- Reaction score
- 1.788
Πιστευετε οτι ο καθε κατασκευαστης βαζει την δικια του ηχητικη υπογραφη στις συσκευες του; π.χ εγω αντιλαμβανομαι εναν ενισχυτη jadis και ας μην τον βλεπω!
Γιαννη παιζουν πολυ παραγοντες ρολο για το αν μπορουμε να εχουμε ξεκαθαρη ακουστικη μνημη σε καποιο μηχανημα. πχ σε ενισχυτες που λειτουργουν με λιγη αναδραση εντωπιζεις πιο ευκολα τις διαφορες σε χροιες. Αν λειτουργη με πολυ αναδραση [τα περισοτερα solid state] ακουγεται πιο δυσκολα ,αλλα παλι καποιος μπορει να το ξεχωρισει. Το ιδιο και σε ενα βαρυκροσαρισμενο ηχειο , βεβαια το ηχειο το καταλαβαινεις πολυ πιο ευκολα. βεβαια μην μας διαφευγει και η σχολη του καθε κατασκευαστη [αμερικανικη, εγγλεζικη, γιαπωνεζικη..]Ναι ενδεχομένως αλλάοχι όπως αυτό που λες εσυ.
Πιστευετε οτι ο καθε κατασκευαστης βαζει την δικια του ηχητικη υπογραφη στις συσκευες του; π.χ εγω αντιλαμβανομαι εναν ενισχυτη jadis και ας μην τον βλεπω!
στο παραδειγμα που ειπα ΟΥΔΕΠΟΤΕ EIXA jadis στην κατοχη μου!!!... άμα έχεις φάει στη μάπα κάποιο μηχάνημα για πολύ καιρό, ενδέχεται να αναγνωρίζεις τον ηχητικό του χαρακτήρα (όχι ακριβώς το μηχάνημα). Συμβαίνει κυρίως με ηχεία, λάμπες και κεφαλές πικάπ.
Κωστα οχι παντα!Ηχητική ταυτότητα έχουν οι σχεδιάσεις, όχι οι κατασκευαστές. Βέβαια, αυτό δεν συμφέρει τους κατασκευαστές να το ξέρει ο κόσμος. Τους συμφέρει να νομίζει ο κόσμος ότι ηχητική ταυτότητα έχουν οι ίδιοι, και αυτός ο μύθος αποτελεί μέρος του marketing mix που χρησιμοποιούν.
Για να φας κάτι στη μάπα δεν χρειάζεται να το έχεις στην κατοχή σου.στο παραδειγμα που ειπα ΟΥΔΕΠΟΤΕ EIXA jadis στην κατοχη μου!!!
θα σου απαντησω με ολο το θαρος σαν να σε γνωριζω. οταν γνωριζεις την καθε λυχνια πως ηχει,kai αναλoγα με την [θεσει] που την βαζεις driver, spliter , , κανει μπαμ!!! η ecc83 να σπρωχνει 4 kt 88 !!!! γιατι ο κυριος ΑNDRE κανει κατι αναποδο, αντι να την εχει στην εισοδο την κανει μπαφερ, και με ενα ma μονο σπρωχνει 4 κτ 88 .πρεπει να εισαι πολυ ............ να μην τον ξεχωριζεις ΓΚΕ ΓΚΕ!!!Για να φας κάτι στη μάπα δεν χρειάζεται να το έχεις στην κατοχή σου.
εννοω οτι ακουγετε διαφορετικα. το γκε γκε ειναι ακατοση!! :138: η σκουφια μου βασταει απο αλλου!! [χαμενες πατριδες]Εννοείς ότι αντιλαμβάνεσαι όταν δύο ECC83 οδηγούν 4 τέτροδους KT88 (σε push-pull)?
ΥΓ: Το ΓΚΕ ΓΚΕ τι είναι? Αρβανίτικο?
Πάντοτε! Βέβαια, οι σχεδιάσεις κάθε κατασκευαστή ανακλούν κατά κάποιον τρόπο τη νοοτροπία του, καθώς τείνει προς κάποια κατεύθυνση. Για παράδειγμα, τα προϊόντα ενός κατασκευαστή που είναι κολλημένος με τις λάμπες, ουδέποτε θα ακουστούν με την περισσή ακρίβεια ενός καλοσχεδιασμένου ενισχυτή PWM. Υπ' αυτήν την έννοια ναι. Συνολικά όμως, ουδείς κατασκευαστής εμποδίζεται να επιλέξει τον έναν ή τον άλλο, ή κάποιον τρίτο τρόπο, και μάλιστα σε βάθος χρόνου σχετικά μεγάλο.Κωστα οχι παντα!