Ηχητικη ταυτοτητα κατασκευαστων.

Reaction score
1.788
Πιστευετε οτι ο καθε κατασκευαστης βαζει την δικια του ηχητικη υπογραφη στις συσκευες του; π.χ εγω αντιλαμβανομαι εναν ενισχυτη jadis και ας μην τον βλεπω!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.301
Απάντηση: Ηχητικη ταυτοτητα κατασκευαστων.

Είσαι πολύ ψαγμένος , αν όντως είναι ετσι. Τον αντιλαμβάνεσαι παντού ? εννοώ σε σύστημα με συνοδά και ηχεία που δεν ξέρεις? η στο δικό σου σύστημα , αν σου φέρει κάποιος εναν χ ενισχυτή και τον βάλει να παίξει?

Reaction score
1.788

Γιαννη εχει μια συγκεκριμενη χροια που οπου και να τον ακουσω τον αντιλαμβανομαι. περιμενω να γραψουν και αλλοι φιλοι για να καταληξω.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Νομιζα οτι τα ηχεια εχουν ταυτοτητα.Η εμπειρια μου ειναι πολυ μικρη και ταπεινη για να κανω διακρισεις .Αλλα αμα ακουγονται τα καλωδια.........γιατι οχι και οι ενισχυτες

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.301

Εγω το μόνο παρόμοιο που θυμάμαι είναι απο το 91-95 , όπου κάνοντας εγκαταστάσεις , ξεχώριζε η χαρακτηριστική τσίγκινη χροιά των yamaha, ιδίως του μεσοχαμηλού κόστους.
Αυτό σε δικάναλο , αλλά και με σχετικά συγκεκριμένα ηχεία , που τότε πουλούσαν στην αντίστοιχη κατηγορία τιμής.

Reaction score
1.788

δηλαδη αν αλαξεις τελικους περαν της οδηγησης δεν καταλαβαινεις διαφορα σε αλλα σημεια;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.301

Ναι ενδεχομένως αλλάοχι όπως αυτό που λες εσυ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οι naim δεν καταλαβαινονται με το καλημερα ?

Reaction score
1.788

Ναι ενδεχομένως αλλάοχι όπως αυτό που λες εσυ.
Γιαννη παιζουν πολυ παραγοντες ρολο για το αν μπορουμε να εχουμε ξεκαθαρη ακουστικη μνημη σε καποιο μηχανημα. πχ σε ενισχυτες που λειτουργουν με λιγη αναδραση εντωπιζεις πιο ευκολα τις διαφορες σε χροιες. Αν λειτουργη με πολυ αναδραση [τα περισοτερα solid state] ακουγεται πιο δυσκολα ,αλλα παλι καποιος μπορει να το ξεχωρισει. Το ιδιο και σε ενα βαρυκροσαρισμενο ηχειο , βεβαια το ηχειο το καταλαβαινεις πολυ πιο ευκολα. βεβαια μην μας διαφευγει και η σχολη του καθε κατασκευαστη [αμερικανικη, εγγλεζικη, γιαπωνεζικη..]

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.681

Ηχητική ταυτότητα έχουν οι σχεδιάσεις, όχι οι κατασκευαστές. Βέβαια, αυτό δεν συμφέρει τους κατασκευαστές να το ξέρει ο κόσμος. Τους συμφέρει να νομίζει ο κόσμος ότι ηχητική ταυτότητα έχουν οι ίδιοι, και αυτός ο μύθος αποτελεί μέρος του marketing mix που χρησιμοποιούν.

Reaction score
968
Πιστευετε οτι ο καθε κατασκευαστης βαζει την δικια του ηχητικη υπογραφη στις συσκευες του; π.χ εγω αντιλαμβανομαι εναν ενισχυτη jadis και ας μην τον βλεπω!

... άμα έχεις φάει στη μάπα κάποιο μηχάνημα για πολύ καιρό, ενδέχεται να αναγνωρίζεις τον ηχητικό του χαρακτήρα (όχι ακριβώς το μηχάνημα). Συμβαίνει κυρίως με ηχεία, λάμπες και κεφαλές πικάπ.

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Ηχητικη ταυτοτητα κατασκευαστων.

... άμα έχεις φάει στη μάπα κάποιο μηχάνημα για πολύ καιρό, ενδέχεται να αναγνωρίζεις τον ηχητικό του χαρακτήρα (όχι ακριβώς το μηχάνημα). Συμβαίνει κυρίως με ηχεία, λάμπες και κεφαλές πικάπ.
στο παραδειγμα που ειπα ΟΥΔΕΠΟΤΕ EIXA jadis στην κατοχη μου!!!

Reaction score
1.788

Ηχητική ταυτότητα έχουν οι σχεδιάσεις, όχι οι κατασκευαστές. Βέβαια, αυτό δεν συμφέρει τους κατασκευαστές να το ξέρει ο κόσμος. Τους συμφέρει να νομίζει ο κόσμος ότι ηχητική ταυτότητα έχουν οι ίδιοι, και αυτός ο μύθος αποτελεί μέρος του marketing mix που χρησιμοποιούν.
Κωστα οχι παντα!

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Re: Ηχητικη ταυτοτητα κατασκευαστων.

στο παραδειγμα που ειπα ΟΥΔΕΠΟΤΕ EIXA jadis στην κατοχη μου!!!
Για να φας κάτι στη μάπα δεν χρειάζεται να το έχεις στην κατοχή σου.

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχητικη ταυτοτητα κατασκευαστων.

Για να φας κάτι στη μάπα δεν χρειάζεται να το έχεις στην κατοχή σου.
θα σου απαντησω με ολο το θαρος σαν να σε γνωριζω. οταν γνωριζεις την καθε λυχνια πως ηχει,kai αναλoγα με την [θεσει] που την βαζεις driver, spliter , , κανει μπαμ!!! η ecc83 να σπρωχνει 4 kt 88 !!!! γιατι ο κυριος ΑNDRE κανει κατι αναποδο, αντι να την εχει στην εισοδο την κανει μπαφερ, και με ενα ma μονο σπρωχνει 4 κτ 88 .πρεπει να εισαι πολυ ............ να μην τον ξεχωριζεις ΓΚΕ ΓΚΕ!!!

Reaction score
968
Εννοείς ότι αντιλαμβάνεσαι όταν δύο ECC83 οδηγούν 4 τέτροδους KT88 (σε push-pull)?

ΥΓ: Το ΓΚΕ ΓΚΕ τι είναι? Αρβανίτικο?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.301

Θα συμφωνήσω με τον Κογια, αλλά εν μέρει και με τον τακη.
Ο κόγιας σε οτι λέει είναι αυταπόδεικτος.
Τώρα κάποια στιγμή που βρέθηκα σε ενα συγκριτικό ενισχυτών , ο θεός να το κάνει , κάπου στην δεκαετία του 90 , βρέθηκαν 4-5 ενισχυτές , να παίζουν , εναλλάξ, και να ακούω βλακείες περί χροιών κλπ. Οταν λοιπόν τους είπα για ρύθμιση στάθμης , μερικοί έπεσαν να με φάνε.Μετά απο την ρύθμιση λοιπόν , αυτό που έμεινε , πέρα απο μερικές πορδές στο αέρα, ήταν οι διαφόρές της λάμπας με το τρανζίστορ, αναμενόμενο,και μετά οι διαφορές ισχύος , όπου κάποιοι ήθελαν να συγκ΄ρινουν ολοκληρωμένο 2χ100 , με τελικό 2χ200.Πράγμα αστείο , γιατί δεν τέθηκε όριο ισχύος τα 70 w, πχ αλλά η μέγιστη του καθενός.
Πέρα απο αυτό όμως μου έκανε εντύπωση , το rolloff μιας αγγλικής παπαριάς , που κόστιζε αρκετά , και που έμοιαζε να μην παίζει πάνω απο τα 10κhz. Λεω έμοιαζε γιατί το θεωρώ αδιανόητο , κάτι τέτοιο.Χωρίς να ξέρω όμως τι ακριβώς είχαν κάνει οι αγγλίδες.
Τώρα απο κάτι highendάδικα μηχανάκια με τις σπέσιαλ χροιές , τις τεράστιες σκηνές σε τρείς διαστάσεις και διάφορους άλλους δράκους εγω δεν άκουσα τίποτα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.301

Α και τελικά η ακουστική μνήμη σίγουρα εχει απειροελάχιστη διάρκεια.

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Ηχητικη ταυτοτητα κατασκευαστων.

Εννοείς ότι αντιλαμβάνεσαι όταν δύο ECC83 οδηγούν 4 τέτροδους KT88 (σε push-pull)?

ΥΓ: Το ΓΚΕ ΓΚΕ τι είναι? Αρβανίτικο?
εννοω οτι ακουγετε διαφορετικα. το γκε γκε ειναι ακατοση!! :138: η σκουφια μου βασταει απο αλλου!! [χαμενες πατριδες]

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.681

Κωστα οχι παντα!
Πάντοτε! Βέβαια, οι σχεδιάσεις κάθε κατασκευαστή ανακλούν κατά κάποιον τρόπο τη νοοτροπία του, καθώς τείνει προς κάποια κατεύθυνση. Για παράδειγμα, τα προϊόντα ενός κατασκευαστή που είναι κολλημένος με τις λάμπες, ουδέποτε θα ακουστούν με την περισσή ακρίβεια ενός καλοσχεδιασμένου ενισχυτή PWM. Υπ' αυτήν την έννοια ναι. Συνολικά όμως, ουδείς κατασκευαστής εμποδίζεται να επιλέξει τον έναν ή τον άλλο, ή κάποιον τρίτο τρόπο, και μάλιστα σε βάθος χρόνου σχετικά μεγάλο.

Παράδειγμα 1ο: Η Audio research έχει σε παραγωγή σχεδιάσεις και με λάμπες, και με ενισχυτά module τύπου PWM. Tί χαρακτήρα έχει η AS; Λαμπάτο και ευγενικό με δαντέλες και τσιριμόνιες, ή άτεγκτο, ακριβή και αυστηρό σαν τον Κόγια, που είναι κακός και οισωπαιδοτεικός;

Παράδειγμα 2ο: Η Peugeot έχει στο ενεργητικό της μοντέλο που ήταν υπόδειγμα οδικής συμπεριφοράς, φυσικά με αρκετές παραχωρήσεις στην άνεση (306), αλλά και μοντέλο - υπόδειγμα άνεσης με παραχωρήσεις στην πίσω ανάρτηση, του οποίου η συμπεριφορά στο δρόμο είναι βάρκα στο γυαλό - γλάστρα με ζουμπούλι και βασιλικό, δηλαδή επικίνδυνη (307). Ποια είναι η ταυτότητα της Peugeot; Η μια, ή η άλλη;

Παράδειγμα 3ο: Ένα τσιπουράδικο σερβίρει θαλασσινά για μεζέ με το τσίπουρο. Πάει ένας πελάτης και πίνει ένα τσιπουράκι, τρώει και καναδυό γαρίδες και ένα βραστό κολοκυθάκι και δυό ελίτσες, και σηκώνεται και πάει σπίτι του. Πάει και ένας άλλος, τρώει δυό πιατέλες γαρίδες, πίνει και 30 - 40 τσίπουρα και γίνεται λιάρδα. Τί είναι το τσιπουράδικο; Άντρο για βουλιμικούς μέθυσους, ή τόπος που συχνάζει ο εγκρατής κ. Συντηρητικόπουλος;

Συνελόντι ειπείν, ξεκόλλα από το κόλλημα της Ζαντίς με τις λάμπες. Μικρό μαγαζί, λίγα πιάτα με παρόμοια υλικά, για συγκεκριμένους πελάτες. Αν ήταν μεγαλύτερο μαγαζί, θα είχε μεγαλύτερη ποικιλία. Αυτό είν' όλο, (συν τον τουπέ του εδώ αντιπροσώπου, που δε δέχεται να παίξει εγγράψιμο CD στα CD player της Ζαντίς, γιατί "θα χαλάσουν" - τρομάρα του).

Αυτά. Είδες πόσο κακός είμαι; (Βέβαια, κακός δεν είμαι, αλλά με συμφέρει να νομίζουν οι χαϊεντάδες ότι είμαι, για να με φοβούνται)...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.590
Members
38.473
Νεότερο μέλος
nickger