Ηχομόνωση ολόκληρου σαλονιού

Reaction score
2.566
Λοιπόν, σκέφτομαι να ...μπω σε έξοδα γμτ...και να ηχομονώσω πλήρως τον χώρο που θα πάω, σκέφτομαι σε στυλ room in a room.
Στο πρόχειρο σχέδιο που έκανα για να πάρετε μια ιδέα, σκέφτομαι η ηχομόνωση να ξεκινα από την συρόμενη πόρτα στο χωλ και να περιλαμβάνει αναγκαστικά και την κουζίνα, η οποία δεν μπορεί να απομονωθεί και θα είναι ενιαία με το σαλόνι. Ούτως η άλλως, ευτυχώς είναι μικρή. Ουσιαστικά η συρόμενη πόρτα η οποία κι αυτή θα είναι χοντρή με πετροβάμβακα μέσα κλπ θα χωρίζει το σπίτι όταν κλείνει, και από εκείνη θα ξεκινάν υπερυψωμένο ηχομονωμένο πάτωμα, όλοι οι τοίχοι του σαλονιού και κουζίνας θα είναι διπλοί, δηλαδή με πετροβάμακα και γυψοσανίδα έξω από τον κανονικό τοίχο, το ταβάνι το ίδιο κλπ.
Γνωρίζω πως το κόστος θα είναι αρκετά μεγάλο, αλλά έχωντας συνηθίσει σε οικογενειακά οροφοδιαμερίσματα που δεν ενοχλούσα κανέναν, δε μπορώ να νιώθω πως θα πάω κάπου που θα ενοχλώ και θα με ενοχλούν...συχνά!
Εκτός από τις τυχόν ιδέες σας, έχει κανείς κάποιον ειδικό σε θέματα ηχομόνωσης να μου δώσει τα στοιχεία του με ένα πμ.? Κάποιον που να ξέρει, να εμπιστεύεται, κάποιον που να είναι επαγγελματίας! Να τον συμβουλευτώ κι αυτόν και να δω καταρχάς αν είναι εφικτό αυτό που σκέφτομαι και σε "νορμάλ" κοστολόγιο.
Α, το μέγεθος του σαλονιού είναι περίπου 5Χ6.
Ευχαριστώ!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.530
Απάντηση: Ηχομόνωση ολόκληρου σαλονιού

Εκείνος που πιθανόν να μπορεί να σε βοηθήσει, μια και έχει κάνει τέτοιου είδους εγκατάσταση, είναι ο stelioschrist00_

Αν δεν το δει εδώ, στείλε του ένα pm.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Τι νουμερο παντοφλακι κλειστο-χειμωνιατικο(ειναι ποιο βαρυ και εχει μεγαλυτερη εκταση.....στο κοπανημα)φοραει η καλη σου.......ετσι απλα ρωταω βρε παιδι μου??????

:204::204:

Reaction score
2.566
Δεν έχει τέτοια Βλάσση, κάνω ότι θέλω και άμα γουστάρει...δεν ήμαστε και παντρεμένοι, ούτε με τα λεφτά της το κάνω. Άλλωστε δεν αλλάζει και κάτι ιδιαίτερο εμφανησιακά! Αυτά, μετά, που θα κάνω ηχητική βελτίωση του χώρου, χαχα!

Λοιπόν, έχοντας ως αρχές πως τα βασικά στοιχεία της ηχομόνωσης είναι:

ΜΑΖΑ - ΑΠΟΣΒΕΣΗ - ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ - ΜΟΝΩΣΗ

...το σκεπτικό είναι:
Σε απόσταση 10εκ. από τους υπάρχοντες τοίχους και αποσυνδεδεμένα από αυτούς, μπαίνει γυψοσανίδα, μέσα στο διάστημα των 10 εκ. μπαίνει ένα στρώμα 5 εκ. όχι πυκνού πετροβάμβακα και έξω από το στρώμα της γυψοσανίδας μπαίνει λεπτό στρώμα αποσβεστικού υλικού και μετά κολλητά άλλο ένα στρώμα ψυψοσανίδας.
Έτσι, έχουμε όλα τα στοιχεία της ηχομόνωσης:
Μάζα (2 στρώματα γυψοσανίδας), απόσβεση (υλικό μεταξύ των γυψοσανίδων για μείωση της ταλάντωσής τους), απομόνωση (δεν συνδέεται τίποτα με τον υπάρχον τοίχο και υπάρχει μεγάλο κενό), μόνωση (πετροβάμβακας στο κενό).

Πώς σας φαίνεται? Αυτό που με προβληματίζει είναι τί θα γίνει στα σημεία που είναι τα τζάμια του μπαλκονιού...πώς θα γίνει εκεί η δουλειά?
Το πάτωμα το ψάχνω ακόμα αν και παρόμοια πράγματα θα γίνουν και εκεί μάλλον, αλλά όχι με γυψοσανίδα προφανώς, μάλλον με κόντρα πλακέ, δε ξέρω ακόμα, δαβάζω...

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Ηχομόνωση ολόκληρου σαλονιού

Εκείνος που πιθανόν να μπορεί να σε βοηθήσει, μια και έχει κάνει τέτοιου είδους εγκατάσταση, είναι ο stelioschrist00_

Αν δεν το δει εδώ, στείλε του ένα pm.

thanks rose, θα επικοινωνήσω!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αυτό που με προβληματίζει είναι τί θα γίνει στα σημεία που είναι τα τζάμια του μπαλκονιού...πώς θα γίνει εκεί η δουλειά?
Χτίστα.Τι να τον κάνεις τον φρέσκο αέρα άμα σου χαλάει τον ήχο.
Και τον νεροχύτη της κουζίνας να βουλώσεις.Θα κάνει echo.:405:

Προτού κάνεις οτιδήποτε συμβουλέψου κάποιον ειδικό.(κοινώς με το αζημίωτο,του ειδικού εννοείτε).
Νομίζω όλες οι άλλες προσπάθειες θα είναι ...περίπου.
Ισως να είναι η οικονομικότερη-σωστότερη λύση

Reaction score
2.566
Σαφώς Μάνο και αυτό σκοπεύω, γι αυτό ζητάω και στοιχεία κάποιου ειδικού στην αρχή, όμως πριν το κάνω αυτό, θέλω μέσω της κουβέντας να πάρω κάποιες ιδέες και να μάθω κι αν γίνεται και πέντε πράγματα, ώστε να πάω μετά στον ειδικό πιο ενημερωμένος για το τί χρειάζεται. Αν και από ότι καταλαβαίνω, με αυτά τα θέματα δεν πρέπει να έχει ασχοληθεί κάποιος χομπίστας εδώ ιδιαίτερα...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Απ'οτι έχω καταλάβει βασικό είναι να γίνει μέτρηση του χώρου ως έχει και να ξέρεις που πάσχει το δωμάτιο.
Μετά κάνεις τις παρεμβάσεις.
Μετρήσεις δήλωσε οτι σκοπεύει να κάνει ο Χατζηστάμου.Ρώτησε τον.Υπάρχουν σίγουρα και άλλοι.
Ο Εαρ επίσης έχει ψάξει το θέμα πολύ.Ισως μπορεί να σε κατευθύνει για τις ενδεδειγμένες κινήσεις.

Reaction score
2.566
Μάνο δεν έχεις καταλάβει καλά, προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει η ηχητική περιποίηση-βελτίωση του χώρου, αλλά η ηχομόνωση του χώρου. Αφού γίνει αυτό, θα ασχοληθώ με το άλλο...διότι να βελτιώσω έναν χώρο αν είναι να μην μπορώ να ακούω σε ρεαλιστικές στάθμες, δεν θα το κάνω...

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Εαν πηγαινεις σε πολυκατοικια να ξερεις οτι το χαμηλο ''περπαταει'' μεσα απο τα σιδερα και παει παντου. Μια λυση που ειχαμε εφαρμοσει πριν απο χρονια σε ενα κλαμπ στο Νεο Ηρακλειο, ηταν καλυψη σε ολες τις κολωνες με καποιο ειδος χρυσοχαρτου. Ισως να υπαρχει νεα τεχνολογια. Θα μπορουσες να ρωτησεις σε εταιριες που αναλαμβανουν την ηχητικη καλυψη σε μουσικους χωρους κλαμπ κλπ.

Reaction score
2.566
Για να περπατήσει μέσα από τα σίδερα πρέπει να βγει πρώτα στα σίδερα κι έτσι όπως το σκέφτομαι δεν θα βγει καν...
Βασικά μίλησα με πολύ εξειδικευμένο άτομο στο θέμα και υπάρχει πολύ καλή λύση, μοιάζει με τη δικιά μου, λίγο πιο σύνθετη, όμως ...τσούζειιιιιι...
Θα προχωρήσω μάλλον όμως, σιγά σιγά!

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Ηχομόνωση ολόκληρου σαλονιού

Για να περπατήσει μέσα από τα σίδερα πρέπει να βγει πρώτα στα σίδερα κι έτσι όπως το σκέφτομαι δεν θα βγει καν...
Βασικά μίλησα με πολύ εξειδικευμένο άτομο στο θέμα και υπάρχει πολύ καλή λύση, μοιάζει με τη δικιά μου, λίγο πιο σύνθετη, όμως ...τσούζειιιιιι...
Θα προχωρήσω μάλλον όμως, σιγά σιγά!

Για δες μήπως σε συμφέρει να χώνεις ένα ποσό μηνιαίως στους περίοικους, δίκην επιδόματος (ο Έλλην τρελαίνεται για επιδόματα!!) "αναγκαστικής ακρόασης"!!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Ηχομόνωση ολόκληρου σαλονιού

Ο μόνος τρόπος να κάνεις μόνωση είναι πραγματικό room to room με διπλά παράθυρα.
Για να γίνει αυτό χρειάζεσαι ύψος τουλάχιστον 3-3.2 m
Με όλες τις άλλες λύσεις θα πετάξεις λεφτά, θα συνεχίσεις να ακούς τα πουλάκια απο έξω (που δεν είναι κακό) και το μπάσο σου θα κάνει βόλτα στο κτήριο.

Πόσα db σκοπεύεις να ακούς για να χρειάζεσαι ηχομόνωση ?

Reaction score
2.566
Ευχαριστώ για τη συμβολή καταρχάς κ. Χρήστο, η γνώμη σας μετράει ιδιαίτερα για εμένα.
Δεν θέλω τραγικά πράγματα, απλά όταν ακούω στα 90db να μην ενοχλώ, δεν περιμένω να μην ακούγεται και τίποτα. Μια μείωση 40db μου φαίνεται αρκετή και βατή έτσι όπως το σκέφτομαι, πείτε μου αν κάνω λάθος!
Room in a room θα γίνει όπως είπα και στην αρχή, βέβαια έκανα σήμερα και κάποιες αλλαγές στο σχέδιο, οπότε δεν παίζει πλέον η κουζίνα (απομονώθηκε απο το σαλόνι) και απλοποιήθηκαν τα πράγματα αρκετά.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι η συρόμενη πόρτα χολ-σαλονιού, που από τη μια πρέπει να είναι συρόμενη, από την άλλη πρέπει να μονώνει και καλά.
Έχετε τίποτα ιδέες επ'αυτού?
Επισυνάπτω το νέο σχέδιο, έχω σχεδιάσει βέβαια διάφορες στυλιστικές προσθήκες αλλά βαριέμαι να τις βγάζω, οπότε το ανεβάζω έτσι και μην δώσετε σημασία...
(Να τονίσω βέβαια πως ακομα και οι στυλιστικές προσθήκες επιτελούν κάποιο ρόλο, ας πούμε οι πίνακες πίσω στη τραπεζαρία, δεν είναι πίνακες, θα είναι απορροφητές απλά με ύφασμα με σχέδιο μπροστά, για να πετύχω απορρόφηση στον πίσω τοίχο. Ομοίως οι πλαινοί πίνακες θα είναι διαχύτες. Αυτά βέβαια κ. Χρήστο θα τα συζητήσουμε από κοντά όταν θα σας καλέσω για μετρήσεις από Σεπτέμβρη που θα πάω.)

http://imageshack.us/photo/my-images/64/unled1hm.jpg/

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef