Ηχος στην δορυφορικη

Reaction score
786
Εδω και δυο μηνες εσπασα τα δεσμα των UHF και περναω την ωρα μου βλεποντας δορυφορικη απο Astra και Hotbird. Το ενδιαφερον μου επικεντρωνεται πολυ συχνα στα διαφορα μουσικα καναλια, τα οποια ειναι απο μονα τους ενας πολυ καλος λογος για να βαλει καποιος "πιατο".

Διαπιστωσα ομως με μεγαλη μου λυπη, οτι παρ'ολο που απο την TV παιρνω εναν σχετικα αξιοπρεπη ηχο, συνδεοντας τον δεκτη με τον AV ενισχυτη ακουω ενα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ πραγμα, χωρις ιχνος μπασου, χειροτερο και απο το πιο καρασυμπιεσμενο mp3 και βεβαια πολυ κατωτερο τόσο απο τον ηχο της αναλογικης TV οσο και των FM.

Ειναι οντως τοσο κακός ο ηχος των δορυφορικων καναλιων και απλα τον "κρυβει" η TV ή φταιει ο δεκτης μου?
Ακομα και "ποιοτικα" καναλια (οπως VH1, MTV2, SAT1, PRO7 κλπ) εχουν χάλια μαυρα απο ηχητικης πλευρας. Σημειωτεον οτι ακομα και το AC3 stream των Γερμανικων καναλιων ακουγεται ρηχο και τσιγκινο.

Ο δεκτης ειναι ενας VisionNet FCIS7000 Combo, συνδεδεμενος τοσο με RCA (στην αρχη) οσο και με SPDIF (τωρα) με εναν Yamaha 596

Reaction score
5
Χάλια μαύρα όπως το είπες, σχετικά καλή ποιότητα έχουν τα περισσότερα ραδιοφωνικά κανάλια.

Άσε μην αρχίσω να λέω και για την εικόνα και την προγραμματιζόμενη κατάργηση τον αναλογικών πομπών τηλεόρασης γιατί θα με πάρουν τα κλάματα!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Θεμιστοκλή τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Δεν ξέρω τι θα περίμενες να ακούσεις απο τη δορυφορική , αλλά σαφώς ο ήχος μάλλον δεν είναι αυτός που περιγράφεις.

Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζουν οι τεχνικές συμπίεσης που χρησιμοποιούνται απο τους εκάστοτε providers των δορυφόρων.
Επίσης σημαντικό στοιχείο για το βαθμό συμπιεσης παίζει και ο πελάτης, δηλ. εαν και κατα πόσο ή όχι πληρώνει το feed και το bandwidth που του δίνεται, εαν υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο ή απλώς μονοφωνικό και πολλά άλλα.

Το σκεπτικό και ο στόχος είναι CD quality, απλά όταν είναι ειδησεογραφικό κανάλι δεν απασχολεί ιδιαίτερα η ποιότητα του.
Εδώ υπάρχουν κανάλια που εκπέμπουν με χαμηλή ποιότητα εικόνας, στον ήχο θα "κολλήσουν" ?

Με τις σημερινές τεχνικές Mpeg4 και HD ο ήχος που υπόσχονται είναι πολυκάναλος, αλλά είπαμε πάντα μεγάλο ρόλο παίζει η συμπίεση απο τον provider.

Εξάλλου τα "bytes" κοστίζουν...

Reaction score
1
Τόσο τραγικά, όσο τα περιγράφεις Θεμιστοκλή, δεν θάλεγα πως είναι.
Συγκρίνοντας τον ήχο του πακέτου των ΜTV's , με τα μουσικά του γαλλικού Canal Satellite ( τα MCM, MTV Idol & Pulse και του NRJ ) έχουν εμφανή υπεροχή οι Γάλλοι (άλλα θα περιμέναμε από την Viacom βέβαια).
Οι λόγοι είναι αυτά που ανέπτυξε ο Πάνος!

Reaction score
3
Φίλε Θεμιστοκλή, απ' ότι βλέπω, τις ίδιες απαντήσεις πέρνεις και από το Satleo και από το SDTV.
Μάλλον ο δέκτης σου έχει το πρόβλημα......

Reaction score
1
Εχω τον ίδιο δέκτη και δεν μπορώ να πω οτι είναι τόσο χάλια τα πράγματα.
Μήπως τα κάτοπτρα δεν είναι ακριβώς στραμένα στους δορυφόρους η μήπως δέχεσαι παρεμβολές απο κάτι επίγειο?
Εμένα ήταν κοντά μου σύρματα της ΔΕΗ και αγανάκτησα να πιάσω σωστά τον hispasat και πάλι δεν βλέπω κάποιες δέσμες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik