Ηχοσύστημα Mondeo

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τελικά παράγειλα το Ford Mondeo (έκδοση Ghia) και σκοπεύω να αλλάξω το μαμά ηχοσύστημα.

Η Ford δίνει μία επιλογή να αλλάξω το φρικτό εργοστασιακό με ένα mp3 player της Sony με μία επιβάρυνση 324€. Δεν μου ξεκαθάρισαν όμως αν θα αλλάξουν μόνο την πηγή ή αι τα ηχεία (ερισσότερα θα μάθω αύριο).

Τι μου συμβουλεύετε να κάνω. Να πάω για το Sony ή να περάσω ένα aftermarket ηχοσύστημα (που λογικά θα έχει μεγαλύτερη επιβάρυνση). Λόγω οικονομικού σφιξίματος αν πάω σε μία τέτοια λύση λογικά θα πάρω πρώτα πηγή και ηχεία και αργότερα θα προσθέσω κάποιον τελικό.

Ξέρει κανένας τι ηχεία δέχεται το Mondeo?
Ποια θα ήταν μία ικανοποιητική πηγή λογικού κόστους?

Βοηθάτε παιδιά γιατί αυριο - μεθαύριο πρέπει να ειδοποιήσω την αντιπροσωπεία...

Reaction score
24.824
επειδη δε σε κοβω να πηγαινεις μακρυα, λεω να παρεις το μπ3 το σονυ και μετα θα βαλουμε 4 οβαλακια infinity στις εργοστασιακες θεσεις και θα εισαι ο πρωτος του χωριου.
βεβαια αμα θες εξτεντεντ μοντιφα δεν ειναι θεμα, οχι με 324 παντως...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πάνο thanx εις διπλούν...

'Οπως σου είπα και παραδίπλα εγώ σκεφττόμουν δυο 5x7 με μία πηγή για αρχή και αργότερα κανένα ενισχυτή με sub. Σε μια επίσκεψη σε τοπικό κατάστημα μου πρότειναν 2 ζευγη 5x7 ομοαξονικά της Hertz και για πηγή είτε το Pioneer 6700 ή το 6800 με τιμές λίγο πάνω από τα 400€ για το πρώτο και 480€ για το δεύτερο. Φυσικά θα υπάρχει έξτρα κόστος για τον adaptor του χειριστηρίου στο τιμόνι και καλύματα, φίσες κλπ κλπ (περίπου 150€ επιπλέον).

Αν πάω για το Sony θα δώσω 324€ σίγουρα, συν ηχεία, αλλά δεν θα μπορώ εύκολα να βάλω ενισχυτή (αν και νομίζω ότι υπάρχουν κάποια μοντέλα που δέχονται είσοδο υψηλής στάθμης).

Reaction score
41
Σπύρο, τις εξόδους υψηλής τάσης να τις ξαχάσεις καλύτερα.
Γιατί δεν κάνεις κάτι πιο απλό??
Ρώτα στην αντιπροσωπία αν το SONY που αναφέρεις αν έχει έξοδο προενίσχυσης ή όχι....
Έχω την εντύπωση ότι έχει μία έξοδο προενίσχυσης αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Αν όντως έχει (έστω και) μία έξοδο θα μπορέσεις να ρίξεις έναν 4κάναλο (δύο εμπρός και τα άλλα δύο γεφυρωμένα για κάποιο μικρό sub τον χώρο αποσκευών, ανώ τα πίσω ηχεία θα τα οδηγείς με τον ενισχυτή της πηγής)
Αν βέβαια δεν σκοπεύεις να βάλεις ενισχυτή προχώρα δαγκωτός στο SONY που ταιριάζει και με την κονσόλα του αυτοκινήτου.....

Μπροστά πάντως δεν θα έβαζα ομοαξονικό σετ.
Θα επέλεγα διαιρούμενο.......
Θα έπαιζα μπροστά με διαιρούμενο και πίσω με ομοαξονικό.......

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Ρώτα στην αντιπροσωπία αν το SONY που αναφέρεις αν έχει έξοδο προενίσχυσης ή όχι....
Δυστυχώς δεν έχει...
Αν και κάποιοι ψάχνουν για πατέντες, αλλά δεν τους εμπιστεύομαι...

Αν βέβαια δεν σκοπεύεις να βάλεις ενισχυτή προχώρα δαγκωτός στο SONY που ταιριάζει και με την κονσόλα του αυτοκινήτου.....
Μάλλον ούτε αυτό θα γίνει διότι από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι εδώ και 2 μέρες ψάχνουν να βρουν διαθέσιμο να μου περάσουν. Άρα βλέπω να πέφτει aftermarket...

Μπροστά πάντως δεν θα έβαζα ομοαξονικό σετ.
Θα επέλεγα διαιρούμενο.......
Θα έπαιζα μπροστά με διαιρούμενο και πίσω με ομοαξονικό.......
Ψιλοδύσκολο γιατί θέλει πολύ δουλειά. Απ' ότι ρώτησα υπάρει μια πατούρα για 6,5 ίντσων woofer αλλά δεν κάθετε καλά, οπότε πας σε έξτρα πάνελ κλπ κλπ.

Λοιπόν ποια πηγή προτείνεται μέχρι 250€-300€;

Reaction score
24.824
ΨΕΜΑ!!!
κανονικα και με το νομο 6,5 αρι στο μοντεο με τον ανταπτορα που υπαρχει (και αν δεν υπαρχει διαθεσιμο φτιαχνεις ξυλινο δεν ειναι θεμα).
αν ειναι αφτερμαρκετ αστο , παρε κατι εσυ...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Σπυρακο νομιζω πως η Infinity εχει καποιο 5χ7 διαιρουμενο στην σειρα KAPPA μονο που θελει ενισχυτη.
Παρε τηλ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ said:
Σπυρακο νομιζω πως η Infinity εχει καποιο 5χ7 διαιρουμενο στην σειρα KAPPA μονο που θελει ενισχυτη.
Παρε τηλ.
Θα τηλεφωνήσω ASAP. Τα infinity είχα κατά νου κι εγώ...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τελικά βρέθηκαν τα infinity και απλά απομένει η τοποθέτηση (Νικ πότε ανεβαίνεις???)

To επόμενο βήμα τώρα...
Πρέπει να βάλω ένα GPS και ένα Car Kit.

Ποιο είναι το πιο αξιόπιστο GPS???

Υπάρχει κάποιο Car Kit το οποίο δέχεται τηλέφωνα διάφορων εταιριών?

Reaction score
41
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Ποιο είναι το πιο αξιόπιστο GPS???
ΤιΒΟ Α1000.......Τιμή κάπου στα 450-480€
Όμορφο, εύχρηστο, αξιόπιστο και γρήγορο. Δες το οπωσδήποτε!

Σπύρος Μπλάτσιος said:
Υπάρχει κάποιο Car Kit το οποίο δέχεται τηλέφωνα διάφορων εταιριών?
Μου αρέσουν πάρα πολύ της Parrot αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
τελικά σήμερα αξιώθηκα και πέρασα τα ηχεία...

Προτίμησα τα Infinity Reference 6802cf από τα Kappa λόγω της διαφοράς στην αντίσταση (τα Kappa δυστυχώς είναι 2Οhm και δεν ήξερα άν θα αντέξει 2 ζεύγη ο ενισχυτής του R/CD) .Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλύτερο σε σχεση με τα εργοστασιακά ηχεία.

Σε λίγες μερες περισσότερες εντυπώσεις...

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το ψάξιμο για bluetooth CarKit

Reaction score
41
Σπύρο με γεια.....Καλές ακροάσεις!! :D

Ρίξε μια ματιά στα CarKit της Parrot. Στην Πάτρα τα είδα σε συνεργείο/ αντσλλακτικά του group FIAT (Alfa Romeo, FIAT, Lancia) και εξακολουθώ να τα θεωρώ ενδιαφέροντα! Ρίξ' τους μια ματιά!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Λοιπόν συνεχίζοντας τις τροποποιήσεις στο Mondeo μου είχα αποφασίσει να τοποθετήσω ένα bluetooth car kit και ένα gps. Βρήκα μία συσκευή που μπορεί να κάνει και τα δύο!!!

Pioneer AVIC-S1

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Mονάδα πλοήγησης με ιδιαίτερη ακρίβεια και γρήγορη πρόσβαση
Δυνατότητα αναβάθμισης
Οθόνη αφής 3,5''
Δυνατότητα απεικόνησης της διαδρομής σε 3D
Εύκολη τοποθέτηση με βάρος μόλις 180γρ.
Προηγμένες λειτουργίες αναζήτησης & καθοδήγησης
Προαιρετικά δέκτης TMC για αλλαγή διαδρομής ανάλογα με τη κυκλοφορία
Flash Memory 2GB με αποθηκευμένους τους χάρτες 26 Ευρωπαϊκών χωρών
Δυνατότητα σύνδεσης κινητού τηλεφώνου με Bluetooth
Ενσωματωμένο USB port και SD card reader
Ευκολία χρήσης με εκπληκτικό design.
Φωνητική καθοδήγηση και στην Ελληνική γλώσσα

Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να βρω:
α) αν έχει συμβατότητα με το κινητό μου (SE K800i)
β) τι κάλυψη έχουν οι χάρτες του και πως αναβαθμίζονται.

Ξέρει κανένας τι παίζει;

Reaction score
5
a) http://files.pioneer.eu/files/eur/Car/BluetoothCompatibilityGuide.pdf

b) http://www.pioneer.eu/eur/products/10/20/241/AVIC-S1/index.html
Για να έχει voice guidance στα ελληνικά μου κάνει απίθανο να μην έχει χάρτες. Τώρα, τι κάλυψη και ποιότητα, πρέπει να το δεις για να το κρίνεις.
Ο Καλογερόπουλος πάντως αναφέρει ότι έχει ΚΑΙ χάρτες Ελλάδας: http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=6527

Υ.Γ.: Δες εδώ: http://www.pioneer.eu/files/brochures/2006/CE_Nav/06_CE_Nav_EN.pdf
Απ'ότι φαίνεται έχει ΜΟΝΟ ΑΘΗΝΑ!

Reaction score
41
Σπύρο το μηχανάκι είναι πολύ καλό ως προς τις προδιαγραφές του (ανάλυση οθόνης, ποιότητα κατασκευής, bluetooth)

Έχει και πλοήγηση με φωνή στα Ελληνικά.....
Αλλά ως αναφορά την κάλυψη είναι πολύ πίσω ακόμα (για Ελλάδα)
Ενώ στην Ευρώπη είναι κορυφαίο στην Ελλάδα τα πράγματα είναι μάλλον άσχημα.
Ουσιαστικά καλύπτει κυρίως την Αθήνα (και νομίζω και Θεσ/κη αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος) και λίγο τους κεντρικούς οδικούς άξονες (εθνικές οδούς αλλά κυρίως οπτικά. Σαν μια γραμμή και όχι αναλυτικά. Δηλ. δεν θα σου λέει πχ ότι περνάς από χωριά κ.ο.κ Μόνο μεγάλες πόλεις..)

Οι χάρτες φορτώνονται στην μνήμη του μηχανήματος από υπολογιστή μέσω usb.

Για την συμβατότητα ανεξάρτητα αν λέει η όχι η Pioneer καλό είναι να κάνεις δοκιμή.
Πχ στην HD1 ΒΤ (συσκευή 2DIN της Pioneer) λέει ότι είναι συμβατή πχ με Κ700 αλλά τελικά δεν δούλεψε.....Καλό είναι να δεις live το μηχάνημα και να το δοκιμάσεις.
Σίγουρα θα δουλέψει σωστά με ΝΟΚΙΑ αλλά με SE δεν ξέρω 100%
Θεωρώ ότι το Κ800 δεν θα έχει πρόβλημα αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος 100% (παρ' όλο που ο κατασκευαστής δηλώνει συμβατότητα)

Reaction score
41
Ααα.....
Το TMC είναι extra αλλά για την Ελλάδα είναι άχρηστο.....
Δεν πρόκειται να δουλέψει
Ξέχνα την real time trafic information για καμια άλλη χώρα...Εδώ ΔΕΝ! :? :x

Reaction score
41
Σε λίγο καιρό βγαίνει το νέο TiBO S1000 (MKII) με οθόνη 4" με αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής και (λογικά) καλύτερη ανάλυση στην οθόνη
Αξίζει να περιμένεις.....

Αν δεν θες να είσαι στην αναμονή δες και το πανέμορφο Α1000 της ίδιας εταιρίας με 3.5" οθόνη

Καλογερόπουλος: 459€ (με χάρτες Ελλάδας)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.211
Members
38.431