή και 2Χ8" ηχείο για να πάιξει αξιοπρεπώς.
Κάτι σαν τις απαιτήσεις του σοφτ των Η/Υ.
Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη μουσική.
Μια παραγωγή απευθύνεται από ραδιοσιντί αυτοκινήτου ή mp3 μέχρι τα πιο μεγάλο σύστημα του κόσμου.
Έτσι η εξέλιξη είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Δεν ξέρω μπορεί να είμαι λάθος αλλά τόσα χρόνια "επανάσταση" άξια λόγου και αποτελέσματος δεν είδα...

Καλό Σ/Κ σε όλους.

Reaction score
181
Ο καιρός πέρασε, τα παιδιά τρανέψανε και φύγανε για σπουδές.
Έτσι όλα αυτά τα ωραία σταμάτησαν και έμεινα χαρμάνης ο καψερός.
Ίσως βέβαια μέσα στο καλοκαίρι να παιχτεί καμιά πρόβα να ρίξω κανά αυτί.
Τέσπα.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να στήσω το συστηματάκι για ακρόαση κονσέρβας...
Πολλοί μπορεί να εξυμνούν το ζωντανό αλλά και αυτή έχει τις χάρες της.
Εξ' άλλου είναι ανόμοια πράγματα, και οιαδήποτε σύγκριση από μας τους παρεπιδημούντες θα τη χαρακτήριζα το λιγότερο άστοχη... για να μην πω εγωιστική... η μέσο προβολής...

Δροσά που λέτε απεριόριστη στο πλέυμπουντρούμ (22 κελσίου) οπότε ότι πρέπει για ακροάσεις εν μέσω κάψωνα.
Πήρα τελευταία και κάτι μηχανάκια κοψοχρονιά που τα προόριζα γι' αλλού, αλλά τελικά κατέληξαν εδώ ως πιο χρήσιμα για το συγκεκριμμένο σετάπ.

Η διάταξη των ηχείων λοιπόν άλλαξε και έγινε πιο Hi-Fi...
Προστέθηκε ένα diy sub κλειστού τύπου με 2χ8" το οποίο οδηγείται από τον Koda KD-266a.
Προέκυψε όμως ένα πρόβλημα.
Ο τελικός είναι σαφώς πιο αδύναμος σε βατάζ από τον Cerwin Vega CV2800 που οδηγεί τις δυο καμπίνες κάτω από τα JBL ΕΟΝ 15G2.
Έτσι ή έπρεπε να κατέβει η στάθμη των υπολοίπων ή να ανέβει του Koda.
Επιλέχθηκε να ανέβει.
Ευτυχώς ο Vega, που δίνει μέχρι τα 120 Hz, έχει daisy chain οπότε πάρθηκε σήμα απο κεί.
Επιστρατεύθηκε όμως το Rane AC22 το οποίο έχει πολύ κέρδος και κοτσαρίστηκε στον Koda ώς sub crossover.
SNC01027.jpg
SNC01029.jpg
SNC01031.jpg

Oι στάθμες ήρθαν και έδεσαν
Έγινε όμως αποκοπή στα 100Hz για πιο καθαρό αποτέλεσμα.
Έβαλα και το AIWA GE950 για να έχω το BBE sonic maximizer του στα χαμηλά.
Βέβαια δεν μου χρειάζεται... και αν δεν πουληθεί θα εκτελεί χρέη meter bridge από τη λούπα της Yamaha MG124CX. Δείχνει ψαρωτικό όταν λειτουργεί.

Θα περίμενε κανείς ότι ακούω δυνατά...
Και όμως σπάνια θα ξεπεράσω τα 80dB!
Τα ξεπερνώ μόνο αν θέλω να κάνω καμιά πλακίτσα σε κανά πιτσιρικά φίλο των τέκνων.
Σε αυτές τις στάθμες πρέπει να ακούγετε η μουσική αν όλα πάνε καλά... και δεν υπάρχουν ελλείψεις κυρίως στο χαμηλό...
Οι δυνατές εντάσεις είναι για να ακούμε ήχους... ή για να καλύπτουν αδυναμίες στην ενέργεια του χαμηλού ή για να προβάλουμε τα κατορθώματά μας στον εαυτό μας (γιατί οι άλλοι... μας έχουν γραμμένους) χάνοντας την ουσία που είναι η μουσική.

Τώρα το ντακ έχει πολύ φάση.
Είναι το UCA 202 που το πήρα μτχ 15,00€...
Είναι εξαιρετικό και υπερεπαρκές.
Εξ' άλλου οι πηγές είναι ο κρίκος με τα λιγότερα λάθη και προβλήματα...
Καιμιά φορά σκέφτομαι τα χιλιάδες ευρώ που φεύγουν σε ντακ ή πηγές ενώ το υπόλοιπο σύστημα και ο χώρος μπάζουν κυριολεκτικά απο παντού... (φάση, ανακλάσεις, ελλειπή οδήγηση, μπουμαρίσματα, τονικά λάθη)
Εν τω μεταξύ οτιδήποτε πάνω από τα 96K ανάλυση, είναι κλοπή και αφορά τον θαυμαστό κόσμο των νυχτερίδων...
Δεν γαμείς όμως, κάποιοι άνθρωποι πρέπει να ζήσουν.

Μ' αυτά και μ' αυτά σας εύχομαι καλό και δροσερό καλοκαίρι και ο Θεός βοηθός...

Reaction score
181
Είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω δύο μειονεκτήματα.
Το ένα βαρετό:
Πρέπει να ανοιξουν και να κλείσουν με τη σωστή σειρα... 9 διακόπτες...

Το άλλο σοβαρό:
Το κόστος χρήσης!
Μεγάλη κατανάλωση ρεύματος...
Με καθημερινή και σχετικά πολύωρη χρήση ο λογ/μος της ΔΕΗ θα φύγει ψηλά.
Είναι σα να έχουμε ένα 5λιτρο αυτοκίνητο και ξαφνικά ανακαλύπτουμε πως δεν μπορούμε να το ταίσουμε βενζίνη η να του αλλάξουμε τα λάστιχα...
Σίγουρα τα νέου τύπου κλας ντι ενισχυτικά ή ενεργά ηχεία είναι κατά πολύ προτιμότερα σε κατανάλωση ενέργειας ενώ και ηχητικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp